2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:) Efeye mi ne yapcam ben de akşama ne yapcamızı soruyosun sandım :)))
efeye yoğurt çorbası yaptım içine ekstradan ince bulgur ve kıyma koydum

Efenin boynunun altı aylardır pişikti sürekli kaşıyordu ne denediysem geçiremedim sonra kadir tuğcuya sordum onun verdiği ilaçla geçiyor sanki hatta geçti bile diyebilirim artık hiç kaşımıyor :))

labnede koruyucu yok içindekiler bildik tanıdık şeyler
evde pınar beyaz vardı ona da baktım ne var içinde diye onda bir sürü şey var çoğunu anlamadım

bende baktım şimdi pınar beyaza pastorize inek sütü kreması ve peynir kültürü yazıyo masum gözükyorlar ama işte bilemiyorum gerçi dr bana pınar beyaz ve pınar labne ver dedi işte aklıma takıldı yinede neyse yapabilecek bişi yok ne kadar koruyabilirizki arada normal peynirde vereyim bari nereye gideceksiniz demiştim kaçırdın sanırım şidaaaaaaaa
ayşegül bende biftek patates havuç attım düdüklüye bakalım kerem naz hnm ın spesiyalini beğencekmi mıhlamayı sevmemişti ama:))))))))) dünde yeşil fasulye yapmıştım yemek arayanlara fikir olabilir bugünde onu yiycez,keremin biftekten de yeriz artıkkkcokacimcoook
yeriz ediğime bakmayın ben kısmı vejeterjanım islında kıyma tüketirim birde döner turkish delight:))))

bende bu tarifi yapıcam bugun ama kıymada ekliycem

1 orta boy kabağın yarısı
1 patatesin yarısı
1 havucun yarısı
1 kuru soğanın yarısı
hepsini güzelce pişiriyoruz pişmesine yakın 1 çorba kaşığı tarhanayı yarım kase suyla ıslatıp çorbanın içine katıyoruz karıştırıyoruz.

birde bunu yapmayı düşünüorum,süt kullanıomusunuz ,diğer topiclerde bununla ilgili çok tartışma var ,kimisi kesinlikle kullanmıo kimisi mamalar rant kavgasında eskiden biz bunlarla büyüdük diolar,hemşom bilir oda takılıo oralara,siz ne düşünuodunuz

ırmikli Muhallebi1 su bardağı süt

2 tatlı kaşık irmik

1 tatlı kaşığı şeker

Soğuk süte irmiği ilave edin. Karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaştığında ateşten alın. Üzerine şeker ilave edin.

labnede koruyucu yok içindekiler bildik tanıdık şeyler
evde pınar beyaz vardı ona da baktım ne var içinde diye onda bir sürü şey var çoğunu anlamadım

şeyda bir sürü ne var cnm ya bendekinde peynir kültürü ve süt kreması yazıyo sadece pınar beyazda, labnede pastorize peynir tuz yazıyoo koruyucu yazmıyo evet

başakçım giysi pazarı, taşıyamam meyve sebze öyle gezmeye gittik bostancıda bi pazara, zaten tam geldik yağmur başladı
bende bugün naza köfte yoğurt vericem akşam çorba çorba fenalık geldi pişirmekten

selamlar hemşom ben oğlana somon verdm valla güzelce yedi yarasın yavruma kşam kendimize semizotu falan uydurcam işte bişiler aman çağan yediye biz ne bulursak yer,z eğer kıyman varsa tarhanayı kıymalıda yapabilirsin canım benim tarhanamı annem yaptı baharatsız acısız çağana öre ben içine sadece domates ve kıyma atıyorum ölede güzel oluyor canım irmikli muhallebi yaptım ama içine devam sütü kydum normal süt kullanmadım hiç salı dr gidince sorucam çağan alerjik o yzden korkuyorum berrağın kolundaki kızarıklar geçtimi

ay duygucum burdamısın öbür tarafta yazdıdım naber diye elektrikler kesildi bir daha açamadım laptobu kullanıyorum bundada virüs var galiba habire yazılanlar gidiyor falan akşam eşime sölimde bir format attırım buarada kocişim bugün izne ayrılıyor 15 gün belki birkaç günlüğüne ağvaya galan gidicze çağana değişiklik olsun diye

size saçma gelebilir ama ben iç güdülerime inanırım (bu sayede gereksiz ilaç yüklemesinden korumuştum yavrumu) içinizden nasıl geliyorsa öle yapın bence zehir değil sonuçta süt ama alerjenler barındırdığı bu yaşta bebekler için kesin bu riski alırım biz böyle büyüdük diyenlerde var demeyenler de ben şahsen 10-11 aylık olana kadar en azından vermicem o zamanda 1e 1 oranında sulandırarak alıştırmaya başlamayı düşünüyorum 12 geç olabilir sonra hiç kabul etmeye bilir bence gastrointestinal sistemin gelişimini tamamalaması ,ç,n zaman verilmeli bal için aynı şeyi düşünmüyorum ama onun etkisi Allah korusun solunum sistemi üzerine kesinlikle 1 yasından sonra

haaa onuda dicektım yazmıştım görmedin sandım
geçmedi hala kızarıklar,sinek ısırığı olsa geçerdi şimdiye,bıde sinek 5-6 yerden ısırrırmı ki
ben o gün barbunya bezelye papates karışık sebze püresi vermiştim ,daha öncede yemişti barbunya karışık oluncamı dokundu acaba bilemiorum

benimde tarhanam balıkesırden geçen seneden kalma,bu sene daha gelecek tazesi,acısız zaten,bende eklicem kıymayı bugun,normalde biz kıyma falan koymasız berrağa vitamin olsun işte,
muhallebiyide yapıcam walla sütle ,ben o kadar kurallı deilim,sonuçta hergün vermıorum ayda yılda bir,o kadar sakınkaya gerek yok bence,senın durumun normal ama çağan alarjik bünyeli o yüzden dikkat edıosun

başak sütü direk vermicem sonuçta ,pişiricem muhallebi olucak,yine aynı şeyler geçerlimi,deişime uğramış oluo ya

ah canım bilg açık ama nil huysuz arada okuorum..

incicim pediatri kitabından aynen aktarıyorum bebeklerdeki besin alerjilerinin %80-90 ından süt yumurta balık fıstık buğday ve soya sorumludur çağanınn alerji sıkıntısı var ya balık vermişsin ya cnm umarım olmaz ama olabilirmiş aklında olsun

esracım sütün muhallebi ile kimyası değişmiyor canım fiziksel değiş,m oluyo sadece sütle aynı muhallebi ama vermek istiyorsan seyrelterek ver bence dediğin gibi arada vereceksin zaten

hemşom fırında yaptım valla somonu ir güel dilimleyip az tereyağ soğanla domates rendesi ile birlikte fıınladım iyice pişti zaten ben blıkları hep fırında yaparım yemesse diye patets havuç haşadım son iki üç dakika pişen balıklarıda haşladım garanti olsun diye püre yapıp verdim patates ve havıca gerek kalmadı
başakçım saol canım artık deneye deneye bulucam canım alerji yapanları işallah balık yapmazda menümüze ekemiş oluruz ben haftada bir baklagil bir gün tavuk üç yada dört gün kırmızı et veriyorum birde balığı ilave eersek öğlen öğünlei tammalanmış olucak

hemşom sütü sulanırark sütü az suyu daha fazla koyarak yap için rahat etsin baktın alerji falan yok arttırsn süt miktarını bir dahaki yapışta

kızlar bebe bisküvisi hakkında teraddüdünüz varsaki benim vardı ben bu gittiğimde dr a sordum şeker old içi vermek istemiyorum dedim o kadarcık şeker bağırsak fermantasyonu için şart ver dedi günde 3 yada 4 tane kahvaltı karışımında veriyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…