2009 Nisan Anneleri

aynen sultan bende deliriyordum hem uykum var diye mızmızmız hem alıyorum kucağıma beni itio sallama diye ,kendide uyumuyo ne istediğini bilmiyolar o an bnede şimdi uykusu gelince oyalıyorum uyku iyice kafasına vurunca alıyorum kucağıma 5 dk sallamama gerek kalmıyo :)) ee el mi yaban bey mi yaman hehehe..

nasıl okumuşum yaww
eşim tatile giriyo dedin bende siz hasret giderin dedim
beni oraya getirecek birine ihtiyacım yok cnm
ben kendüm gelebülürüümm dütdütüm vaarrrr :))))
evet havalar biraz daha ısınsın gerçi sizin oralar daha soğuktur
t.reis daha güzel şekerim bodrumu seller basıyo :))
aynen :içelim:

evde sigara mı içiyosunuz yoksaaalmaz:

senin işinde zor valla
zor cnm ama napalım para kazanıyo adamceyiz şimdiye kdr burdaydı elemanları yapıyodu büyük işler gelmeye başladı çok şükür
kızlar çiçek canın doğduğu anın videosunu yollamış.
çok duygulandımsenağlama

nerdeeeeeeeeeeeeeeeee bende bakiciiimmmm

ela nın kakasını götürdük şimdi az bi parazit mi ne çıkmış ordakiler önemli değil demiş ama dr u arayıp sorcaz şimdi,bir de dün 2. grip aşısını oldu gece 38,5 oldu ateşi ama uzun sürmedi geçti hemen bi daha çıkmaz umarım,bi badiyle yattı sabaha kadar

slm kızlar berbat bır haftaydı ya ev satıldı dedımya kızlar adam alıcam dedı 2 gun bızı bı guzel aldattı su anda cebne falan ulasılamıor cok sınırlerım bozuldu neyse dun ecem cok ateslendı gecehiç uyumadım su anda dustu cok sukur ama offf ya(((uykusuzum çok fena ecemde cok huysuz

aynı baran.. bizde bu dedelerine çekmiş diyorduk...

maşallah sıpaya..

aferimi hakediyor ama...
günaydın arkadaşlar
Allaha şükür gülfemin ateşi gece çok çıkmadı 37 buçuklardaydı.antibiyotiğe başalamadım.bugün de takip edecem inşallah yarına bişeyciğimiz kalmaz.
ateşim düşmesine sevindim canım.. inş. bir daha çıkmaz

elif ben rondodon 3 -4 kere geçirdim valla toz gibi oldu ceviz gülfem şapur şupur yiyo maşallah.
bende ilk kez bugün denedim. pekmezin içine 2 çay kaşığı ceviz koydum..
1 kaşığı zor yedi sıpa...
yemiyor anacım benimki...
geçmiş olsun canım....

biraz önce baranı yatağıma yatırdım altını açtım..
sonra odasından krem alım gelim dedim..
geldiğimde yer ıslaktı...

sıpa işemiş.. ama yatak kuru adam fiskiyeyi iyi kullanmış....

nasıl ya şirvan yataktan halıyamı işemiş!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mailime atmış mügecim seninkinede gelmiştir belki.
yoksa atayımsana

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa bugün buluşma var dimiiiii ne gzl yaaa
eşim 12 de ist.da bende gitseydim bende gelirdim buluşmaya

aynen sultan ya
bizimkide öle bi uykuya geçemiyor
dün çıldırttı beni valla kendime hakim olamadım bağırdım çok pişman oldum sonra.
bende bağırıyorum bazen gerçekten sinirlerime hakim olmam çok zor

kızlar çiçek canın doğduğu anın videosunu yollamış.
çok duygulandımsenağlama
evet gördüm cevapta yazdım zaten çiçeğe
bende çok duygulandım
çiçek in de sesi var aşkım çok güzeeeeeeeeeeeellll:))

biraz önce baranı yatağıma yatırdım altını açtım..
sonra odasından krem alım gelim dedim..
geldiğimde yer ıslaktı...

sıpa işemiş.. ama yatak kuru adam fiskiyeyi iyi kullanmış....
heheh bamyası uzun heralde :))aferin ona

hadi ya ne sinir bozucu bir durum
geçmiş olsun

geçmiş olsun deniz

uykusu var bayılcak ama bıdı bıdı konuşuyor :)
kucağımda sallıyorum bakıyorum gözler kapalı koyuyorum yatağına hemen şapkasını çekiyo çıkartıyor ben nerdeyim diye bakıyor
sonrada uyku muyku yok tabi

hayırlısı tuğbacıım.....üzülme sakın daha hayırlı bir müşteri çıkar belki..

bende demire bağıtıroyrum yaaa
yemek yemediği zmn ve özelliklede ağzındakilirini çıkarınca
sonra o da ağlamaya başlıyo
sonra çok üzülüyoruumm
artık yemek yedrirken dualar okuyorum
Allahım bebğime bağırmak istemiyorum nolursun yemeğini sorunsz yesin diyorum
bismillahh diyorum çocuk ağzını açıyo :))))))

8 AYLIK BEBEK NELER YAPAR
•Küçük objeleri baş ve işaret parmağı ile yakalar. Objeyi ağzına götürmeye çalışmaktansa incelemeye başlar.

•ıyi emekler.

•Yardım almadan oturur pozisyona geçer.

•Kendini, tutunup çekerek ayağa kaldırabilir.

•Başkaları ile oynamaktan hoşlanır.

•Geçmişi hatırlar, yeniden karşılaştığı olayları hatırlayarak davranışını belirler.

•Anneye çok bağlıdır, ayrılık korkusu başlar.

Değişiklikler

•Etrafında gördüğü herşeyi merakla inceler. Çiğner, vurur, fırlatır ve boşaltır.

•Tırmanmayı sever, alçak mobilyalara, merdivenlere, açabildiği çekmecelere tırmanır, nasıl geri döneceği umurunda değildir.

•Ne istediğini iyi bilir. Kişiliği gelişmeye başlar. Yoluna çıkıldığında sinirlenir.

•Kendi yeme stilini ve mönüsünü oluşturaya başlar.

•Görüşü tam olarak gelişmiştir. Etrafındaki tüm ayrıntıları seçer.

•Bebeğiniz sizi taklit ederek dünyada nasıl yaşayacağını öğrenmeye başlar. Sözcükleri çıkaramasa da mimiklerinizle konuşmanızı taklit eder. Ev içindeki bütün davranışlarınızı izler, yeri geldikçe tekrarlar.
Oyunlar

•Bebeğinizin taklit etmekten hoşlanacağı eğlenceli sesler çıkarın, hareketler yapın.

•Bebekler ve çocuklar için yapılmış müzikler, şarkılar dinletin.

•Ayakta pozisyona getirerek dans etmesini, yürümesini, tempo tutmasını sağlayın.

•Bebeğinizle birlikte emekleyin, hızlandıkça onu methedin, büyük çocuğunuz varsa onu da size katılmaya ikna edin.

•Oyuncaklarını bir sepete doldurun, nasıl çıkaracağını öğretin, sonra yeniden doldurup onun boşaltmasına izin verin.

•Bebeğinizle birlikte alışverişe çıkın, kalabalık ortamlar onun için uyarıcı ve eğlencelidir.

•Bebeğinize kucaklamak, öpmek, konuşmak için zaman ayırın.
Beslenme

•Yeni deneyeceğiniz besinleri bebeğiniz açken verin.

•Eline kemirmesi için az pişirilmiş sebzeler, bisküvi, meyveler verin.

•Domates ve portakal suyuna başlayabilirsiniz.

•Bebeğinizin bağımsızlık gösterilerine hazırlıklı olun. Aniden bebek yemeklerini istemez, kaşığı reddederse bunu sorun yapmayın. Dökmelere hazırlanın.
Bakım

•Bebeğinizin favori oyun alanı mutfağınız, alt çekmeceler, girebileceği kadar küçük aralıklardır. Özellikle kesici, sivri,kırılabilir eşyalarınızı üst raflara taşıyın. Çekmeceleri ve tehlikeli bölümlerin kapılarını kilitleyin veya ulaşmasını önleyecek engeller koyun.

•Büyük çocuğunuza onun kenara itildiğini düşünmesine fırsat vermeyecek şekilde zaman ayırın. Kendine güvenini tazeleyin.

•Doktor, ambulans, itfaiye, polis ve zehir danışma merkezinin telefonlarını kaydedin, telefonun yanında ulaşabileceğiniz bir yere koyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…