hoşgeldin.....................huu huu ben geldimmm opuyorumnanaktan
evet cnmKizlarkusura bakmayin daha koyamadim ki resimleri zaten azicik varmis
edaaaa koyabilecekmisin resim yoksa bizi topa tutacaklar::)))))))
egeye bisi olmamis taa bosver kirilsinnnnnn:::))))))
name'de adım atmaya yeltenmiyordu ama şimdi başladı... emme refleksi de öyle dedikleri gibi değildi. uyanıkken tamam ama uyurken nerdee değil dokunmak koparsan kalkmıyordu ben kucağımdan indirene kadar :)) takma öyle her okuduğunu hayatım... her yazılan doğru olsaydı işimiz vardı...Biraz önce okudum:
Yenidoğan bebekler
.............. Yüzüst yatırıldığında başını otomatik olarak yana çevirir.Ağzına soktuğunuz herşeyi emer.Yanağına dokunsanız ,emeceği nesneyi ararcasına emme hareketi yapar.Ayaklarını yere değdirseniz adım atar gibi motor hareketler yapar.........Bu reflekslerden herhangi birini bile yapamıyorsa o bebekte mutlaka bir sorun vardır.
Spastik çocuk sahibi olan aileler biyürüyemeyen çocukları için ' Bu çocuk bebekken bile çivi gibi basrdı.Ne olduysa ...den sonra oldu' diyerek,doğum sonrası olumsuz bir olaya saplanırlar.Burada önemli olan yenidoğanın adımatma refleksinin çivi gibi olmaması gerektiğini bu aileye aktaramayan hekimin bilgisizliğidir......
Sabiha Paktuna nın kitabında okudum şimdi.Ben Miray ı 6 aylıkken bile öyle diktiğimde adım atma refleksi yapmıyordu.ama hep dediğimiz birşey var,1 aylıkken bile çivi gibi basıyordu.
Kafam karıştı yaaa,ne tuhaflık olabilir ki??
yiyin gari...:)) eee hergün rejim yapanlar özendirecek değil ya birazda ben özendireyim sizi....canım cornflakes istedi azıcık yapıyım dedim ama sade vardı evde...sonra bana bu kadar kalori yetmez diyen kardeşiniz ne yaptı evdeki bitter çikolatadan doğradı( güzel oldu hatta çok güzel...kendimden nefret ediyorum:))
yarasınnnn kardeşlerime :)))yaa bende az önce m-joyy black yedim kendime sinir oluyorum şimdi
aay fatoş face de düğün fotosunu koymuş nasıl değişik ordaa
evet bende baktım çok genç
gülümsemesi aynı ama kocaman ve içten bi gülümseme.
Ben de görmüştüm o fotolarını,çok güzel bir kadın gerçekten..
benim piller şarzda didem.makineyi açamıyorum.
bugün 4 bebişle rekora gittik kızlar biz.demirle oğuz saçbaş yoluştular.ada heykel gibi dikildi durdu koca gün:)melis en sakin ve rahat kzımızdı.koltuğun üstünden aşadaki sıpaları izledi.ortalık oyuncaktan geçilmedi.annneler ve 2 annanemiz bize sabırlar diledi:)yedik içtik dertleştik bu oalyı güne çevirme muhabbeti bile yaptık.sayımızın çoğalma ihtimali varmış bakalım zman ne göstericek ama biz baya kaynaştık yani
Merhaba kızlar,
Uzun zamandır giremiyorum. Başımızdan bir hırsızlık olayı geçti. Evimize hırsız girdi ne yazık ki... Bütün her şeyimiz gitti... Dizüstü bilgisayarım da bunlardan biri. Eşim iş yerinden kendininkini getirdi, ben de size yazayım dedim. Bana ne zaman bilgisayar alırız bilmiyorum. Ara Ara girmeye çalışacagım işte böyle fırsat buldukça. Umarım herkes iyidir.
çok büyük geçmiş olsun.
umarım siz evde yokken gerçekleşmiştir.bizimde başımıza gelmişti çok korkmuştuk.hayır etmesin inşallah.
Nisan çok geçmiş olsun,neyse ki siz evde yokmuşsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?