2009 Nisan Anneleri

merhabalar arkadaşlar
biz kızımla izmirdeyiz.ama gülfem hasta oldu.burnu akıyo hapşırıyo.

uyku işi tamamen yaratılış meselesi buna kalıbımıda basarım....bir çocuk uykuyu ya sever yada sevmez...kimse bebeğini sallamak için yanıp tutuşmuyordur sanırım helede biz çalışanlar...idil doğduğu günün 5.gecesi tam 7.5 saat uyumadı gece düşünün daha yeni doğmuş bir bebek....ve 4 ay süren kolik sancıları....akşam 18 de başlar gece 23 e kadar susmazdı aralıksız.....sen burda kendi başına dur ve susmayı öğren demekte olmazdı...çaresiz sallıyorsunuz hatta sallamazsanız çocuğu biryerlerden sallama raddesine geliyorsunuz...onun için uslu bebek anneleri lütfen bu başarının yalnızca % 20 sinin size ait olduğunu unutmayın ve şükredin ki Allah size uslu bebekler vermiş.....

canım yazdıklarının altına imzamı atarım.çünkü kayrayı bıraksan hiiiç uyumaz o dediklerini çook denedim ben istermiyim ayağmda saatlerce salliyim gece 10 kere kalkıyım dimi ama.

bizim de 2 gündür devam eden mızmızlığımız hala var. neyseki dün gece uyutabildim. bebekken sölediğim benim uydurduğum bi ninni vardı onu söledim. sanki hatırladı sustu ve uyudu. :)
ama gece ağlaya ağlaya uyandı hep zor sakinleştirdim. sanırım ve inşallah diştendir. yoksa böyle çocukla baş etmek çok zor ve yorucu oluyor. Allah hepimize güç derman versin.

gülşen 100 de yüz katılıyorum.uyku yaratılış meselesi.uyuyan çocuk her şekilde uyuyo.uyumayan çocuk ne yaparsanız yapın uyumuyor.
gülfem de aynen dediğin gibi doğdu doğalı uyumuyor.ben çok denedim yatağına bırakıp uyutmayı ama olmuyo.

dün gece biz sabahladık .inanın 1 saat bile uyumadım.şimdi de toplamda 1 saatlik gündüz uykusuyla ayakta.1 saattir uyutmaya çalışıyorum uyumuyo.elimdende h,iç bişey gelmiyo işte.ha sinrlerimmi çooooook bozuk.

gülercim canım allah kolaylık ve sabır versin gerçekten çok zro uyumayan çocukk
gülşenin dediğinine bende katılıyorum uyku felan birazda çocuğun karakterine bağlı elif hayatta kendi uyumumaz emerek uyuyor ve bu aralar uyumamak için direniyor nasıl bir bağırm aanlatamam kulaklarım çınlıyor inanırmısnız 9 da odamıza giriyoruz çıkmam bazen onbiri buluyorr ben kapatıyorum gözlerimi o bir emip bir bağırıyor öylece uyuyor ama gelin bana sorun dişlerimi sıkıyorum sinirden
gülercim allahım gülfeme bol uyku versinnn çok zorrrr ben elifi kendi uyuması için bıraksam mosmor olur ağlamaktannn

bencede sıkıntısı olmayan ve yorulan çocuk uyur :))
elanın önce gaz sıkıntısı vardı aylarca ben ayağımda değil ama kucağımda saatlerce sallardım gazı hafiflesin canını çok yakmasın az ağlasın diye..
gaz bitti sıkıntı gitti çocuk 1 ay çook güzel uyudu ..sonra diş başladı..aylarca ağrısı damakları şimdi 4 diş çıktı 2 si yolda o kadar acı vermiyo artık demek daha ii uyuyoo çok şükür..
bu da benim düşüncem ama özellikle gülşene bakınca uykunun kişiye özel olduğunu düşünmemek elde değil ki idilin diş sıkıntısı çok yok ve gazıda çoktan geçmiştir :)))
derdi olan çocuğa uykusu az olan çocuğa yapacak bişii yok ya sallarsın ya ağlatırsın saatlerce..
vee bunu yanına yatmayı ,kucakta sallamayı,biberonla uyutmayı,ağlatmayı ve daha nicelerini aylarca denemiş biri olarak söylüyorum :)

Son düzenleme:
allah allah bugün pekk bi hereketsiz mahallee..

herkesin kandili mübarek olsun..5000 tesbih çekicem..selavat..apartman daki herkes çekecekmiş..apartmanımıza hatim inecekmiş..:))

daha başlamadım bile..kağan uyumuşken başlıycam..

özlem de bi yerde haklı gülşende..

evet bebekler nasıl alıştırırsan öyle gidiyor ama çocuğun içinde olmalı birazda..doğasında huzursuzluk varsa sen ne yaparsan yap düzelmiyor..allahım herkese uslu söz dinleyen bebekler versinn..

banyoya gidiomm..abdest alıp başlıycam..sonrada annemler gelecek teyzeme gidecez..kuzenim geldi izmitten..

herkesi öpüyorum..hayırlıı günlerrrrr:....:))

cnm sıkıntısız çocuksa nasıl alışırsa öyle gidiyo şimdi ela kendi kendine uyumaya alışmıştı ne oldu o zaman vazgeçti ..diş sıkıntısı başladı canı acıyordu uyuyamıyordu saalla mam ver zorla uyuyordu ..bunlar dönem dönem değişiklik yapıyolar nasıl başlarsa öyle gitmiyo maalesef (

aynen canim benden pay bicin
biz iki bebeyi de ayni sekilde buyutuyoruz ama ikiside cok farkliydi valla buyugu saatlerce sallardik yataga koydugumuz an uyanirdi nobetlese uyurduk ama tabi sinirler harap
rehada harika bi bebek rabbim herkese bolesini nasip etsin dogdugundan beri 11gibi uyanir sabah 8de kalkar 1saat sonra tekrar uyur 10 yada 11e kadar MASALLAH deyin tyezeleri ama bende buyukten cekecegimi cektim yemesi sorun icmesi sorun hala daha rehadan cok ondan bunaliyorum vallaha
yani anlayacaginiz tamamen bebkle ilgili yorulunca uyur diyolarya yada rahatsa hepsi hikaye buyuk oglum uyumadigi zamanlarda ne aglar ne sizzlar sadece kucak isterdi 2gun uyumadigi yada 5 6 saaat uykuyla durdugu iolurdu o yorulmazsa kim yorulur ki genede uyumazdi
UYKU TAMAMEN ALLAH VERGISI BACIM BEN TEST ETTIM ONAYLADIM

Niye sayımız azaldıki bazen bakıyorum kimseler olmuyor alışmışım muhabbet etmeye canım sıkılıyor bazen

ayyy bugün sinir oldum sizinle paylaşayım
Babam hep bizim halamlara soğuk olduğumuzu söyler bende face de halamın kızını gördüm ortak birinde arkadaşlık teklif ettiim kabul etmişti bir kaç kez nasılsın diye muhabbet ettik bir kaç paylaşıma yorumda bulunmuştum geçenlerde aklıma geldi bir baktımki paylaşımı kaldırmış şookk oldum ortak kişiye baktım orda var ama resmini silmiş
bende buna mesaj attım yaptığına çok üzüldüm hiç yakıştıramadım sana diye cevap vermedi sonrada tekrar ortak kişiye baktım ordada yok ama böyle saçma sapan bir isimle kişiler eklenmiş ykmksl vs gibi çok salak duruma düştüm sanki

herkese hayırlı kandiller
bizde bugn dışarı çıktık gezdk dolştık kandil simidi aldım
ve bugn oruçtum allah kabul etsn

aCİL ŞİFALAR DİLİYORUM ANNENE,EN KISA ZAMANDA İYİLEŞSİN İNŞ.

Offf,bütün aksilikler üstüste gelmiş.Cana geleceğine mala gelsin demekten başka şey gelmiyor akla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…