2009 Nisan Anneleri buraya

benimde daha hazır değil bursasu çantam haftaya hazırlamayı düşünüyorum.....:asigim:
ehe benim de çantam hazır diil ben de haftaya hazırlicam
bi de bişi sorcam çantalarını hazırlayan kıslar bebişle sizin eşyalarınızı ayrı çantalara mı koydunuz bi de kendinizinkileri nasıl çantalara koydunus öle küçük valiz gibi filan mı

ruveydax bebek o kdr kilo alamaz bi haftada demişsin ama alabilir güzelim:) 300 gram almıştır
ben demedim çiçekcim doktor öle dedi. zaten internetten okuduğumuz kadarıyla 150-200 gr alıyo bi haftada filan yazıyodu
e ben de ii beslemişimdir bebişimi almıştır tabi doktor çok biliyo sanki alla allalülülülülülü

şimdi canım tarihlerimiz aynı olduğu için benimkine göre şöyle söylim 26 temmuz normal yumurtlama tarihi 2 ağustos rahim içine kilme tarihi benimki ise 28 temmuz yumurtlama 4_5 ağustos ekilme tarihi

BİLGİİİİİ

Gebelik dönemi belki de yaşamınızda en çok istirahat ve uykuya ihtiyaç duyduğunuz dönemdir. Gebeliğin erken dönemlerinde salgılanan hormonların etkisiyle ortaya çıkan yorgunluk hissi sizi ister istemez istirahat etmeye zorlayacaktır. Gebelik ilerledikçe bu yorgunluk hissi ortadan kalkmış olsa bile bedeninizin ihtiyacı olan istirahat ve uykuya gereken önemi vermeye devam edin.
İşiniz gün boyunca sık sık ayakta kalmayı gerektiriyorsa fırsat buldukça oturun ayaklarınızı hafifçe yükseltin ve gözlerinizi kapayarak istirahat edin.
İşiniz gün boyunca oturmayı gerektiriyorsa dolaşımınızın yavaşlamasını engellemek için iki saatte bir en az 10 dakika boyunca kalkıp yürüyün.
Gebelik döneminde her gün en az 8 saat uyumaya özen gösterin.
Gebelik döneminde tansiyonunuz yatar pozisyondan doğrulurken ya da oturur pozisyondan ayağa kalkarken düşme eğilimindedir. Tansiyon düşmesi de baş dönmesi ve daha ileri aşamalarda bayılma hissi oluşmasına neden olabilir. Ortostatik hipotansiyon adı verilen bu durumu önlemek için yatağınızdan kalkarken:
yana dönün
dizlerinizi bükün ve kollarınızı kullanarak yatakta doğrulun
önce ayaklarınızı yataktan aşağı sarkıtın
bir süre doğrulmuş pozisyonda kalın ve ellerinizi yanlara koyun
öne doğru eğilin
bacak kaslarınızı kullanarak doğrulun

implantasyon döllenmeden 6-7 gün sonra oluo die biliorum

UYU TATLIM UYU VALLA!BENDE EVDE OLSAYDIM GÜN İÇİNDE UYURDUM.
HAMİLELERİN UYUMASI LAZIM ZATEN.DİNLENMESİ LAZIM.BENİM ÖLE Bİ ŞANSIM YOK!:çok üzgünüm:

sanki benim var... ühühühühühü
valla keyfini cıkar bursasu
bebişler oldumuda uyuyamıyacagız..........

şimdide uyuyamıyoruz biz calışanlar.........

çok kitap okudum yaaa deli gibi özellikle hamile kalmadan önce

implantasyon bildiğine göre sanırım bi dönem endişe ettin hamile kalamamaktan??
bende çok okurum ancak bu ara dergilerden başka bişey okumuyorum.sıkılı veriyorum hemen...
Anneme diyorum oku bak aldığım kitapları sen bakcaksın bebeğe diye:)))

dün mesela bebek hijyeni konusunda bişeyler okudum.
Işte erkek bebeklerin altı nasıl temizlenir.kızlarınki nasıl temizlenir.
Tırnak bakımı ağız bakımı.
Bide bu aralar bebek masajına merak sardım.

ben kızımın eşyalarını hazırladım canım.....doğumhaneye verilmek üzere altı bez üstü şeffaf gözüken bir torba var ağzı fermuarlı öyle hazırladım hemen giydirmeleri için....diğer eşyalarınıda küçük bir valize koyucam benim eşyalarımdan ayrı...

gülşen sana şaşıyorum yaniiiiiiiiiiiiii
36.haftandasın kız....... daha hzaır degıl pes dogrusu............

valla melek bana deli cesareti geliyor arasıra sanırım.....nasılsa kızımınkiler hazırya bana evdende getirirler diyorum....bak boşuna demiyorum sana rahat ol diye....feyz al azıcık kuzum benden:asigim:

ehe annene nie kitap okutuyosun seni büyütmüş işte kadıncağız daa kitaba ne ihtiyacı var onunkaydirigubbakcemile3

teşekkürler bizleri bilgilendirdiğin için

uyu tatlım uyu valla!bende evde olsaydım gün içinde uyurdum.
Hamilelerin uyuması lazım zaten.dinlenmesi lazım.benim öle bi şansım yok!:çok üzgünüm:

aynen şeker ,, bizde uyumak istiyoruz..

çok kitap okudum yaaa deli gibi özellikle hamile kalmadan önce

afferim sana

ehe annene nie kitap okutuyosun seni büyütmüş işte kadıncağız daa kitaba ne ihtiyacı var onunkaydirigubbakcemile3

kendi tembelliğimden diyorum!
öle deme ya ben oku dedim tamam dedi.
Bak dedim çocuğu pişik falan yaparsın bozuşuruz(şaka söylüyorum tabi)
oda aaa çocuk bu pişik olcaktabi dedi..
O kafaya koymuş yani..pişik yapcak çocuğu:)))

ŞİMDİ SİZE OKUDUĞUM SON BİLGİYİDE AKTARAYIM ŞEKERLER OKUMAYA MECALİNİZ VARSA EĞER..
SONRADA WC YE GİDECEĞİM.ŞU FERRUM FORTUN YAN ETKİLERİ KONUSUNDA UZMANLARIN ACİLEN ÇALIŞMASI LAZIM...OLMICAK BÖÖLEE:))

BU BİLGİ EVDE HALEN İŞ YAPAN ANNELER İLE BENİM GİBİ İNATLA ÇALIŞAN ANNELERE GİTSİNNN:)

Hamilelik ve İş Hayatı
Administrator tarafından yazıldı
Çarşamba, 01 Ekim 2008 08:12
Evinizde, ev işleriyle uğraşın fakat fazla yorulmayın ve özellik*le çok ağır yük kaldırmayın. Çocuk bekleyen her kadın gibi evde her şeyi yerleştirmek isterseniz (bu gerekli olabilir), çocuğun odası ve diğer odaların düzenlenmesi sizin işinizdir. Çocuk dünyaya geldiğin*de her şeyi yerli yerinde bulmalı, her şey güzel olmalıdır, bu normal*dir. Fakat çekmeceleri dolu büyük komodini yerinden oynatmayın. Doğuma bir ay kala, çocuğun ruhi durumu için odasının duvarlarını mavi kağıtlarla kaplamaya çalışmayın. Bu sizi, bir merdivenin tepe*sinde saatlarca kollarınız gergin durmaya zorunlu kılar. Kocanızdan, ablanızdan veya bir dostunuzdan yorucu işleri yapmalarını rica edin. Çocuğunuzun dünyaya gelişini daha iyi hazırlamak isterken, tehlikeye sokmayın. Ağır bir yük kaldırırken veya yüksek bir yerdeki eşya yi almak için uzanırken karın kaslarınızın çekildiğini hissedersiniz. Herhangi bir kazayı önlemek için bunları yapmaktan sakının.Bir çocuk beklerken, çoğu zaman evden eve taşınmak gerekir. O zaman özellikle bu öğütleri düşünün. Hamileliğin ortasında taşın*maya bakın, hamileliğin sonuna ve başına göre bu en iyi devredir. Bunda da bırakın ağır işleri başkaları yapsın.Bencil görünmemek için bir düşüğe sebep olmayın. Bir büroda çalışıyorsanız, hamile olduğunuz için işinizi bırakmanız gerekmez.

Kanun size doğumun öncesi ve sonrasında bir dinlenme hakkı tanı*yor. Kendinizi iyi hissetseniz bile bu avantajı ihmal etmeyin. Doğu*ma rahatlıkla, dinlenmiş olarak girersiniz. Hamilelikte, özellikle son aylardaki dinlenme çocuğun gelişmesini sağlar. Son iki ay dinlen*miş olan kadınların çocukları, doğuma kadar çalışan kadınların ço*cuklarından 200 - 300 gr. daha ağır olurlar. Bu devrede yorucu işler, doğumu üç hafta kadar ileriye atar. Örneğin, uzun saatlar sizi ayak*ta tutan yorucu bir mesleğiniz varsa, çalışmanızı kesmek için büs*bütün güçten düşmeyi beklemeyin. Hatta 15 gün de fazladan bir din*lenme izni alın ve çalışmanızı doğumdan iki ay önce kesin. («Özet» bölümünde günlük dinlenme için gerekli bütün öğütleri bulacaksınız.)Gece hayatına düşkün olabilirsiniz. Bunu terketmek için bir se*bep yok, fakat ölçülü olun. Her gece dışarı çıkıyor, geç yatıyorsa*nız çok yorgun düşer ve size gerekli olan sekiz saatlik uykudan olur*sunuz.Dans edebilir misiniz? Evet, yalnız fazla hareketli olmamak şar*tı ile.Akşamları dışarıda yemek yiyorsanız ve tuzsuz bir rejimde ise*niz, rejiminizi unutmayın

biz seminerde dinlemiştik ..

derya baykalda çocuk dr var prof yeni doğanları anlatıyo
evdekiler dinlesin ,,sonra bize aktarım yaparsınız.

benim hastanemde götürdüklerim giydirilmiyormuş, hastane çıkışında giydiriliyor diye söylendi.

kitap boşamı gitsin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…