2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Allah geride kalanlarına sabır versin...
Amiinn

günaydınlar herkese güzel bir gün olsun hepimiz için
sheeda canım çağanın yatağı çok geniş içinde istediği gibi dönüyor zaten aylardır yüzüstü yatıyor yani ben sırtüstü yatırıyorum o dönüyor sürekli nasıl isterse öle uyuyor bizimkinin uyanması azaldı biraz ara ara tutuyor tabi çok uyanması ama eskisi gibi değil işallah efede biraz uzun uyurda sende rahat edersin birde her seferinde uyandı dye hemen emzirme ben eğer 11 de yatrıp muhallabei verdiysem 12 de uyansa bile emzirmiyorum azcık su verip tekrar sallıyorum yoksa bir süre sonra alışkanlık oluyor bunlarda

günaydınnnnn
hemşom nasılsın,ben perşembe memlekete gidiorum 2-3 kalcam ,gelsene sende kıssszemuszemus
pancar çorbasımıkafamçokkarıştı
kırmızı pancardanmı bahsedıosun,salatasını yaparım ama çorbayı hiç yapmadım

hemşom seninki zaten iştahsız bide zor şeyler seçıosun çağana,yermiki,haber ver merak ettim,bide bana da yaz bakalım tarıfini denerim belki

günaydın

bugün sabah eymen yataktan düştü.emzirmek için yanıma almıştım bir ara uyuklamışım bir çığlık gözümü açtım eymen yanımda yok yerde ağlıyor.neyse fazla ağlamadı birşeysi yok gibi ama çok üzüldüm.eşimde kızacak diye korktum.

sağolun kızlar.iki saattir uyutmadım şimdi biraz mızırdanmaya başladı uyutsam olurmu.

herkese günaydın...

balım çok geçmiş iice kontrol et her yanını uyutsan olur artık...2 saat olmuş çünkü..

elvinde çok deli yatıo bazen uyuyamıyrm onun hareketliliğinden zaten artık ayrı yatıyrz o odasında biz odamızda yatıyrz alıştımm...

şeydacım neden o kadar çok uyanıyo ki...ağlamamak elde değil valla allah kolaylık versin sana..

esracım nasılsın berrak nasıl??sen tv izletiyomusun ben bugün hiç açmadım...çok alıştı elvin yaa..zararlı olur die korktum bende

iiz burcu siz nasılsınız?
canım bizde açık tv ya,ama gündüz çoğunluk baby tv açıorum izleyecekse bari öğretici şeyler izlesin die,ya bilmiorum kapasanda nereye kadar kapatıcan CADIARZU

5. Ayın Sonunda Bebeğinizin Yapabildikleri
Bir nesneye uzanabilir.
Mutluluktan çığlıklar atar.
Sırt üstünden yüz üstüne dönebilir.
Herşeyi görüp izleyebilir.
Başını sağa sola döndürebilir.
Kucakta oturabilir.
Ayaklarının üzerinde tutulduğunda vücudunu dik tutabilir.
Diş kaşımaya ve salyaları akmaya başlayabilir.
Diş çıkartmaya başlayabilir.
Anne, dede gibi sesleri ayırt edebilir.
Çıngırağı bir elinden diğer eline geçirebilir.
Düşen bir nesneyi arayabilir.
Bebeğiniz artık eğlenmeye başlar. Sizinle saklambaç oynayabilir.
Yabancıları ayırmaya başlayabilir.
6. Ayın Sonunda Bebeğinizin Yapabildikleri
Desteksiz oturabilir.
Mama sandaliyesinde oturabilir.
Çıngırak ve sesli oyuncaklar çok hoşlanır.
Gece boyunca uyuyabilir.
Yemek tabağındaki yecekleri elleriyle tutar.
Her iki yönede de dönebilir. Bu yüzden yatakta ve yüksek yerde tek başına bırakılmamalı.
Oyuncakları birbirine vurur.
Aile bireylerini yabancılardan ayırır.
Anlamını bilmeden baba, mama diyebilir.
7. Ayın Sonunda Bebeğinizin Yapabildikleri
Dik tutulduğunda bacakları üzerine ağırlık verebilir.
ıki eli arasında oyuncakları tutabilir.
Tek başına oturur.
Kendi kandine bir bisküvi yiyebilir.
El sallayabilir.
Dikkat çekici eşyalara yönebilir.
Ayna da kendini anne babadan ayırabilir.
Topla oynamaya bayılırlar.

6.AY DÖNÜM NOKTALARI

SOSYAL FıZıKSEL ZıHıNSEL

• Memnuniyet ve sıkıntısını seslerle ifade eder: "ga-ga, gu-gu" sesleri çıkartır ve güler.

• Yabancılardan rahatsız olur.

• Müzik sesi duyduğunda ağlamasını keser.

• Kendi ismi söylendiğinde tepki verir.

• Karnının üzerinde bacaklarını hareket ettirerek emeklemeye çalışır.

• Kafasını serbestçe hareket ettirir.

• Vücudunu her yöne hareket ettirir.

• Destekli oturabilir.

• Parmaklarıyla kendi yemeğini yemek hoşuna gider.

• Damak tadı gelişir.

• Yemekle oyun oynar.

• ılk dişi patlayabilir.

• Bir bardağı iki eliyle tutabilir.

• Sırtüstü yatıştan yana dönerken oturur konuma geçebilir.

• Ruh halinde ani değişimler olabilir. Memnuniyet, mutsuzluk,öfke gibi duygular arasında gider gelir.

• Nesneleri uzun süre inceler.

• Bazı sessiz harfleri söylemeye başlar: (f,v,s,z,m,n gibi)

• Nesneleri ters çevirerek bakıp farklı şeyler görmekten hoşlanır.

• ıki nesneyi birbiriyle kıyaslayabilir.

ah bilsem , hiç bilmiyorum derin uykuya dalmakta sıkıntı yaşıyor sanıırm. çok sağol hepimize Allah kolaylık versin

Ezra sağol

selamlar hemşom biz bu yıl bir yere gidemicez am özledim valla memeleketimi ilk defa bir yaz gidemiyeceğim şimdi bizim oranın karuzları kavunları olmaya başlamıştır sebzeler desen hep bahçeden oh mis gibidirler hormonsuz hepsi sen gidince bol bol dinlen tadını çıkar :)
balım geçmiş olsun canım benimde ödüm koupyor yatağa koyduğumda sürekli uçlarda dolaşıyor birde yatağın kenarndan ayaklarını sallıyorki başında bekliyorum hep
hemşom pancar çorbasınıda sevmedi çağan bende zorlamadım zaten ben çorba değilde püre veriyorum diyetisyenim sölemişti yemek suları pek faydalı değil diye ordan aklımda kalmış çok sulu değilde püre halinde veriyorum genelde sebzeleri çağan dün yaptığım semizotu püresini sevmişti yanlız eğer denemediysen onu dene derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…