2009 Nisan Anneleri

inşallah geçer deniz yaa çok sinir bozucu bişey yedirmek için koltukta karşıma oturtuyorum birden bi atılıyo bana doğrı üstüm başım mama aniden mama tabağına elini sokuyor koltuğun sırt kısmına yüzünü yapıştırıyor heryer mama çıldırıcam zaten uykusuzumher mama yedikten sonra üst baş değiştiriyoruz tamam değiştiririm yeterki yesin ama max. 3 4 kaşık doyuyor mu o kadardan aç kalıyor mudur yaa

Günaydın herkese,
Aynı sorun bizde de var canım, 3-4 kaşık yiyip, açlığını geçirip bir daha asla bir kaşık bile yediremediğimiz zamanlar çok oluyor. Çeşitli taktikler geliştirdim, akşam muhallebisini biberonla veriyorum bazen... ,Kaşıkla yedirdiğim zamanlarda, 1 kaşık mama-1 kaşık su ( ya da sevdiği bir bardağı varsa, onunla bir yudum su ) vererek birkaç kaşık daha fazla yemesini sağlayabiliyorum bazı zamanlarda... bana verilen tek öğüt bu konuda ''sakın zorlama''. Öğütler verilirken kolay ama uygulaması ne kadar zor, çok iyi biliyorum ama üzme sakın kendini... hiçbir bebek aç kalmaz, eninde sonunda sevdiği birşeyleri yiyorlar...

doyuyodur tuğbacım zorlama gercekten o zaman dahada ınat edıyolar sekıl bır selen ben zorlamıorum artık maxsımum 3 saatte bı doyurmaya çalışıyorum ama yemessede zorlamıorum uykusuzum yorgunum sınırlıım

herkese günaydınn..
hastala bebekler varm ış yine geçmiş olsun... her zamanki gibi iştahsız bebekler var allahım en kısa zamanda düzelsinler umarım...
tuğba yazmıştım sana hayatım belki kaçtı gözünden diye tekrar yazıyorum. bu zaman yemeği reddetme zamanlarıymış. ısrar edin ama zorlamayın diyor okuduğum kitap. tam olarak yazdıkları böyle.

gülşen evin güzel olmuş hayatım. ben eşyalarımı hamilelikten sonra aldığım için koyu renk almıştım. tek açık renk olan halım o da sık sık yıukatırım diye ne kapladım ne bi şi :)))

doyuyodur tuğba yoksa aç olsa karnı sen yemek verince yemez mi hiç şimdi ya dişinden ya başka bişeyden açlık falan hissetmiyodur da ondan cnm geçer zamanla ama unutma sen ne kadar rahat olursan o kadar çabuk geçer bence..
kızlar ela yemek yerken hep burnunu kaşıyo ya elini sürekli çekip bi kaşık veriyorum sonra hemen bi daha kaşıyo sizde de oluyo mu neden yapıyo ki?bir de 3 gündür uykusu gelince ayaklarıma dolanıyo uykum geldi diye uyutmaya çalışıncada kızıyo itiyo beni sallama diyeişte bi annenin ne yapacağını bilemediği bi an daha bende az daha oynatıyorum ama uyku var hemen başlıyo tekrar bağırmaya ama uyumamak içide direniyo..

hahahaa tamamen aynı mantık fatoşcum koltuklar koyu halı açık o da yıkatırım diye..halımızda çarşafımız var misafir yokken tabi ama eşim siir oluyo atıcam bu halıyı diyo niye aldık görüp kullanmıcaksakmış haklı aslında alınan şeyin kullanılması taraftarıyım her zaman ama silmekle geçmiyo o kadar açık renkki bi de cinsinden mi ne anlamadım yani leke hiç olmaması lazım ee kullanırsan oluyo tabi koltuklar koyu diye çok karanlık olmasın diye de mecbur onu açık almıştım..

çok sağolun kızlar ya içimi rahatlattınız.zorlamıcam bakalım inş. atlatırız.
denizcim ecrinde aynısını yapıyor birde sadece burnunu kaşısa iyi o minicik elini yumruk yapıyo burnunu kaşımaya çalışırken ağzının kenarındaki mamaları yüzüne bi güzel buluyor :) silerken gözümden kaçıyor bazen babası aşkıım ecrinin kaşında mama kalmıış diyor hihihhi

canım belki ayakta sallanmak istemiyordur..benimki öle uyumuyo artık bağırıyo..yanına uzanıyorum öle uyuyo..ama yastık da olmayacak hanfendi de mesela..sürekli değişiyor huyları..

aay aynı tuğba ya geçen gün arkadaşım geldi elanın kafasında çorba kalmış bende hiç sevmem çocuğu bağırta bağırta yüzünü silip durmayı izin verdiği kadar siliyorum ama her yere bulaştırınca başa çıkılmıyo işte..bu burnu niye kaşıyolar ki onu anlamadım neyse normal bişii demekki bende alerjik mi diyordum..

yok pınarcım zaten ya kolumda sallıyorum ya biberonu alıp uyuyo ama kolumda sallatmıyo bazen biberonu bitirip uyumuyo yapacak bişii yok sanırım keyfii beklicez :)
ünaydın sultancımela uyudu sanırım benimde çenem düştü çorbasını koymam lazım ocağa bi de banyoyu temizleyeyim gelirim :)

selende aynı ve her mamada sureklı br kez hapşırır
hoşgeldın sultan

günaydın
her geçen gün huyu değişiyor bu çocukların
benim kızımda dün gece hep kucağımda uyumak istedi ben yatırdım o ağladı kucağıma aldım uyudu ben yatırdım o ağladı iyice dalmasını bekleyip yatırdım hep. ilk defa böle bişi oluyor. sadece meme emerdi uyanınca şimdi de böle bi alışkanlık çıktı. yatağını değiştirdik belki de ondandır.

valla gulşenınde dediği gibi bunlar level atlıyoda bız anlamıyoz kesın

gemiş olsun canım dün hep aklımdaydı diştenmiymiş yani öyle ishal?

işte polarlı küçük yuvam:) merak edenlere......idil uyudu hemen yatayım yarın bol bol görüşürüz.....
oh ne güzel olmuş yumoş yumoş

burnu tıkalıysa biberondan da ememez kaşık maması yedir gece yatarkenbende çok çektim burun tıkanıklğından burnunu açmayı dene
burnu sümük doluyoda mı tıkanıyor yoksa kuru kuru mu tıkanıyor?

hemen bakıcım

sorma heryer mama heryerde bir iz kıyafetler hep lekeli

kaç saatte bir yediriyodunki sehercim

ben kerem uyurken bişey yapamıyorum ya ses çıkçak die

selende aynı ve her mamada sureklı br kez hapşırır
hoşgeldın sultan

hoşbulduk canmcm

valla sultan 2.5 satte yıyo selen ama en uzun 3 saat yedırmıyorum sızler kaç saat arayla yedırıyosunuz bıde kızlar sorayım benım kı sabah sadece kaşık maması cevız ve tereyağını peynırını yedı şimdi tavuk haşladım yumurta sarısıyla terbiye etsem yoğurduda pekmezlı versem olur sızce dımı

bende halım krem rengi diye battaniye koyuyorum halının üzerine ama egenin kusmalarından 2 tanesi battı.
böyle bir sorunumuz var kızlar ya........
mama yerken zorla verdiğim için kendini öğürtüyor ve kusuyor.
bugün yaşamadık şükür ama devam ederse dr.uyla görüşücem..

aysuncum selende aynıydı daha ufaktı hatta doktora götürdüğümde ıstemedığı için kusuyo dedi kusturmadan ne kadar yıyosa o kadar yedır dedı kusmayı alışkanlık etmesın dedi bıde şurup verdı belkı mıdesı bulanıyodur dıye şurubu kullandık baya sonradan duzeldı şimdi öğürdümü devamını vermem ben kusuyo çünkü

MESAJIM YARIM KALMIŞ
TUĞBA ecrinin durumu inşallah geçicidir.iştahsız bebek çok zor başımda var bi tane biliyorum.ben hiö zorlamıyorum yemesi için 2 kaşık alıyosa 2 kaşık veriyorum.günden güne değişiyo.
GÜLŞEN evin çok hoş olmuş.doyasıya üzerlerinde oynasın idil hanımcık.

tüm hasta bebişlerimize acil şifalar.
başta beinki olmak üzere tüm uykusuz bewbişlere bol uykular.
iştahsız bebişlere bol iştahlar.
sabah duası oldu bu bizlere.kocaman bi AMııııııııııııııN,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…