Aynen o 3 ay kabustu benim icinde simdi hersey daha guzel umarim hep boylebiz pazara gittik bugün kızımla çok güzel şeyler aldım birden çocuksuz hayatıma dönmüş gibi hissettim nereye istersem gidiorum bi şekilde ii vakit geçiriorum çok şükür ilk 3ay felaketti hayatımın en zor dönemiydi 4duvar arasına tıkıl sürekli gazdan moraran ağlayan uyumayan bebekle uğraş..yarın da anneme gidicem 1hafta yokum dinlenmeye gidiorum yine gezmekten yorulup dönerim artık
iyi tatiller Seyda darisi basima . Bende bu h.sonu denize goturmeye ugrasiyorum bizimkini.kızlar teşekkür ederim
deniz kum güneş Boduruma gidiyorum :)
sanırım döndüğümüz de efenin dişleri gelmiş olur
başak hemen bi koşu gidip labnenin üzerinde yazanlara bakıcam bakalım koruyucu varmıymış
sutten bende cekiniyorum yogurt veriyorum 1-2 aydan sonra belki yari suyla veririm.size saçma gelebilir ama ben iç güdülerime inanırım (bu sayede gereksiz ilaç yüklemesinden korumuştum yavrumu) içinizden nasıl geliyorsa öle yapın bence zehir değil sonuçta süt ama alerjenler barındırdığı bu yaşta bebekler için kesin bu riski alırım biz böyle büyüdük diyenlerde var demeyenler de ben şahsen 10-11 aylık olana kadar en azından vermicem o zamanda 1e 1 oranında sulandırarak alıştırmaya başlamayı düşünüyorum 12 geç olabilir sonra hiç kabul etmeye bilir bence gastrointestinal sistemin gelişimini tamamalaması ,ç,n zaman verilmeli bal için aynı şeyi düşünmüyorum ama onun etkisi Allah korusun solunum sistemi üzerine kesinlikle 1 yasından sonra
:dance: hihoyyyt hihoyyyt ben ozaman cicibebe hakkimi esmer sekerle yaptigim buskivide kullanabilirim. zaten tereddutum vardi iyiki sormussun Basak sagol.kızlar bebe bisküvisi hakkında teraddüdünüz varsaki benim vardı ben bu gittiğimde dr a sordum şeker old içi vermek istemiyorum dedim o kadarcık şeker bağırsak fermantasyonu için şart ver dedi günde 3 yada 4 tane kahvaltı karışımında veriyorum artık
Gercekten insan ilk bebekte cook deneyimsiz oluyor Anne Kayinvalide laflarida kafama uymadiEsra bende aynı düşüncedeyim.Burada bir çok kişiyi okurken, ben çok mu rahatım diye düşünmüyorum dersem yalan olur.Ama çok dikkat edilen, çok korunan bebklerinde daha kolay hasta olduklarını görüyorum.Biraz rahat olmak lazım gibi geliyor.
Tabii bu birazda benim 3. bebeğimin rahatlığıda olabilir.Diğerlerine ne yaptıysam egeyede aynı şeyleri yapıyorum.
Tabii genetik olarak alerji aile üyelerinden geçebildiği için, öyle bir sorunumuzun olmamasıda ayrı bir rahatlık. Bizde çok şükür sadece rutin kontrollere gittik ki son aylarda onu da atlatmaya başladım.Sadece sağlık ocağına gidip aylık boy - kilo gelişmesi ve aşılarını yaptırıyorum.Maşallah bir sorun yaşamadık şimdilik.
Önümüzdeki kış biraz daha dikkat gerekecek tabii ki.Çünkü ayaklanacaklar, koşacaklar, terleyecekler, üşütmemek, ya da terlediğinde terin üstünde kurumasını engelemek gerekecek .Biz giydireceğiz onlar çıkaracak. Açıkçası geçen seneyi mumla arayacağız :))))))
Birde ben bebekte olsa büyükte olsa aşırı ilaç yüklemesine karşıyım.Çinko, demir, d vitamini vb ilaçlar bana yapay geliyor.Bunların hepsinin yerine doğal olanını kullanmak daha mantıklı bana göre.
Tabii kızlar ben kimseyi eleştirmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın.sadece düşüncemi yazdım.Daha önce de söylediğim gibi herkes bebeğini kendi istediği şekilde büyütecektir sonuçta.
iki çeşit yer mi cnm bi öğünde?ben ya muhallebi ya çorba veriom akşamayyy çok yoruldum ya
bu arada ben berrağa irmikli muhallbi,kıymalı sebzeli tarhana
kendimede zeytinyağlı taze fasulye pişirdim:bbo:
buda bizim dişlerimizzzz
iki çeşit yer mi cnm bi öğünde?ben ya muhallebi ya çorba veriom akşam
maşallh çok tatlııııı ya bizimde çıksın artıkk
biz yarın gidioruz gene anneme:) 1hafta yokuz kendinize ii bakın öpüoruz
iki çeşit yer mi cnm bi öğünde?ben ya muhallebi ya çorba veriom akşam
maşşallah egehana çok tatlı olmuş nazar değmesin...bende emzirdiğim için süt vermeyi düşünmüyrm ama muhallebi falan yaparsam suyla karışık koyarım...emzirmesem verirdim ama bende rahat bi anneyim ama elvin çok çabuk hsta oluyo o yüzden ister istmez kendimi kasıyrm bi yere gidince ay üşürmü hasta olur mu die içim içimi yiyo..
elvin tavuklu şehriye çorbasına bayılıyo bende bugün onu yaptım...bi kaşık verince diğer kaşık gelene kadar ağlıyo yicek die...diğer ne yedise böle yapmıyo sadece bu çorbada böle yapıyo...
ben tavuğu haşlıyorum elvine kadar yapıyrm küçücük but parçası kemikli...suyuna unla yoğurdu çırpıyrm eklyrm içine şehriye atıyrm pişiriyrm..tavuklarıda küçük parçalara ayırıp içine eklyrm afiyetle yiyo..geçen bi kase yedi daha yicekmiş die ağladı bile...sizde deneyin tadı falan çok güzel oluyo..ben kendimize bu tarifin aynısını sarımsak ekleyerek yapyrm oda çok güzel oluyo
cadı diosunuz ya işte tam anlatıomerhaba duygu kolay gelsin napıyosunuz ki yaramazlık mı yapıyo nilll
buda bizim dişlerimizzzz
ii dinlenin canım:roflol:maşallh çok tatlııııı ya bizimde çıksın artıkk
biz yarın gidioruz gene anneme:) 1hafta yokuz kendinize ii bakın öpüoruz
elvin tavuklu şehriye çorbasına bayılıyo bende bugün onu yaptım...bi kaşık verince diğer kaşık gelene kadar ağlıyo yicek die...diğer ne yedise böle yapmıyo sadece bu çorbada böle yapıyo...
afiyet ossun:teytey:
yok canım 1 çeşidi anca yiyo zaten 1 öğünde,muhallebeiyi ikindide verdim,tarhanayı akşam için yaptım,hoş o kadar özendim bu kaçıncı tarhana yapışım,yine yemedi,kesin amcasına çekmiş,oda ağzına koymuo tarhanayıkötükedihüso
halbuki havuçlu patesli kıymalı yaptım ya deişik olsun dieklava:
tarhanayı ben de heralde toplasan 2-3 kere içmişimdir o da sdon 1 senede:içelim:
bizimki yemedi,bide yerlere yedirdi,heryerımız batıo,çok sinirlerim gerilio walla,halbukı bunlara alışmamız lazım dimi,klava:
ya bu olay beni de bitirio...laelaelaelaelae
meral maşallah egeye,gerçekten sana benzemeye başlamış bende önceden babasına benzetmiştim:dance:
ben de ben dea.sa.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?