2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar merhaba uzun zamandır giremedim hiç , çok yoğundum biliyorsunuz 10 gün kadar önce tatilden dönmüştük evimize hırsız girmişti biz yokken , bizde alelacele güvenliği olan bir siteden ev bulduk hemen bir hafta içindede taşındık 3 gündür yeni evimizdeyiz o yüzden taşınma telaşı ev telaşı derken giremedim hiç sadece bir kaç kez bakıp çıktım ama yazamadım
herkes iyi sanırım, dişi çıkanların incileri hayırlı olsun bizde hala yok , tatilden dönenlere hoşgeldiniz, ev alanlara taşınanlara hayırlı olsun

bende hırsız korkusuna taşınıyorum. allahtan lojman çıktı. eşim nöbetçiyken uyuyamıyordum doğru dürüst. bu güna kadar tayindi falan derken çok taşındık ama en zoru bu. bebekle iş yapmak çok zor. bugüne kadar yaptığım işlerin hiçbiri iş değilmiş onu anladım. allah daha zorlarından saklasın. yorgunluktan ölüyorum. bugün bebeği uytup kocişi de tavladım atılmasını düşündüğüm birçok şeyi çöpe çıkardık. her taşınmada atıyoruz bişeyler. ama bu sefer çok oldu. kapıcı ek ücret talep edecek valla. bi duş alıp yatıcam.

annesi yardım edenlere gelince benimki doğumdan sonra 8-9 gün kalıp gitti. bana bi faydası dokunmadı hastalandı çünkü. hatta hamileliğimin son ayında da hastalanmıştı hastaneye kaldırdık sabaha kadar başınnda bekledim. benim için kabustu. neyse ben doğurdum annem gece başımda bile durmadı. yapamaz o kızamıyorum da ama gücümede gidiyor. bu arada benim ne annem ne kaynanam bebeğin altını almıyorlar. sinir oluyorum. tatilde dışarı çıkmıştık altını almak için beni beklemişler tuhaf dimi. insan bu eeeden tiksinir mi yaa........

aman boşverin gitsin kızmaya gelince çok şey var ama olsun dünyalar tatlısı bebeklerimiz var. en kötü şeyleri bile unutturuyorlar insana........

kıslar iyi gecler nasılsınz bakalm emel yei eviniz hayırlı olsun canım
çok yoruldum bnede evi topla sil süpür çamaşır topla yeniden yıka as bu saat oldu valla

dürüm gelmişşş!!!
hoşgelmişşş
emel yeni eviniz hayırlı olsun
keremi oyalamak artık çokkkkk zor hiç giremiyorummm
özledim sizlerii.cumaya sivasa gitcez ordan da kemere bizi merak etmeyin:)))
olaki:))
off kızlar çok zor kerem sadece kucak istiyoo o kadar ağırlaştıkı artık belim kırılyo gün boyu
pek okuyamadım umarım everybody fine öpüyorum sizleriiii

Gunaydin kizlar
Bende ufak ufak yerlestim sayilir. en daginik Defnenin odasiydi orayida bu sabah
toparladim. gercekten cocukla hersey zor. Yani 3-4 saatte bir yemek hazirlamak
insani cok yoruyor. birde boyle telasada . Hanim bide herseyi yemiyor. Tamak tadina hitap
etmiyor galiba :)

Incicim hep aynilar. Az biraz avutayimda su kiz islerini yapsin diyen yok.
Evde heryere yetismem icin 3-4 tane yesim olmasi lazim. sabah bir kalkiyorum bir yandan
beyimize kahvalti hazirla diger yandan hanimin altini al karnini doyur. mahvoluyorum
2 saatim gidiyor. gerci anlatmama gerek yok hep ayni seyler yasadiklarimiz.
sadece icimi bosaltiyorum :)
evet kızlar haklısınız:))) ne varsa annelerden var, annem olmasa ne yapardım bilmiyorum.oğuza da söyledim, eğer annem olmasaydı seni çatıdan atardım herhalde diye:))))))))
Ben anneme pek guvenemiyorum aslinda kotu birsey yapacagi yokta.
mesela 2 aylik filandi ben emzige alistirmaya calisiyordum bana pekmez sur dedi
bende olmaz yasak dedim.
sakin sende surme dedim. gece uyutsun diye ona vermistim. ben yatmistim 2 saatligine
kalktim bir baktim pekmez kasesi disarda. guvenim sarsirdi tabi . altini da ben aldirmiyorum
kimseye sert siler belki diye emin olamiyorum ay bende cok guvensizim :roflol: kizkardesime cok guvenirim , gozum arkada kalmicak o var. kaynanamda iyi avutuyor o konuda hakkini yemiyim. arada bilmislik yapiyor gerci ben bastiriyorum .
bu arada bizde diş miş bi numara yok kızlar..bi de ters emekleme var,daha doğrusu sürünme
bizdede geri geri emekleme var.
uzme canini gercegi anlamanda iyi olmus
sende ona gore davranirsin. Zaten herkesin isi basindan asmis bide bu kayinvalide
kesimi dunyayi daha zor hale getirmese olmaz
en iyisi benim herhalde km.lerce uzaktayiz :) oda yayar micini soylemesen yapmaz
soyluyordum bende napiyim artik. az kalk bir yardim et dimi bir mutfaga girerdi oda arada
ayni evde kalirken. istiyorki bir bebekle ilgilensin. asil ben ilgilenmek istiyorum cocumla
ev isi yuzunden zaman ayiramiyorum ama 2. cocukta kesin yardimci tutacam
canimi yolda bulmadim. o isleri yapsin ben bebislerimle ilgilenirim
Dogan beyde madem bana yardimci olmuyor kesenin agzini acacak ozaman :))

Hayirli olsun emel. Cok zor bebekle bende tasindim bide esyasiz yinede zorlandim.

Serpil herkes bir olmuyor iste. ben yigenlerimin altini alirken bile tiksinmezdim.
bide torun daha yakin. ben olsam bagiridim yani o sekil biraksaydilar. ben zaten aldirmiyorum da mecbur kalsaydim yani.

ya bizim cimcime dudaklariyla sekiller falan yapiyor. incecik zaten dudaklari
ay cok tatli oluyor ya. ooo uuu falan diyo . yerim onu ben yeriiim Şeniz Şeniz
Basakcim sanada iyi yolculuklar
.

TEYZE OLUYORUUUUUUUUUUUUMM !!!
ay cok mutluyum kizlar, kizkardesim hamileymis. Bu sabah konustuk
tahlil yaptirmis. cok istiyordu .
3 haftalik hamis simdi.
nisan sonu bebegimiz gelicek Allahin izniyle hihoyyyt hihoyyyt kaydirigubbakcemile2

tesekkurler Seyda
ay sorma o kadar istiyordu ve olmyor diye kafaya takiyordu ki:))
neyse ben defnenin yogurdunu vereyim acikti

kızlar önce size tatilimden bahsedeyim sonrada aldığım radikal karardan

bebekle tatil pek tatile benzemiyor Efeyi denize sokmak dışında 10 günlük tatil boyunca sadece 3 kez denize girebildim 1 kez de havuza girdim.. ayrıca görümcemlerde orda olduğu için iki çocukla çok zor oldu seneye yazlığa gitmeme kararı aldık. Tatil fotolarını facebook'a koydum zaten görmüşsünüzdür :))

Gelelim aldığım karara;
Efe'nin gece uykusu iyice sapıttı artık dayanacak gücüm kalmadı, çok mutsuz keyifsiz biri oldum, canım hiççç bişey yapmak istemiyor bakın dün gece kaç kez saat kaçta kalkttı yazayım size

22:00 uyku
23:20 uyandı
23:45 uyandı
00:16 uyandı
01:20 uyandı
01:55 uyandı
03:47 uyandı
05:43 uyandı
07:10 uyandı
07:30 uyandı

her uyanıştan sonra bi şekilde tekrar uyuyo , dün gece tam 8 kez kalkmış ( ne benim için ne de Efe için sağlıklı kaliteli bir uyku olmuyor.. Efenin gelişimi için gece uykusu çok önemli ama bu şekilde bi işe yaradığını zannetmiyorum.. Dün elime bi kitap geçti (Healthy Sleep Habits, Happy Child) hızlı hızlı şöyle bir göz gezdirdim. nerde hata yaptığımı okuyunca anladım, eğer her minik ağlayışında yanına gidip kucağınıza alırsanız bi süre sonra uykuyla savaşmaya başlar uyumak istemz diyor evet Efe de de tam olarak bu var uykusu var gözler kapanıyor ama uyanık kalmak için direniyor. benim kollarımda olmak daha cazip geliyor..

Ve kitapta diyorki bebeğinize kendi kendien uyuyabilme yeteneğini hediye edin. onun gelişimi için gece az kalkaması gerekiyormuş bu da ancak kendi kendine uyumayı öğrenerek olur diyor ...bunu öğrenmesi içinde gece boyunca hiç yanına gitmemem gerekliymiş. max. 1 saat ağlatmak gerekiyormuş ama genelde daha erken susup uyuya kalıyolarmış bazen bir bazen bir kaç gecede yanına kimsenin gelmediğini görünce daha uzun uyuyor ve uyandığında hemen tekrar uyuyabiliyomuş. Bir arkadaşaım denemiş ve bir gecede başarı elde etmiş.kızını saat 18 de uyutuyo gece 10 de ve sabah 2 de emziriyo onun dışında artık hiç uyanmıyomuş zaten... Kitapta şöyle diyor Allow him to cry not making him cry.
bir de amaç aslında bebeği ağlatmak değil ona tek başına uyumaya alıştırmak. büyüdüğünde bunu öğrenmesi daha da zor olurmuş..

Dün gece gerçekten hem Efeye hemde kendime çok üzüldüm ikimizde uykususuz, ve ikiizi iyiyliği için bu kararı verdim . benim için çok zor ve uzun bir gece olacak biliyorum ama bunu ona öğretmem gerekiyor.. saatimi 12 ye ve 4 e kurup o saatlerde gidip emzirmek dışında hiç bi şekilde yanına gitmicem. lütfen benim için dua edin çok ağlamasın

cok zor bir durum . Allah yardimcin olsun bu gece uzun olucak anlasilan
ben onu duymustum. Aglatmamak en guzeli ama baska care yoksa zaten belli bir sure sonra sende dayanamaz bir yerde yigilir kalirsin.
ben onu agladigina 10 dk araliklarla gidip max 5 dk kalicaksin diye biliyorum
onu teskin edieksin terkedilmedigini hissedecek yani obur turlu cok uzun sure
bu sefer kendini guvensiz terkedilmis ssediyormus,
tabi bu 10 dk daha sonra 15 20 30 seklinde uzayacakmis.
ben yapmadimdogdu dogali sadece 1 kere besigine birakmistim cunku artik
yapacak birseyim kalmamisti butun yollarin enedim. yoruldum ve sinirlendim.
bir sure uzaklstim yanindan. sonra sakinlesince yanina gittim hala agliyordu ve cokta terlemisti cok uzuldum onu oyle gorunce ama dedigin gibi herseyi yapmistim.
seni cok iyi anliyorum onunda iyiligi icin ama bir derdi olmadigindan emin ol.
birde ben daha yapmadim oyle birsey ama masallah kizim uyuyunca sabaha kaar
uyuyor gece kalkmiyor ama oldukca gec yatiyor . 11 gibi
onu erkene almaya calisiyorum . ben bide sallayarak uyutuyorum ona alisti sanirim
destan oldu yine ama bendede uyku konusu derin yaraydi
Allah kolaylik versin

Kızlar günaydınnn
Ayyy,ben aynı şehir derken Ayşgül aynı sitede,Reyhan sa aynı apartmanda çıktılaelaelaelaelae
Amanınnn ben aynı apartmanda yaşasam siyam ikizi gibi olurdu ana-oğul
Canım dünürüm hoşbuldukkk..Çok özledim sizleri,Keremim nasıl?Bizde de benim kız alıştı oralarda çok kişiden ilgi,seevgi...şimdi bunalım takılıyor..hep kucak istiyor...evin içi zavazingo doldu..yürüteçti,sandalyeydi,salıncaktı,oyun minderiydi..mayın tarlası gibim hoplaya hoplaya geziyoz evin içinde
Aslım çok sevindim canım Allah hayırlarla kucağına almak nasip etsin kardeşinin
Şeyda cım aynı şey bazen bizde de oluyor..her seferinde koştur koştur meme istiyor diye düşünüyorum ama artık çok sık acıkmıyolar zannedersem...bi şekilde deliksiz uykuya geçmeleri lazım...kitaplarda 6.aydan sonra beslemek gereksiz yazıyor..yani geceleri..seni anlıyorum insanın eli ayağı dolaşıyor..bazen gitmediğim zaman katıla katıla ağlıyor..gözlerinden sicim gibi yaşlar iniyor

Emelcim , kolay gelsin güzelim, bebkle çok zor olmuştur, allah kolaylık versin.

Yeşimcim,gözünüz aydın, allah sağlıkla kucağına almanızı nasip etsin inşallah.

Pekmez sorun değildir bebekler için hayatım, sen biraz fazla korumacısın sanırım:)))))Bal desen anlarım da.)))))Valla herşeyi kendim yapacam desem çıldırıdım herhalde.Sabah sabah sinir oldum zaten, eşime.Bir çocuğa bak diyorum, 10 kez tekrarlamak zorundayım.Uffff ufff.
Serpil nasıl almıyorlar saatlerce çocuğun altını yaaa, olur mu öyle şey.Korkuyorlar mı acaba, yoksa tiksinme mi_?

Başak hoş geldin özlettin kendini

Kızlar bu kararı vermek benim için çok zor oldu dün bütün gece bunu düşündüm kendimi şimdiden suçlu hissediyorum inanın sadece kendim için istemiyorum
2 farklı kaynaktan baktım ikisinde de yanına hiç gitmeyin diyor. birazdan odaya bir kaç ayna yerleştircem odaya girmeden kendimi göstermeden ordan takip etcem

Bu uyku olayı bizd de büyük dert, ama ağlatmaya kıyamıyorum yaaa.Seydacım, aynen senin dediğin gibi sabaha kadar 7-8 kez kalkıyoruz.Güya 9 da yatıyor ama saat başı bazen de yarım saat 45 dk da bir kalkıyor.

Ama yeşimin dediği gibi 1 saat hiç yanına gitmemekte fayda değil zarar veriyormuş, o kadar uzun süre olursa kendini terkedilmiş hissedebiliyormuş.

Allah kolaylık versin sana, bu gece uzun bir gece olacak.Aslında bu gece emme isteği memeden ayrıldıktan sonra bitiyor.Gece de uyanmalar ortadan kalkıyor, ama memeyi bıraktırıncaya kadar da bunu böyle devam ettirmekte çok zor.Seni anlıyorum.

okuduğum kitapta bunun bi zararı olmadığından bahsediyor ama bilemiyorum tabi , inşallah bir zarar vermez ve umarım o kadar çok ağlamadan uyur .. kendimi şimdiden çoookkk kötü hissediyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…