2009 Nisan Anneleri

bende hiç olmadı ya ne hamileyken ne lohusayken olmasa bile ben numaradan azıcık kapris yapsam iyi olacaktı biraz bakılırdım belki lohusa halimle yemek bulaşık bebek bakımı hepsini tekkk başıma yaptım anam 10 gün içinde gitti burdakileri zaten allaha havale ettim bigün elime düşecekler ve ben yannn bile bakmıcam yeminliyim.

ben de hem aysundakiler vardı hem de sendeki durum vardı tuğba. annem gitti kaldım dımdızlak. araması gereken bazı kişiler değil aramak sormak hep aranmak istedi... geçti şükür onun da altından kalktık :))

maşallah ıyımış muhabbetler burda ben komsuya gecmış olsuna gıttım amelıyat olduda kadın
bende de deprosyon olmadı şükür lohusalığımda

selam kızlar....geçmişe fazla bakamadım.

tuvalet eğitimiyle ilgili programı bende izledim.kadın cidden okadar güzel anlatıyo ki bayıldım valla.bende bu şekilde yapıcam tuvalet konusunu.

ben de çok bi bunalım olmadı.arada bi kerem çok ağladığında bende oturup ağlıyodum : ))

egeye nasıl bakıcam.
ya tıkanırsa ya bişey olursa diye korkuyordum
birde eski düzen bitiyor yeni bir düzen başlıyor diye korktum.
eve ,eşime nasıl vakit ayırıcam dedim.
birde çokkkkk akıllı kayınvaldem yatak odasından çıkmayın yatın dedi.
egeyle hep odadaydık(
eşim dışarı çıkarttığında dünyaya alışmaya çalışıyordum.
ama herşey düzene girdi.
bana yardımcı olan 2 insan oldu hayatımda eşim ve arkadaşım diğerleri hep kuru kalabalık:)))))))))))))))))

egeye nasıl bakıcam.
ya tıkanırsa ya bişey olursa diye korkuyordum
birde eski düzen bitiyor yeni bir düzen başlıyor diye korktum.
eve ,eşime nasıl vakit ayırıcam dedim.
birde çokkkkk akıllı kayınvaldem yatak odasından çıkmayın yatın dedi.
egeyle hep odadaydık(
eşim dışarı çıkarttığında dünyaya alışmaya çalışıyordum.
ama herşey düzene girdi.
bana yardımcı olan 2 insan oldu hayatımda eşim ve arkadaşım diğerleri hep kuru kalabalık:)))))))))))))))))

bende ki depresyon değildi de sorunlar başkaydı sağlık vs vs . ama allah razı olsun eşimden de hergün bin defa arayıp soran annemden de onlar olmasa böyle yapmasa depresyon o zamna olurdu işte...

neysee arkadaşlar ben çıkıyorum şimdilik gelebilirsem akşama da burdayımmm. opuyorumnanaktan

ince ince et kestim döner gibi koydum kaynasın diye bakalım bu defa yumuşak yapmayı başarabilecek miyim annem geçen gelişinde iskender yaptı eşim bayıldı bugün de istedi aynısını yapmam lazım :) annemin gelişleride bu yönden bana iyi olmuyor çok lezzetli şeyler yiyor adamcağız benden de istiyo sonra ama ben güzel et pişiremiyoruuuuuuum

lohusalık mı sırf bu yüzden bile 2. yi yapmam çünkü hala o günleri düşündükçe kendi halime acıyorum benimde çok zor geçti deproeyon muydu bilmiyorum ama çook zordu..annemde kaldım 2 hafta sonra herşey tek başıma tanımadığım kimseyi bilmediğim bi yerde...aman allahım allah yeni doğum yapanların yardımcısı olsun..ela yı kimsenin almasına izin vermiyorum yaa...içim gidiyodu ellediklerinde oof oof çok şükür bu günlerimize

bEN DE ÇOK İSTEDİM SEYRETMEYİ,AMA DERSİM VARDI MALESEF.nETTEN İZLEYEYİM DEDİM,kANAL d NİN SİTESİNE BAKTIM ,YOK,AMA ONU ARARKEN BAŞKA BİR PROGRAMINI GÖRDÜM.çOCUKLARI YALNIZ ODADA uyutmak yanlış temasında,çocuğu yanınızda sizin odanızda yatırın,sizi görsün,uyurken ve uyandığında diyor.Offfff,sinir oldum,çok canım sıkıldı buna,ben kendi odasına geçirmiştim 6. ayda.

ya o şimdi bende başladı deniz sanırım eve tıkılıp hiçbiyere çıkmadan 24 saat ecrinle geçirdiğim için şimdi kimse ona iyi bakamaz kucağına alan incitecek gibi bi manyaklık peydah oldu bende.annem burdayken bana bırak çocuğu sen git odana uyu diyordu ben bırakıp gidiyordum ama uyku tutmuyordu ecrinin en ufak mızıldanmasına içeri damlıyodum şimdi kardeşim bizde aynı şekilde ona bırakıp ben azıcık kestireyim bile diyemiyorum.velhasıl ecrinden yarım saat bile ayrılamaz oldum.uykuda bile yanımda olacak.o uyuyosa uyucam uyanıksa uyanık olucam.anormalim biliyoruumm.

Deniz,siz Ela doğduktan sonra mı yaşınmıştınız oraya?Ben hatırlıyorum o zamanki muhabbetlerini biraz.

Çocuğun huyunu bilmediklerini düşündüğünüz için böyle oluyor.Ben anneme bırkırken rahatım,çünkü benim kadar o da huyunu biliyor.Ama başka birine bırakmam gerekse,10 kere ararım,öyle mi böyle mi diye.Ya da bırakmadan önce 40 kere açıklarım bunu yap şunu yap diye.

ecrinin karyolası benim yatağıma sadece yarım metre uzakta uyanır uyanmaz göz göze geliyoruz :) ama ne zamana kadar odamızda olmalıymış elif ne zaman ayırabilriz kendi odasına söyledi mi? ben 1.5 yaşında falan düşünüyordum ayırmayı tabi bu manyaklıkla ayrılabilirsem

Nagihan ikimiz kalmisizzzzz opuyorum sekerimmm
ewt canm yaa inşş kısa zamandaa çıkarrlar inşş

meriç akşam ordan oraya gidiyo bir düştü yüzü koltuğun kenarına çarpti yetişemedim. Alah korusun okadar korktum ki boynu ters geldi kırılabilirdi Allah korusun...
çok geçmiş olsn canm yaaaa

aynen canm bizimkide öleee ya burnu akıyo öksürüyoo çok kötüü

tuvalet eğitimi konusunda katılmıyorum pek annem bizi 1 yaşına geldiğimizde kesmiş ve sorun yaşamamış. ama bilimsel bir gerçekliği de varsa susarım tabii. bizler istisna olabiliriz..
canm 1 yaş çok erken 1.5 2 yaş arası en iisi ben yigenmden biliyorum wc alıştrrken korkuyorum diyo hatta kakasını yapmıyodu bu yüzden çok kabız olduu ii düşün yanii

Yok canım ,o yoktu programda.
Hani ağlatın ,bir süre sonra alışır uyur deniyor ya ,çoğu kitapta.Ona da karşı.Çocuk en sonunda çaresizlikten uyuyor diyor.

Kızlar bana kabaca bir ezogelin çorbası tarifi verebilir misiniz?her yerde farklı tarif var da?????

tuğba senin yasadıklarını bende yasadım.keremin ayağı yandığı zaman yaklasık 10-15 gün kafamdan saçma sapan düşünceleri atamadım.bu çocuk nasıl büyüyecek ,nasıl korucam nu,kimselere bırakamam artık diye düşünüyodum.

tamam ben sürekli dikkat ediyorum peşindeyim.ama yanında olmadığım zamanlar nasıl olcak.yine böle bi kaza gelirse başına diye kafamda kurup kurup duruyodum.yani çocugu bi fanusun içine koyup orda büyütmem lazıma kadar gitti düşüncelerim.yani kafayı yiyecektim ki eşimin beni silkelemesiyle geldim kendime.

ona bu düşüncelerimi anlattığımda aldı beni karşısına uzun uzun konuştu da kendime geldim.ama hala keremi bırakıp gittiğim zaman tedirginliğim az da olsa devam ediyo.

elif, geçmişe çok bakamdım belki anlatan olmuştur ama yazarım kadının programda anlattıklarını....kerem biraz huysuzlastı onu bi sakinleştireyimde.....

valla o bendede var sureklı bır arada olmadan kaynaklanıyo herhalde gecen anneme bırakıcam ellı kere tembıhledı en sonunda kızdı senı kım buyuttu dedi dışarı cıkıncada aradım bı kere ıkıncıyı bıdaha arasan bıdaha bakmam dedı al götür yanında :)
ben 1 su bardağı mercımeği pişiriyorum ayrı köpüğünü alıyorum sonrada tencereyde 1 soğanı doğrayıp 1 kaşık salçayla az öldürüyorum içine 1 ufak patates 1 ufak havuç ve mercımeği koyuyorum en sonda 1 fıncan pirinç yada bulgur tercıh meselesı koyup pişiriyorum blendırdan gecırıyorum iniceğine yakın içine nane kavurup yağla döküyorum bu kadar
valla tuğba et yemeklerı bazen bendede tutmuyo ama allahtan benımkı dırlamıyo :)
selende hala odamda yatıyo kalktığında benı görüyo ben 1.5 yada 2 yaş gibi ayırırmayı düşünüyorum benım arkadaşımın pedegogu ona söylemişti şimdi kızı 2 yaşında ayrı ytırmaya başlattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…