2009 Nisan Anneleri

yemek yapma zamanı.gülfem uyudu.40 dk nın 10 dk gitti bile.
bakla yapcam ama dereotum yok.
hepinize iyi akşamlar.

aynı beni tarif ettin bugün bende öyleyim güler............

yarım saat önce banu aradı çok sevindim baya konuştuk valla iyi geldi görmüş gibi oldum....

yusufta tuzcu gruptan tuzsuz yemiyor çok azıcık atınca yiyor bende herşeyini sütle hazırlıyorum devam mamasından günde bir kere veriyorum ben similac 2 kullanıyorum ............

sabah kahvaltıdan beri bişey yemedim elma yiyim dedim içi çürümüş ağzımın tadı bozuldu.....

bana da iyi geldi şekerim konuşmak. işten sıkılmıştım :)))
artık evdesin ya sık sık ararım ben seni opuyorumnanaktan

kızlar bişi soracağım oto koltukları hakkında isofix ne oluyor
bazı arabaların isofix bağlantı kemeri bulunuyormuş bu arabalarda isofizsiz oto koltuğu alabilir miyiz

canım isofix şöyle, arabanın arka koltugunun alt kısmında bir aparat var, böylece onu olması gereken konuma getirdiğinde arka koltuk yükseliyor ve bacaklarını sarkıtması için de bir boşluk oluşuyor. Böylece oto koltugu olmadan yalnızca kemerle cocugu baglayabiliyorsun. Benim gördüğüm bu şekildeydi.

haa, bir de şey var, oto koltuklarının altında böyle tabla gibi bir şey oluyor, ona da isofix diyorlar, o arabada sabit kalıyor, sen oto koltugunu alıp gidebiliyorsun. işte o sabit kalan tabla gibi şeyi baglamak için de arabalarda isofix baglantı noktası diye bir şey var.

kızlar bişi soracağım oto koltukları hakkında isofix ne oluyor
bazı arabaların isofix bağlantı kemeri bulunuyormuş bu arabalarda isofizsiz oto koltuğu alabilir miyiz

canım arabanın şasesine mi saftına mı - kısacası arabanın demirine bağlanıyor.. Oltuk hiç hareket etmiyor..

Diğer türlü emniyet kemerinde esneme payı olabiliyormuş..

Ben bu şekilde biliyorum..

Benim aldığımdan bulamadınız mı ? Fiyatı uygundu o yüzden sordum.

senin o dediğin yükseltici diye biliyorum..

artık isofix araclarda zorunlu hale geliyor, yeni yasa çıkmış.

belli bir tarihlerdeki arabalarda isofix girişini mutlaka yapıyorlarmış...

Isofix Nedir???

--------------------------------------------------------------------------------

Nedir?
Koltuğu araca oturtmak için en yeni ve güvenli sistemdir.
Isofix ile koltuk; otomobilin koltuğuna oturmakla kalmaz, aracın tamamlayıcı bir parçası haline gelir.
Otomobil üretimini düzenleyen yönetmelik, 2005 Haziranından itibaren yeni bütün araçlarda Isofix çocuk Güvenlik Koltuklarının tutturulabileceği özel kemerlerin bulunması koşulunu getirmiştir.

Avantajları nelerdir?
Maksimum Güvenlik. üç noktalı emniyet bağlantısı sayesinde çocuk Güvenlik Koltuğu ile otomobil arasında katı ve sağlam bir bağlantı sağlanarak, kaza durumunda üstün dayama ve koruma düzeyi sağlayan Isofix çocuklar için en güvenli dayama sistemidir.
Kemerler kullanılmamaktadır! Isofix Oto Koltuğu, araca takmak için, diğer araç koltuklarında olduğu gibi araç emniyet kemerlerinin kullanılmasını gerekmemektedir.
Maksimum Pratiklik. Isofix sistemi ile donanmış çocuk güvenlik koltuğu, araç emniyet kemerlerini kullanmaya gerek duyulmaksızın doğrudan ve kolaylıkla aracın gövdesine sabitlenir. Böylelikle, alışılagelmiş kavrama sistemlerinde sık rastlanan tehlikeli yanlış takılma riski minimuma indirilmiş olur. Avrupa’da trafik kazaları.

Araca Takılması.
Isofix çocuk Güvenlik Koltuğunun takılması hızlı ve kolaydır. Isofix bağını çekmek ve sırt bölmesi ile otomobilin koltuğu arasında bulunan kancalara geçirmek yeterlidir. Daha sonra üçüncü Isofix kilit tokasını sabitlemek gerekir. Bu toka, araca göre arka koltuğun arkasında veya bagajda bulunan bir destek kolu ya da “Top tether” diye adlandırılan, üst tokadan oluşabilir. Bu nedenle, araç koltuğunu satın almadan önce aracın kullanım kitabının dikkatlice okunması ve oto koltuğunun tasdik özelliklerinin incelenmesi gerekir.
çocuk Güvenlik Koltuğunu evrensel (yani trafikteki araçların büyük kısmı ile uyumlu) kılan tek aksesuar olduğu için genel olarak “Top Tether” ile donanmış bir koltuğun tercih edilmesi daha uygundur. Destek kolu ile donanmış Isofix çocuk Güvenlik koltukları ise kısıtlı sayıda araç ile uyumludur.

bizde alıcaz daha almadık.çok da pahalı ya şirvan seninkinin markası ne kaça aldınız uygun demişsin

Nisan a daha önce balkabagını haslayıp püre yapmıstım bayıla bayıla yemişti. dün tekrar yine yaptım, tadına baktı ögürdü, kusacaktı neredeyse vermedim ben de. bugün yine denedim, hatta biraz suyla actım acaba yogun mu geldi diye, ama yine ögürdü kusacaktı bıraktım ben de. bir on onbes gün sonra yine denerim. kabak ta bir güzel kabakmıs ki, bir kase kadar yapmıstım Nisan için, atmaya kıyamadım ben de gittim, balkabaklı, cevizli, tarçınlı kek yaptım. Şimdi çıktı fırından soğumasını bekliyorum. Bakalım nasıl olacak?.. Benim kadar kızından kendine fayda cıkaran biri var mı aranızda?.. :kedi:

bizde alıcaz daha almadık.çok da pahalı ya şirvan seninkinin markası ne kaça aldınız uygun demişsin
dur canım bir bakım .int. 180 almıştık...

afiyet şeker olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…