2009 Nisan Anneleri

Tuğba bu karbonat dediğin kabartma tozu şeklinde o kadar paketlerde mi oluyor???

karbonat demişim yaa yok o kabartma tozu :) doktorumu izliyodum yazarken karbonat mevzusu vardı kesin ondan öle yazdım

browni kesin tutar :))
2 su bardağı şeker
4 yumurta
iyice şeker erisin karışarak :)
sonra 100 gr kakao ben hatta bazen daha çok koyuyorum kakao delsiyimdir :) nestle ve dr oetker tercihim :)
1 bardak süt
1 bardak çiçek yağı
1 paket vanilya bunların hepsi karışır ve 1 su bardağı ayrılır bu karışımdan
kalan karışıma da 2 bardak un ve 1 kabartma tozu..pişince sıcak keke 1-2 bardak süt dökülür...emince ve ılıyınca da ayırdığın 1 bardaklık karışım dökülür..tercihen 2-3 saat soğuyunca dolapta durursa dışarda bile bu kadar güzel browni yememişsindir :)

tugbacım tarifi bende aldım ama bişey sorcm vanilya 1 paket dimi

ay sende bendesın bende fındıklı muhallebı yada kakaolu pudıng yapar dökerım genelde keklerımın ustune :)))))))))))))))

seher pudingi bildigimz kıvamda yapıyosn dimi yuuşatmıyo mu keki soguk mu dökcz sıcak mıı

kızlar ben kurabiye yapma özürlüyüm hep sert oluyo bana kolay ve yapabilcm bi tarif versenzzz
birde çıtır poğaça bilen varsa bunn tarifini versn

karbonat demişim yaa yok o kabartma tozu :) doktorumu izliyodum yazarken karbonat mevzusu vardı kesin ondan öle yazdım

Ben de geçen gözgöre göre Erol yerine Öner yazmışım)

Tmm bunu kesin yapacağım.Bir de benim yaptığım brownide üstüne süt dökülmeden ayrılan karışım dökülüyordu,bunun sırrı burada mı acaba)
Deniz kek kalıbı nekadarlık bir kalıp??

sağol denızcım bu tarıfıde aldım :))))))))))

Tarif delisi ))

evet canım 1 paket vanilya.sarısının içine koyup çırpınca o yumurtanın kesif kokusunu alıyor

elıf gecen o yaptığın poğçanın ratıfını ver ıstıcem ıstıcem unutuyom çok beyendıydım elıne sağlık :))
ılık dokuyorum nagıhan sutude yarım bardak az koyarım ben

hatunlarr ne yapmışsınız siz yaaa kekler pastalar börekler havada uçuşuyor.
oldu mu şimdi yiyeyn var yiyemeyen var. kilo vermeye çalışıyoruz şurda değil mi??? :bbo: :bbo:

hımm ne kadarlık bi ölçeyim cnm ewet bu tam ıslak kek oluyo yumuşacık sırrı süt dökmekte olabilir ben kek doyanakadar döküyorum eşim çok ıslak seviyo tercihe kalmış tabi ama o ıslak kek biraz dolapta bekler misafirler gelmeden 1 saat önce çıkarırsan bence daha güzel oluyo

kızlar ben kurabiye yapma özürlüyüm hep sert oluyo bana kolay ve yapabilcm bi tarif versenzzz
birde çıtır poğaça bilen varsa bunn tarifini versn

Kurabiye işi bende de tam bir muamma.Ununu iyi ayarlamak lazım,az olursa eriyor,çok olursa sertleşiyor kurabiye.Bide kurabiye çok oyalıyor insanı,yoğur şekil ver falann..
Önceden çok yapardım da artık yapmıyorum..

Tuğba ben bir ara rulo tatlı tarifi vermiştim,onu yaptın mı sen??

Poğaça tarifi vereyim Nagihancım,ama senin istediğin gibi birşey mi bilmiyorum??

1 yumurta akıyla 3-4 yemek kaşığı yoğurdu karıştır,
üstüne eritilmiş ılıtılmış 1 paket margarini ekle,karıştır,
tuz ekle
elenmiş un + kabartma tozu ( Hamur eline yapışmadığında un yeterli demektir,çok katı bir hamur olmayacak)
Bunların hepsini yoğur.
Ceviz büyüklüğünde parçalrın içine peynir koyarak kapat
Yımırta sarısı ve dilersen susam ya da çörekotu serp,yaklaşık 15 dk üstü kızarıncaya kadar pişir.

ayy ben öyle oyaza şeyleri yapmayı hiç beceremem ya mutfağını sevmeyen güzel yemek yapamaz ya da yemek yapmayı sevmez derler ya benimde o hesap mutfağımı hiç sevmiyorum zaten buz gibi 15 dk zor duruyorum.o yüzden yemek yapmak falan hep angarya.

bizim gelin çok güzel yapar tatlıyıda pastayıda yemekleride.bana geçen telefonda diyor şunu şunu öğrendim yaptım siz geleceğiniz zaman yapıcam bayılacan diye diyetteyim kız dedim adapazarında diyet olmazmış sayılmazmış :)

elif ben genelde kare borcamda yapıyorum hem kesmesi de daha klay oluyo ölçtüm 27 cm lik ama sen küçük bi yerde yapma yeter sanırım büyükçe oluyo çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…