2009 Nisan Anneleri

günaydın.
dün ecrini doktora götürdük.10.ayında kilo vermişti bu ay 450 gr.alarak 10 kilo olmuşuz nihayet.boyumuz 77 cm.
doktora iştahsız olduğunu söyledim kilo almış ama hep süt içmek istiyor sebze falan yediremiyorum dedim.Vimin-fer diye bir vitamin verdi hani tv de reklamları çıkıyor kaşık şeklinde içinde bir miktar sıvı var.1 kullanımlık kaşıklar.tadı reçel gib.iştah açarmış.demir ve birkaç vitamin ihtiva ediyor.dün biberonla içirebildim ancak.

ama şimdi düşünüyorum kilo alımı güzel sadece sebze yemiyor diye de iştah şurubu içirilir mi? çocuk bide doymak bilmeyen şişman bi çoccuk haline gelir mi diye korkuyorum.ama sebze yemesini de istiyorum.kararsızım...

maşallah ecrine adaş boyuda kilosuda çok çok iyi bence kendini boşuna yıpratıyosun gibi gelıyor bana ecemde şu sıralar aynen ecrin gibi bir öğünü 1 satte anca yiyor dönem dönem böyle yapıyorlar bir ara ben çok üstünde durmaya başladım ve çevremdekı herkezden tepki aldım bırak çocuğu rahat niye bu kadar zorluyorsun dedi herkez ve sonra düşündümki haklılar bu şekilde hem çocuğumu hem kendimi yıprattım

bırak sebze yemesin üstüne gitme ama bana sorarsan iştah açısı şuruba falan gerek yok kilosuda boyuda çok iyi maşallah

evet adaş çok yıprandım yemek saatleri gelince sinirlerim harap oluyor ama ilerde sebze sevmeyen babası gibi kuru şeyler (makarna,pilav,köfte) dışında sağlıklı şeyler yemez diye korkuyorum.yeme alışkanlığıda bu dönemde edinilir ya o yüzden.benim yemediğim hiçbir sebze yok o da öyle olsun ist,yorum.ama aynı babası..eşimde akşama kadar çay cola meyve suyu buzlu çay gibi şeylerle geçiştirir akşam yer sadece.valla yemek yapmaktanda soğudum

Seni çok iyi anlıyorum ama diyorumya zorlamakta çözüm değil 0-3 yaş kendi ne isterse onu yaptırmayı başarırmış ki öyle ecem bir şeyi yemiycem dediği zaman mümkünatı yok ağzını açmaz
olsun cnm benim ne yapalım hasta olmasınlar sağlıklı olsunlarda sebze yemesinler

tuğbacm maşallah ecrine kilosu tam ayına göre çoookk iyi
bencede yıpratma kendini
zaten iştah açıcı şurup her bebeğe göre değişiyio
bende demire vermiştim ama hiçbi işe yaramadı hatta hiç yememeye başlamaşıtı
ama cancan o şurubu içinde deli gibi yemek yiyomuş mesela

bende demirin üstüne çok gidiyodum hatta eşimle hep kavga ediyoduk bu yüzden
bıraktım düşmedim üstüne yemesin dedim 1gün 2 gün derken bi baktm yemeğe başladı
şimdi Allahıma çok şükür binbir kere maşallah yiyo

ama 2 gecedir muh.yi çıkarıyo
bilmiyorum neden yapıyo yemekten önce birz bişiler veriyorum midesi kaldırmıyo
sanırım
bu akşam yine denicm yine kusarsa dr.unu aricam artık

tuğbiş nasıl hareketli bi görsen ben yoruluyorum o yorulmuyo
dün uyutup kocişe bırakıp dışarı çıkmıştım
3 saat uyumuş gece uyumaz bu çocuk dedm
bende ilaçların etkisiyle bayılmşm bi gözümü açtım
saat sabahın 8 i
acaba ilaçların etkisi onadamı geçiyo emiyo ya hihihihiii

sağolun kızlar moral oldunuz.zorlamamak en iyisi sanırım.
yeğenimi dün hastaneye yatırmışlar aşırı kusması olmuş.serum takmışlar.annem diyor o kadar çok çocuk aynı şikayetten geldiki şaşırdık salgın varmış dikkat edin dedi.bir de havalara güvenmemek lazım güzel diye atıyoruz kendimizi ama tam hastalık havası.

Ay allah korusun
ama sadece muhallebısını Çıkrıyo
bu bı hastalık belırtısı deĞıl dımı yaaaa
artık yoĞurdunu 5 te muha.nı 8 de yedırıcem bu akŞam kusmaz ınŞallah

merhabaaa
ecrine maşaallah tuğbacım biliyorsundur elif hala anne sütü alıyor sedece desem yeridir doktor bize iştah açsın diye değilde kansızlık olmasın hiç birşey yemiyor diye vimin fer verdi ama bizde iştah felan açmadı (( korkma yani :)))) doktorumuz vitaminlerin geçici iştah açtığını söylüyor.
bu konuda en dertli benim ama inan canım zorlamak çözüm olmuyor ben kafayı yiyecektim bir dönem artık takmamaya çalışıyorum çünkü istediği zaman yiyor istemediği zaman haftalarca tek bir şey yemiyorrr

sELAM DıYECEĞıM DE , KıMSE YOKMUŞ:-(
Çiçeğin dediği Seven Seas bizde hiç iştah açmadı,ama omega3 içerdiği için veriyorum ben,bazı günler unutuyorum da,daha doğrusu Miray onun tadını sevmediği için,çocuk keyifli olduğu zaman keyfini kaçırmayayım diyorum bazen.
Tuğba benim eşim de aynen öyle,kuru şeyler yer,çorba bile her çorbayı sevmiyor.Ben de dediğin gibi yemek yapmaktan soğudum,Miray için yapıyorum sadece çoğu zaman.Gün içinde eşime soruyorum,akşama ne yapayım diye:Sen bilirsin diyor!!Sanki her yemeği seviyor da bana bırakıyor,Tööbe Yarabbimklava:

Sultan,bu hafta 4 gün okul tatil ya bana,ıskender yapabiliriz isterseniz.Kerem iyi olduysa tabi???

varya ben benim aklıma s... nerden çıkardm şu d.ğ ünü işini saç tellerimden ayak tırnaklarıma kadar ağrıyor yorgunluktan bide bunun yarını varr 0000000ff offfffffffffff halen yatamadım
valla senay kolay gelsin sana sen misafırlet gıttıkten sonraki evi gör bide ah ahh..

günaydnnnnnn
amanınnn 2 gündr bebekler gibi uyuyorm demr 10 saat hiç uynmadı
maaaşşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh
inş. bu hep böyle gder
maşallahhhhhhhhhhhhhh nerde o günlerr

canım evet tugbanında dedıgı gibi dönem dönem oluyor ege ymek yerdi şimdi yemiyor zar zor kahvaltıdan 3-4 kaşıkk hep emıyor...
gecıcek diyorum bu günlrdeeee maşallah ecrinede ...

GÜNAYDIN BİZ 12,30 uyandık

sabah 7de ilk uyandık 10 da tekrar yattık kahvaltı ettık bakıyım dedim
hava süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
biz de cıkıcaz dışarı inşallah koca gazeteyi bırakırsa.....
byeeeeeeeee

evet yelizcim senin de bu konudan muzdarip olduğunu bilmez miyim neyse madem öyle takılsınlar kafalarına göre...elbet yiyecekleri zaman gelecek bari biz kendimizi üzmeyelim

ayyynen elif aynı diyalog bizde de çok sık yaşanır.sanki benim sevdiklerimi yicek de sen bilirsin diyor bir de bazen ne pişireyim dediğim zaman burger king in steakhouse mudur nedir bi mönüsü var onu canım istiyor onu söyleriz diyor uyuzzz oluyorum.

benim babamda böyleydi sadece mercimek çorbası içer hep kuru şeyler yerdi annem ne çekti yıllarca şimdi gelin ne pişirse yiyor.yemezse gelini babam pişirdiklerimi beğenmiyor dermiş gücenirmiş :) geçen baktım lahana sarması yiyor babaaaa sen bunu yermiydin dedim ama gelinim incecik sarmış dedi sanki biz dana gibi sarıyoduk töbe yaa :) neyse gelinin gönlünü yapsın allah muhabbetlerini arttırsın ne diyim hihih

sağol melekcim senin paşanında maşallahı var Allah nazarlardan korusun 1 yaşından büyük görünüyor tam abi olmuş

Son düzenleme:
teşekkürler teyzesi...

biz cıkıyoruzz birazdan hava süper bakalım nereye gıdecegız cıkıyoruzama belli degil..

Çok geçmiş olsun Kerem'e en kısa zamanda iyiyleşir inşallah.

Doğum gününüz kutlu olsun Nice yıllara

Çok şirirn bir pasta Nice senelere.

Güle güle giysin cicilerini.

Super bur gunnnn
dogum gununleri kutlu olsun kuzucuklarin

selenide opuyorum

faceden takip daha kolay oluyo hem fotolarida rahatca gorebiliyorum

keremede cok gecmisler olsun

dun oguzun dogumgunu vardi drlikanli oldu resmen gaftayada melisin

eskisehirden havadisler bu kadar

Senay bol bl fotokoy kizzz merak ettim kizceleri::)))

meraba kızlarr çok şükür sınav derdi bitti aranızdayım artıkk herkes iidir inşş
elif kuzunn çok şeker olmşş maşallhh

slm kızlar bugün süperdi
arkadaşa kahve içmeye gittim kocası ne işlinz var bu gzl havada evde
çıkın dedi bizde dedik hadi gidelim
indik sahile derken bi arkadaş daha geldi
demir uyuyodu uyanmış babası aradı onlarıda aldm geldik sahile
demir arabada durmadı yere indi yürüdü babasıyla
derken ankaradanda bi arkadaş gelmiş o da geldi
eşlerle fln sohbet çok iyiydi

aaabi baktık demirle aynı gün doğan kızda gelmiş
demiri bi sevdi bi sevdi
bizim oğluş utandı kıza yaklaaşamadı
işte böyleeee bizim günümüz süperdi anlayacağınız

biz geldik evimize çok şükür bende geçmişe bakıyorum bakabildiğim kadar
elif faranjit olmuş çok üzüldüm geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…