2009 Nisan Anneleri

ewe ordada ööle yazıyo havuçlu kuru olmadığı için güzel oluyomuş..
125 dr tereyağ..
yarım bardak toz şeker
2 az çırpılmış yumurta
1 paket vanilya
4 orta boy muz(rondodan geçirilcekmiş)
1 tatlı kaşığı yemek sodası diyo bende yok :)
yarım bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu..sanırım bunu yapıcam eşim bunu istedi..bi deneyeyim söylerim nasıl olduğunu..yazdığına göre muhteşem kokuyomuş..

biz bulustuk
eda oguzla geldi
damlada adayla
cok guzeldi
aksama fotolari bekleyin
demir uyudu bende uyuyummm acicik
opuyorummm

Yemek sodası karbonat mı oluyor ki?
Afiyet olsun,güzel olursa ben de yapiiim,değişik bir kek yemiş olalım ))

36. haftayı bitirdiği gün doğdu cnm..
bende şimdi netten bi havuçlu bir de muzlu kek tarifi aldım resimleri de vardı şahane görünüyolar hangisini yapsam karar veremedim :)
ZEYNEPTE 37.HAFTADA DOGDU

Muzlu nasılmış canım,benim de bir havuçlu kekim var,habire onu yaparım.
Normalde kek sevmem kuru gelir,ama onu severim.
canm havuçlu kek yaprken içine tarçın atıyomsn bide böle dene atmıyosan çok güsel oluyo
Yemek sodası karbonat mı oluyor ki?
Afiyet olsun,güzel olursa ben de yapiiim,değişik bir kek yemiş olalım ))

ewt canm bildigimz karbonat

akşam yemegimi yatım salatamı yaptım birde yanına sütlaç ohh afiyet olsn zeynebede yedirdim sıpalar tatlı şeyleri nasılda yiyolar

bende kıymalı patets yaptım yanına domatesli makarna ve pasta yaptım...

kızlar siz benim yerimde olsaydınız napardınız hepiniz annesiniz beni en iyi siz anlarsınız ben kızıma bir öğün çorbayı oyunla yediriyordum ama şimdi yemiyor yani yemesi için evdeki bütün eşyaları önüne dökemem gerekiyor ve sürekli sandalyeden çıkmak için ağlıyor kaseyi bitirssede mızmızlıkla sizce yiyo diye böyle yedirmeliyimm yoksa yemiyorsa ısrarcı davranmamamlıyım ki yemiyorrr

bende kıymalı patets yaptım yanına domatesli makarna ve pasta yaptım...
afiyet olsnn

canm bnce fazla zorlama açıkırsa zaten yer peşinde koşma şimdiden alıştrmış peşinde koştrmaya ve yere yatır veya otuttr öle yedr belkide sandalyede sıkılıyodr birde uykusunda mama yediriyomsn

eskişehir olayınız gerçekleşirse istersne haber ver.yardımcı oalbileceğim bişey varsa elimden geleni yaparım

gerçekleşti canım :))
en yakın zamanda geliyos inşallah
bu arada benim kociş vişnelik diye bi yerden ev bakmış,önerebildiğin biyer varsa oralardayken baksın,işi odunpazarındaymış.
ben bi kere gitmiştim ama porsuk çayından başka bişi hatırlamıyorum :)

arkadaşlar teşekkürler herkese,evet çok zordu melisnaz doğduğundan beri buradayız sürekli ist a git gel,melisnaz burada ameliyat oldu,benim burada belim kitlendi,inşallah hastalıklarıda burada bırakır gideriz..
evet bu seferki yolculuğumuz eskişehir hakkımızda hayırlısı olsun,eşyalarımın yarısı istanbulda yarısı burada bakalım nasıl halledeceğim,zor olacak..
yaa arkadaşlar otel odası ama 55m2 o kadar kötü değildi zaten eşyalı olduğu için bi park yatak aldım buraya .
en çok yemek yapmamak güzeldi açık büfeyi özleyeceğim :)

canım israr etme acıkınca zaten yerrr

eltimde aynen derten muzaripti doktor ona israrcı davranma demiştii.....

1 sene önce aynı seyi oda yaşamıştıı...

slmmmm..

gönderdimm mailine elifcimm..7 ve 8.sınıflarrr.inşallah işine yararrr...you are welcomeee..:))

bu arada çalışan vee bebekli bi anneye yardımm etmek boynumun borcudur dioo eşimm..benim halimden biliooo..haftada bi gün gidiom ama şaftımm kayıyooo yaaaa..yerimseniben

maşallah denizzz..bende aynıydımm yaaa..9 ay boyunca 270 yumurtaaaaa..hattaa bazen 2 tane yiyodummm..hergece mutlaka sütttt..peynir et haşlama avuç avuç ceviz fındıkkkk..ohhh ohhh ve bunlar bana tammm 23 kilo olarak geri döndüüü..hala 6 kilo fazlam varrrr..gitmioooo..bilmiyorumkismile

çok sevindim canımmm..herşey gönlünce olsun düzenli bi hayata geçin inşallahhhh...

siz açık büfeden yiyodunuzdaa melis ne yiyoduu pekiii..yani onun yemeklerini nasıl hazırlıyodun canım yaaa..valla merak ettimm..geçen 3 gün örtmen evinde kaldıkk..ne yedircemi şaşırdımmm..

teşekkürler feride croxilex
canım melis naz için elektrikli ocak aldım,küçük bi tencere.herşeyi yapıyorum,çorba,muhallebi..
yoğurtta yapıyorum,meyve püreside..
yemekte ona görede yemekler oluyor bazen onlardan da veriyorum
ama ocak olmazsa zor tabi..

bide kızlar..bu sabah hani eşime yardım ediim diee kalktım yaa..kağanı da aldımmm mutfağa..oda açık çekmeceden tutarak kalkmışş..cam kaseler vardıı..onu ne ara kırdı bilmiozzz..kırmış ve üstelik 2 parmağınıda minicik kesmişş..o sırada eşim patates kızartıyodu..bende balkonda sofra çırpıyodumm..bi baktımm çekmecenin kapağı kann..nasıl korktumm yaaa..hemen elini yıkadımm..pansuman yaptım..yara bandı yapışırdıkk..2 dk sonra bi baktım yara bandıı yokk nerdee kağan beyin ağzındaaa..çok yaramaz olduuu bu çocukk yaaaa....ama yavruşşş parmağına nasıl bakıooo..ıhh ıhh diooo..

anladım sinemcimm..bi şekilde halletmişsiniz hep ama yinede ev gibi olmuoo..hakkınızda hayırlısıı..

bu arada ismim ayşeee..

muzlu kek
125 gr tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta hafif çırpılmış
1 tatlı kaşığı vanilya esansı (ben toz vanilin kullandım)
4 orta olgunlukta muz (Yerli muz en iyisi daha küçük oldukları için 5 adet kullandım. Rondodan geçirip iyice ezilmelerini sağladım)
1 tatlı kaşığı yemek sodası (bildiğiniz karbonat :) kullanmadım ama bidahakine bide onunla deneyeceğim. Neden kullanmadın derseniz, sebebi açık; annem söyleyene kadar yemek sodasının karbonat olduğunu bilmiyordum, nerden bulurum şimdi soda yı dedim :))
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Gelelim yapılışına;

Tereyağ ve şekeri kremsi kıvama gelen kadar mikserle çırpın. Yumurtayı, çırpmaya devam ederek ekleyin.
(Eğer kullanırsanız Sodayı sütün içinde çözdürün) Elenmiş unu sütle beraber karıştırın. Bütün malzemeleri karışım pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Fırını 180 derecede ısıtın. 20 cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. 1 saat yada kekin üzeri kızarıp 45 dak sonunda batırılan kürdan temiz çıkana kadar hiç kapağını açmadan pişirin

yaptım fırında bakalım nasıl olucak bekliyorum..

daha akşam yemeee yemedikk..domatesli makarnaa..patetes püresiii..ayran ve marul yiycezz..

sonrada fıstıklı irmik helvasııı yapiicimmm..ama ilk defa yapacam..inşallah güzel olurr..ne zamandır canım çekiooo..

.tarifte süt veya su diooo..sizce nasıl yapsam..suylamı sütlemii...sanki sütle yaparsam bebek maması gibi olacakk..nasıl yapsam kızlarr..2 saat sonra filan yapıcamm ..?????????

sonunda işlerim bitti ama bende bittim melek sapol sanada kolay gelsin bu arada
denızcım afıyet olsun ınşallah guzel olmuştur
sinemcim sonunda yerleşik hayata geçmene sevindim canım allah hayırlısını nasip etsin senın adına
ayşe gecmiş olsun azıcık kesık ama bılıyo işte sıpacık ırmık helvasını sutle yaparsam muhallebi gibi olur tane tane olmuyo pek haberın olsun
yeliz zorlama canım acıkınca yıcek nasıl olsa böyle senın snırılernde yıpranıyo yedırırken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…