2009 Nisan Anneleri

günaydınnn

gülşen yazdıklaırn biraz olsun moral oldu inşallah bizimkide düzelir öyle üzüldümki gelinimiz içinde yeğenim içinde yeğen sonuçta kendi evladın gibi seviliyor ecrin için ne istiyorsam onun içinde isteirm annesi zaten yorgunluktan mahfoluyor çok iyidir sağolsun ama okuma araştırma çocuk gelişimi için çaba gösterme konusunda çok zayıf.sabiha paktuna çıkacağı zaman söylüyorum ama 11 den aşağı kalkamazmış o yüzden izlemiyor.anneme psikolog lafını açacak oldum çok bozuldu onlara göre beyza çok zeki hep o yüzden yaramaz.

ya birde bişey sorucam 2 yaşında tanıdığı yeğeni flan olan vardır ben daha önce gözlemlememiştim 2 yaşında çocuğun konusması nasıl olmalı cümle kurabilir mi düzgünce? beyzanın hiçbir dediği anlaşılmıyor birkaç kelime dışında.

elimden geldiği ve hava güzel olduğu kadar çıkarmaya çalışıyorum cnm banada çok iyi geliyo,havalarda çok güzel burda güneş var tam bahar içim kıpır kıpır :))) bizde elanın odasında yatıyoruz ya çok ağladığı dönem aldık hep yanımıza hemen sakinleşti..bende alışırmı diye korktum ama tam tersi sabah 6.30 da kalkınca 1 saat yatağında oynuyo artık alın beni demiyoo..bakıyo biz ordayız içi rahat hiç rahatsız etmiyo bizi bi de çenesi olmasa uyumaya devam edicem ama en azından yatmama izin veriyoo..doymuş demek ki artık bizim alışacak diye korkup yapmadığımız çoğu şeye çocukların ihtiyacı olabiliyo,biz yapınca doyup sıkılıyolar ben buna inanıyorum..

sultancım başınız saolsun,Allah gerıde kalanlara sağlık ve dayanma gücü versın,yaş kaç olursa olsun zor duyulduğu yere sağlık versın ınşallah,hasta olan bebeklerımız ıyıleşsın hemen,zor yıyenlere ıştah,uykusuzlara yardım,ağrısı olanlara şıfa,kabız olanlara(bız)kaka ıshal olmadan tabıkı vede hepımıze mutluluk versın ınşallah rabbım,bırde şans,ışte o da yapışsın hepımıze,bursalılar bızım yerımızede gülüp eğlenın emı,sohbetınız bol olsun

benim çevremde çook çocuk var tuğbacım..normal 2 yaş için tek tük kelime söylemek..kimisi kısa cümleler kuruyo kimisi o cümlelere 3 yaşında geçiyoo..yani ben çevremden ööle gördüm bi anormallik yoktu

evet bencede normal tuğbacım...abimin oğlu 3 yaşında şuan ve geçen sene istediği bişey olunca elinden tutup göstermesini isterdim çünkü hiç anlamıyordum söylediğinden....

iyi sevindim öyle olsun da.ben karışıcam artık onunla ilgili şeylere kötü görümce olurmuyum acaba
abimin marketi var babam olsun abim olsun her gelişlerinde abur cubur getiriyolar ben kızdım özelliklede cips yedirmeyin dedim çocuğun göz altları şişmiş bence aşırı tuzlu cipslerden.ona birkaçtane süt dilimi ve pingui aldım 1 günde yedirdi annesi.besleyici hiçbişey yemiyor

tugbacım benm yigenm nisanda 3 yaşına girck 1 yaşında iken 3 yaşındaki çoçuklar gibi cümle kurabiliyodu
şimdi ise 3 yaşında inanırmısınz çogu kelimelerin ingilizcesini biliyo anaokulunda ögretilen şarkıların hepsini biliyo
bence bu konudaa anne baba çok önemli tabiki çoçugunda anlayış şekli
aynısı benm görümcemde de ilgisz çoçuk konusunda o da 2 5 yaşında dogru dürüst konşmuyo ve annede 11 den aşaga kalkmıyo

slmm..

kağanın biraz burnu akıoo ve çok sık hapşuruyor yaa..dün banyo yaptırıp yatırmıştık üşüttük sanırımm..((

çocuktan çocuğa değişiyor konuşma..üst komşumun kızı 3 yaşında sadece mırıl mırıl bişeyler söylüyor..dedikleri anlaşılmıyor..ama yine üstte onun karşı komşusunu oğlu da 3 yaşında..çok güzel konuşuyor..

kız olanın konuşması çok gecikti..

bencede anne çok etkili abim zaten sabah gidiyo gece geliyo market işinin tatili yok.çocuk yaramazlık yaptığında başında dikilip bağırıyor geçen gün buzdolabını yumrukluyordu danone istiyormuş yemek yemiyordu bende eğildi anlattım en çok da annen üzülür dediğimde etkilendi oturdu ve yedi inanamadı annesi göz hizasına in ve anlat diyorum.hep sohbet ettik çocukla ben söleyince tekrarlıyor ama aklında kalmıyor kelimeler devamlı konusulsa daha iyi olur.

tugbacım geçen gün bi yerde okumuştum yemek yemiyor deyince
diyoki çoçukları yemek(sofra ortamı) ortamına hazırlamak için yemekten önce kesinlikle eline ıvır zıvır verilmemeliymiş bu tokluk yaptıgı için bu sefer napıyo yemek yemiyo ve alışamıyo
be zeynepte bunu şimdi uyguluyorum arada kek falan yediriyorum ama 1 saat öncesinde yemek yemiş oluyo

o göz hizası olayını kim yazdıysa kk da teşekkürler ben koltukta sadece ela uyuyyunca oturuyorum hep onunla yerdeyim ööle tv izliyorum gazete okuyorum o da çok mutlu geliyo bulaşıyo..arada oynuyorum geri gidiyo..gerçekten çocuklar kendilerini çok daha iyi hissediyo öyle

ayşe geçmişolsn inşş hastalanmamıştır
denizcim valla bende öle kanepede oturmaya hasret kaldım
zeynep küçükken masada yemek yiyorduk
şimdi yerde yiyoz o da oturuyo yanımıza ben mama sandalyesi almadım gerek görmedim dengesini sagladıktan sonra oturr sandalyeye

amin amin amin.........................amin

hehehhehe ben yazmıştım.

konuşma olayı gerçekten de çocuktan çocuğa değişiyo.maşallah gülfem papağan gibi hemen hemen her dediğimizi tekrarlıyabiliyo.ama kardeşimin kızı gülfemden 5 ay büyük daha ancak anne baba falan diyebiliyo.

tuğba doktorumuz beni dün çok rahatlattı yemek konusunda.ben çok takılmıştım gülfemin kilosuna.ama doktorumuz mevcut şartlarda hep böyle az yese bile ilerde sadece olması gerekenden 4 kilo eksiği olcak dedi.

gerçi siz karşıt görüş yazmışsınız ama doktorun söylediği bi istatistik.ilerki durumlarda ne olacağı bilinmez ama şu an ki performansına göre yapılan bi değerlendirme bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…