2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla ayşegüeüm banada çok mantıklı gldi açıklamaları annem bana yap stlüçorba dedydide inek sütü zararlı diye yapmadıydım geçen ay halbuki ennem bizi hep öyle büyütmüş çok şükür bir sıkıntıız yok hatta bende fazlakan var kansızlık değilde .))

hasta olanlara geçmiş olsun,,dişi çıkanlara emekleyenlere maşaallahhh...kıyamam nasıl uyumuş eymenn..maşşallah..aşık hggdin....

ben buna katılmıyorum milyarlarca insan gelmiş geçmiş hepsinin diş çıkarırken yaşadığı şeyler tesadüf mü peki. diş yüzünden olan iştahsızlık bir kaç gün falan olur çağanın bu sorunu uzun zamandır var zaten bunu dişe bağlaman yanlış olur

:):) buna da katılmıyorum fazla süt bızlerde bıle kansızlıga neden olur bızler de mama mı yıyoruz. bir doktorun görüşü genel kanıyı değiştirmez bence.

valla heracım iste katıl ister katılma ben adamın görüşleini yazdım hoş dünürüm topik açmış zaten okuyun bir işinize gelirse yaparsınız :lepi:

slm kızlarrnasılsınıs

inci canım valla diğer dedikleri konusunda bişey diyemiycem ben ama dişin yaşattığı ateşe iştahsızlığa inan okadar yakın bir tanığımki neler çektim beş gün anlatamam duru doğduğundan beri bir kes ateşi çıkmadı ama dişte hergün 4-5 kes ateş 39.5 lere kadar çıktı tabi benimde aklım çıktı dr diş ateş yapar ateşte iştahsızlık yapar dedi yani sizde okadar ateşlenirseniz sizde yorgunluktan bitkinlikten bişey yemek istemezsiniz dedi ve haklıda kızım günlerce bişi yemedi dişi çıktı normal hayatına sağlıına ve iştahına döndü.
ama süt konusunda bende fazla olmamak şartıyla verme taraftarıyım sonuçta bizde sütle büyümüşüz bize bişey yapmamış hatta dahada eskilersade süt içirirlermiş içine bişi katmadan bende 7 aydan itibaren başlıycam ama çok deil mesela sadece kahvaltısıını sütle hazırlarım.

ya yine aynı şey oldu :)
ben bu çocuk açlıktan mı ağlıyor yoksa uykusuzluktan mı anlamıyorum
açlıktan zannedip oturtuyorum mama sandalyesine , ısıtıyorum yemeğini tam yedirmeye başlıyorum 1-2 kaşıktan sonra uyuya kalıyor , ne sersem bi anneyim ben bunu hep yapıyorum...

lida geçmiş olsun canım ya,sen ve emre çok çektiniz,inşallah yakın zamanda herşey yoluna girer

hoşgeldin duygu ewlilik yıldönümünüz kutlu olsun,var mı bi plan??

seda nasıl oldu makarna yaptınmı dün?

sheeda olur canım öle,bazen insan ne yapcağını şaşırıo ağlayınca,benımde başıma geldi bikaç kere sersemlikle alakası yok,demekki uyumak için bikaç lokmaya ihtiyacı oluo:kedi:

bu arada ben düzenlü uyutuordum ya berrağı gündüz,sabah da erken uyanıodu,3 gündür ne zaman gözü kapanırsa kendı uyuyo,hatta şimdi yerde ona serdiğin örtü ve yastığın üsütnde kendı kendıne uyudu,peki sonuç ne mi oldu?? ilk sabah 6 da,dün 6.30 ta bugun 8.30 ta kalktıkafamçokkarıştı

güzel bi bakış açısı , sağol

peki sen ne kadar uyutuyodun şimdi kendi ne kadar uyuyo??
ay ben farkı anlamadım , bu sayade daha mı geç kalkıyo??

ben de her iki konuda da seninle aynı fikirdeyim

sheeda ben düzenli 2 saatte bir 1 saat uyutodum mızmızlanmasın dıe tabı bazen 2.5 - 3 saatıde buluodu
sabahları 6.30 ta kalkıodu,burda arkadaşlar o kadar çok uyutma uykusunu almasın geç kalkar dedıler,bende denedım ilk 2 gün dahada erken kakltıkafamçokkarıştı
ama bugun 8.30 ta kalktı bakalım böle dewam edecekmı,şimdi 3- 4 saat taki ne zaman kendı gözü kapanıo o zaman uyuyo

Maşallah balımcım, eymen ne tatlı olmuş öyle.O simitten bizde aldık.Ama ben bindiremedim.Suyun yüzünde olduğu için üst tarafı üşüdü.akşam saat 4-5 gibi gidiyoruz denize, o zmanda burada rüzgar çıkmış oluyor çoğunlukla.O yüzden elimde yüzdürüyorum:))))))Bıraksam yüzüp gidecek sanki, elleri kollarıyla.

Sheedacım, üzülme olur böyle şeyler, maşallah bak kendi kendine uyuyabiliyor.Ben de anlamıyorum bazen, ama mama sandalyesine oturttuğum anda ciyak ciyak bağırmaya başlıyor, eğer karnı aç değilse.Senin ki rahat rahat oturup ondan sonra da uyukluyor.Boşver, öğreneceğiz, her çocuğun huyu farklı zaten, 5 çocuğunda olsa anlamıyorsun, bir diğerinde yine sorun yaşıyorsun.

Duygucum evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım.Dikkat et hastaneye sokma meleği.Sonuçta bir sürü hasta var.

Kızlar dişin ateş ve ishal yapmadığı bir taraftan doğru aslında.O sıralarda bebekler ellerine ne geçerse, bizim elimizi, yerdeki oyuncakları, herşeyi ağızlarına sokuyorlar.Böyle olunca da bir şekilde mikrop kapıyorlar.Ateş ve ishal bu nedenle oluyor.Tabii bu durumda yemek yemesinide etkiliyor.Zaten dişler çıkarken hafif ağrı ve aşırı kaşıntı yapıyor.Yemek yememsi ve kilo vermesi doğal.

Süt olayına gelince, ben oğlumda okula gittiğim için 10 günlükten itibaren, hem emiyordu, hemde yarı süt, yarı su karışımı verdik.2-3 aylıktan sonra da süt veriyorduk.Sütün bir zararını görmedim.Şimdide bu oğlumda mama zaten yemedi, sabah kahvaltılarında sütlü karışımlar yapıyorum, ya da arada süt içsin diye veriyorum.
Özlemcim, sen süt kansızlığa sebep olur diyorsun , doğru ama aşırı süt yapıyor kansızlığı.Gün içinde 1-1,5 kilo süt içmiyorlarki.Bizde hamileyken hergün sütü içtik, yoğurt ve peyniri yedik.Kansızlık, bunlardan olmadı.bende ayşegülle, inciye katılıyorum.

gerçekten çok uyutuyomuşsun
ben kendi haline bıraktm ne zaman isterse o zaman uyuyor günde 2 veya 3 kez 2 uzun bir kısa uyklusu oluyor.
benimki gece 1 de yatsada erken kalkıyo akşam 9 da yatsa da bişey değişmiyor.. bir de ben gece uykusna yatırırken çok zorlanıyorum uymamamk için direniyor..

esra bende 1-2ay önce hep 2saatte bir yatırıodum gündüz, salla salla anam ağlamıştı bigün karar verdim sallamıycam uyumasın dedim dediin gibi kendi kendne uyudu zaten 3saatten fazla dayanamıyo ama bizim sabah saatlerimizi bu etkilemedi sabah kalkış saati memeyi bıraktığından beri biraz daha geç bizimkinin 7-8 arası, eskiden 6da fırlardı sütüm yetmiomuş demek.
kızlar ben nazı oturtarak besleyemiyorum, hep yatar pozisyonda.yoksa kafayı çeviriyo elini ağzına sokuyo olmuyo yani nasıl alıştırcam bilmiorum

şeyda bizim de bazen çok direniyo sebebi ya aşırı yorgunluk ya da gece uykusuna çok yakın uzun bir uyku..yani ne çok uykusuz olmalı ne de uykusunu almış olsun yatış zamanı, naz 8buçuk 9arası yatıyo bayadır, ben 5-6 arası mutlaka 1saat falan uyutmaya çalışıorum böle rahat edioruz.uyumadan önce de şarkılar söylüoruz babasıyla güreşiyo:) annesi onu gıdıklıyo öle mutlu mutlu yorulursa hemen uyuyo

şeyda arada çok nadir bizimkide gece uyurken huysuzluk yapıo,dalamıo bazen ondan huysuzlanıo
ayşegül bende öle aynen sallıodum ,sonra dedım delimiyim ben ya ne dıe zorla uyutuom,uyumazsa uyumasın dedım,geçen gün babasıyla yerde oynarken uyuya kaldı ,berrak yaklaşık 1 aydır gece mama almıo ben ya yatarken yada uyanınca gece verıodum yıne 2 saate kalkıodu,sonra reddetmeye başladı yaptıklarım hep çöpe gitti,şimdi hiç mama vermıorum sadece emzırıorum,bugun 8.30 a kadar uyudu ama yıne sık sık uyanıp emzırdım,en son 7.30 da emdi 1 saat sonra uyandı artık

ayşegül berrakta çoğu zaman eliyle ayağıyla ittirip duruo ben yedirirken heryerimiz batıo,ama canı isyetınce çok açsa ben daha diğer kağığı vermeden ağzını açıp beklıo,bide ii mi yapıorum kötümü bilmem reklam varken yada baby tv açıkken daha güzel yiyo

valla uyku bizdede problem az önce gözler kızardı kaşıya kaşıya bişr hal aldı yok uyumuyor ayağımda salladım olmadı arabasıyla iki tur attık evde daldı hemen oy ya hep istiyorum kedni uyusun ama yok asla kendi uyumuyor irde uykusu gelipte uyuyamadığı için çok ağlıyor buarada aç aç uyudu sıpa mamayıda döktüm yine hep zarar geçen dra dedimki ya yemiyor bu bırak yemesin zenginlik olur dedi esprisine eşimde ne zenginliği yesn diye almadığımz mama kalmadı aksine battık iyice diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…