tugbacım tarifi bende aldım ama bişey sorcm vanilya 1 paket dimielif ben sana çok hafif bi kek tarifi yazayım birazdan yapıcam hatta
yumurtası bol.yağsı az
5 tane yumurtanın akıyla sarısını ayır sarısına 5 türk kahvesi fincanı şeker ve vanilya koy çırp ayrı kaptaki beyazına yarım paket karbonat koyup iyiiiice köpürene kadar çırp ve sarısıyla birleştirip çırp.sonra içine 5 kahve fincanı un 1 kahve fincanı sıvı yağ koy iyice çırp.yarısını margarinle yağlanmış kek kabına boşalt diğer yarısnı kakaoyla çırp tabi bu tercihe göre sade de olabilir.kaba kakaolu karışımı dök.160 derece fırında pişir.çok hafif ve pofuduk oluyo
ay sende bendesın bende fındıklı muhallebı yada kakaolu pudıng yapar dökerım genelde keklerımın ustune :)))))))))))))))
karbonat demişim yaa yok o kabartma tozu :) doktorumu izliyodum yazarken karbonat mevzusu vardı kesin ondan öle yazdım
browni kesin tutar :))
2 su bardağı şeker
4 yumurta
iyice şeker erisin karışarak :)
sonra 100 gr kakao ben hatta bazen daha çok koyuyorum kakao delsiyimdir :) nestle ve dr oetker tercihim :)
1 bardak süt
1 bardak çiçek yağı
1 paket vanilya bunların hepsi karışır ve 1 su bardağı ayrılır bu karışımdan
kalan karışıma da 2 bardak un ve 1 kabartma tozu..pişince sıcak keke 1-2 bardak süt dökülür...emince ve ılıyınca da ayırdığın 1 bardaklık karışım dökülür..tercihen 2-3 saat soğuyunca dolapta durursa dışarda bile bu kadar güzel browni yememişsindir :)
sağol denızcım bu tarıfıde aldım :))))))))))
sağol denızcım bu tarıfıde aldım :))))))))))
kızlar ben kurabiye yapma özürlüyüm hep sert oluyo bana kolay ve yapabilcm bi tarif versenzzz
birde çıtır poğaça bilen varsa bunn tarifini versn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?