2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydınlar ama kimsler yok neyse herkese yi pazarlar burda yağmur yağıyor oğlanla babası uyuyor bende tavuk haşlıyorum çağana buarada boğazlarım acıyor burnuım akıyor acil önlem almam lazım bademciklerim şişmeden galiba bauaralar soğuk şeylere vede çağan emmiyor artık diye sigaraya yüklendim sonuç hasta oldum (

günaydın herkese ya kızlar benim kızım sevmek için yanaşan tanımadığı herkese basıyor çığlığı ağlaya ağlaya içi çıkıyor sizin bebeklerde de var mı aynı durum.. az önce alışveriş merkezindeydik, millet sevmek istiyor bizimki dudaklarını büze büze basıyor çığlığı, misafirliğe gidemez oldum, misafir gelecek te bizim kız huzursuz olacak diye diken üstündeyim yaaa, ne yapmalı bu işe...

bir de bişey daha soracağım bugün ilkkez kıymalı çorba yapacağım kızıma, kıymanın yumuşak olması için önce suda haşlamayı düşünüyorum, acab ahaşlama suyunu da katsam mı çorbaya?

buaylarda normal canım bebekler biraz daha anneci oluyolar ama karşındaki insana direk verme önce onları incelemesini sağla baksınlar gülsünler ellerine falan dokunsıunlar yani bebebğin önce alışması gerek karşısındakine ondan sonra eğer kendisi gitmek isterse gider yoksa yine zorlama
kıymayı ben önce az bir tereyağda kavuruyorum ama anladıım kadarıyla sen yağ kullanmıyormussun diğer topikte okumuştum bu durumda haşlayabilirsin benim kanımca

hemşom fasülyeleri kış içinmi hazırladın bacım çiğdenmi atıyon dolaba yoksa haşlayıptamı

bu durum normal canım hemen her bebekte var.dünyayı keşfettikçe çekingen oluolar ve de anneci..
incinin dediklerine ilave olarak sen dokun karşındakine ,öp falan ,tanıt bebeşine ..
bence kıymayı o kadar kasma zaten yiyebilio bırak yesin derim ben..

bu aylarda oldu zaten önceden herkese sevdiriyordu kendini, ben zaten başkalarının kucağına verip hoppalaamalarına izin vermiyorum yaa, sadece dışarıdan kimseler gülümseyip aguuu yapıyolar ne tatlısın falan diyolar biizmki basıyo çığlığı.delikafadulden.. yabani olmasın diye hergün de dışarı çıkarıyoruz insan içine ama vazgeçmiyor bakalım zamanla düzelir mi...bizimki de maşallah baya dikkat çekici bir bebek, herkesin dikkatini çekiyor sevmek istiyorlar, türklere yine korkuyor falan diyorum, ama turistlere yavaş yaklaşın da diyemiyorum, hurra bir dalınca turistler onlar da şaşırıyor nolduğuna:1shok:, anlatamıyorum da:roflol: neyse bunlar dert değil de işte paylaşayım dedimkaydirigubbakcemile3

turistler daha ii bilir canım onlar da biz de ki gibi şap şap sevme yok die biliorum,senin çocuğun için ii diil bu bence sööle ,korkuo sonuçta bu bi süre daha bööle olcak..kötü bişi diil bebeklerimizin gelişiminin normal ilerlediğini gösterio..

Canım duyguda incide söylemişler zaten bu aylarda çok normal.Bizim oğlan 3 aylıktan beri yabancı gördüğü kimselere ısınamadı.Aslında, direk kafadan almaya kalkışmasalar, biraz oyun oynasalar.Alışınca daha rahat oluyorlar, ama karşıdaki insan direk saldırınca hem sevmiyorlar hemde korkuyorlar.
Benim hoşuma gidiyor bu hali, zaten herkesin alıp sevmesi kucaklaması beni rahatsız ediyor, o öyle yapınca bende daha rahat bir şekilde yabancılara karşı hep böyle, tanımadığı kimseye karşı hemen ağlıyor, diye çocuğu almalarını engellemiş oluyorum.

Bu arad yabancılara karşı bu şekilde tavır takınıyor diye, asosyal olacağını düşünme. Onların belli bir dönemden sonra zaten sosyal kimlikleri gelişecek.

Kıyma olayında da yağ kullanmadığın için, suda haşlayabilirsin.Ğişmesi için.O suyuda tabii ki kullan yemeğinde.Sonuçta vitamini suyada geçiyor.

haklısın canım da işaret dilim hiç yok, yabancı dilim de yetersiz ondan kalıyorum ben turistlerin karşıısnda, haa bu arada onlar bizden çok çok iyi değilller bugün gördüğüm bir olayı anlatayım, biz alışveriş merkezindeyken otoparkta nisa yla bekliyorduk, yanımıza bir araba parketti, benim kızımın aylarında bir bebekle annannesi arabadan indi, turist bunlar, bebeğin annesi de arabayı park ediyordu, annesi de arabadan indi, o da ne:1shok: bebeğin annesinin ağzında bişey sallanıyor baktım, meğerse biberonun emzik kısmını dişlerinin arasına sıkıştırmış kadın, sallaya sallaya geliyor, sonra bebeğinin yanına geldi hav hav diye biberonla bebeğine oyun yaptı güyaaa köpek olmuş oluyor, sonra da o biberonu bebeğinin ağzına verdi-tatlicadiarzu- iğreeeeennçç dedim yaaa yuuhhh, hadi biizimkiler dikkat etmiyor bazı anneler görüyorum ağzından çıkanı bile veriyorlar bebeğe, de turistlerin de böyle olabileceğini birebir gördüm:1no2: o bebek yerind eolmak istemezdim doğrusu, yazıksengözlerimebaksanab

yabancıları seçmesi benim de hoşuma gidiyor söylediğin nedenden dolayı ama sen olayın özünü bulmuşsun ben gerçekten asosyal olacağından korktum yaa

sırnaşık şeySonuçta değişen birşey yok canım, onlarda insan.Kimisi kendisini yetiştiriyor, kimiside yetiştiremiyor ne yazık kii.
zaten Türkiye' ye gelen çoüğu turist , ülkelerinin köylerinden filan gelen kişiler.Bizim köylüleri düşün, onlardan ne farkları var.Helede kendilerini eğitmemişlerse.

Şimdiden korkma asosyal olacağından.1-2 yaşına geldiği zaman çevredeki çocuklarla anlaşması, onlarla oyuncaklarını paylaşması onun sosyal kimliğini geliştirecektir.
Bazı çocuklar kendilerini sevdirmek istemezler, bu asosyal olduğu anlamına gelmez ama.Sadece yapıları farklıdır. Zaten bunları yaşadıkça sende bebeğinin huylarını öğreneceksin.Onu hiç birşey için zorlama.Bırak çevresindeki insanlara kendi yapısına ve yaşına göre karşılık versin.

Canım, internette küçükinsan diye bir site var.Bebeklerin sosyal gelişimleri ile ilgili, hem aylara yönelik, hemde dönemsel olarak açıklama yapmış.Bence bir oku.Asosyal çocuklar, kendi ailesi tarafından bile kucağa alınmak istemez diyor bir yerinde:)))

Bende dogru durust yiyemiyorum yemegimi cayimda hep buz oluyor.
Hep hizli hizli yiyorum yada ayakta. Halisina koyuyorum basiyor narayi.
Uykusuda bozuluyor az once uyandi agladi durup dururken .
kollari bacakalrida buz gibi bide uzerinde ne varsa atiyor sorun cok anliyacaginiz

ya o bebek oyun halısı küçüücük bişey değil mi, onda nasıl duruyor bebek, biizmki aşırı yaramaz ve hareketli emeklemeye de başlayınca artık bir yere sığmıyor benim bebiş, bütün gün peşine koşturmaktan haşatım çıkıyor, uysua da bir dinlensem diye gözünün içine bakıyorum, kii eşimle ortaklaşa baktığımız halde öyle yoruyor ki bizi çok hareketli maşallah

waterfull küçükinsan a baktım ama o konuyu göremedim , o konunun linkini bir gönderebilir miisn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…