payım bariii yede tadını söylemuzlu kek
125 gr tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta hafif çırpılmış
1 tatlı kaşığı vanilya esansı (ben toz vanilin kullandım)
4 orta olgunlukta muz (Yerli muz en iyisi daha küçük oldukları için 5 adet kullandım. Rondodan geçirip iyice ezilmelerini sağladım)
1 tatlı kaşığı yemek sodası (bildiğiniz karbonat :) kullanmadım ama bidahakine bide onunla deneyeceğim. Neden kullanmadın derseniz, sebebi açık; annem söyleyene kadar yemek sodasının karbonat olduğunu bilmiyordum, nerden bulurum şimdi soda yı dedim :))
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Gelelim yapılışına;
Tereyağ ve şekeri kremsi kıvama gelen kadar mikserle çırpın. Yumurtayı, çırpmaya devam ederek ekleyin.
(Eğer kullanırsanız Sodayı sütün içinde çözdürün) Elenmiş unu sütle beraber karıştırın. Bütün malzemeleri karışım pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Fırını 180 derecede ısıtın. 20 cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. 1 saat yada kekin üzeri kızarıp 45 dak sonunda batırılan kürdan temiz çıkana kadar hiç kapağını açmadan pişirin
yaptım fırında bakalım nasıl olucak bekliyorum..
sütlede güzel oluyorrrdaha akşam yemeee yemedikk..domatesli makarnaa..patetes püresiii..ayran ve marul yiycezz..
sonrada fıstıklı irmik helvasııı yapiicimmm..ama ilk defa yapacam..inşallah güzel olurr..ne zamandır canım çekiooo..
.tarifte süt veya su diooo..sizce nasıl yapsam..suylamı sütlemii...sanki sütle yaparsam bebek maması gibi olacakk..nasıl yapsam kızlarr..2 saat sonra filan yapıcamm ..?????????
kıyamammmmmmmmmmmmbide kızlar..bu sabah hani eşime yardım ediim diee kalktım yaa..kağanı da aldımmm mutfağa..oda açık çekmeceden tutarak kalkmışş..cam kaseler vardıı..onu ne ara kırdı bilmiozzz..kırmış ve üstelik 2 parmağınıda minicik kesmişş..o sırada eşim patates kızartıyodu..bende balkonda sofra çırpıyodumm..bi baktımm çekmecenin kapağı kann..nasıl korktumm yaaa..hemen elini yıkadımm..pansuman yaptım..yara bandı yapışırdıkk..2 dk sonra bi baktım yara bandıı yokk nerdee kağan beyin ağzındaaa..çok yaramaz olduuu bu çocukk yaaaa....ama yavruşşş parmağına nasıl bakıooo..ıhh ıhh diooo..
hayırlısı olsun canımteşekkürler feride croxilex
canım melis naz için elektrikli ocak aldım,küçük bi tencere.herşeyi yapıyorum,çorba,muhallebi..
yoğurtta yapıyorum,meyve püreside..
yemekte ona görede yemekler oluyor bazen onlardan da veriyorum
ama ocak olmazsa zor tabi..
gerçekleşti canım :))
en yakın zamanda geliyos inşallah
bu arada benim kociş vişnelik diye bi yerden ev bakmış,önerebildiğin biyer varsa oralardayken baksın,işi odunpazarındaymış.
ben bi kere gitmiştim ama porsuk çayından başka bişi hatırlamıyorum :)
yedimmm.. :)) valla kekin arasına muzlu puding sürmüşsün gibi .tabi ööle cıvık değil ama tadı ööle seviyosanız yapın :) ama yumuşacık oldu elif sevdiğin gibi ööle katı değil..hatta sıcakken yersen hamur pişmemiş gibi oluyo ama soğuyunca düzeliyo tabi..
ayşe çok geçmiş olsun kıyamam yaa demek ağzına yapıştırmış sıpa hahaha
sinemcim çok sevindim yaa inşallah bu zamana kadar isteyipte yapamadığın herşeyi yaparsın cnm orda..
yliz bencede 3 kaşık yicekse 3 kaşık yesin çok zorlama daha da tiksinir falan..
oof yoruldum yaa kek yaptım dil balığı ve salata yapıp yedik topladım bi de ıspanak yaptım o yarına yıkaması ölüm zaten 2 saattir mutfaktayım sözde hızlı yaptım ela paçamdayken yine hızlı sayılır :)
kızlar siz benim yerimde olsaydınız napardınız hepiniz annesiniz beni en iyi siz anlarsınız ben kızıma bir öğün çorbayı oyunla yediriyordum ama şimdi yemiyor yani yemesi için evdeki bütün eşyaları önüne dökemem gerekiyor ve sürekli sandalyeden çıkmak için ağlıyor kaseyi bitirssede mızmızlıkla sizce yiyo diye böyle yedirmeliyimm yoksa yemiyorsa ısrarcı davranmamamlıyım ki yemiyorrr
Ne güzel Deniz,ben bazen pişman oluyorum şimdi,keşke daha iyi beslenseymişim diye,ama Dr. da çok önemli tabi,benimki de keşike bu kadar bastırsaydı.
Gerçi ben de hergün süt ,yımırta,peynir,ceviz tükettim de,yine de hergün balık yemedim mesela:-((
Ay doğru ya,aklıma geldi şimdi,ben de düzenli kahvaltı ederdim,peynir, yımırta,süt.Şimdi çok kötyüm o zaman.
anladım sinemcimm..bi şekilde halletmişsiniz hep ama yinede ev gibi olmuoo..hakkınızda hayırlısıı..
bu arada ismim ayşeee..
sonunda işlerim bitti ama bende bittim melek sapol sanada kolay gelsin bu arada
denızcım afıyet olsun ınşallah guzel olmuştur
sinemcim sonunda yerleşik hayata geçmene sevindim canım allah hayırlısını nasip etsin senın adına
ayşe gecmiş olsun azıcık kesık ama bılıyo işte sıpacık ırmık helvasını sutle yaparsam muhallebi gibi olur tane tane olmuyo pek haberın olsun
yeliz zorlama canım acıkınca yıcek nasıl olsa böyle senın snırılernde yıpranıyo yedırırken
odunpazarına en yakın bölge vişnelik değil ama sakin bi semttir.eşyalı evmi arıyorsun yoksa boşmu?istersen özeline cep numaramı yazarım daha rahat olur bilgi vermek.
hayırlı olsun bu arada.umarım seversin şehrimizi
eSRA,oRHANGAZİ İSE,ORASI bURSA'nIN bİR İLÇESİ,AMA MERKEZ İLÇE DEĞİL,UZAK YANİ.
Osmangazi de olabilir mi acaba?Öyleyse orası merkez.
aa buyur gel orhangaziyi bilmiyorum ama yakınım yok hiç ordamerhaba kızlar ......yusuftan bana geçti grip çok kötüyüm boğazım ağruyor astımım var grip olunca direkt ciğerlerime iniyor ateşimde var.........
elif,seher,sultan eşim bursada bir hastaneyle anlaşma yapmak üzere bende istanbuldan ayrılmak istemiyorum orhangazide sanırım hastane orda evler nasıl ve güzel bir yer mi bursa için herşey çok pahalı diyorlar öyle mi bilgi verirseniz sevinirim........
bide kızlar..bu sabah hani eşime yardım ediim diee kalktım yaa..kağanı da aldımmm mutfağa..oda açık çekmeceden tutarak kalkmışş..cam kaseler vardıı..onu ne ara kırdı bilmiozzz..kırmış ve üstelik 2 parmağınıda minicik kesmişş..o sırada eşim patates kızartıyodu..bende balkonda sofra çırpıyodumm..bi baktımm çekmecenin kapağı kann..nasıl korktumm yaaa..hemen elini yıkadımm..pansuman yaptım..yara bandı yapışırdıkk..2 dk sonra bi baktım yara bandıı yokk nerdee kağan beyin ağzındaaa..çok yaramaz olduuu bu çocukk yaaaa....ama yavruşşş parmağına nasıl bakıooo..ıhh ıhh diooo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?