teşekkürler cnmmm9-12 ay arası Bu aylarda bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüz iki kez 1.5-2 saat uyur. Bebeğinizin yeterince uyuyup uykusunu aldığından emin olmalısınız çünkü uyku bebeğinizin gelişimi için çok önemlidir. Sabit uyku düzenine ve bebeğinizi hemen hemen hep aynı saatlerde uyutmaya özen gösterin. Eğer bu düzeni kaydırırsanız gece uykuya dalması güçleşip daha sık uyanabilir. Daha önceki aylar için de söylediğimiz gibi banyo yaptırmak, masal okumak, sessiz bir oyun oynamak gibi. Her gece aynı rutini aynı sırayla yaptığınızdan emin olun. Bebekler düzenden hoşlanır ve sırda ne olduğunu bilmek onları mutlu eder. Eğer banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyorsa bu aktiviteyi başa koyup ilk önce onu tamamlayabilirsiniz. Masal sevmiyorsa ona şarkı mırıldanabilirsiniz.
Bebeğinizin gece uykusu düzeni gibi gündüz aktivitelerini de düzene sokarsanız bebeğiniz gece rutinini daha kolay kabullenir. Eğer hep aynı saatlerde yer, oynar, uyur ve aynı anda yatağa giderse daha rahat uyur. Bebeğinize pek çok yeteneği kazanmasında yardımcı olduğunuz gibi uykuya kendi kendine dalması konusunda da yardımcı olabilirsiniz.
bilginizeeeeeee:)
günaydın anişkolarrrrrr
geçen sene Rafet elromanın konserine gitmiştik orda fotoğrafımızı çekmişler
yeni bir konser olacakmış Bursa da reklam afişlerine bilboardlara o fotoyu koymuşlar ya ben netten gördüm arkdaşım görmüş
bilboardlarda ne işin var dedi bende kocam aşkını ilan etti sanmıştım peheh
günaydınnn
şirvan benim bugün gelme şansım vardı ancak sana nasıl ulaşacığımı bulamadım facede yazdım ama cevap vermedin buraya yazdım sen varken ama yine cevap alamadım bendede kimsenin teli yok o yüzden kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?