2009 Nisan Anneleri

günaydın kızlar.
bizde hasta bebeklere katıldık demir öksürüyor hafifte ateşi var
bütün gece emdi durdu huzursuzluktan uyuyamadı tabi bende zombi oldum.
umarım ağırlaşmadan atlatırız.
bütün hasta bebekler çok geçmiş olsun bu son olsun inşallah.

geçmiş olsun , yine salgın var anlaşılan tüm bebekler hasta.

şirvan sizede geçmiş olsun

teşekkür ederiz teyzoşlar.
ama salgın değilde benim aptallığım oldu herhalde biraz
önceki akşam parka çıkarmıştık baya uzun bi yürüyüş yaptık arada esiyodu
bende şapka atkı falan takmaya çalıştım babası hiç kimse takmamış bak deyip deyip beni sinir etti bende takmadım ama sonunda hasta ettik çocuğu.
her çocuk bir olmuyo üstelik onlar büyük falan dedim ama çenem yerine elimi çalıştırsaydım şimdi hasta olmazdı kuzum.

Ayşe sınavların bitti mi,ne durumdasın?

Gülşen nedense ben seni hep Ankaralısın diye düşünüyorum,sonradan aklıma geliyor İstanbullu olduğun..Ankaralı disiplini görüyorum sende belki de?

ilahi elif ankaralı disiplini ha....yok yok o kadar disiplinli değilimdir ama burda mimikler konuşamadığı için eksik kalıyor sanırım o yanım:))

eceme ve demire çok geçmiş olsun....ecemde yalnızca öksürük varsa dişten kaynaklıda olabilir...tükürük salgıları çok arttığı için hafif öksürük olabiliyor bazen...tabi gün içinde az öksürükler bunlar siz daha iyi bilirsiniz çocuklarınızın davranışlarını...öksürük için bal limon diyorum...

dilekcim hem geçmiş olsun hem demirin doğumgünü kutlu olsun uzun ve mutlu bi ömrü olsun inşallah..

evet ya ayrılma iş baya zor bişey. insan kendini yavrusuna ihanet ediyomuş gibi hissediyo.

bizim kızda baba düşkünü. yemekte baaısnın kucağında başka yerde durmuyo. babası onu besliyo oda kendi ağzından çıkarıp babasına yediriyo. :roflol:

kesinlikle görmeli. kaçmak çok yanlış. çocukta sürekli bir terkedilme duygusu ve fobisi gelişiyo. ağlasın ama gittiğnizi görsün.

ben de bişey olmaz lafına çok kızıyorum..
yelek giydireyim bişi olmaz..
şapka takayım bişi olmaz..
çok sinir bi kelime.
dediğin gibi onlari dinleyip yapmadığımda da, kesin hasta oluyor

daha öncede yazmıştım .bence de kaçmak doğru değil.
ege babası işe giderken önce ağlıyordu ama ben by by yapalım dedikçe ağlamaların yeri by by yapmaya dönüştü.
bebek anne yada baba gider geri gelmez korkusuyla ağlarmış ama geri dönünce gidip döneceğini anlarmış.
kapıdan geçirsin canım seni.

canm ikiside çok senn için hangisi uygunsa onu aldır

ayşecim geçmişolsnn inşş ii sonçlar alırsn
kuzucugunnda dogum gününü şimdiden kutluyorum

Ohhh,yakışır kuzuma,ben de bazen para gitti diye üzülüyorum,ama üstünde görünce çok mutlu oluyorum,başka şeyleri daha uyguna alıp telafi edersiniz artık!Güle güle giysin Keremcim.

Kesinlikle ben de kaçma derim,Sabiha Paktuna yı okudun mu bilmem ama,çok güzel anlatmış.
Bide 1 gün 2 gün değil ki,hangi birgün kaçacaksın,akılları daha da erecek,kapıdan çıkarken eline sevdiği birşeyi ver,ben çoğunlukla öyle yapıyorum,tabi sizde işe yarr mı bilemiiciiim.

Ay benim eşim de öyle ya,habişre bana kızıyor,ço giydiriyorum,atkı bere takıyorum diye,ben de diyorum bu çocuk hasta olmadıysa şimdiye kadar,çok şükğr,ben böyle yaptığım için olmadı diye.Ona kalsa yalınayak çıkaracak locuğu,bide kendi hiç üşümez,bilmiyor soğuğu!

Gülşencim,disiplin derken sertlikten ciddilikten bahsetmedim,hani birşeyi istikrarlı yaparsın,belli disiplin içinde ,planlı düzenli yaparsın falan...Serseri mayın gibi yaşamazsın.
Ankara da metroya bindiğimde insanların kitap okuduklarını ,otobüse binerken kuyruk oluşturduklarını gördüğümde şaşırmıştım.Bursa tam tersidir,hayatta kimsenin kitap okuduğunu görmedim mesela.Otobüse binerken de kim kimi ezecek yarışı vardır malesef.

kızlar egeye resimli kitap almak istiyorum ama sizler aldıysanız hangisini önerirsiniz?

ben aldım 2 tane birinde hayvanlar var...
annesi ve yavrusu şeklinde çok seviyor..

birince de kuzu hikaye kitabi..
her sayfada 2 3 kelimeli cümleler var...
aybı zamanda dügmesi var meee meee diye bağrıyor..
.çok süper çok seviyor..
parmağıyla takip edip okuyorr.. tabi ayakta:)

bizde de aynı durum var babası masada yemek yerken asla başka yerde oturmaz hep onun kucağında..
evet havalar çok esiyor bu aralar bizde pazar günü çıktık öyle ama allahtan birşey olmadı biraz daha dikkat edeyim bende bütün bebişlere geçmiş olsun....

Aysuncum ben kitap fuarından almıştım 1 tane.Müzikli,sesli değil ama.Remzi Kitabevi nin Renkler Şekiller Sözcükler.Miray çok seviyor,içinde birçok da kelime var,yararlı.Bunun 3 tane daha kitabı vardı.İlk Sözcüklerim di biri galiba,öbürünü unuttum.
Sesli kitapları ben önermiyorum,çocukları hazırcılığa alıştırıyor,onun yerine sen anlat,o da ses çıkarsın dinlerken.

Şimdi aklıma geldi,bir arkadaşım var,Anaokulu Öğretmeni,o da Boyama Kitaplarını önermiyor,onlar da çocuğun yaratıcı gücünü ve çizim yapma kabiliyetini engelliyormuş diye.

Aa,o dediğin kitaplardan benim öğrencilerim almışlar Miray a,fuardayken.3 tane var bizde de,ama o ses çıkaran yer çalışmıyor bizim,pil takmak lazım herhalde,ama çıkaramamıştım ben orayı.

Bu arada Deniz burda yoksun ama,paketiniz bugün öğleden sonra elinizde olurmuş,Aras Kargo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…