2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ek gıdalara daha yeni başlıycam. doktorumuz ancak başla dedi. muhallebi yi nsıl yapıyorsunuz. ben galiba yanlış aldım devam sütü aldımda maması mı alcaktım..

slm arkadaslar nasilsiniz biz dün bi kaza gecirdik evde manti yapmistik dün ama onunla hic bi ilgisi yok tam evden misafirler giderken kizimda yerde maxicosi sinde oturuordu bi anda fitrinin regali yere düstü ama düsmesi imkansiz gibi biseydi bu zamana kadar düsmeyipde bide vidalarla SIKICA tutturulmus neden dün düstü anlamiorum am öyle bi düstüki yerinden tvyi bile oynatmis az kalsin tv kizimin üüzerine düsüyordu ama cok sükür ALLAhim korududa düsmedi kizima hic bisey olmadi herkes nazar diyor ama bilmiorum artik cok korkmustuk

cok tesekkür ederim barcli cnm ucuz atlattik ama ben soku hala atamadim üzerinden
sanada ii geceler canim

birgül geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış.
herkese iyi geceler..
gidenlere iyi tatiller.

birgül geçmiş olsun kazanız.bende nazara inanırım bazı insanların gözünün değdiğini anlıyorum.bir keresinde durduk yere telvizyon kabinindeki mumluk düşüp tuz gibi dağıldı etrafa.

Besinler, kaşıkla ya da fincanla, başlangıçta az miktarlarda verilir.

Yeni besinler bebek aç iken ve öğle öğününde denenir.

Farklı besinler en az 3 gün, tercihen 7 günlük aralarla ile denenir.

ılk kez verilen yiyeceklerin alerjik belirtilere neden olup olmadığı kontrol edilir.

Besinler temiz ve taze pişmiş olmalıdır.

Tuzlu, baharatlı, alerji yapma olasılığı yüksek olan besinler bebeklere verilmez.

Katı besinler verilmeye başlandığında bebek dili ile itebilir. Bu durum besini reddetme olarak algılanmamalı, doğal bir tepki olarak karşılanmalıdır.

Bebeğin hoşlanmadığı yiyecekler 1-2 haftalık aralarla tekrar denenir.

Aşırı lifli besinler ilk 12 ayda önerilmez.(Pırasa,taze fasülye)

Bazı durumlarda (araya giren hastalık, aile içi stres, çevre baskısı, psikolojik nedenler, vb) doğal beslenen bebeklere de 6. aydan önce ek besinler verilmesi gerekebilir. Bu durumda başlangıçta ek besin verildikten önce ya da sonra anne sütünün verilmesi ek besinin sindirilmesi açısından yararlı olabilir.

Marketlerde bulunan ve 6 aylıktan büyük bebeklerde kullanılması öngörülen mamaların bileşimleri genellikle uygundur.

Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin nitrat içerikleri bekletilmekle artacağından pişirildikten hemen sonra yenilmelidir.

Ek besinlerin, demirden zengin besinler olmasına dikkat edilmelidir. Demirden zengin ve barsaktan emilimi iyi olan besinler sırasıyla karaciğer, kırmızı et, tavuk etinin beyaz olmayan kısımları, demirden zenginleştirilmiş tahıllı bebek mamalarıdır.

Demirden zengin, ancak bu demirin bağırsaktan emiliminin iyi olmadığı besinler ise yumurta sarısı, baklagiller ve koyu yeşil yapraklı sebzelerdir. Bu ikinci gruptaki demirden tam yararlanabilmek için bu besinlerin C vitamininden zengin meyvelerle birlikte verilmelidir.

ılk 12 ayda bağırsak geçirgenliğinin fazla olması nedeni ile inek sütü alerjisi daha sık görülür. Bu nedenle en azından ilk 6 ayda (atopik çocuklarda en az ilk 12 ayda) tam inek sütü kullanımından kaçınılmalıdır. ınek sütünün yoğurt ya da muhallebi olarak tüketilmesi sindirim sistemi için daha az sorun oluşturmaktadır.

Gerek anne sütü, gerekse başka sütlerle beslenen bebeklerde ek besinlere birer birer, birkaç gün aralarla başlanır. Örneğin ilk ek besin olarak elma püresi eklenir, birkaç gün sonra muhallebi de verilir, 1-2 hafta sonra da sebze püresine başlanır. Anne sütü ile beslenen 6-7 aylık bebeklere genellikle günde 3 öğün ek besin verilir.

Katı besinler verilirken dikkat edilecek en önemli nokta, bebeğin oturur pozisyonda beslenmesidir. Bu şekilde, küçük bebeklere verilen katı besinlerin solunum yoluna kaçırılması önlenmiş olur

günaydınlar bugün dükkanı ben açıyorum ama kahvaltı hazırlayamam çayı demledim sadece gelen bir bardak kapsın yanınada simit mimit atıştırsın akşam misafir var bir sürü işim var bugün gelicek olanlarda üst katta oturuyolar ama eşim sevmediği için pek görüşmüyoruz haftalardır size gelicez deyip duruyolardı eşimde bakarız falan deyip çağırmıyordu bu hafta sürekli söleyince çağırmış artık bakalım nasıl bir akşam olucak hoş benim için farketmez de eşim kesin gıcık kapar
neyse ben gidim önce kendimize sonrada çağana kahvaltı hazırlim ay bu çocuk kahvaltı etmeyi sevmiyor yaa nasıl alıştırcam bilmiyorum buarada dün gene çağanda alerji çıktı domatesten sanmıştım ama sanırsam yumurta yapıyoır

inci neler koyuyorsun kahvaltısına?

batuhan çok karısık seylerı sevmıyor bunu anladım artık. bende fazla karıstırmıyorum mesela meyveyı tek veya en fazla 2 çeşit yapıyorum sebzeleri falanda pek karıstırmıyorum. kıymayı köfte olarak verıyorum. mınık parcalar halınde yemeyı daha cok sevıyor. çorba olarak pek sevmıyor. mesela mercımegı sade yapınca sevıyor ama ıcıne bıseyler karıstımı sevmıyor. sende boyle dene bı ıstersen.

günaydın heracım nasılsın batu nasıl başak emel sizde günaydın emel iyi yolculuklar vede ii tatiller umarım güzel bir tatil olur başak görünmüyosun iki gündr canım geldimi ablan

GÜNAYDIN
özlem inci emel
şeydacım beni merak etmişsin ccnm demet sölemiş zaten ablamlar burda çok güzel geçiyoo günlerimiz ama bugün ablamın oğlunu hastaneye götürdüler
evdeyiz keremle

heracım kahvaltıya 60 cc devam sütü 2yada 3 cicibebe bisküvisi az peynir az pekmez bir kaşıkta tahıllı mama okadar çağanda sebzeyi çorba değilde püre yiyor bende meyveyi en fazla iki çeşit veriyorum

saol incicim bu akşam yola çıkıyoruz bakalım inşallah güzel rahat geçer ben yine her gün bakarım size gittiğimiz yerde sanırım wireless var , sanada kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…