2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayırlısı olsun canım, yeni evinizde güle güle oturun.
Büyük evin büyük derdi oluyor haklısın.Küçük olsun daha güzel, temizlemesi filan daha kolay.

Ayyy, ben şimdiden bayram temizliğini düşünmeye başladım.Birsini bulmam lazım, ama buralarda öyle doğru dürüst yapanda yok, hep bunun sorununu yaşıyorum zaten.En sonunda sinirden kendim yapıyordum.Bu sefer yapamayacağım valla.Birisini bulup başına da annemi dikeyim diye düşünüyorum:))))))))

aa kimseler yok yine dün ramazan için yaprak sardım dolaba attım bugünde börek sarıp atcam sonra pişirmesi kolay oluyor geçen yıl ramazanda çok fazla misafir ağırlayamadık malum hamile hamile zor olur diye bu yıl kısmtese hem oruç tutup hemde ilk haftadan iftara çağıracam çağıracaklarımı

selam hanımlar, nasılsınız bakalım..

düşen bebişlere geçmiş olsun..annemdeyken biz de bu kervana katıldık malesef insan çok üzülüyo ama sanırım alışmamız gerek artık..bundan sonra düşe kalka büyüyecekler..

ayy, dün halkın arasına indik -tatlicadiarzu- halk plajı işte..cafeleri, lunaparkı ıvır gıvırı var..bizim gençlik parkı gibi biyer..ama takılanların % 99 u yerli..neyse oturduk bi cafeye..çok sıcak kanlılar ya herkes bi öpücük,kucak bişey yaptı yani bizim oglana..bi tane kadın vardı onun da 7 aylıkmış kızı..tam ingilizce de bilmiyo ama..bize dediği 15 yaşında..ay nasıl hiç ilgilenmiyo kızıyla..bizimkini kucakladı bi..onunki aglayınca ben de onu aldım..sonra bizimkini eşime verip gitti, kaldı kucagımda kızı..sonra geldi, verdim..tek kolundan tuttu kavradı kızı, 4-5 yasında bi çocuga verdi :)) şaka gibi..erkek kardeşi dedi :1shok: çocuk da götürdü yine salıncagına yatırdı..kız nasıl ağlıyo..anne sohbette...habibe ağlıyo dedim artık da, lütfedip gitti, aldı :)) eşime dedim..bi şuna bak, bi de bizimkine, ocak annelerine..neler var yaa..üzüldüm habiba ya :1no2:

Ayça, 15 yaşında olan annemiydi_?
Bu yaşta anne olunca bişey bekleyemezsinki güzelim.

inci, kolay gelsin canım, daha sonra kolaylık olur tabii, önceden böyle hazırlayıp koyunca.

saol meralim valla pazar yapıp geldim yoruldum akşama yapıcam artık fasülye aldım dolaba koymaya güzel buldum busefer geçen hafta yoktu atim dolabada kışa iyi oluyor :)

kız iyi hatırlattın bende bulursam güzel fasülye atayım dolaba... geçen yaz koymuştum doğum yaptığım ay hepsini bitirdik. güzel ve pratik oluyor.. fasülye dışında patlıcan, közlenmiş biber felanda koyacağım...

Ramazan içinde bişeyler yapabilsem keşke... ama zor. bari içli köfte yaptırayım... geçen ramazan bende kimseyi çağırmadım bu yıl eşim öss yi kazanan öğrencilerini çağırmak istiyor bakalım...

Ayça, 15 yaşında olan annemiydi_?
Bu yaşta anne olunca bişey bekleyemezsinki güzelim.

inci, kolay gelsin canım, daha sonra kolaylık olur tabii, önceden böyle hazırlayıp koyunca.

emre uyanınca kalkmıştım bilgisayar başından eşim de kapatmış gitmiş :))
ne çok ilerlemiş bugün sayfa

evet 15 yaşında olan anne malesefte, peki o 4 yaşlarındaki çocuk necidir anlamadım valla..kardeşi dedi, o da mı onun..? 11-12 yaşında anne olabilir mi :)) aman işte neyse..sonuç olarak, çocuklara acıdım ben..hiç kıymetleri bilinmiyor..

ya bu arada ben de onlara döndüm..denize gittik..duşlar kesikmiş :1no2: emre yolda da uyudu, tuzlu tuzlu yatıyo valla. şimdi de gece uyku diliminde bakalım napcaz..uyanınca sokcam duşa ama ağlar kesin..

kızlar ne güzel karınca gibi kışa hazırlık yapıyosunuz..afiyetle yemek nasip olsun inşallah. ben de yapardım orda da, burda saldım çayıra mevlam kayıra..zaten güzel meyve sebze de yok. mevsiminde ne bulursak artık :sinifsinif:

hayırlı olsun yeni eviniz güle güle oturun.. taşınmak çok zor olsa gerek... bizde düşünüyoruz taşınmayı eşimin işine yakın yerlere bakıyoruz ama taşınmak gözümde öyle büyüyorki çok istememe rağmen...

benim oğlumda gel gel diyo eliylede yapıyo :))

bende koydum fasulyeden şimdi tam zamanı bana annemlerin bahçeden geliyo... ramazan içinde pek bişey yapmıyorum...
ramazanda stres dolu günler beni bekliyo...
çünkü hergün kaynanamgilde yiyoruz eltim görümcem kalabalık vıcık vıcık yani-tatlicadiarzu- aynı binada oturduğumuz için üst katta kaynanam karşımda eltim... yan binada görümcem kafamçokkarıştı aslında herkes bi çesit bişey hazırlıyo sofra doluyo bereketli oluyo ama kalabalık ve hergün aynı kişiler yoruyo beni.....

kolay gelsin reyhancım..evet kimsecikler yok valla..resmen ıssız topik olmuş..gelenler de farklı zamanlarda ugruyo...benim de oglan uyandı, banyoya soktuk, sorun halloldu, yattı bakalım..

merhaba herkese

düğünler bitti sonunda ama bende bittim.ayyy çocukla ne zor ya eski günlerimi özlemedim desem yalan olur.eymende kucaktan kucağa gezmekten uykusuzluktan öpülmekten olsa gerek öksürmeye başladı.sanki burnuda kapanmış gibi.kimseye birşeyde söyleyemiyorsun.eymende yabancı kavramıda yok herkese gülücük sanki yıllardır tanıyormuş gibi.ben vermek istemiyorum ağlar diyorum ama beni yalancı çıkarıyor bu oğlan.

bugün gelini almaya gitmiştik neyse oturduk bekliyoruz eymenin elinde su şişesi oynuyordu.bizim akrabalardan birisinin 5 yaşlarında bir oğlu var geldi eymenin elinden şişeyi aldı gitti.verirmisin oynasın dedim vermedi.bende üzerine gitmedm eymende kucağımda oturyor 5 dk sonra çocuk yanımıza geldi eymenin gözüne şişeyi bir patlattı...ayyy ne yapacağımı şaşırdım o anda bir bağırdım napıyorsun diye çocuğu boğmak istedim ya eymenle bende ağladım kendime kızdım neden koruyamadım çocuğumu diye ama biranda oldu ya hiç beklemiyordum.annesi diyorki dövsem ne anlıcak ben ne ypayım diyor.sanki herşey bir tokatta bitiyor.gerktiği cezayı vermemiş eğitimi vermemiş.o kadar yaramazki.hadi kendi yaşında olur oyuncak paylaşamzlar kavga ederler ama küçücük bir bebeğe gelipte böyle yapılmazki..bizim insanlarımız bebeği severken yanaklarını sıkarak ısırarak severse kardeşliği değil böyle vurmayı kırmayı öğretirse yetiştirdiğimiz çocuklar böyle vahşi olur acımasız olur.eline 1 yalşından itibaren yok silahmış kılıçmış süpermenmiş böyle oyuncakları verirsek böyle oluyo demekki.eymende inşallah böyle zarar veren bir çocuk olmaz umarım istediğim gibi eğitirim.

iyi geceler kızlar,umarım herkes iyidir.ben gündüzleri sürekli koşturmaca pek evde yokum anlıycanız,gece oluncada bu saatlerde bakıyorum bilg.ama siz yoksunuz(bütün annişleri ve tatlı bebişlerimizi öpüyorumopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ayni dertten muzdaribiz Ayca. KIzlar hazirlik yapiyor valla bende burda ozeniyorum.
ist olsam zaten koyden getirdirdim ev yapimi bir suru sey
yapmama bile gerek kalmazdi. ama iste gurbet ellerde ne bulursak onu yiyoruz
bakliyat cok sorun bulamiyoruyorum.
15 yasinda nasil anne olmus bide 4 yasinda cocugu var :1shok: belki o kocasinin
cocugudur . ilk evliliginden falan
neleri varya Allaha sukretmek lazim. BEn 26 yasinda anne oldum.

merhaba herkese
.....

Fazilet gecmis olsun , biranlik dikkatsizlik iste . ufak bir cocugun ne yapacagini onceden
kestiremezsin, egitim cok onemli dovsem anlamaz demis annesi bu mantikla cocuk
buyutulunce boyle vahsi oluyor cocuklar iste. egitimin sadece dayakla siddetle oldugunu
dusunuyorlar. yazik gercekten.
benim yigenlerimde cok yaramaz.
Defne yi kucagimda gorunce cok kiskanmisti yastigi ustune atmak istedi basaramadi tabi ama
yapadabilirdi. yani kendini suclama. ins biz bebekelrimizi guzel yetistebiliriz.

talyacim babanin durumu nasil oldu. Bebegin nasil? ins guzel gelismeler olur

bu arada esim sabah marketten tam bugday ekmegi bulup almis, cok mutlu oldum. pendikte bile her firinda olmuyordu. sadece bir yerden aliyordum. daha denemedim
ins umdugum gibi cikar.

günaydın kızlar nasılız bugun bakalımm ben çok iyiyim maşaallah güne uykumu almış olarak başlamanın mıtluluğundayım şahap hiç uyumazda ondan... bu gecede çok sık uyandı ama ben uyukumu almışım ya ona seviniyorum hergün o sabah uyandıında deli gibi uykum oluyodu...şimdi öyle diilim çok şükür...

huu huuu ben geldimm..
kimseler yok..hepinizi öpüyorum :))

merhaba:))
kızlar umarım herkes iidir..

Hoşgeldiniz kızlar, tatile bir çıktınız uğrayan yok valla buralara:))))))Duygucum, nilin ist. fotolarını görüyoruz, zilli çok tatlı olmuş maşallah.değişik insanlar olması daonu mutlu etmiş belli:)))))

fazilet oluyor canım böyle şeyler.Kızkardeşimin kızı da ege yi çok kıskandı, ama biz sürekli, o bebek sevmek lazım , onunla biraz daha büyüyünce oynayacaksın filan diyerek, zarar vermesini engellemeye çalıştık.Ama hep gözümüz üstündeydi, ne olur ne olmaz diye.Geçen hafta da arkadaşlarla pikniğe gitmiştik, onlarında 2 yaşında çocuğu vardı, egenin başına su şişesini vurmaya çalıştı.İlk önce kızdım, sonra bak o daha bebek ne yapıyorsun, canı acır demeye başaladım.Ama inatlaşınca daha beter oluyorlar.En sonunda, kızmışım:)))) Annesi, yanımızda karşıdan karşıya yapma demeye dili varmıyor.Asıl ona kızmıştım.Ne insanlar var işte, ne yapacaksın.Bir çocuk olduğunda ortalıkta, dikkatli olmak gerekiyor.
belli yaşlarda erkek çocukları özellikle bu şekilde davranabiliyor, sadece senin değil annesinin de gözleri kendi çocuğunun üzerinde olmalı, sonuçta küçük bir çocuğun ne yapacağı belli olmuyor.

Canım nasılsınız, baban nasıl oldu, kızların nasıl_?

Deniz bende bugün uykumu almış gibi kalktım, ama akşam 10 da yatmıştım:))Bizim oğlanda gece boyunca sık uyanıyor, ama erken yatıonca almışım uykumu, sabah 7,30 da beraberce kalktık.Normalde annem alırdı bir yarımsaat bir saat daha yatakta keyif yapıyordum.Ayy allah razı olsun annemden valla, o olmasaymış ben epey zorlanacaktım.

selamm biz geldik iyiki de geldik...nazdan yana pek sorun yaşamadık ama kaynanam beni delirtti görümceler de fena diildi yani herkes süper sinir bozucu...o kadar çok karıştılar ki..bi allahın kulu da yardım etmedi anca çene
naz bi gün 3. dişini çıkardı o gün biraz mızmızdı geri kalan neşeliydi baba demeye başladı babababa diince biz hemen ba baaaaaa dio:)
düğünde hep uyudu o kadar seste hayret ettim, çeşmenin denizi çok soğuk sokmadım, ben de regldim zaten bi kere tamponla girdim çok salak bişey ya rahat diil bence
otel içi iyi fakat dalyan çok ıssız bi yer arabaız çok sıkıcıydı
alaçatıyı da ben pek beenmedim sörf yerleri falan umduum gibi diildi, beachleri güzel gerçekten ama bence bodrum çeşmeden kat kat daha güzel hava inanılmaz rüzgarlıydı 2gün donduk, çocuğun arabasının yağmurluunu taktım
kısacası bu tatil hiç ii geçmedi sanırım seneye nazı anneme bırakıp eşimin telini kapatıp ıssız bi adaya kaçıcam

Hoşgeldiniz ayşegül, biraz sorunlu geçmiş tatil anlaşılan-tatlicadiarzu-Karışan çok kişi olunca sorun oluyıor haklısın, kendi başınıza çıksaydınız daha rahat ederdin.Çeşmenin rüzgarı hiç kesilmez zaten.Her daim rüzgarlı orası.
Arabayla gitmek tatil yerlerine daha güzel oluyor, ya da orada bir araba kiralamak.Ben çoğunlukla öyle yapıyorum, arabayla gitmeye gayret ediyorum, gidemiyorsam ıorada kiralıyorum, çevreyide gezmek iyi oluyor o zmaan.

Neyse değişiklik olmuştur, bir arada çıkın marmarise gelin.Burası sıcak güzelim.Arabayıda alır beraberce gezerisss:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…