2009 Nisan Anneleri

emzirenler için alıntıdır...

[FONT="Comic Sans M
1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.

TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.

Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi S"][/FONT]alıntıdır......................................... ..............

bende bu akşam enginar yaptım offf bizim buralarda yetışıyor cok var.. kocamında en cok sevdig, yemek bıkmadan yerrr

süt artıyormuş yarasın ogluma...

Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir

benım gögüs bi ara bi şişti felakett agrıyordurr bilseydim yapardım yenı gödüm...
gögüsümü elleyemiyordum...

eet eyşan burdayım demek için:):):)

kiz o nasil birsey melek biz hic bilmiyoruz heee hani tv de goruyorum ama o kadar

bizde pek sebze sevilmez genelde et ve hamurdur bizim yemeklerimiz esimde bende erzurumluyuzda
brokoli falan yeyoruzda bamya borulce enginar karnibahar pek sevmiyoruz

selam kızlar
bugün selenin doğum günüydü dünden başladık kutlamaya .zor yetişti herşey çatının tadilatı da ancak bitti. sonunda herşey çok güzel oldu ama. kuzucuğum artık 1 yaşında. biz atlattık darısı başınıza

Bugün evdeydik,akşam da arkadaşalrımız geldiler.Miray a spor ayakkabı almışlar,d.günü hediyesi.Çok tatlı bişiiii!
Miray yabancılamayı iyice abarttı,ilk geldiklerinde dudaklarını büze büze ağlıyor,sonradan alışıyor,ama başta çok üzülüyor yavru kuşum:-((
Bu sabah kahvaltıda ilk kez bal verdim,şu ana kadar herhangi birşey yapmadı,kahvaltıda bal da vereceğim artık.
ılk yaş aşılarından KKK aşısının çok az oranda döküntü yapma olasılığı var demişti dr.umuz.1 hafta sonra başlayabilir döküntü,2 hafta sonra başka bir şey,3 hafta sonra da kabakulak yerinde şişme olabilir dedi.Aşının üstünden 1 hafta geçip de döküntü olan var mı arkadaşalr?Ya da size böyle birşey söylemiş miydi dr.unuz?

varya ben benim aklıma s... nerden çıkardm şu d.ğ ünü işini saç tellerimden ayak tırnaklarıma kadar ağrıyor yorgunluktan bide bunun yarını varr 0000000ff offfffffffffff halen yatamadım

demek bugün şenayım ya geçen yıl bgnü iyi hatırlıyorum sen doğum gitmeden konuşuyoduk hep heyecenlımısın yarın bu saate bebişlerin olur diye vay be öp kızlarının nice mutlu yıllara salı günüde ceren in d.günü ne mutlu bize

günaydnnnnnn
amanınnn 2 gündr bebekler gibi uyuyorm demr 10 saat hiç uynmadı
maaaşşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh
inş. bu hep böyle gder

kahvaltımızı yaptık egeyle babası uyuya kaldı.
uyansınlar oğlumu doyurup dışarıya çıkıcaz.
bu arada duyrulur;
zeylandtan alışveriş yapanlar güzel indirimler varmış....
birde bime çok güzel sandalye gelmiş.oğlumun balkonuna yazın koyarım diye 2 tane alıcam tabi kaldıysa:)))

günaydınnnnnn güzel anneler müge maşallah demire eee artık yürüdüğü için çok enerji sarfediyor annesi bırakta uyusun artık demir bey:))

şenay sorma ya benımde yarından itibaren yavaştan yavaştan başlamam lazım tek başıma çocukla anca olur 1 hafta kaldı şurda

bugün deli gibi alışveriş yapıcam zeyland a da bir bakarım saol aysuncum

dışarıda mis gibi bir hava var tüm uykusuzluğum gitti :)))umuyorum süper bir hafta sonu geçiririzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…