2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese merhablar annemdeydm ondan giremedim kardeşim bugün askere gitti çok üzgünüm umarım herkesler iiidr

herkesin ramazanı mübarek oruçları kabul olsun

hayırlısıyla gider gelir işallah canımturkbayragi
ben hayırlı ramazanlar bile yazmamışım ne ...klava:
kızlar bravo valla işallah tutarsınız istediğiniz gibi gerçi bu saat oldu ben de yemedim bişi ama..
ayşegül özelden telini atar mısn gene..

saol duygucum inş...

ayy ben buluşma fotosunu bayıldım hele ki damadıma..maşallah hepsine...

balım üzüldüm eşinin yaptığına takma kafana...hem çocuk hem eşler zor oluyo yaa...bazen diyrm 2 tane çocuğum var benim die..

atarım duygucum
burcu bizim de fotolar var reisten onay çıkarsa koyucam:)
ben sanırım oruç tutamıycam bidaha, dayanamıorum gözlerim kararıyo nazı düşürüodum yıkarken

herkese hayırlı ramazanlar Allah oruçlarımızı kabul etsin.
filiz Bu mubarek günlerin hürmetine Allah ablana şifa versin canım.
Balım ne diyim bilmem canım...benimki çok şükür daha o aşamaya gelmedi ama vurdumduymazlık sınırında kendisi.erkek milleti iştce benciller...
kavanozların bazılarını sakladım ben de içine baharat koydum benimkiler büyük geliyodu.ama süslücek halim yok o kadar da değil:))

bebişlere de maşallah büyüdüler resmen oyun çocuğu oldular herşeyi anlıyolar.bu sabah yusuf a pisi pisi gel pisi pisi diyorum üzerime bakıo dokunmaya çalışıyo.meğer hello kittyli pijamam vardı üzerime ona bakıyomuş:))

maşallah yusufa, nazı da bugün tabunun kuklasının ellerini alkış yaptırırken gördüm:)tabi ses çıkmayınca sinir oluyo

slm arkadaslar ....ablam eniştemin dogum günü için alısverişe cıkmıs karsıdan karsıya gecerken hız denemesi yapan bir yaratık ezdi ablamı beyin ameliyatı gerceklesti 72 saat oldu bugun normal odaya cıkıcaktı tekrardan ikinci beyin ameliyatına girdi kolumuz kanadımız kırık dua etmekten eklemekten baska bir sey gelmiyo elimizden hayati tehlikeyi atlatamadı atlatsa da görmeme hafıza kaybı yürüyememe gibi problemleri olucan cok mutsuzum coooooooooook senağlamazaman ilerledikce umutlarımız azalıyo bogulur gibi oluyorum
metin i de doktora götürdük bıngıldagı erken kapandıgı için anestezi ile uyutup emar cekicekler..............
metin i düşündügüm filan yok da ablam iyileşsin yeter :çok üzgünüm:
rafet in bir sarkısı vardı ya bir melek diliyorum diye bende bize bir melek diliyorum .........merak eden arayan dualarını eksik etmeyen herkesden allah razı olsun kızlar iyiki varsınız:teselli:

ah canım melek umarım yanınızda olur,benim de tüm dualarım sizinle,ablanla..kötüyü düşünmemeye çalışın,Allah yardımcısı olsun.fırsat bulurda numaranı özelden atarsan sevinirim..:çok üzgünüm:

sevgili arkadaşım şu mübarek günlerde yaşadıklarına bak insanın inanası gelmiyor. Allah nerede varsa şifa bekleyen hepsine şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin inşallah. Dualarımızda hep olacaksınız emin ol. Metin de eminimki iyi olacak Allah dermansız dert vermesin çok şükür ki imkanları olan bir yerde imkanları olan bilinçli bir ailesi var eminimki drlarda ellerinden gelen herşeyi yapacaklar. Ablan ve enişten içinde çok ama çok üzüldüm yüreğim sızladı Rabbim korusun eşine ailesine bağışlasın

ah filizcim tüm dualarımız seninle güzelim allah acil şifalar versin ablana güzelim ahlahım eşine size size bağışlasın.

bebeği özgüveni yüksek bir birey olarak yetistirmek için ne yapmaliyim?

Temel güven duygusu yaşamın ilk yıllarından başlayarak kazanılır ve yaşam boyu sürer. Dolayısıyla ilk yaşam deneyimleri daha sonraki yaşam deneyimlerimizde bizi etkiler. Çocuğun temel güven duygusunun gelişmesinde ebeveynin tutumu büyük önem kazanmaktadır. "Korkulu, aşırı endişeli ve aşırı koruyucu" tutumlar çocuğu" ürkek, bağımlı" konuma sürükleyebileceği ve temel güvenin gelişmesini engellediği gibi "aşırı serbest, çocuk odaklı (çocuğun her isteğini yerine getiren)" tutumlar da güven duygusunun geişmesini engeleyebilmektedir. Uygun olan çocuğun geişim dönemlerine özgü hassasiyetler gözönünde tutularak ebeveynin çocuğu aşama aşama engellere alıştırması, kuralları öğretmesidir. Çocuk 0-1 yaş döneminde ebeveyne en bağımlı olduğu dönemdir. Bu dönemde memeden bırakılması çocuk için önemli bir bağımlılık engelinin aşılmasıdır. Ebeveynin bu ilişkiyi uygun şekilde sonlandırması temel güven duygusunu kazanmasına yardımcı olacaktır. Bundan sonra çocuk yürümeye başladıktan sonra özerkliğe de ilk adımları atmaya başlamış demektir. Bu dönemde de ebeveyn çocuğunun özerkliğine izin verdiği ancak geride durup denetimini sürdürmelidir. 2,5-3 yaş civarında tuvalet kontrolünü sağlamaya başlarlar burada ebeveyn inatlaşmadan uygun bir şekilde çocuğunu desteklemeyi sürdürmeli ancak giderek bağımlılığını azlatmalıdır. Yalnız uyuyabilme, yalnız yemek yiyebilme, yalnız başaına ufak tefek giyinme işlerini yapabilmesine teşvik etmelidir. Bu dönemden itibaren okul öncesi bir eğitim kurumuyla tanışması da güven duygusunu "ben annemsiz babamsız da yapabilyorum" duygusunu pekiştirir.Yeni güvenli ilişkiler kurmasına, yaşıtlarıyla iletişimi artırmasına yardımcı olacaktır.Yaşamın ilk dönemlerindeki çocuğun geilşim özellikleri ve uygun ebeveyn tutumları bu şekilde özetleneblir.
Dr. Zerrin Topçu

filizcim canımmm Allah kabul ederse dualarım seninle,ablanla ve metinimizle Allah ablanı size ve sevdiklerinize bağaşlasın inşallah tez zamanda sağlık versin inşallah.canım Allah çok büyük umudunuzu yitirmeyin.

kızlar merhaba dünden beri internetim yoktu yeni düzeldi giremedim

hepinize hayırlı ramazanlar oruç tutanların oruçlarını Allah kabul etsin

filizcim çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum ablacığına inşallah en kısa zamanda iyileşir

filizcim çok geçmiş olsun. ablan atlatacak bunları sıkı sıkı tutunacak hayata. mutlu haberlerini beklioruz dualarımız ablan için

filizcim çok üzüldüm umarım bunu yapan cezasını çeker bu mübarek günlerde ablana acil şifalar versin Allah

filizcim Allah şifa versin işallah yakın zamanda iyileşir ayağa kalkar sevdikleriyle bir arada olur işallah
metinimizinde işallah bişeyi yoktur

allah şifa versin inşallah. sizlerede büyük bir sabır versinki ablanız dimdik olduğunuzu onu beklediğinizi hissetsin ve yanınıza gelsin. dua etmekten başka yapabileceğimiz hiçbişey yok ama dua etmekte en büyük yapılacak şey aslında.

kizlar bir soru sorucam benim kizimin barsaklarinda enfeksiyorn varmis o yuzden atesleniyor.ilacini da verdim,ates düsürücü de verdim ama atesi 36-37 arasi gidip geliyor ..36-37 derece yüksekmi sizce?

canim ya cok üzüldüm gecmis olsun allah acil sifalar versin:Saruboceq:.Ablani size bagislasin insallah..bol bol dua edin Allah yardimciniz olsun.:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…