2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam kızlar
inanna tortikollis sormuşsun benim oğlumda da var 4. ayından beri masaj yapıyoruz. yeğenini mutlaka uzmana götürsünler sonrdan telafisi olmayabilir. bilmiyorum bizim gözümüz çok korktu. 1 yaşındna sonra ameliyat dahi olsa düzelme şansı 4 te 3.

ayyy benim kız da mız mız mızz başım bynim şişti yaaa, daha durmadı sütüm de az kaldığı için yetmiyor çorba da içmiyor aç mı yoksa ağrısı mı var anlayanadım babası markete devam sütü almaya gitti bizimki hala mız mız karnına masaj yapınca aaaa diye ses çıkarıp ağzını açıyor heyecanlanır gbi, acaba bu ağrısı olduğuna mı işaret kiii, bir de devam sütünü ilk kez kullanacağım bu devam sütleri de mamalar gibi kabız yapar mı acaba bilginiz var mı yardımcı olursanız sevinirim

güzel anneler ve kuzucuklar herkese iyi akşamlar.umarım herkse iyidir hasta olanlara acil şifalar diliyorum. bizde perşembe günü aşılarımızı olduk ilk gün herşey iyidi ama geceden itibaren huysuzlanmaya başladı bugüne kadar sürdü diyebilirim. bugün dr kontrolümüz vardı oğluşum iyimiş çok şükür ayak baş parmaklarından birinde içine gömüklük vardı normal dedi sizlerde de böyle birim varsa bence endişelenmeyin ama dr a bir gösterin tırnak batması gibi yani. artık et verebilirsin dedi yavaş yavaş büyüyoruz yani :) aşkam bir tanıdıklara gittik oğluma cam bardakla su içirmeye çalıştılar o sırada bardak alt diş sırasına gelince birde baktık ki beyazlaşmış aynı büyüteç görevi gördü yani bardak yakında çıkar sanırım bakalım hayırlısı son olarak bir soru : hani şu hafif pusetler var ya onlardan almak istiyorum benimkini taşıyamıyorum sizlerden alan oldumu olduysa hangisini ve memnunmusunuz?
herkese iyi akşamlar

devam sütüyle mama aynı şey zaten cnm. o mızmızlığı dişten olabilir.

devam sütüyle mama aynı şey zaten cnm. o mızmızlığı dişten olabilir.

sanırım açlıktanmış, devam sütünü içince mışıl mışıl kendinden geçti

peki bu ikisi aynı şeyse neden ayrı paketlerde satılıyor aptamil 2 birinde devam maması yazıyor diğerinde devam sütü yazıyor bir de ben devam sütünü ilk kez verdim daha önce mamayı birkaç kez vermiştim, mamada biberonda pütür pütür bişeyler kalıyordu sütte kalmadı, içerik olarak nasıl ne farkı var aynı mı bilemiyorum ama bir gittiğimde doktora sorayım bari

canım elbetteki kimyasal değişim süt farklı bir yapıya dönüşüyo ama sütün içindeki allerjen proteinlerin yapısı büyük oranda korunuyo .önemli olanda bu zaten. Ayrıca muhallebi allerji yaparsa bunu nerden anlayacaksın ki herzaman anlaşılmaz
ya bi de bence sen çok pimpiriklisin biraz rahat ol bebe bisküvisini falan sormaya ne gerek var ki ya da ben mi çok rahat anneyim anlamadım:))

aybüke,
hemşom bana kızacak yine ama bende dewam maması ve sütü arasındaki farkı anlayamıorum,dediğin gibi 1 numarada dewam maması 2 de sütü yazıo,eğer aynı şeyse nie farklı yazıokafamçokkarıştı

ii geceler herkese hera mas. scnm batuhana darisi bizimkilere ins

inanna gecmis olsun cnm ins hemen atlatirsiniz

ben fazla giremiyorum siteye internetten dolayi umarim herkesler iyidir kizim cok iyi artik gel gel yapmasini ögrendi gel gel deyince ellerini acip kapatiyor

bugünde kapanisi ben yapiyorum galiba

herkese ii pazarlar

aynennna.s.
merhaba:))
ben de nil de hastamafoldumben
geçmiş olsun

vayyy.. harikasın

Kizlar Gunaydiinn!!!!!
huzurlu birgun sizinle lsun.
dis masallahari icin tesekkur ederim.

Meralcim resmi duzelttim sna ayrica tesekkur ederim.

Duygu hangisini ve ne dozda vereceksin ki? baska bir dr sor icin rahat etmediyse
var mı benım oğlandan hızlısı 4 günde 3 diş çıkardı:)
Masallah Batusa bir cikartti pir cikatti

ayyy canım ya kıyamam
ben reçel hastasıyım
çeşit çeşit reçelim olur
çileğim vardı,geçen hafta kayısı reçeli yapmıştım
daha vişne yapıcamm

Receli nasil yapiyon olculeri nasil??

Demet nerelerdesin Goremiyorum seni? Beratin disler ne alemde??

Kizlar dun sahile gittik. Sahne filan hazirlamislar donsoz cikti oynadi ayy superdi valla
Kiz tabi bizim dansozler gibi cok ta guzel degildi. Ama oynuyorlrdi. resimleri eklicem

GEÇMİŞ OLSUN CANIM..
ya prof a kadar gittiler ama tanı koymadılar,testler de negatif sadece masaj verdiler ama artık 6v aylık oldu geçmio,siz kime gidiosunuz dr?

günaydın:))
güzel geçsin pazarımız:))
canım bu rahatsızlık boyun eğriliği die de bilinio ama taam yazamıorum nil tepemde mız mız..

Nasil anladin Nil in bu hastaligini ? Dr mu tedavi sirasinda farketti yoksa senmi?
Bizimkide cok yana yasliyor basini ay icime kurt dustu? nasil teshis konuluyor??

gunaydınnnnnnnnnn

nıle kocaman gecmıs olsunn ınsallahh bugun hıc bıseyı kalmamıs olur

buyuk bı sınır harbı yasıyorum
evde tabak bıle kaldırmayan koca abısıne ev tasıyor dıye yardıma gıttı kahvaltı bıle etmeden
bı gun kahvalltı hazırlamayım 3 gun kusen adam yok ykk hemen gıdeyım dedı gıttı
bugun yemek yok utu de yapmıcam demekkı garezı bana
ay cok hırslandım

:teselli: hiic hirslanma kendini yiprattiginla kaliyorsun
bizimkide evde bir copu kaldirmaz zaten ondn da birsey beklemiyorum ama is yaparken
acik ilgilensin Defneyle diye bakiyorum ama nerdeeee.
bazen diyorum erkek olsaymisim
bir isyeride calisiyorlar ama kadinlar oylemi iste calisan birde gelip evde calisiyor
onlerine geliyor onlerinden kalkiyor hersey .

Günaydın kızlar, nasılsınız_?

Aferin kıs sana.Ben çok tembelim yaaaa, geçen sene sizler yaparken bende buzluğa bişeyler atmıştım.Kıskançlıktan:)))))))Ama bu sene hiiiiç içimden gelmiyor, hemde mutfak illerine pek düşkün olmadığımdan kaçacak delik arıyorum:)))))Bu arada reçelide çok severim, hazır reçel sevmem, birisi yapsa da yesemkaydirigubbakcemile3

arkadaşlar birde açıklama yapsanız hastalık hakkında sewinirim,nedir bu
Bebek doğduğu andan itibaren normalde başını iki tarafa döndürebilir. Boynun iki tarafında sternocleidomastoid ( SCM ) adlı bir kas bu harekete yardımcı olur. Bu kasın herhangi bir nedenle uzaması yada kısalması sonucu kasta kansızlık meydana gelir. Bu nedenle kasta kontraktür (sertlik ) oluşur. Kasın içinde bu sertlik genelde 8. günden itibaren oluşur. Bebek başını tek tarafa dönük tutmaya başlar. Zedelenmiş taraftaki adeleye doğru başını çevirir,yüzü karşı tarafa doğru bakar.

Bu şekilde başını yan tutmaya başlayan bebeklerde hemen Vojta tedavisine, eğer vojta yapan uzman yoksa, klasik egzersiz ve pozisyonlamaya başlanması gerekmektedir. Çocuğun karyolasını, yüzü, döndüremediği tarafa doğru döndürecek şekilde ayarlanmalıdır.Yine, kulakla omuz aralığı dar olan tarafa yan yatırıldığında ince bir yastıkla yatırılmalı, diğer tarafa yatarken ise yastıksız yatırmalıdır.

Çocuk fizyoterapistinin göstereceği şekilde germe ve kuvvetlendirme egzersizleri uygulanır.

Zamanında egzersiz programı uygulanmazsa şu problemeler görülülür : Sol SCM kası zedelenmişse,

1.Baş kısalmış tarafa yani sola yan yatar,kulak omuza doğru döner, omurga zıt yana doğru bir konveksite yapar.Yüz sağa döner.

2.Çocuk başını tam çeviremediğinden sırt üstü yatışı tercih eder. Buna bağlı olarak başın basınç gören tarafı ve yüz üstü yatış pozisyonda basınç gören alın kısmı yassılaşır. Başta asimetri gelişir.

3.Başın zoraki duruş nedeniyle, el-el koordinasyonu, el ağız koordinasyonu sadece yüzün baktığı tarafta yani sağda gelişir. Çocuk sırt üstü yatış pozisyonunda ağırlık noktası sağa doğrudur. Yüzüstündeyse ağırlık noktası başın eğik olduğu tarafa doğrudur, çünkü sol dirseğin dayanak noktası bloke olmuştur.

4.Sol kulak omuz mesafesi kısalır .Boyun omurlarında eğrilik oluşur.
5.Kalça eğriliklerine neden olur.

6.Baş arkasındaki kol ve bacağın gelişmemesine ve incelmesine neden olur.

7.Yüzde asimetri gelişir.

İnternette baktım, ama hiçbir açıklama yok:)))

Geçmiş olsun canım,bende chicconun hafif puseti var, rahat ve kullanışlı, ama ege şimdilik pek sevmiyor onda oturmayı.Sanırım biraz daha büyümesi lazım, diğer arabası kadar rahat değil.Arkası ayarlanmıyor.Açıp kapanması kolay ama, bebek büyüyünceye kadar, çevreyle tam iletişime geçinceye kadar pek fazla kullanamayacağım sanırım ben.

Önemli değil güzelim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)))))Senden de ben yararlanıyorum, değişik değişik yemek tariflerin sayesinde:))))

Özlemcim takma kafana, çoğunlukla erkeklerde var bu.Evde hiç bişey yapmak istemezler, her şey ellerine gelsin isterler, ama birisi saatlerini alacak bişeyde istese koştura koştura giderler.:)))

Özlemcim(hera):))))) maşallah batuhana, çok hızlı çıktı. 4. süde 1-2 güne gelir:))))

Nasil anladin Nil in bu hastaligini ? Dr mu tedavi sirasinda farketti yoksa senmi?
Bizimkide cok yana yasliyor basini ay icime kurt dustu? nasil teshis konuluyor??
canım nil'in değil,kuzeninin rahatsızlığı..meral yazmış ama sen de bi araştır bakalım netten,ama bişi ters olsa sen hissederdin şimdiye kadar
saol canım işallah bugün ii olsun kuzum artık..
sen de dert etme ya boşver..çık dışarı bi de sana sen de gel deseydi..

bence de..

saol meralcim:)
hadi ben kaçtımopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…