bizim sofra beziini kendi kaldırıyoo fıtrlatıyoo dolanıyo içine mümkünseee hersey halıya bu seferrvalla öyle melek elıne bişi verdınmı mutlaka arkadan supurge sart kendı kendıne yemesını öğrensın dıye verıyorum sofra bezıde yayıyorum ama genede batırıyo zilli
off evet yaaaaaaaa zten bu aralara behlüle kanım kaynıyor ehehehhhehehadi ben kaçıyorum
ay kaçıyorum diyince behlül geldi aklıma ne güzel dedi yavrum bnm yaaa
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bütün yağlarım eridiiii
iyi ve boooooooooooool uykularrr
bende olsada yesekkkkkkkbende çok seviyorum aşureyii...ama yapamıyorumm..annem yapar inşallahhh..
egede aynnı canım tv bile acık degılllllllgünaydın kızlar saol denizcim eminim sanda yakışıyodur hehhe:))
yaw siizin bebekler uykuya geçişte zorlanıyo mu bu kerem çok mızmız oldu ya en ufak ses istemiyor
kucakta sallıyorum ayakta sallıyorum yatağında sallıyorum uyumuyo çocuk yaw ne yapçam ben
gecmiş olsun....slm kızlar berbat bır haftaydı ya ev satıldı dedımya kızlar adam alıcam dedı 2 gun bızı bı guzel aldattı su anda cebne falan ulasılamıor cok sınırlerım bozuldu neyse dun ecem cok ateslendı gecehiç uyumadım su anda dustu cok sukur ama offf ya(((uykusuzum çok fena ecemde cok huysuz
ege genelini yapıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mutfak alt cekmelere güldüm aynı yaa cogu tutuyorrrrrrrrr8 AYLIK BEBEK NELER YAPAR
•Küçük objeleri baş ve işaret parmağı ile yakalar. Objeyi ağzına götürmeye çalışmaktansa incelemeye başlar.
•İyi emekler.
•Yardım almadan oturur pozisyona geçer.
•Kendini, tutunup çekerek ayağa kaldırabilir.
•Başkaları ile oynamaktan hoşlanır.
•Geçmişi hatırlar, yeniden karşılaştığı olayları hatırlayarak davranışını belirler.
•Anneye çok bağlıdır, ayrılık korkusu başlar.
Değişiklikler
•Etrafında gördüğü herşeyi merakla inceler. Çiğner, vurur, fırlatır ve boşaltır.
•Tırmanmayı sever, alçak mobilyalara, merdivenlere, açabildiği çekmecelere tırmanır, nasıl geri döneceği umurunda değildir.
•Ne istediğini iyi bilir. Kişiliği gelişmeye başlar. Yoluna çıkıldığında sinirlenir.
•Kendi yeme stilini ve mönüsünü oluşturaya başlar.
•Görüşü tam olarak gelişmiştir. Etrafındaki tüm ayrıntıları seçer.
•Bebeğiniz sizi taklit ederek dünyada nasıl yaşayacağını öğrenmeye başlar. Sözcükleri çıkaramasa da mimiklerinizle konuşmanızı taklit eder. Ev içindeki bütün davranışlarınızı izler, yeri geldikçe tekrarlar.
Oyunlar
•Bebeğinizin taklit etmekten hoşlanacağı eğlenceli sesler çıkarın, hareketler yapın.
•Bebekler ve çocuklar için yapılmış müzikler, şarkılar dinletin.
•Ayakta pozisyona getirerek dans etmesini, yürümesini, tempo tutmasını sağlayın.
•Bebeğinizle birlikte emekleyin, hızlandıkça onu methedin, büyük çocuğunuz varsa onu da size katılmaya ikna edin.
•Oyuncaklarını bir sepete doldurun, nasıl çıkaracağını öğretin, sonra yeniden doldurup onun boşaltmasına izin verin.
•Bebeğinizle birlikte alışverişe çıkın, kalabalık ortamlar onun için uyarıcı ve eğlencelidir.
•Bebeğinize kucaklamak, öpmek, konuşmak için zaman ayırın.
Beslenme
•Yeni deneyeceğiniz besinleri bebeğiniz açken verin.
•Eline kemirmesi için az pişirilmiş sebzeler, bisküvi, meyveler verin.
•Domates ve portakal suyuna başlayabilirsiniz.
•Bebeğinizin bağımsızlık gösterilerine hazırlıklı olun. Aniden bebek yemeklerini istemez, kaşığı reddederse bunu sorun yapmayın. Dökmelere hazırlanın.
Bakım
•Bebeğinizin favori oyun alanı mutfağınız, alt çekmeceler, girebileceği kadar küçük aralıklardır. Özellikle kesici, sivri,kırılabilir eşyalarınızı üst raflara taşıyın. Çekmeceleri ve tehlikeli bölümlerin kapılarını kilitleyin veya ulaşmasını önleyecek engeller koyun.
•Büyük çocuğunuza onun kenara itildiğini düşünmesine fırsat vermeyecek şekilde zaman ayırın. Kendine güvenini tazeleyin.
•Doktor, ambulans, itfaiye, polis ve zehir danışma merkezinin telefonlarını kaydedin, telefonun yanında ulaşabileceğiniz bir yere koyun.
sevindim cnmmmmoohhhh yaaa ooohhhhh
tahlil sonucumuz temiz çıktııı
çok sevindiimmmmmm
içim ferahladı yaaaa
Allah kimsenin bebişini hasta etmesiinnnn
evet canım,bizim de elindeki birşeyi aldığımızda kendi sıkıyor,ellerini yumruk yapıyor,hatta geçen annem görmüş,kafasına vuruyormuş:-((bu arada bebeği emeklemeyen anneler üzülmesin bende üzülüyordum ama bizimki olaya direk geçiş yaptı benim kızımda emeklemiyor o pozisyona koydummu bana saldırıyor
YA KIZLAR SİZİN BEBEKLERDEDE VARMI SİNİR BENİM KIZIM ÇOK SİNİRLİ bişey istediği gibi olmasın yumruklarını sıkarak kendini kasıyor sürekli bağırıyor bi yere gidemiyorum onunla sürekli çığlık atıp bağırıyor birisi ay ne şirinsin dese ya elini kaldırıp bağırıyor ya yumruklarını sıkıp dönemsel bişeymi acaba sizdekilerdede varmııı
slm kızlar berbat bır haftaydı ya ev satıldı dedımya kızlar adam alıcam dedı 2 gun bızı bı guzel aldattı su anda cebne falan ulasılamıor cok sınırlerım bozuldu neyse dun ecem cok ateslendı gecehiç uyumadım su anda dustu cok sukur ama offf ya(((uykusuzum çok fena ecemde cok huysuz
ayy ayy maşllhh ya görüyon mu zilliyiiİNANAMIYORUM KIZIM KOLTUKTA SIRALARKEN BEN ODADAN ÇIKIYORDUM PEŞİME YÜRÜDÜ BİR HALI BOYU İNANAMIYORUMMMM
allah siziiii aman dikkat edinkızlar dünn dolandırıldık yaaa..hemde yaşlı bi dede tarafındannnnn..kapı çaldı saat 2 gibii..bende açtım bi .elindede iki parça bişeyyy..nasıl yalvarıoo kızımmm torunlarım evde açç diee..eşimde lavabodaydıı kusura balma amca dedimkapıyı kapattıımm..ama kapıyada nasıl yaklaşıoo..duymuomm duymuomm diee..korktumm..
neyse eşim lavabodan çıktıı ya bi dede var yazık acıdım azcık para verelim dedim tamam dedii..daha partmandaymış çağırdık kapının önüne geldii..amca bunlar ne kadar dedi..adam eşimin elinden 20 lirayı kaptı tinn tinn tinn merdivenlerden kaçtı yaaa..şokk oldukkk..amca hoppp durrr filan dedikk laçtı gitti vallaa..eşim arkasından hakkımı helal etmedim billl dedi..oda dioki namaza yetişcemmmm...
ayy bende alamdm gittgmde yoktuuuu güle güle kullannnBende aldım ÇamaŞır makı.nası ve supurgeden :))))
allah siziii dikatedin canmmmyaa kül tablasııı kanepenin üzerindeydii uzanmışş almışşş..eller hepp küll içindeydiii..eşşek yaa tam eşşekkk..
bende bendee ama yapcm bennnnnnYarın ben de aşure yemeye davetliyim,en sevdiğim şeyyyyyyyyy
eminim çok güsell bi duygudrrrrrrbu arada bebeği emeklemeyen anneler üzülmesin bende üzülüyordum ama bizimki olaya direk geçiş yaptı benim kızımda emeklemiyor o pozisyona koydummu bana saldırıyor
YA KIZLAR SİZİN BEBEKLERDEDE VARMI SİNİR BENİM KIZIM ÇOK SİNİRLİ bişey istediği gibi olmasın yumruklarını sıkarak kendini kasıyor sürekli bağırıyor bi yere gidemiyorum onunla sürekli çığlık atıp bağırıyor birisi ay ne şirinsin dese ya elini kaldırıp bağırıyor ya yumruklarını sıkıp dönemsel bişeymi acaba sizdekilerdede varmııı
opuyorumnanaktantam yürüyemiyor tabi daha ama her geçen gün adım sayısını arttırıyor ama paytak paytakkk:))
ama kızlar yürümesi felan bir yanada yürüyünce o suratındaki mutluluk başardım ifadesi her adımında dönüp bana bakıp gülmesi aferinleyince sevinçten el çırpması hiç bir şeye değişilmez o kadar tatlı oluyorkiiii
hayırlısı olsnn artıkkkkkslm kızlar berbat bır haftaydı ya ev satıldı dedımya kızlar adam alıcam dedı 2 gun bızı bı guzel aldattı su anda cebne falan ulasılamıor cok sınırlerım bozuldu neyse dun ecem cok ateslendı gecehiç uyumadım su anda dustu cok sukur ama offf ya(((uykusuzum çok fena ecemde cok huysuz
canmmm haftasonu girdiye ondan geç oldu sanırımmmmmnagihan kargoyu gönderdim demiştin ya daha gelmediii...
sorun degıl ama yolarda kayboldu herhaldeeeeeeeeeeeeeee
bende dideme aynı gün gonderdım dideme persembe günü ulaşmışşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?