2009 Nisan Anneleri buraya

Lebib yalkın mevduat dergisi/mart2008 – sayısından alıntıdır.

Doğum yapan kadın işçiye isteği halinde 16 haftalık ücretli izin hakkının dolmasından itibaren 6 aya kadar ücretsiz izin istediği zaman işveren bu izni vermez ise ne olur?
Kanunen vermek zorunda mıdır ?
Iş veren izin vermez ise işçinin tazminatlı çıkış isteme hakkı olurmu ?

Iş kanunun 74. Maddesine göre kadın işçilerin doğumdan önce 8, doğumdan doğum dan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık süre için çalıştırılmamaları esastr.
Aynı maddeye göre, isteği halinde kadın işçiye 16 haftalık sürenin tamamlanmasının dan osnra 6 aya kadar ücretsiz izin verilir, iş veren, kadın işçinin isteği halinde bu izni vermek zorundadır. Bu izni vermemenin cezası aynı kanunun 104. Maddesine göre 905 ytl idare para cezasıdır.
Ayrıca , işcinin haklı medenle fesih hakkını düzenleyen 24. Maddeye göre, kanunun işçiye tanıdığı bir hakkı kullandırmayan işveren çalışma şartlarını uygulamamış olacağı için işçi, iş akdini haklı nedenle fes ederek, o işyerinde bir yıldan fazla çalışması varsa kıdem tazminatına hak kazanacaktır.

şenay ne gibi sıkıntılar oldu.

canımcım epiduralde 20 gün falan tuvalete kendi başına gidemedi yatıp kalkması çok zor oldu ilacı bünyesinden atamadı baş ağrıları uyuşuklukları çok oldu bebeğini rahatca tutup emziremedi ağrısından dolayı ama tabi herkesin bünyesi farklı ilaca vereceği tepki farklı olabilir ama ikinci geneldi hiç böyle sıkıntıları olmadı bi haftada normale döndü okuldan arkadaşım 2 ay önce genelle doğum yaptı onunda en kötü zamanları 2 gün sürdü oda oturup kalkarken olan sıkıntılardı 1 haftada oda toparladı

Herkese merhaba
Aslında uyanalı çok oldu ama o kadar ağırdanalıyorum ki herşeyi anca siteye girp yazdıklarınızı okuyabildim.

hahah bende çok saçma rüyalar görüorum mesela geçen gün annem rüyamda benim babeğimi doğurmuş hastanenin 90. katında yatıodu biz eşimleonu ziyarete gidioduk falanPP

Çiçek rüyan süpermiş.Annelerin bize yardım etmesi olayınısen biraz abartmışsın sanki.

Canım maşallah bebeğine

Yaaa ben yazıyı ekledim...........
Rumelili kaçmışşşşşşş

demet1 de yokkkkkkkkkk...

Acil muhasebeci - insan kaynakçı - mali muşavir aranıyorrrrrrrrrrrr

izine çıkanlar
s_ebru
şemşamer
geda
dozkan
galatea79
ruveydax
demet1
benanber
şen_ay
glnm_kvrck
şemsamer
lana01
elavinya
eda-edanur
elavinya

çalışmaya devam edenler şirvan
rumelili
poseidon80
sinemsin2811
urla
esennn
e_toprak

Yaaa ben yazıyı ekledim...........
Rumelili kaçmışşşşşşş

demet1 de yokkkkkkkkkk...

Acil muhasebeci - insan kaynakçı - mali muşavir aranıyorrrrrrrrrrrr

kız muhtar sen yazılanları okumuyorsun klava:.....yazıyı okudum ben ve tekrar diyorum doğru işleyiş bu zaten ona lafım yok.....ama bir şekilde punduna getirip vermeyen var ama şirketiniz büyük bir sanırım ve kişilerde aldıkları maaşlardan gözüküyorsa zaten yasal prosedür işliyordur.....yani sana kıdem verirler....

........................................

oy oy oy arkadaşlar ne zormuş o minnacık şeyleri ütülemek öyle.belim koptu.ama bi o kadar da zevkli.hayırlısıyla giydirdiğimiz günleri de görürüz inşallah.

merhabalar en azından son iki günü okuyup bitirdim. Çok büyük bir problem yaşayan görmedim çok şükür. dideme geçmiş olsun diyorum. İnşallah en yakın zamanda iyi haberlerini duyarız. biz geçen hafta bayağı iş hallettik. bebek karyolamızın ve dolabımızın siparişini verdik. belisten. görmüşsünüzdür kesin yeşil beyazlı takımın lila beyazlısı olacak. gelince inş. fotosunu çekerim. yatak örtülerinin yan yastıklarının siparişi verildi beyaz yıldızlı aylı bişi. bir de taçın organik nevresim takımlarından bir tane aldım.

aşkolsun şirvan kendi işimizde olsa bizde çalıştık geçen haftaya kadar şeker ya,niye yokum ben listede,sen beni çalışandan saymıyomusun,hem ben izin parası bile almayacam

kızımın adı cansu mu olsun yüsra mı teyzeleri yardım edin hangisi hoş?

cansu daha güzel benim fikrimce yüsranın anlamını da bilmiom ben ama

oy oy oy arkadaşlar ne zormuş o minnacık şeyleri ütülemek öyle.belim koptu.ama bi o kadar da zevkli.hayırlısıyla giydirdiğimiz günleri de görürüz inşallah.

hihihihi yaparken zor ama bitince gurur duyuyo insan o minik kıyafetleri yerine yerleştirmek süper bişey ama:)

canım hayırlı olsun meleğinin odası güle güle büyüsün içinde. sen bi de geldiği zaman heyecanlancaksın girip girip odaya bakıcaksın

benim kocamda balık çiçeğinde dediği gibi küçükken yaramazmış küçüklüğünü bilenler öylediyor.
İyi burçtur balık erkekler için. Bayanlarını pek bilemiycem.

valla burclarla alaklı bılmıyorum ama benım eşim başak....

herkes diyorki aman ona benzemesin huyu erkekya bide....

kızlar insanları benzdirmiş resmennnn

eltim kaçmış benım tabi 2 yıl onlarla yaşamış

saat :12 olunca aman...........gelicek deyip herkes zamanın 1 olmasını istermiş yemegını yıyıpte kaçca diye....
ölümmüş
cok munzurluklar yaparmış insanların üzerine bile işermiş....
neler neler anlatsam........
şimdi kendine gülüyo ama düşüncesizya tam sopalık............ehehehehe

ama benım oglan ona benzerse...........

ben de öyle yapcam kurdum zaten ütü masasını.görüşürüz.
kolay gelsin.............

yaz kızlar bi arkadaşım var agustos annesi olucak....
dün onu kk'ya üye yaptım agustos annelrıne azmış işte 4lü tarama yaptıran varmı v.s

kimse cevap vermemiş bende slm ben nisan annesiyim arkadaşım yeniüye oldu ona yardımcı olumusun cevap vermemişsiniz(3 sayfa gecmiş yazının üzerinden) falan yazdım güzel paylaşımlar diye veda ettımmm

biri demiş sen tücrübelisin neden sen yönlendirmedin falan yazmış
bende dedim ben 4 lü tarama yaptırmdım
o sizinle şuan aynı duyguları yaşıo sizlerle paylaşıyo yzdım

trip falan yapıon yazmışlar bana

aman bi görseniz.... hiç güzel bi topik degıl yani yeni kişilere tahamülü yok gibiiii
dedim herhalde hamilelikten sinirden sters bizde sinir sters yok yazmışlar
cok ters bi topikkk..................:enbuyukkk:
kendileride söylediler herkes buraya gelıp soru soruyo giilerınden taikide paylaşımlarımız olucak ama dimi....
pes dedirtilerrr

geldimmm güzel büyülü bahcelerhihoyyyt

merak etmeyin iiyim simdi:CüvCüv:

hemen yazıyorum 3 günlük maceramııı:teytey:

bu arada sizi cok seviyorum ve tesekkür ediyorum hepinize teker teker

hayırlı olsun odanız........:teytey:

geldimmm güzel büyülü bahcelerhihoyyyt

merak etmeyin iiyim simdi:CüvCüv:

hemen yazıyorum 3 günlük maceramııı:teytey:

bu arada sizi cok seviyorum ve tesekkür ediyorum hepinize teker teker

aycanım korkttun bizi anlat hadi.............
tekrar gecmiş olsun............

slm kızlar bende burdayım
benim dr.hastane değiştimiş onla uğraşıyorum öpüldünüz

didem sendemi burdasın cnm ii olmana çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…