2009 Nisan Anneleri

maşallah yusuf a , ben bir kez muz verdim kabız yaptı ağladı resmen kakasını yaparken daha cesaret edemiyorum ama mandalina elma sürekli verdklerim, mesela sabah kahvaltısnın yanına mandalina suyu sıkıyorum öylede içiyor dene istersen

kızlar kdir tuğcu ya ek gıdalar ile ilgili soru sormuştum cevap vermiş kendisi sağolsun sizlerlede paylaşayım anne sütü ve ek gıda veren annelere
''Hangi ayda olursanız olun, anne sütü en iyi besindir.. Siz öncelikle anne sütünü verin, yer kalırsa istediğini yiyebilir. Gene öncelik, sütlü gıdalarda olacak...Ne kadar çok emzirirseniz, sütünüz o kadar çok artar. Hatta her ögünden evvel anne sütü verin derim... Anne memesi inek memesi değildir. Birikim yapmaz.. Gözyaşı bezleri gibi çalışır. Nasıl her ağladığınızda o anda gözyaşı geliyorsa, her emzirdiğinizde, süt salgısı olur.. Bunun içinde "moral" çok önemlidir. Bir deneyin derim...

bebişlerinizin burun çevresi kuruyormu keremin burnun kenarları kruyor pul pul oluyor
nivea falan sürsem olurmu

ıyi akşamlar,
Kerem ne kadar keyifli uyuyor öyle,Allah bozmasın hiçbirinin keyfini huzurunu.
Ben uyku tulumnda yatırıyorum,yoksa daha üstünü örttüğüm anda hooop ayakalrıyla atıyor ne örtersem,tulumla yatınca içim rahat oluyor açılsa da,sıcacık.
Bugün,çorbasına ne bulduysam koydum,yaptıktan sonra da yedirmeden dedim,bunu yerse herşeyi yer benim kızım,veee yedi maşallah!
ıçinde rende havuç,kereviz,brokoli,soğan sarmısak,kırmızı pancar,karnıbahar,bulgur,kuşbaşı et vardı.Brokoli ve pancarı ilk kez koydum çorbaya,pancarın tadı toprak kokuyor ya,belki onu yemz dedim ama yedi maşallah!
Bizim eve de Miray sayesinde pancar kereviz girmye başladı heheee Gerçi sadece o yiyor ,biz pek başlamadık daha.

Anenm TV de izlemiş,muz hergün düzenli verilirse kabızlığa ii gelirmiş,ama arada 1 kere verilirse kabız yaparmış.
miray da sebzeleri ve eti seviyor ama meyvelerle pek arası yok,mandalinayı eline verip kendi sömürüp yerse yiyor,ama ona da ben herzaman cesaret edemiyorum,bir kere hooop bir çekişte gitti bir dilim mandalina,siz öyle eline verip yediriyor musunuz?
muzu bile çok severek yemiyor,hatta zorla oyunla yediriyorum.

ya ecemınde burnu çok hırlıyo kızlar ne yapmam lazım
tıkalımı canım serum fiz en iyisi geçmiş olsun, emziriyorsan anne sütü de iyi geliyor

hiç duymamıştım sağol elif o zaman hergün muz yedirebilirim bir deneyim bakalım

oh oh bide beni koysaydın ne kadar yok karıştırmışsın elif ehehheeh

burun spreyi yokmu tuğba onadan sık

ah ah elif eskiden bende çok karıştırırdım yerdi artık 2 kaşık için başıma ağrılar giriyor hele birde kafa sallaması yokmu valla mama sandalyesine koydum pencerenin önüne öyle duruyor bende nefes alayım yaaaaa

Ya bizimki bazen ne yapıyor,kaşıkla veriyorum açmıyor ağzını,sonra elimle veriyorum açıyor,çok komik ya bunlar.Bugünde birazını elimle birazını kaşıkla verdim,napiiim!
Kibarlığı da öbür seneye öğrwetiriz artıkın)

Benım selende karıŞık yıyo ıtıraz etmıyo ama tadını beyenırse beyenmesse 1 kaŞıtan sonra aĞzını aÇmıyo veled

valla meyevyı ben verıyorum elıf koparı koparıp ağzına elıne verdımmı hepsini ağzına sokuyo

Aslında bence de bu kadar karıştırmak doğru değil,herşeyin tadını bilmeli.Ama geçen bir arkadaş öyle yapıyorum demişti,o daha da çok karıştırıyormuşl hatta,mervimek pirinç,irmik.... hepsi bir çorbada.

Ama ben hiç blendırdan geçirmiyorum,yine herşeyin tadını ayrı ayrı alıyor böyle.

sevgicim sağol evet kahvaltısının yanıda vereyim portakal suyunu az önce sıktım yarım fincan kıyameti kopardı bende zorlamadım,elif gerçekten muz çok iyi bir meyve büyük insanlarda bile bir muz günlük alması gerekne vitaminleri karşılyormuş ama yiyen için,,,,,,,,,,

ben hala sabah kahvaltısını iyice ezip veriyorum tek tek yemiyor ilerde zor olacak ama ne yapayım ağzında biriktiriyor yutmuyor sıpam.........

yusufta eline bişey verdiğim zaman yemiyor avucunun içinde mıncıklıyor yerlere sürüyor ama ağzına götürmeyi hiç düşünmüyor.........

yusuf birde eliyle herşeyi seviyor avuç iüçleriyle heryei sever gibi elliyor özellikle yerleri ve duvarları.......

güzelim nasıl bi ağlama kucağa aldığında durmayacak kdr
ve çoookk acı çeker gibi mi ağlıyo
bizim enfeksiyonumuz çıktı ama arkadaşlar ateş yapar demiş
bizde ateş olmadı
inş. yoktur bişeyi bi kaç gün daha takip et
bizimki sürekli ağlıyodu ve kucağa aldığımızda bile durmuyodu
belki gazdandır ya da diştende olabilir

Bugün bir arkadaş anlattı,2 2,5 yaşlarında oğlu var,akşam ablasının kitabın yalıyormuş,annesi yapma dedikçe yalamaya devam etmiş,arkadaşım da almış elinden kitabı,ne var sanki bunu yalıyorsun demiş,bir bakmış ki kitabpta dondurma resmi var,meğer çocuk dondurmayı yalıyormuş hihihiihiiii

sinema fiyaskoydu ama kocşle
vakit geçirmek süperdi çok iyi geldi
yahşi batıyı hiç tavsiye etmiyorum

hahahahahahaha
ah yavrum yaaaaaa
yazık yaaaaaaa

Ay biz de her haftasonu sinemaya gidelim dioruz,ama bir türlü kısmet olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…