2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese merhaba kızlar epeydir gelemedim herkes iyidir bebişler iyidir umarım ek mamaya ben yavaş yavaş geçiyorum daha
demir verdikten sonra doktorumuz meyve olayına girdik şidilerde artık sütüm azaldığı için bugün ilk kez sebze çorbası verdik çok güzel yemiş başka hangi çorbaları veebilirim bana fikir verirmisiniz bugün patates,havuç,kabak karıştırdım çok güzel yemiş maşallah yarın ne vere blrim siz nasıl geçtiniz

ii ya da kötü esra bizim evde de babyfirstin reytingleri tavan yapıyo, iki tv var hep 64ayarlı:))
dr lar büyütmüyo bizim çocuumuzu bize ait bazı kararlar, ben duygusal gelişimini desteklediini düşünüyorum gülüyo oo ooo konuşuyo sevdii çizgifilmler bile var, günde 1-2saat bebek kanalı izlemenin bi zararı olucağını sanmıorum, hee ama benim hassas olduum nokta asla dizi, haber, ya da kral tv falan izletmem onlar bilinçaltında saçma sapan şeyler oluşturabilir
bugün hürriyet okudunuz mu kenan doğulu bebekler için hard disk demiş istediğiniz şeyleri yükleyebilirsiniz siz nasıl yönlendirirseniz o kişiye dönüşür demiş çok bayıldım ve de katıldım:)

bende zaten fazlası dedım cnm ayrıca bızım bunyemızle onlarınkı bır degıl kı hamıleyken hergün sütü içtik, yoğurt ve peyniri yedik diyorsun yoğurt ve peynır zaten sutun degısıme ugramıs halı onlar bısey yapmaz hemde gunde ıctıgımız 1-2 bardak sut kansızlık yapmaz aksıne faydalıdır. hem bu benım gorusum degıl genel kanı herkes bebegını nasıl ısterse oyle beslesın ıster sut versın ıster baska bısey versın. batuhan dişleri patlamak üzere 1-2 gune kadar cıkcak gıbı bembeyaz oldu 2 gundur ara ara atesı cıkıyor ve 2 gunde bır kakasını yapan çocuk gunde 2-3 kez yapıyor her seyı agzına sokuyor dıyorsun ama bu zaten aylardır bole diş çıkarma sırasında mı mıkrop kapcak mıkrop kapmış olsa kendı kendıne gecen ates olmaz zaten tedavı gerektırır. herkesin düşüncesine saygım sonsuz benım fıkrım boyle. birde inek sütüyle ilgili yazılanlardan sadece bir tanesi

İlk bir yaş içersinde inek sütü ile beslenen bebeklerde özellikle solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere çeşitli allerjik hastalıklar görülür. İnek sütü ile beslenen bebekler daha az demir, linoleik asit, E vit., C vit., D vit. alırken yüksek miktarda sodyum, potasyum, klor alırlar. İnek sütü yüksek miktarda sodyum, potasyum, klor içermesi ve yüksek böbrek solüt yüküne neden olması sebebi ile bebeğin vücudundaki su - sıvı dengesi kontrolünü olumsuz etkiler. Bebek dehidrasyona (sıvı kaybına) daha yatkın olur.

Daha az demir ve C vit. alımı bağırsaklarda gizli kanamalara demir eksikliği (kansızlığa) anemiye neden olur.

İnek sütü yüksek fosfor ve düşük D vitamini içermesi nedeni ile iyi bir kemik mineralizasyonu ve iskelet sisteminin gelişimini sağlayamaz.

İnek sütü'nün linoleik asit'ten fakir olması, bebeğin hücre membralarının gelişimini olumsuz etkiler. Merkezi sinir sistemi beyin hücreleri, gözde retina tabakasının, doku hormonlarının yapısı için vücudun Linoleik ve a-Linolenik asite ihtiyacı vardır.

ayy canım birden keşkek istedi ne alakasa,bilirmisniz?
ben acıktım sanırımmcokacimcoook

ay ben ilirim vede bayılırım ya nerden hatırlattın bacım biara talyaya sormuştum biliynmu tarifii diye oda bursalıya yokmuş onlarda olsada yesek valla

canım ilave olarak evdeki ebbzelerden katabilirisn yoğurt veriyosan yoğurt çorbası verebilirisn şehriye tarhana mercimek yayla artık yavaş yavaş yapar verirsin işallah hepsini sever

hemşom onlinesı ama tribünde yoksn kıs hangi topikte fink atıyon bakem dur ben seni bulurum şimdik

ayşegül bizdede hep baby tv first açık,çok sewıo aynen tepki verıo özellikle sewdıklerıne,imeseşa tavşancık harry,fındık saklayan sammye onları görünce nasıl gülüo,sayı zamanınada dikkatle bakıo,bencede cocuğun hayal ve düşünce gücünü etkilio

hemşom yarma buğdayla et uzun saatler sonucu kaynatılarak yapılıo en son üstüne kırmızı biberli tereyağ yakılıo ben hiç yapmadım annem yapardı

ben bu işi anlamadım ya, süt verince c vitamini az oluyo, benim dr da bas bas bağarıyo bana bu çocuğa c vitamini yüklemesi yapmayın diye..herkes bi yol seçicek ama bence bunlar çok teferruat ne verirsen ver zehir diil sonuçta hepsi bişeye yarar artık yenidoğan da diiller koca bebek oldular gerekli besini alsınlar yeter, alerjik bünyeler de hep çok sakınanların çocuklarında oluyo buarada belki de bana öle gelio bilemicemm

sağol bi diğkkat edeyim dediklerine

burdayım kız arada aralık topiğine gidiıom sende cevap yazmışın ya bana ,aynı yerlerde dolaşıoz işteopuyorumnanaktan

fındıksaklayanlar yakın plan olunca naz kahkaha atıyo uzaklaşınca kamera bana bakıp üzgün duruyo sanki ben uzaklaştırıorum::)))

ay hemşom bne biliyorumda bizim oalarda düğünlerde falan yapılıyor büyük kazanlarla evde hiç denemdim bizim gelin falan iyi yapıyor aslında yanlız keşkeği pişirmeden alta kemik diziyolar düğünlerde o kafamı kurcalıyor dur ben tarifini alıp sölerim snaad a

ayşegülcüm valla beni oğlandada alerji oldu hala neyden kaynaklandı çözemedik ha çok sakınmaklamı alakalı aslında çokta sakınmıyorum valla ama oldumu oluyo işte napıcam Allah dermansız dert vermesin hiç bir yavrumuza

geçmiş olsun incicim lafın gelişi dedim alınma sakın olucağı varmış bizim de olabilir aman dediin gibi çaresi varsa üzülmeye gerek yok düşe kalka büyüycekler

özel üye olmuşum ben ne özelliği var bilen var mıı

yok be ayşegülcüm ne alıncam ben isterdim ehp evim bahçeli olsun çocuğumun ayağı toprağa dğsin diye bazı şeylerde çok ksmaıcan ama benim eşimin bünyeside alerjik çoğu şey rahatsız ediyor benimde mesela tuzlu suya alerjim var tabi alerji olayı genetikni bilmiyorum ama sonuçta çağanında sanırsam bazı şeylere alerjisi var

sheeda ayşegül siz emzirmiyosunuz siez sorim günlük ne kadar mama yada devam sütü (ikisi aynı şey hemşom )veriyosunuz

hemşom kemikli et le pişio zaten ,ama kalabalıkla ii olur 2 kişi için değmez bence
kız takiptemısın beni sobelemişinkaydirigubbakcemile2

ayşegül bencede istısnalar olabılır ama çoğunlukla sakınan göze çöp batıo
özel üyelere promosyon hedıyesı verıolar:jeyyar:neyse bu muhabbetı yapmayalım yınede uyarı almayalım,bendede öle yazıo bi esprisi yok canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…