- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
annemi zırt pırt görüorum gittimmi haftalarca kalıorum gene de onsuzluğa alışamıorum..işin tuhaf yanı kızken bu evden ayrılıcam bidaha da dönmiycem diye bağırır dururdum...Bencede cnm... emzir uyut... gaz sıkıntısından başka sorun yokmuş...
Doğrusu bizde hala diş yok... arada ellerini kemiriyo ama çok nadir...
Bu arada annelerden konuşulmuş, bende bişeyler söylim... Annemi senede iki kez anca görüyorum ve her ayrılmamızdan sonra bir iki hafta kendime gelemiyorum.. Çok özlüyorum annemi... Çok rahat bir yaz geçirdim bebeğim vardı ama yokmuş gibiydi.. herşeyiyle annem ilgilendi.. Anneme yakın oturmayı çok isterdim...
cnm yap bence bunun merhametsizlikle ilgisi yok ben de çok kitap okudum gazlı uykusuz günlerde bisürü taktik işe yaradı hatta şu an naz düzenli uyuyosa bence baştan beri okuduum şeyleri izlememle alakalı. odasını erken ayırdım, ışıkları hiç yakmadım, gece uyku saatini erken tuttum değiştirmedim aynı rutinlerle yatağa soktum flan, kısacası dene ve vazgeçme 1hftalık bi süreç die biliorumkızlar önce size tatilimden bahsedeyim sonrada aldığım radikal karardan
bebekle tatil pek tatile benzemiyor Efeyi denize sokmak dışında 10 günlük tatil boyunca sadece 3 kez denize girebildim 1 kez de havuza girdim.. ayrıca görümcemlerde orda olduğu için iki çocukla çok zor oldu seneye yazlığa gitmeme kararı aldık. Tatil fotolarını facebook'a koydum zaten görmüşsünüzdür :))
Gelelim aldığım karara;
Efe'nin gece uykusu iyice sapıttı artık dayanacak gücüm kalmadı, çok mutsuz keyifsiz biri oldum, canım hiççç bişey yapmak istemiyor bakın dün gece kaç kez saat kaçta kalkttı yazayım size
22:00 uyku
23:20 uyandı
23:45 uyandı
00:16 uyandı
01:20 uyandı
01:55 uyandı
03:47 uyandı
05:43 uyandı
07:10 uyandı
07:30 uyandı
her uyanıştan sonra bi şekilde tekrar uyuyo , dün gece tam 8 kez kalkmış( ne benim için ne de Efe için sağlıklı kaliteli bir uyku olmuyor.. Efenin gelişimi için gece uykusu çok önemli ama bu şekilde bi işe yaradığını zannetmiyorum.. Dün elime bi kitap geçti (Healthy Sleep Habits, Happy Child) hızlı hızlı şöyle bir göz gezdirdim. nerde hata yaptığımı okuyunca anladım, eğer her minik ağlayışında yanına gidip kucağınıza alırsanız bi süre sonra uykuyla savaşmaya başlar uyumak istemz diyor evet Efe de de tam olarak bu var uykusu var gözler kapanıyor ama uyanık kalmak için direniyor. benim kollarımda olmak daha cazip geliyor..
Ve kitapta diyorki bebeğinize kendi kendien uyuyabilme yeteneğini hediye edin. onun gelişimi için gece az kalkaması gerekiyormuş bu da ancak kendi kendine uyumayı öğrenerek olur diyor ...bunu öğrenmesi içinde gece boyunca hiç yanına gitmemem gerekliymiş. max. 1 saat ağlatmak gerekiyormuş ama genelde daha erken susup uyuya kalıyolarmış bazen bir bazen bir kaç gecede yanına kimsenin gelmediğini görünce daha uzun uyuyor ve uyandığında hemen tekrar uyuyabiliyomuş. Bir arkadaşaım denemiş ve bir gecede başarı elde etmiş.kızını saat 18 de uyutuyo gece 10 de ve sabah 2 de emziriyo onun dışında artık hiç uyanmıyomuş zaten... Kitapta şöyle diyor Allow him to cry not making him cry.
bir de amaç aslında bebeği ağlatmak değil ona tek başına uyumaya alıştırmak. büyüdüğünde bunu öğrenmesi daha da zor olurmuş..
Dün gece gerçekten hem Efeye hemde kendime çok üzüldüm ikimizde uykususuz, ve ikiizi iyiyliği için bu kararı verdim . benim için çok zor ve uzun bir gece olacak biliyorum ama bunu ona öğretmem gerekiyor.. saatimi 12 ye ve 4 e kurup o saatlerde gidip emzirmek dışında hiç bi şekilde yanına gitmicem. lütfen benim için dua edin çok ağlamasın
valla bende oyle yoruluyorumki arada bi sigarada benmi yaksam diyorum.
kotu bir aliskanlik ama insan ariyor arada ben ariyorum sahsen
6-7 yildir icmiyorum ama gecen emzirmedigim donemde bir tane ictim cok icime cekmedim , moralim acayip bozulmustu.
bence de seydacim ya . baska gune ertele belki bir derdi vardir yani bu donemler dis cikariyorlar
ben bazen cok kiziyorum Defneme ama ertesi gun bakiyorum dis patlamis derdi var yani
cocugun.
bu arada altta iki tane disin kenarlari kabarmis bizde. ustteki 3.cikti 4 yarilamis
ay ben yazarken kablolara rahat vermiyor bu
sesi de cikmiyor bir baktim prizin yanina gitmis iyiki ikiside doludu
zaten incecik parmaklari var Allah korusun
su priz kapaklarindan almak laizm artik
uçakta hiç sorun yaşamadık cnm uyudu uyumasa da durdu zaten çok kısa mesafe çok rahat oldu
ama otelin yeri ii diildi dalyan çok tenha bi yer allahtan shuttlelar var, ılıca ya da alaçatı daha yoğun.beachler çok güzeldi shayna paparazzi çok güzel
eşimin ailesi de vardı kaynanam beni deli etti herşeye karıştı durdu,naz iiydi aslında, sadece bigün diş patlattı o gün huysuzdu
siz napıosunuz ezgi nasıl 15kilo oldumu:))
Aman maşallah canım kocana da kayınvalidenede:))))):)))) tuh yazik olmus tatilinize valla
Boyle okudukca benim kayinvalidemde kocamda Gul valla :)) allah sabir versin size
Ezgi iyi surunuyo evde hala emekleme kismina terfiedemedi tartmadim valla olmamistir insallah 15 :))
TEYZE OLUYORUUUUUUUUUUUUMM !!!
ay cok mutluyum kizlar, kizkardesim hamileymis. Bu sabah konustuk
tahlil yaptirmis. cok istiyordu .
3 haftalik hamis simdi.
nisan sonu bebegimiz gelicek Allahin izniyle hihoyyyt hihoyyyt kaydirigubbakcemile2
ah be meralim bunların hepsi aynı bende sabah dedimki ya ben çocuğu yedirirken bari kahvaltıya yardım et çayı demle yok nerde yattı uyudu birde dün arabayı bakıma vercem erken kalkçam diyordu ay benim kociş gece 4 ekadar oturuyor sonrada sabah kalkmak bilmiyor uyus oluyorum ya erken yat erken kalk dimi kaç yıllık evliyiz bir düelmedi bu huyu çocuk yokken sorun değildi ama şimdi yardıma ihtiyacım oluyor sabahları
Efenin burnu akıyor sanıırm nezle oldu acaba ağlatmak için kötü bir gün mü?
ya kizlar benim ev cok sessiz
bende ise guce daliyorum muzikte pek acmiyorum. aklima gelmiyor.
e surekli konusamiyorumda defneyle . cocuk ta yok burda yoldan ceviricem disari
ciksam :roflol:
cikamadikta disari :)) tv de azmiyom zaten korece.
yani cocugun beyin gelisimi olumsu yonde etkilenmiyordur dimi?
yani bu aralar cok yabani davraniyor. ins duzelir
sizin ev nasil
bide sabah banyoda dijital ekran var. bende kurcalamayi cok severim
yani ben sadece saati ayarlicaktim yanlist. sonra orda kirmizi yazili tusa bastim ben ne biliyim
ev viiiink viiink otmeye basladi. :1shok: ay tuslara basiyorum susmuyor. kadinin teki korece
konusuyor viiinnk viiinkler esligine lülülülülülü
salona geldim ordaki panelde tuslar var onlara basiyom
bu arada bizim kizda benden etkilendi galiba oda yurutecindeki tuslara basiyor. sositososito
kopek inek sesi viiink sesi koreli kadin hepsi bagiriyor ev biran ana baba gunune dondu :roflol: neyse
tusu bulup bastim. sustu az sonra kapi caldi guvenlik geldi
adama ben simdi korece nasil dicem yanislik oldu :))
problem yok falan dedim anladi zaten.
demekki neymis ecnebi memeleketlerde saat ayarlanmazmis
saol reyhancım zor oldu ama sağolsun annem ve kayınvaldem geldi yardıma , kayıba gelince oğluşumun bütün altınlarını almışlar benimde bir kaç birşeyim vardı alyanslarımızı bile almışlargeçmiş olsun yaaaa kayıp çokmu:uhm:..... apar topar taşınmakda zor olur....
kıslar iyi gecler nasılsınz bakalm emel yei eviniz hayırlı olsun canım
çok yoruldum bnede evi topla sil süpür çamaşır topla yeniden yıka as bu saat oldu valla
dürüm gelmişşş!!!
hoşgelmişşş
emel yeni eviniz hayırlı olsun
teşekkürler kızlar sağolunGunaydin kizlar
Hayirli olsun emel. Cok zor bebekle bende tasindim bide esyasiz yinede zorlandim.
.
hayırlı olsun yeşim Allah analı babalı sağlık içinde büyütmelerini nasip etsin inşallahTEYZE OLUYORUUUUUUUUUUUUMM !!!
ay cok mutluyum kizlar, kizkardesim hamileymis. Bu sabah konustuk
tahlil yaptirmis. cok istiyordu .
3 haftalik hamis simdi.
nisan sonu bebegimiz gelicek Allahin izniyle hihoyyyt hihoyyyt kaydirigubbakcemile2
saol canımEmelcim , kolay gelsin güzelim, bebkle çok zor olmuştur, allah kolaylık versin.
bence kötü bir gün :)) onatda çok sık uyanıyor sizin kadar değil ama 2 saatte bir uyanıyor emmek için ben bugün doktorunu aradım hatta kendi kendine düzelir o dedi normal ddi banaEfenin burnu akıyor sanıırm nezle oldu acaba ağlatmak için kötü bir gün mü?
saol ayşegülcüm onatcığımın bütün altınları gitmiş napalım Allah sağlık versinemel nq yapmıştım çıkmamış cnm geçmiş olsun ya çok üzüldüm bişeyler çalmış mı var mıydı evde değerli eşyan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?