2009 Nisan Anneleri

aynısını eşimde yapıyo yaa..dün gece okadar ayağımda salladım..eşime yatağına bırakırmısın dedim..oda kucağına aldıı..tüm lambaları yakarak odaya götürdüü..ışıkta hemen uyanıyoo..bide konuşuyo çocukla yaa..gece gecee...iice uykusunu açıyooo..

bende yatar kaç dk uyurum bilmiyorum ama yatayım bari kar kardır öptüm hepinizi ençokta sıpalarınızı opuyorumnanaktan

Amaaaaaaaan,25 soru soracaktım,20 tane soracağım ,nolacak ki,soru bulamadım))))

baba kız bakışmasııı..birde kızım olsun çok isterimmm..aralarındaki ilişki çok farklı oluyor..bide kızlar babaya çok cilve yapıoo yaa..nazı geçiooo..

Domuz gribinin aslında büyütüldüğü kadar yaygın bir hastalık olmadığıyla ilgili iddialara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Fransa, Almanya, Hollanda ve ıtalya gibi ülkeler, halktan 'rağbet görmediği için' ellerinde kalan milyonlarca doz aşıyı üçüncü dünya ülkelerine satmaya çalışırken, H1N1 korkusuyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Anke Martiny 'nin geçen ay bu kuşkuları açıkça dile getirmesinin ardından bu kez de Avrupa Konseyi Aile ve Sağlık Komisyonu Başkanı Wolfgang Wodarg şok iddialarda bulundu.

'SAHTE BıR SALGIN'
Wodarg, yaptığı açıklamada, bir anda dünyayı saran domuz gribi vakalarının, küresel korku sayesinde milyarlarca lirayı cebe indirecek olan ilaç ve aşı üreten firmaları tarafından idare edilen 'sahte bir salgın' olduğunu savundu. Wolfgang Wodarg, söz konusu şirketleri, Dünya Sağlık Örgütü'nü (WHO) bu konuda 'pandemi' (yaygın hastalık) ilan etmeye telkin etmekle de suçladı.

AVRUPA KONSEYı ıDDıALARI ıNCELEYECEK
Avrupa Konseyi'nin baş sağlık yetkilisi Wodarg, birçok ülkenin bu nedenle, milyonlarca insanı aşılamak için, zaten yetersiz olan sağlık bütçelerinden boş yere harcama yaptığını söyledi.

Bu olayla ilgili olarak ilaç firmalarının rolünün soruşturulması için Dr. Wodarg tarafından hazırlanan bir teklif de Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi. Avrupa ınsan Hakları Mahkemesi'nden de sorumlu olan Avrupa Konseyi'nin bu ayın sonlarına doğru konuyla ilgili acil oturum yapması planlanıyor.

'HALK ıLAÇ ıÇıN ıSYAN ÇIKARACAKTI'
ıngiliz Sağlık Bakanlığı, domuz gribi yüzünden 65 bin kişinin öleceğini duyurmuş; özel bir internet sitesi kurup acil durum telefon hatları oluşturmuştu. Hatta planlamacılar biraz daha ileri gidip, kitlesel ölümler için morgların hazır tutulmasını; halkın ilaç bulmak için ayaklanma çıkaracağını göz önüne alarak, ordunun bile devreye girebileceğini öne sürmüşlerdi. Ancak geçen haftaya kadar sadece 5 bin kişinin virüs kaptığı ve bunlardan da sadece 251'inin hayatını kaybettiği hatırlatılıyor.

TELKıNLE DÜNYAYI ALARMA GEÇıRDıLER
Dr. Wodarg, bu ve benzer durumlardan yola çıkarak, H1N1'i 'yüzyılın en büyük tıp skandallarından biri' olarak nitelendirdi. Bunun aslında hafif bir grip olduğunu belirten Dr. Wodarg, "ılaç firmaları, domuz gribine karşı geliştirdikleri patentli ilaçlarını satmak için, bilim insanlarını ve halk sağlığından sorumlu resmi kurumlara telkinlerde bulunarak, dünya çapında hükümetlerin alarm durumuna geçmesini sağladılar" dedi.

'MUCıZE ÜRÜN!'
Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Anke Martiny de geçen ay yaptığı açıklamada, domuz gribinin felaket ölçüsünde büyütüldüğünü söylemişti. Domuz gribi aşısının, daha çok aşıyı piyasaya süren üreticilerin işine yaradığı konusunda ciddi şüpheleri bulunduğunu anlatan Martiny, “ılaç endüstrisi şimdi de aşıları keşfetti, rahim kanseri ya da domuz gribi aşısı gibi. Pazarlama açısından bakıldığında bunlar birer mucize ürün” diye konuşmuştu.

BıLıMSEL BıR TARTIŞMA YAPILMADI
ılaç şirketlerinin bu tutumu nedeniyle insanların temelde faydalı olan aşılara karşı güvenini yitirmeye başladığını belirten Martiny, domuz gribi aşısını öneren Daimi Aşı Komisyonu (STIKO) üyelerinin, ilaç şirketleriyle ile ilişkide olmasını da eleştirerek “STIKO'nun domuz gribi aşısının önerilmesinde çıkar çatışmalarının hiç bir rol oynamadığını kanıtlaması gerekiyordu. Dışarıdan uzmanların en baştan beri bu kararın doğruluğu konusunda şüpheleri vardı, ancak açık, bilimsel bir tartışma yapılmadı” diye konuşmuştu.

evet oynuyolar selen işve yapıyo babası hadı yat kızım yaaaaaaaaaaaaaaaaa diyo :)))))))))))))) oda gıdyo bacaklarına al benı kucana diyo

maşallahh..sehercimm..allah muhabbetlerini kat kat artırsın inşallahhh...

bende yatıyorumm..ii gecelerrr...

babamız kanepede uyuduu..kağan dizimdee..beyefendileri yataklarına yatırcammm..

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ege 5den beri ayaktaaaaa

aglamayla uyandıııı

sanki bişey batırıyorsun ayaklarıma aldım gözlerini kapadı 5 dk sonra aynıçö
sanırm 7 diş gelıyor öyle yorayım öle olsun

biz bu gün kahvaltıya giidiozz

günaydinnn. meriç te bütün gece miz miz.. çok yorgunum yaaa..
işyeride yoğumm.. ühü ühüüü

önce günaydın sonrada gülfem hastalığı atlatmış inşallah bugün itibariyle artık ilaç kullanmıyoruz çok şükür.

günaydıınn...
ayneennn ama benimki patlıcan ve biberde yemiyoo...bende ilk sene alıştırmaya çalıştım ama koca adamlar bu yaştan sonra zor ,çok direniyolar ama az sevdiği zorla yediği şeyleri daha sık yemeye başladı..ıspanak yiyo mesela sarımsaklı yoğurda bayılır o şekilde yiyo..ama mantı,sarma tabak tabak yesin..bende şu mantı makarnadan alıp içini dolduruyorum onuda yiyo..gerisi et,tavuk,köfte..bende sulu köfte falan yapıyorum sulu yesin d,iye..yani elifcim onun yediği şeyleri çeşitlendirip çözüm yolları üretiyorum bende ..tüm çorbaları içer allahtan..
önce günaydın sonrada gülfem hastalığı atlatmış inşallah bugün itibariyle artık ilaç kullanmıyoruz çok şükür.

gözünüz aydın cnm çook sevindim allah bi daha göstermesin..

gece elanın burnu tıkandı gündüz akıyodu zaten ne yapacağımı şaşırdım uyuyamadı hiç 12 ye kadar ama serum fizyolojik sıkınca 3 er damla 4-5 saat açık kaldı burnu uyudu sonra bi daha sıktım bayaa ii geliyomuş çok şükür..bi de ateşi çıktı 37,7 ye ama ilaç vermedim ince yatırdım..sabaha yoktu ateşi inaşşahh çıkmaz yine..

Bizden de günaydınnnnn
çok sevindim güler inş.gülfemcik bir daha hiiiç hasta olmasın bütün bebişlerimiz...

günaydın.
dün ilk defa irfanın ateşi çıktı..
38,7 yi gördük...
ateş düşürücü ılık havlularla yarım saatte düşürdük.
sonra sabah 4 de tekrar çıktı gene aynı işlemlerle gene düştü.
niye acaba kızlar ya??
diştenmiki?
doktora gitmedik düştü diye.
keyfide yerindeydi.

DOKTOR DıSTEN OKADAR ÇIKMAZ ATEŞ DEMıŞTı.. üsütmüs olabilir belkii...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…