2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben veriyordum önceleri ama artık sevmiyor benim gittiim iki dr var ikisid e ver bişey olma günde 5 i geçmesin demişti ben yoğurdu sade yemeyince koyuyorum içine

ay birde yazmayı unuttum benim dr bana karaciğr ver edi dana karaciğeri emir yönünden çok zenginmiş haftada bir ver demişti hiç veren varmı aranızda

tamam kızlar öle yaparım en azından
afiyet olsun çağana maşallah dielimde,düzelme var sankı yemesin de dimi
başak bende şimdeye kadar 1 kere kullandım cici bebe,kahvaltıya verıodum,ama pekmez verınce hepsı tatlı olmasın dıe artık vermıorum

hemşom az da olsa var valla tabi yinede orluyor yememek için ama eskisi gbi değil sanki bakalım salı günü kontrole çağırdı dr yeni öneileri ne olucak bize

başak sütün nasıl kimyası değişmez ya muhallebide??bize ortaokuldamı ne öğretmedilermi pişirmek kimyasal değişim diilmi ben öyle biliorum valla, sütü kaynatırsan fiziksel ama pirinç un falan katarsan apayrı bişey çıkıo ortaya yoğunluğu farklı bi kere
ben kaç kere oldu sütlaç veriorum bugün de ilk defa yoğurdundan artan süte 30ccydi 30 cc su karıştırdım içti bi güzel ben vericem artık bizim kızın alerjisi falan yok

ya bi de bence sen çok pimpiriklisin biraz rahat ol bebe bisküvisini falan sormaya ne gerek var ki ya da ben mi çok rahat anneyim anlamadım:))

ben bakıorum esra oraya güzel site hakkaten
lida naber hayatım emre nasıl

herkese merhaba,

talya babana gecmis olsun..
dislerin cikanlar hayirli olsun..bizde tik yok..
alerjili bunyeler kolay gelsin..ben de dun ilk defa kirmizi et yedim cok az.bugun henuz kan yok.insallah olmaz da cok ozlemisim eti yaw...

bizde de 4 gundur yanaklarda bi iki benek kizariklik oluyo..3 ihtimal uzerinde duruyorum.alerji olamaz cunku alerji yapan hicbisey yemiyorum yedirmiyorum..

1- sicaktan..bakalim gorcez..
2- antibiyotik yemisti o yapabilir kardesim dedi (doktor kendisi..guveniyorum o yuzden..)
3- fazla demir takviyesi...anne sutunden yeterli demiri alan bebeklere demir takviyesi yapinca da olurmus...referans: burda yasayan alerjili bi cocuk annesi..onda da oluyomus cok demri iceren seyler verdiginde...

gelelim sutu isitinca alerji etkenligi gidiyor mu sorusuna...arkadaslar sutun icindeki protein ve diger alerjen gidalardaki proteinler alerjen o yuzden sutu cok uzun sure isitrsaniz( ki bu bile protein yapisini yeter miktarda bozayabilir ) alerjen etkisi gecer..yani yas bu is..ben hicbir sekilde vermiyorum ve yemiyorum...

aysegulcm iyi emre cok sukur..ilk gunler gece gunduzu karistirdi ama iyi simdi cok sukur naz kizimiz nasil bu arada?

iiz cnm biz çok şükür siz geldinizmi türkiyeye
sen kendin bile et yemiosun biz bebeklere vermeye başladık naz bi köfte yiyo bi oturuşta maşallah. tabi dr başlattı

ayşegül bende burda bazen okudukça diorum ne kadar rahatım acaba dikkatszi mi davranıorum die
sadece yemek konusunda deil,klima ,cam ,kapı açıorum
geçen babannemlere gittiğimde oda küçücük cam açmıolar bunaldım kalktım açtım,babannem kızıo bana rüzgar çarparmış,kızı hasta edecekmişim,bende dedimki 7 aydır bu kıza ben bakıorum allah şükür normal kontrol dışında dr a gitmedik,demekki ii bakabiliomuşum
tabı bunun yanında berrağında gazsız sancısız alerjisiz olmasının etkiside var
ama yinede çok sakınılan göze çöp battığını düşünüorum

Merhaba kızlar,
zeynepçim geçmiş olsun canım, inşallah bir an önce atlatır baban.
fifoş hoşgeldin canım, tatil sonrası dinlenme moduna girersin canım bir kaç gün:)))))
lida geçmiş olsun, inşallah önemli birşey değildir.
Ayşegül alerjik bünyeli olmadıktan sonra bence de pek sorun değil.Ben de süt veriyorum.Şimdilik bir sorun görmedim.Ama sütü pek severek içimiyor, şimdilerde içmezse ilerde hiç içmez.O yüzden alıştırmam lazım.
inci maşallah çağana, balığı yemişş.İnşallah alerji yapmaz.
Kızlar aklımda kalanlar bunlar,unuttuklarım varsa affola.

Esra bende aynı düşüncedeyim.Burada bir çok kişiyi okurken, ben çok mu rahatım diye düşünmüyorum dersem yalan olur.Ama çok dikkat edilen, çok korunan bebklerinde daha kolay hasta olduklarını görüyorum.Biraz rahat olmak lazım gibi geliyor.
Tabii bu birazda benim 3. bebeğimin rahatlığıda olabilir.Diğerlerine ne yaptıysam egeyede aynı şeyleri yapıyorum.
Tabii genetik olarak alerji aile üyelerinden geçebildiği için, öyle bir sorunumuzun olmamasıda ayrı bir rahatlık. Bizde çok şükür sadece rutin kontrollere gittik ki son aylarda onu da atlatmaya başladım.Sadece sağlık ocağına gidip aylık boy - kilo gelişmesi ve aşılarını yaptırıyorum.Maşallah bir sorun yaşamadık şimdilik.
Önümüzdeki kış biraz daha dikkat gerekecek tabii ki.Çünkü ayaklanacaklar, koşacaklar, terleyecekler, üşütmemek, ya da terlediğinde terin üstünde kurumasını engelemek gerekecek .Biz giydireceğiz onlar çıkaracak. Açıkçası geçen seneyi mumla arayacağız :))))))
Birde ben bebekte olsa büyükte olsa aşırı ilaç yüklemesine karşıyım.Çinko, demir, d vitamini vb ilaçlar bana yapay geliyor.Bunların hepsinin yerine doğal olanını kullanmak daha mantıklı bana göre.
Tabii kızlar ben kimseyi eleştirmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın.sadece düşüncemi yazdım.Daha önce de söylediğim gibi herkes bebeğini kendi istediği şekilde büyütecektir sonuçta.

tabiki canım burda herkes kendi düşüncesini söylüor,
bende kan ilacını hiç kullanmadım,d vitaminide bahardan beri kestim,kullandığımız hiç bir vitamin yok,7 aydır ilk de fa 3 gündür öksürük şurubu verdım hafif öksürüğü var die,oda geçti sanırım,

ayyy çok yoruldum ya
bu arada ben berrağa irmikli muhallbi,kıymalı sebzeli tarhana
kendimede zeytinyağlı taze fasulye pişirdim:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…