2009 Nisan Annelerinden 2010 Nisan Annelerine Tavsiyeler

emeği geçen herkese çok teşekkürler allah herkesin bebeğine ailesine sevdiklerina sağlık versin gerçekten deneyimlerden yararlanmak hele böle ilk ağızdan almak çok heyecanlı ben şimdiden küçük küçük notlar alıyorum hepimiz kurtuluruz inşallah bi avazda :))))

kesinlikle anne sütü mucize gibi b,izde eşimle hasta olduk ama bebişimiz olmadı
bide bişey dicem kimse benle aynı fikirde olmayabilir ama süt gelecekse geliyo eğer bebeğini,zi besleme duygusu varsaki herannede vardır süt kesilmiyo ben doğumdan 1 hafta sonrasın okadar sorun yaşadımki tayin çıktı annemle eşim kayınvalidem yüzünden tartıştı dayım vefat etti anneannem hasta oldu ooooo yani stres olmasaa ii ama hayat stres işte

aynen canım bende stresten 23 gün süt gelmedi.. sonra rahatlayınca geldi.. kendini ferah tutmak lazımmzemuszemus

Merhaba 2010 Nisan Anneleri. Öncelikle Allah hepinize bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

Kıyafet: Ben bebegime zıbın almadım. Çıtçıtlı body yi tercih ettim ve çok da rahat ettik. Mothercare den body alacaklar, Mothercare in kalıpları büyüktür ve yakaları da geniştir. Bebeğin göğsü fazla açıkta kalabiliyor. Normalde newborn yani yenidoğan kalıbı body almanızı tavsiye etmem çünkü çok çabuk küçülüyorlar ama Mothercare den alırsanız tam gelecektir. Ben hastaneye 2 takım kıyafet götürdüm. ( çıtçıtlı body, patikli alt, uzun kollu üst, şapka, eldiven) 2 gün boyunca aynı kıyafeti giydi. Hastaneden çıkarken yeni bir takım verdim, onu giydirdiler. Benim hastane çantamda yok yoktu ama neredeyse hiç birini kullanmadım. Her şeyi hastane karşıladı.Bebeginiz için de sizin için de çantanızı hazırlamadan önce dogum yapacagınız hastanenin kadım dogum katından hemşireler ile konusun, böylece ekstradan yük tasımamıs olursunuz. Ayrıca yanınıza hırka, çorap vs. koymanıza hiç gerek yok eğer çoook üşüyen birisi değilseniz çünkü hastane zaten çok sıcak oluyor. Bebek için de hırka, yelek vs. almanızı tavsiye etmiyorum çünkü hiç biri giyilmiyor. Bebeğinize 3-4 tane penye battaniye alın. ılk zamanlar 15 gün kadar sarıp sarmalanmak istiyorlar. Penye battaniyelerle hafif bir kundak yeterli geliyor. Sonbahar da da üstünü örtmek için kullanırsınız. Biz yazın hiç kullanmadık.( evin içi 27 dereceden asagı düşmüyordu çünkü).Bu arada kolları kendinden eldivenli kıyafetlerden alırsanız bebekler çok rahat ediyor. Çünkü bebek eldivenlerinin lastikleri bir süre sonra esniyor,bebeginize büyük geliyor ya da bebeginiz ne yapıp edip çıkartabiliyor. Eldiveni en fazla 40 günlük olana kadar giydirin. Sonra bırakın ellerini keşfetsin. Aynı şekilde çorap hiç giydirmedim. Patikli altlar çok işe yarıyor.(Tek olarak almak isterseniz semt pazarlarında bulursunuz. Takımlar için ise C&A mağazasını şiddetle tavsiye ediyorum).Bebeğim 7 aylık oldu, hala patikli altlar en rahatı çünkü çoraplar hem ayagında durmuyor, hem de patiksiz olan altlar yatarken, emeklerken dizine kadar sıyrılıyor. Fazla eşya almayın. Sadece ilk bir iki ay bebegin kakası çok sıvı oldugu için bezden tasmalar oluyor, o bahsettiğim üçlü takımlardan 5 takım falan olsun. Sık sık yıkarsınız. Bebeğim 22 nisan dogumlu, Haziran sonu - Temmuz basından itibaren yaz boyunca bebegime sadece çıtçıtlı body giydirdim. Ne çorap, ne alt, ne şort baska hiçbir şey giymedi. Şort zaten rahat olmuyor küçük bebeklerde. Elbiseler de aynı şekilde. Çok özenirseniz ki özeneceksiniz biliyorum :) , alttan çıtçıtlı elbise görünümlü bodyleri tercih edin.
Testler: Bebeğimin kalbinde ekojenik odak(parlama) vardı. Down sendromu ihtimalini %4 arttıran bir durum. Üçlü test sonucum ve detaylı ultrasonum yapılana kadar neler düşündüm neler... Çok şükür hiç bir sorun çıkmadı. Böyle bir durumla karsılasacak olursanız, bebekte down sendromunu destekleyen baska anomaliler yoksa (burun kemiğinde, el küçük parmagında vb. gibi) içinizi ferah tutun. Ekojenik odak tek basına hiç bir anlam ifade etmiyor.
Doğum: SAT ım 28 Temmuz du. Doğum 4 Mayıs a geliyordu ancak 40 haftanın dolmasından 12 gün önce 22 Nisan da dogum yaptım. Normal dogumu çok istedim. Rutin kontrole gittiğimde 1 cm. açılmam vardı, 7 saat suni sancı aldım ama açılma ilerlemeyince ve bebek aşağı inmeyince sezeryan olmak zorunda kaldım.Suni sancıdan korkmayın. Kesinlikle dayanılmayacak gibi bir agrı değildi bana göre. Sezeryan konusuna gelince yatarken agrı çekmedim ama ayaga kalktıgımda çok acı çektim ilk gün. Sonraki gün daha iyiydi. eve geldiğimde de yataktan kalkarken zorlanıyordum.7. günü sonunda çok çok iyiydim. Yalnız 7 ay geçti, hala orası uyuşuk ve sezeryan yerim de çok kasınıyor. Elimle göbegime bastırdıgımda da acıyor. Keşke normal dogum yapabilseydim diyorum. Bilemiyorum belki de normal dogum yapabileseydim, dogumdaki dikişlerden de rahatsızlık duyabilirdim, o zaman da keşke sezeryan olsaymısım diyebilirdim ama ne yazık ki bunu hiç bir zaman ögrenemeyecegim...
Emzirme: Hastanede ilk gün sütüm gelmedi ama bebegimi hep emzirdim. Bebegime mama verilmedi. Kan şekeri düzeyi belirli aralıklarla kontrol edildi. Hastanenin konuya yaklaşımı çok önemli. Emzirme dostu bir hastane olsun. 2. gün kolostrum sütü geldi.Eve geldiğimde sütüm de tamamen gelmişti. Sütünüz az bile olsa geliyorsa endişe etmeyin.Rahat olun, bu çocuk aç, mama verelim buna vb. dırdırlara kulaklarını tıkayın. Bebek emdikçe çoğalacaktır. Emzirme sütyeni 3 tane alın. penye olsun. Göğüs pedi bebedor unkileri tavsiye ederim. ılk zamanlar çok fazla ihtiyacınız olacak. Pompa olarak medela mini electric modelini tavsiye ederim ancak ben sadece 3 kere kullandım. Almak için acele etmeyin çünkü pahalı, bir tanıdıkta varsa ondan temin edin ( ben öyle yaptım).
Son söz: Hamileliğinizin tadını çıkarın, sinemaya gidin çünkü uzuuuun bir süre gidemeyeceksiniz, bol bol uyuyun, uykunun tadını çıkarın, arkadaslarınızla görüşün. Lohusalıkta her şey, herkes size batacak. Bebeğinizi kimseye vermek istemeyeceksiniz. Yalnız değilsiniz, hemen herkes bunu yasıyor. Bunu aklınıza getirin,sakinleşin. Bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını kendiniz karsılayın. Size yardıma gelenler ev işi yapsın, yemek yapsın, siz bebeginize bakın. ıçinize sinmeyen bir durum varsa lafınızı esirgemeyin, bastan tavrınızı belli edin. nasıl baslarsanız öyle gider. üstelik lohusalık döneminde oldugunuz için de çok büyük olasılıkla anlayısla karsılanırsınız. Anlayısla karsılamayanın da ben... klava: anladınız siz onu :))

Not: Kıyafet konusunda yazdıklarım ıstanbul için geçerlidir. Bilginize.

Son düzenleme:

çok saolasın canım yaa ne kadar güzel ve açık anlatmışsın canımcım valla şu en son yazdığın çok hoşumada gitti yani eve gelene iş yaptırma konusu iyi fikir gerçi benim anneciğim kalır yanımdada gerek kalmazda olsun ona yardım ederler artık çok doğru söylüyorsun yaa şimdiden zaten millet akraban olsun komşun olsun herşeye çok karışıyolar yok şunu şöyle yap yok öyle yap birde ilk çocuğun olunca insanlar seni çocuk bakamaz gözüyle görüyo ama inşallah o cesaret gelirmiş ben normalde hiç bir bebği öyle elimde tutamam ilk zamnlarda ama kendi bebişim olunca tutacağımdan eminim canımbenim aklına geldikce yazarsan yine çok memnun oluruz çok saolun 2009 annişleri yaa valla iyikide bu topiği açmışım :sm_cool::1hug:

meraklı_misafir çok güzel ve çok aydınlatıcı bi açıklama olmuş çok sağol allah bebişine sağlıklı ömür versin.

merakli_misafir canım paylaşımların için çok sağol....yazdıklarınız bizim için çok önemli.

merhabalar,

2009 nisan annesiyim, yaramaz oğlum 21 nisanda doğdu..müdahalesiz normal doğumla dünyaya geldi. sabaha karşı 5 te doğum yaptım aynı gün öğleden sonra 2 de taburcu olup evime giitim..tabiki şimdiden kimsenin doğum şekli belli değil ama her iki doğum şekli içinde gebelik esnasında hareket etmek çok önemli..ben hergün mutlaka en az bir saat yürüyüş yapıyordum..çok fazla su tüketiyordum..ayrıca mutlaka yarım litre süt içmeye çalışıyordum hergün.bunun dışında canım ne isterse yedim, gebelik esnasında 30 kilo aldım ama şimdi çok bişey kalmadı..zayıflamayada uğraşmıyorum..o yüzden hamileliğin tadını çıkarın..özellikle bol bol gezin..uyumaya çalışın, özellikle son ay uyumak neredeyse imkansız oluyor.kıyafet ve eşya konusunda aceleci olmayın derim ben..bide 0-3 ay kıyafetler almayın, ben neredeyse hiç birini kullanamadım..çok hızlı uzuyorlar...emzirmeye çalışın, ne olursa olsun vazgeçmeyin..emsin diye sütü göğsünüzde bekletmeyin, sık sık sağın..ben bu hatayı yaptım ve 3 kez mastit oldum..antibiyotik kullanmak zorunda kalınca sütüm çok azaldı..mutlaka göğsünüzde süt oldukça sağın..bebek emeceği zaman tekrar üretiyor vücut..benim aklıma gelenler bunlar, daha doğru yaptığım yanlışlardan aldığım dersler yada doğru yapmışım dediklerim :))))

kızlar bende çok heyecanlanıp çok erken başladım alışverişe ama aşırıya kaçmamakta yarar var çünkü ilk aylar acayip hızlı büyüyorlar.
ben spinal sezeryan oldum bebeğim 3170gr doğdu ertesi gün 2900 oldu sonrada sarılık olup 3 gün yattı o yüzden 50 beden giydi ilk ay küçük bir bebekti ama küçük bebekler çabuk toparlar derler benimkide çabuk toparladı.
ilk zamanlar bebek yerine kendi çantanıza bişeyler alın.emzirme delikleri olan gecelikler hiç kullanışlı değilmiş önden düğmeliler daha rahatmış,emzirme sütyeni ve göğüs pedi çok önemliymiş hala kullanıyorum.ne olur ne olmaz silikon göğüs başları şart ilk zaman tutamadı çünkü.belki çalışanlar tercih ediyor ama göğüs pompası bence çok önemli bazen ilaç içmem gerekiyor sonra sütü sağmak zorundayız ayrıca ilk zaman fazla ememezse bebek boşaltmak lazım yoksa ateş yapıyor,ben avent aldım memnunum.
çıtçıtlı badiler her beden alabilirsiniz mothercare tavsiyem onların bi zararı yok her zaman lazım,göbek bağı düşene kadar zıbın giyiliyor sonra giyilmiyor bence setlerinden içinden çıkanlar yeterli olur.
kıyafetleri kışlık almayın ilk ay yenidoğan setinden başka bişey giyilmiyor bide polar ve yün battaniyeniz olsun.kışlık aldıklarımı sadece resim çekmek için kullanıp kaldırdım.zaten kıyafet giymeye başladıklarında yaz gelmiş oluyor.tulumdanda memnunum ama tulumda uzun soluklu olmuyor ayakları kısa geliyor.
ana kucağı şiddetle tavsiye ederim hatta titreşimli olsun mümkünse hem gazını çıkarmakta yardımcı hemde bi sürede olsa kucaktan iniyor 6 ay kadar kullanılıyor.
şimdilik aklıma gelen bunlar geldikçe yazarım..

sinehasın dediklerinin aynısını söylüyorum.gaz için elma yağı alabilirsiniz.inşallah olmaz ama doğumdan sonra 20. den sonra gaz problemi başlıyor.ilaç rahatlatabiliyo ama geçirmiyo.gazlı bebeğiniz varsa çaresi yok çekecelksiniz.

çok sağolun kızlarr.. bizlere bilgilerinizi paylaşarak o kadar yardımcı oluyosunuz kii.. opuyorumnanaktan

unuttuklarımı ve aklımda kalmayanları anımsıyorum sizin de tecrübelerinizlee... sağlıkla büyütün inş. meleklerinizi :Saruboceq:

Benim de okurken aklıma geldi. Bebeğini tek başına yıkayacaklar için bir ayrıntı. Boyuna asılan bebek havlusu gördüm Mothercare'de..Fiyatını hatırlamıyorum. Ama görünce niye bebeğim küçükken görmedim dedim.Annenin boynuna aşılıyor havlu . Bebeği kucağınıza alıp sarabiliyorsunuz havluya. Uzun bir havlu ile kendiniz de yapabilirsiniz.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31-y7+FCuaL._SX315_SY375_.jpg

http://ecx.images-amazon.com/images/I/41oy72nv7SL._SX315_SY375_.jpg

kızlar çok tşk merakla yazacaklarınızı takip ediyorum çok faydası oluyor allah herkese bol bol sağlık mutlulluk huzur versin inşallah

çok saolun kızlar vermiş olduğunuz bilgiler işimize çok yarıyo

aa bunu ben bile bilmiyordum şimdi bile kullanılabilir :)

gaz giderici olarak bende babuline diye bitkisel bir şurup kullanmıştım bebeğime iyi gelmişti

çok sağolun verdiğiniz bilgiler çok önemli unuttuklarımz tekrardan hatırlıyoruz

Ben henüz hiçbirşey almadım ve okudukça bakıyorum da hiçbirşey de bilmiyorum ne dir bu zıbın, yenidoğan seti setifisfisfis ...of ya çok acemiyim.üstelik ikizlerim olacak:1shok:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…