Tulumları kesinlikle önden açılmalı alın,yandan ya da çapraz olanlar giydirirken çok zor oluyor.
erkek anneleri ilk doğduğu gün sünneti öneriyorum ben bilmediğim için 4 aylıkken yaptırdım..
ilk doğduğu gün ve ya hafta pipi de sinirler olmazmoş anestezi yada uyuşturucu iğneye gerek kalmadan yapılıyomuş ağrı hissetmiyolar
eğer ben allı pullu düğün yapcam diyosanız onu da sonra yaparsınız..
göğüslerinize 7. aydan başlayarak çatlak kremi sürün. göğüşler fena yara oluyorrrr.
benimde sütüm 25 gün sonra geldi
ama 1 yada 1,5 saat emzirip sonra mama veriyodum
o yüzden meme emmeyi bırakmadı ilk önce sütünüz gelmezsse hemen bırakmayın.
şimdi hala emiyor ondan sonrada mama falan vermedik sütüm gelmişti artık..
anne sütü vazgeçilmez.. bide bu işin maddi yönü var.. aylık 400 tl ye falan geliyo
mama parası.. tabi parayı geçtik bebişler anne sütüyle beslensin. bizmki 7 aylık oldu. şükür hiç hasta olmadı.
ben grip oldum
babası grip oldu.. yaruma geçmedii:)))
kesinlikle anne sütü mucize gibi b,izde eşimle hasta olduk ama bebişimiz olmadı
bide bişey dicem kimse benle aynı fikirde olmayabilir ama süt gelecekse geliyo eğer bebeğini,zi besleme duygusu varsaki herannede vardır süt kesilmiyo ben doğumdan 1 hafta sonrasın okadar sorun yaşadımki tayin çıktı annemle eşim kayınvalidem yüzünden tartıştı dayım vefat etti anneannem hasta oldu ooooo yani stres olmasaa ii ama hayat stres işte
meraba 2009 nisan annişleri geçen sene yaşamış olduğunuz heyecanı biz şu an yaşıyoruz bizimle deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz ben daha bişey almadım bebişime cesaret edip siz ne zamn aldınız en çok ne tür yazlıkmı kışlıkmı kıyafet aldınız doğum denildiği gibi tam nisananmı denk geliyo yoksa daha erken olabiliyormu,bazen tesstlerde çıkan olumsuzluklar ve sonuçlarını,hihoyyyt hangi doğum şekliyle doğum yaptınız yani kısacası yaşadıklarınızı bizlerele paylaşırsanız seviniriz hepinize şimdiden teşekkürler
Merhaba 2010 Nisan Anneleri. Öncelikle Allah hepinize bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
Kıyafet: Ben bebegime zıbın almadım. Çıtçıtlı body yi tercih ettim ve çok da rahat ettik. Mothercare den body alacaklar, Mothercare in kalıpları büyüktür ve yakaları da geniştir. Bebeğin göğsü fazla açıkta kalabiliyor. Normalde newborn yani yenidoğan kalıbı body almanızı tavsiye etmem çünkü çok çabuk küçülüyorlar ama Mothercare den alırsanız tam gelecektir. Ben hastaneye 2 takım kıyafet götürdüm. ( çıtçıtlı body, patikli alt, uzun kollu üst, şapka, eldiven) 2 gün boyunca aynı kıyafeti giydi. Hastaneden çıkarken yeni bir takım verdim, onu giydirdiler. Benim hastane çantamda yok yoktu ama neredeyse hiç birini kullanmadım. Her şeyi hastane karşıladı.Bebeginiz için de sizin için de çantanızı hazırlamadan önce dogum yapacagınız hastanenin kadım dogum katından hemşireler ile konusun, böylece ekstradan yük tasımamıs olursunuz. Ayrıca yanınıza hırka, çorap vs. koymanıza hiç gerek yok eğer çoook üşüyen birisi değilseniz çünkü hastane zaten çok sıcak oluyor. Bebek için de hırka, yelek vs. almanızı tavsiye etmiyorum çünkü hiç biri giyilmiyor. Bebeğinize 3-4 tane penye battaniye alın. İlk zamanlar 15 gün kadar sarıp sarmalanmak istiyorlar. Penye battaniyelerle hafif bir kundak yeterli geliyor. Sonbahar da da üstünü örtmek için kullanırsınız. Biz yazın hiç kullanmadık.( evin içi 27 dereceden asagı düşmüyordu çünkü).Bu arada kolları kendinden eldivenli kıyafetlerden alırsanız bebekler çok rahat ediyor. Çünkü bebek eldivenlerinin lastikleri bir süre sonra esniyor,bebeginize büyük geliyor ya da bebeginiz ne yapıp edip çıkartabiliyor. Eldiveni en fazla 40 günlük olana kadar giydirin. Sonra bırakın ellerini keşfetsin. Aynı şekilde çorap hiç giydirmedim. Patikli altlar çok işe yarıyor.(Tek olarak almak isterseniz semt pazarlarında bulursunuz. Takımlar için ise C&A mağazasını şiddetle tavsiye ediyorum).Bebeğim 7 aylık oldu, hala patikli altlar en rahatı çünkü çoraplar hem ayagında durmuyor, hem de patiksiz olan altlar yatarken, emeklerken dizine kadar sıyrılıyor. Fazla eşya almayın. Sadece ilk bir iki ay bebegin kakası çok sıvı oldugu için bezden tasmalar oluyor, o bahsettiğim üçlü takımlardan 5 takım falan olsun. Sık sık yıkarsınız. Bebeğim 22 nisan dogumlu, Haziran sonu - Temmuz basından itibaren yaz boyunca bebegime sadece çıtçıtlı body giydirdim. Ne çorap, ne alt, ne şort baska hiçbir şey giymedi. Şort zaten rahat olmuyor küçük bebeklerde. Elbiseler de aynı şekilde. Çok özenirseniz ki özeneceksiniz biliyorum :) , alttan çıtçıtlı elbise görünümlü bodyleri tercih edin.
Testler: Bebeğimin kalbinde ekojenik odak(parlama) vardı. Down sendromu ihtimalini %4 arttıran bir durum. Üçlü test sonucum ve detaylı ultrasonum yapılana kadar neler düşündüm neler... Çok şükür hiç bir sorun çıkmadı. Böyle bir durumla karsılasacak olursanız, bebekte down sendromunu destekleyen baska anomaliler yoksa (burun kemiğinde, el küçük parmagında vb. gibi) içinizi ferah tutun. Ekojenik odak tek basına hiç bir anlam ifade etmiyor.
Doğum: SAT ım 28 Temmuz du. Doğum 4 Mayıs a geliyordu ancak 40 haftanın dolmasından 12 gün önce 22 Nisan da dogum yaptım. Normal dogumu çok istedim. Rutin kontrole gittiğimde 1 cm. açılmam vardı, 7 saat suni sancı aldım ama açılma ilerlemeyince ve bebek aşağı inmeyince sezeryan olmak zorunda kaldım.Suni sancıdan korkmayın. Kesinlikle dayanılmayacak gibi bir agrı değildi bana göre. Sezeryan konusuna gelince yatarken agrı çekmedim ama ayaga kalktıgımda çok acı çektim ilk gün. Sonraki gün daha iyiydi. eve geldiğimde de yataktan kalkarken zorlanıyordum.7. günü sonunda çok çok iyiydim. Yalnız 7 ay geçti, hala orası uyuşuk ve sezeryan yerim de çok kasınıyor. Elimle göbegime bastırdıgımda da acıyor. Keşke normal dogum yapabilseydim diyorum. Bilemiyorum belki de normal dogum yapabileseydim, dogumdaki dikişlerden de rahatsızlık duyabilirdim, o zaman da keşke sezeryan olsaymısım diyebilirdim ama ne yazık ki bunu hiç bir zaman ögrenemeyecegim...
Emzirme: Hastanede ilk gün sütüm gelmedi ama bebegimi hep emzirdim. Bebegime mama verilmedi. Kan şekeri düzeyi belirli aralıklarla kontrol edildi. Hastanenin konuya yaklaşımı çok önemli. Emzirme dostu bir hastane olsun. 2. gün kolostrum sütü geldi.Eve geldiğimde sütüm de tamamen gelmişti. Sütünüz az bile olsa geliyorsa endişe etmeyin.Rahat olun, bu çocuk aç, mama verelim buna vb. dırdırlara kulaklarını tıkayın. Bebek emdikçe çoğalacaktır. Emzirme sütyeni 3 tane alın. penye olsun. Göğüs pedi bebedor unkileri tavsiye ederim. İlk zamanlar çok fazla ihtiyacınız olacak. Pompa olarak medela mini electric modelini tavsiye ederim ancak ben sadece 3 kere kullandım. Almak için acele etmeyin çünkü pahalı, bir tanıdıkta varsa ondan temin edin ( ben öyle yaptım).
Son söz: Hamileliğinizin tadını çıkarın, sinemaya gidin çünkü uzuuuun bir süre gidemeyeceksiniz, bol bol uyuyun, uykunun tadını çıkarın, arkadaslarınızla görüşün. Lohusalıkta her şey, herkes size batacak. Bebeğinizi kimseye vermek istemeyeceksiniz. Yalnız değilsiniz, hemen herkes bunu yasıyor. Bunu aklınıza getirin,sakinleşin. Bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını kendiniz karsılayın. Size yardıma gelenler ev işi yapsın, yemek yapsın, siz bebeginize bakın. İçinize sinmeyen bir durum varsa lafınızı esirgemeyin, bastan tavrınızı belli edin. nasıl baslarsanız öyle gider. üstelik lohusalık döneminde oldugunuz için de çok büyük olasılıkla anlayısla karsılanırsınız. Anlayısla karsılamayanın da ben...klava: anladınız siz onu :))
Not: Kıyafet konusunda yazdıklarım İstanbul için geçerlidir. Bilginize.
Benim de okurken aklıma geldi. Bebeğini tek başına yıkayacaklar için bir ayrıntı. Boyuna asılan bebek havlusu gördüm Mothercare'de..Fiyatını hatırlamıyorum. Ama görünce niye bebeğim küçükken görmedim dedim.Annenin boynuna aşılıyor havlu . Bebeği kucağınıza alıp sarabiliyorsunuz havluya. Uzun bir havlu ile kendiniz de yapabilirsiniz.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31-y7+FCuaL._SX315_SY375_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41oy72nv7SL._SX315_SY375_.jpg
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?