2009 Nisan Anneleri

ben bilmiyordum ayakkabıyla ilgili bişi iyi oldu saol gülşencim bende giydirmiyoreum yürürken sadece dışarı çıkınca üşümesin diye giydiriyorum ama aldığımız ayakkabısı şimdi sen yazınca baktım paqpa ymış ama tesadüfen aldık ..sen neden onu yazdın ki iyi miymiş :) çok yumuşak orası kesin normalde ayakkabı giyince parmaklarını büküyo ve açmıyo ayakkabı çıkana kadar ama bununla normal durdu..

ben psikolojisi çok yıpranan annlerin kesinlikle 2. çocuğu 3-5 sene sonra yapmaları gerektiğini düşünüyorum hem anne toparlanır ki 2. çocuğa da iyi bakabilir yoksa psikolojisi 2. kez mahvolmuş biri 2. çocuğa bişii veremez yazık çocuğa :)

bende biraz izledim bugün doktorum programındaki pofösörü halimize bin şükür Allah yaşatmasın

24 yaşında genç çocuk hala altına yapıymş çişini ya
hiç öğrenmemiş tutmayı yapmamayı ve evliymiş

çocuğun annesi odalarına falan giryomuş gece pekte dinleyemedim

tuvalet eğitimi konusunda katılmıyorum pek annem bizi 1 yaşına geldiğimizde kesmiş ve sorun yaşamamış. ama bilimsel bir gerçekliği de varsa susarım tabii. bizler istisna olabiliriz..

:)) bilim tuğbanın dediği gibi diyo fatoşcum bende bugün dinledim 18 aya kadar tuvaletin t sinden bahsetmeyin diyo ama tam dinleyemedim..kadın çok iddialı benim hastalarımın çocukları ve kendi çocuklarım kesinlikle 18 aylık olduklarında tuvalete yapıyolardı hemde hiç bi sorun yaşamadan diyo ..tabi onun formuluyle bende dinleyemediğim için kitabından okuycam tuvalet bölümünü :))

ne kitabıymış bu hayatım bakmak lazım. benim evdeki kitaba bakayım. malum başucu kitabım o benim bakalım o ne diyor :)))

bende küçücükken sölemişim tuvaletimi bi sorunum olmadı ama sanırım bu bahsedilen çocuğa tuvaletini söylemesi için baskı yapılmasıylada alakalı.yani çocuğa tuvaletini tutması için telkinde bulununca tutmasını yarayan kaslarını çalıştırmaya başlıyormuş bu olması gerektiğinden erken yaşta başlayınca ilerde dediğim sorunlara yol açıyormuş.

cnmcım tv de tuvalet eğitimini anlatan dr un kitabı aynen benimde başucu kitabım..ama maalesef 0 dan 1 yaşla ilgili pek bişii yok bilgi olarak ama 1 den 3ve 4 de kadar resmen ders çalışmamız lazım nasıl davranacağımızla ilgili :))

kitaptan alıntı..
18. aydan 3 yaşın sonuna kadar olan dönem psikanalitik gelişimin anal dönemidir.daha önce ağız çevresinde olan haz,anüs ve civarı dokulara yerleşir.dolayısıyla emzik faslı bitmiş ,popo faslı başlamıştır.kakası ona ait olan bir eserdir.onu yapıp yapmama kararı ona aittirbu onun kararıdır sizin değil.insanın yapacaklarına ilk karar verme şekli bu şekilde olur.çünkü insanın kendi kararlarını kendinin verebiliyor olması ,bağımsızlık demektir.
sık sık koklayarak ya da bezini aralayıp bakarak kak çiş yapıp yamadığı kontrol edilmemelidir .çocuk kakasını yaptıktan sonra,annesinden onu almasını yine kndisi istemelidir.bu dönem iyi doyurulursa geleceğin kendi kararlarını kendi verebilen ,kararlarında tutarlı insanının temeli atılmış olur.
pişik tedavi edilir.yaptığı kakanın kabul görmemesi ile yerleşecek utanç duygusu ve inatçı karakter tedavi edilemez.hayat boyu yerleşir.utanç duygusu,aşağılanma hissi uyandırır ve yeteneklerin ortaya çıkmasını engeller.

denizcim bilgiler için teşekkürler bende alıcam inşallah o kitaptan

bu arada alakasız olcak ama ezel atvde pazartessi akşamları
perşembe diye duymuştum korkmuştum vallahi
aşkı memnu var bugün heyecanlı bi bölüm olacak

Son düzenleme:
denizciğim ben bu kitaptan bahsetmiyordum. bunun da adını verebilir misin bana?? incelemek isterim. ben "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" kitabının serisini almıştım çok da memnunum ama bunu da merak ettim :)))

"pişik tedavi edilir.yaptığı kakanın kabul görmemesi ile yerleşecek utanç duygusu ve inatçı karakter tedavi edilemez.hayat boyu yerleşir.utanç duygusu,aşağılanma hissi uyandırır ve yeteneklerin ortaya çıkmasını engeller. "

işte bu aklımıza kazınması gereken bi cümle..altına yaptı diye ayıplama çok yaygındır meğer nelere yol açıyormuş

sultan ezel hakkında bi kötü haberim var dizi mahkemelik oluyormuş bugün okudum sanırım milliyetteydi.yine bol kesintili olur gibime geliyo

vay be neler var dimi çocuk kakasını şaheser sanıyo ve annesi pis bişey olaak görüyo ve bundan neler doğuyo

bizden öncekiler nasıl büyüdü acaba nasıl duygularla çocukluk yaşadılar

ben hatırlıyorum altıma kaçırırdım 4 yaşlarımda falan annem çakmağı alırdı bidaha işersen yakçam şeyini derdi eheheh

ne demek kızlar..ben okuyup kendime sakladıktan sonra ne önemi var hepimiz en iyi şekilde yetiştirelim hep beraber inşallah..
sultan çok doğru söylemişsin cnm bende bu dr u dinledikçe çocukluğuma yaşadıklarıma dönüp şimdiki eksik ya da yanlışlarımla bağlantı kuruyorum hep..ama bunları bilmeseler bile en büyük kazancımız hep annelerimizin koruyup kollamış olması,bu çocuk için en önemli şey..ama biz hem yanlarında olalım hem bildiklerimizi değerlendirelim..

fatoşcum prof. dr. sabiha paktuna keskin cnm yazarın adı kitapta çocuklarla doğru iletişim..
bende bu kadının reklamını yapıyomuş gibi oluorum kitap satışlarına büyük katkım oldu valla ..para mı istesem ne :))

baktım şimdi kitaplarına. okumadığımdan yorum yapamıyorum ama bendeki kitap gerçekten de çok kapsamlı... memnunum aslında. hamileyken de o kitabı okumuştum.
hamilelikte sizi ne bekler
bebeğinizin ilk yılında...
bebeğiniz büyürken ...
şeklinde 3 kitap ama harikaydı. şimdi aklınıza takılan bi şi olursa bana sorun ben de kitabıma bakayım... ihhiii

paqpa en iyisi diye biliyorum denizcim....benimde bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler kitabım var...tüm kitabı doğumdan önce hatim etmiştim ama idil doğunca 8-9 kere daha okudum...şimdilerde saldım ama idil uygulamalı olarak yeni bir kitap yazdırma teşebbüsünde sanırım:)) ve yine kadir hoca tuvalet eğitimi kedi-köpek yavrularına verilir diyor...ne kadar doğrudur bilemem ama bencede 1.5 yaş sonrası daha uygun gibi geliyor....herşey Allah izin verirse oluyor....örneğin 1 hafta önce idilde yürüme gibi sonsuz bir istek yoktu ve bizde her zamanki gibi davranıyorduk ama ne olduysa 1 haftadır hep sıralayıp yürümek istiyor bende kendi kendime düşünüyorum bişeyler oluyor ve pufffff yeni bir çocuk oluveriyor sanki....ya hazır hale geliyorlar...yada bu çocukların içinde level kademeleri var biz ekince atlıyoruzzemuszemus.....işin kötüsü kaçıncı levelde olduğumuzda bildirilmiyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…