Ben nickini altta gördüm. Mesajlarını okumuştum ama Baran'ın resmini görünce yadırgamadım.
Geçmişi okuyamadım çok uzundu. Dün Tuna hastaydı. Ki hala aynı. Kusuyor. Sadece emdiğini kusmuyor. Dün ben de Şirvan gibi gitmemiştim işe. Size yazdıktan sonra Çapa'ya annemin sonucunu almaya gittim. Telefon geldi. Kızkardeşime araba çarpmış. Acildeymiş. Zaten canım burnumdaydı. Olduğum yerde kalmışım. Hemen hocamı aradım. O da rapor al dedi. Anneme haber vermeden onu aradım. İnsanın üzerinde bu kadar sorumluluk olursa çok zor. Annemle babamı karşıya getirdim. Biz de burdayız.
Kardeşim hastaneden çıktı. Dün için gebelik testi yaptıracaktı. Tedavi görüyordu. Acilde yapmışlar. POzitif çıkmış. Ama yazın bir düşük yapmıştı o yüzden çok korkuyor. O düşükten önce de kayıp düşmüştü. Anlatılana göre kaza bayağı büyük olmuş. Havalanıp düşmüş. Umarım bebeğe bir şey olmaz.
'Kimseye etmem şikayet
Ağların ben halime
Titrerim mücrim gibi
baktıkça istikbalime'
Dün dilime dolanmıştı. Üzerine bu geldi. İyi ki varsınız.
Tmm sağol canım kayedediyorum,ma yımırtamız yokmuş yeterince,akşam eşim geldikten sonraya kaldı malesef:-((
Var ya Deniz,sanki içimi okumuşsun,bir de browni tarifi mi isteseydim dedim çıktıktan sonra.çünkü bir arkadaşım dün sana geleceğiz,ama bize browni yap dedi,ben de bir kere yapmıştım ama olmamıştı,o yüzden bilmiyorum demiştim..Verirsen sevinirim canım..Nette tarifler var ama bazısını tutturamyorum ben,en iyisi yapan biri tavsiye edince oluyor.
Çok üstüste gelmiş ,inşallah bebeğiniz sağlıkla doğar canım.
Valla pek de umutlanma.Geçen biz bir arkadaşıma gitmiştik annemle,önceden haber de verdik,çıkara çıkara 3 susamlı simit gibi tatlı bisküvi,2 ya da 3 tane tuzlu kuru pasta,ve annesi cevizli lokum yapmış,onları koydu.Ve bu arkadaşım çalışmıyor,üstüne çocuğu falan da yok.Evde bütün gün oturuyor yani.kimse kimsenin yemeğinde değil ama insan haberli gelen misafire de en kolayından bir kek çırpar yani.Ay insan misafire değil,kendine kocasına bile evde kurabiye kek bulundurur yani.Çok kınadımmmm
O arkadaş dediğin zat çok fazla şey biliyordu zaten..
Ohaaa diyebilir miyim???
Ben de koymuyorum buzluğa et dışında birşey.Ama kuşbaşı etleri düdüklğde birden haşlayıp onları yemeklik olarak ayırıp koydum,onlardan birşey olur mu sizce??Yeri gelmişken sorayım?Etler zor haşlanıyor ya,koskoca düdüklüyü de 2-3 tane kuşbaşı için açmayayım demiştim???
browni kesin tutar :))
2 su bardağı şeker
4 yumurta
iyice şeker erisin karışarak :)
sonra 100 gr kakao ben hatta bazen daha çok koyuyorum kakao delsiyimdir :) nestle ve dr oetker tercihim :)
1 bardak süt
1 bardak çiçek yağı
1 paket vanilya bunların hepsi karışır ve 1 su bardağı ayrılır bu karışımdan
kalan karışıma da 2 bardak un ve 1 kabartma tozu..pişince sıcak keke 1-2 bardak süt dökülür...emince ve ılıyınca da ayırdığın 1 bardaklık karışım dökülür..tercihen 2-3 saat soğuyunca dolapta durursa dışarda bile bu kadar güzel browni yememişsindir :)
tabi borcamda yapınca keki çıkarmıyorum hiç herşeyi üzerine döküyorum sanırım kek kalıbında hiç yapmadım aa ewet hiç kek kalıbında browni yapmamışım sende borcam da yap ne olur ne olmaz
senin tarifide aldım bu arada bende pohaçayı çok beceremiyorum bi deneyeyim :)
ayşe istersen kurabiye tarifi vereyim 4-5 malzemeli o da çok kolay :)
bende severım mutfak işlerini yapmayı yedırmeyı yeni şeyler denemeyi ama yeme işi nanay bende yaparken doyuyorum sanırım
toplu halde ağzınızı sulandırayım ben de. dedim ya kardeşim yapmış geçen koymuş faceye fotoğrafı rüyalarıma giriyor vallaaa.
hazır ve de nazır bekliyorum umarım hu hafta sonu yiyeceğiz cokacimcoook cokacimcoook
hehe sizinki aşmış artık banu.....gerçi bizimkininde aştığı şeyler var....küçük olan 11 yıldır evli karısı daha bir tek kez sahur sofrası hazırlamadı...bahane hazır zaten kalkamıyorum öle oluncada aç tutmak zorunda kalır nasılsa bizimki kalkıyor garibim kalmasın diye...ilk başlarda yapılan hoşgörü şimdi zorunluluk oldu....ne yapalım böyle mutlular demek ki
yediremedim valla acıkmıştı da hero baby nin 7 sebzelisini yedirdim.
kızlar sebze yemeğ yada çorbayı yani ana öğün diim ben ona günde kaç kere veriyosunuz ana öğün olarak? mesela öğln çorba yediyse akşam sebze mi yediriyosunuz? ecrinin yemek olayı şöyle ki artık gece kalkmıyor süt içmek için 10 da 180-200 cc devam sütü içip uyuyor sabah 7 ye kadar mama için uyanmıyor.7 de yine süt içiriyorum çünkü uykulu oluyor halen.sütü emerken uyuyakalıyor 8.30 gibi kesin kalkışını yapınca oyalanıyoruz biraz süt içtiği için hemen kahvaltı vermiyorum.9 gibi kahvaltı 1 de ana öğün (çorba yada sebze) birkaç saat sonra meyve (kavanoz) ya da yoğurt akşam uykusuna yatarken de devam sütü içmeden uyumaz 6 gibi uyanır muhallebi yiyoruz sonra biz meyve yerken muza saldırıyo resmen yarım muz yer yatarkende süt demiştim zaten.
bir günlük yeme düzenimiz böyle.bazen yoğurt yada meyve yemediği oluyor.sebze yada çorbaya ağzını kilitlediği oluyor (ama hero babynin 7 sebzelisine hayır demez) öyle iştahsız günlerinde süt imada yetişiyor.
sizce yeterli mi eklemem gereken öğün var mı?
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama son zamanlarda beslenme konusunda yetersiz hissediyorum kendimi
sorucam unutuyorum hep sızlerın bebışlerın bıngıldağı tam kapandımı kızlar
ben verıyorum esra seven seas ama o bıtınce multıtabs alıcam
Merhaba!!
Nagihan çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım,ben de akşam ya da engeç yarın yapacağım.
Kerem inş hastanede değildir,belki Sultan yoğun olduğu için bakamamıştır Telefona.
Dediklerinize göre ben de sanırım 1 öğünü atlıyorum,akşam bizimle yemek vermiyorum,8-9 gibi yatarken kaşık maması veriyorum Aptamilin ne olursa.
Süt Pınar ın 6-12 sütünü sevmemişti,ben de mi versem acaba artık normal süt??Zaten dişimiz de çıkmadı daha:-((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?