2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Duygucum insallah oyle olur, bu yaz icin cok heyecanliyim
gecen yaz ufaklardi simdi tadini cikaracagiz artik meme bagimizda yok
cok guzel olucak diye dusunuyroum ve sabirsizlaniyorum opuyorumnanaktan

Birde bu aralar bu ufo goruntusu alanlar artmis Duygu , kumburgazda cekilen video var
o kadar netti. korkmadanda cekmisler , ben olsam kacardim -tatlicadiarzu- ay cokmu
odlegim acaba. sempatiksalakcinni ne biliyim isin misin yollarlar kaldirmasinlar bizi
dunyadan.

kizlar ya buarada kendimi cesarelendirmeye calisiyorum ama bariz korkuyorum ya
en ufak citirtiya kulak karbatiyorum diken ustundeyim
ben uyuyamayacim herhalde.
sempatiksalakcinni tirstim biraz ya sempatiksalakcinni

iyi akşamlarr.. Dün hiç bakamadım kk ya. Dün aybükenin su çiçeği aşısını yaptırdık bikaç alış veriş yemek derken aybüke saat 7 de uyudu 10 da uyandı... Gece birde de zar zor uyuttum..

Ya kızlar ben aşı olduğunu unuttum bu sbah banyo yaptırdım. Bişey olmaz değil mi? Komşum aşı olmamışmıydı aybüke deyince aklıma geldi ama çok geç:)

Geçmişi okuyamıyorum ama son yazılanlardan kopya çekiyorum...

Duygu doğum günün kutlu olsun...:)

15 Ay:
Beslenme:
Artık bebeğiniz biberonu bırakmış, fincan veya bardaktan içebiliyor olmalıdır.

15 aylık bebek, kendini beslemeye çalışır, yiyecekleri parmaklarıyla ağzına götürebilir, kaşık kullanabilir. Elbette bu; etrafın, üstünün başının kirlenmesi anlamına gelecektir, fakat aşırı titizlik gösterip bebeği bundan uzak tutmayın.

Besin maddelerinin bebeğin boğulmasına yol açmayacak şekilde uygun büyüklükte parçalanmış olması gerekir.

İlk yıldaki kadar hızlı büyümediği için bebeğin iştahı azalmış olacaktır.

Bebek, artık aile sofrasındaki yemeklerle beslenmeli, 4 temel grup besini alması sağlanmalıdır ( Tahıl, Sebze- meyve, Süt ve süt ürünleri, Et, tavuk, balık ve yumurta ).

Gelişim:
Bu yaşta bebekler çok meraklıdırlar ve daima istediklerini yaptırmak isterler. Güvenliğini sağladıktan sonra, araştırıp keşfetmesine, merakını gidermesine izin verin.

Bu yaş çocuğu sizi taklit etmeyi sever. Örneğin, anne ev işlerini yaparken o da oyuncaklarıyla benzer şeyler yapabilir. Bu taklit hevesinden yararlanıp diş fırçalama gibi iyi alışkanlıklar kazanmasını da sağlayabilirsiniz.

Bu yaşta, öfke nöbetleri de görülür. Nöbet sırasında yapılacak en doğru şey, bebeğin güvenliğini sağladıktan sonra nöbeti görmezden gelmektir. Ona bakmayın, onunla konuşmayın ve sakinleşmesini bekleyin. Eğer, sergilediği şovun izleyicisi olmazsa devam etmesinin anlamı olmayacaktır.

Bu yaşta, sizden ayrılmada yoğun bir endişe yaşayabilir. Ona kısa süre için ayrıldığınızı, döneyeceğinizi söyleyin, ona görünmeden kaçmaya çalışmayın. Mümkün olduğunca, uzun süreli ayrılıklardan kaçının.

Bebek neler yapabilir?

Büyük bir merakla herşeyi inceler.

Kendini beslemeyi sever.

Eşyaları amacına uygun kullanmaya başlar, örneğin tarakla saçını taramaya çalışır.

Oyuncakları atmayı, yuvarlamayı,itmeyi, çekmeyi sever.

Desteksiz ayakta durur, yürüyebilir.

Yardımla basamakları tırmanabilir.

Ayaktayken eğilip yerden bir cismi alabilir.

3-6 kelimelik bir dağarcığı vardır.

Sesiyle dikkat çekmeye çalışır.

Etrafındaki cisimleri, kendince adlandırır.

Neden- sonuç ilişkisini anlamaya başlar.

Deneme- yanılma yoluyla kendince tecrübeler kazanır.

Gelişimi nasıl destekleyebilirsiniz?

Ona vereceğiniz peluş hayvanlar, bebekler, kitaplar, oyuncak arabalar bu yaşta her iki cinsiyet için de uygundur.

Müzik kutusu gibi müzikli oyuncaklar, vurup ses çıkaracağı oyuncaklar , yumuşak toplar, itip çekebileceği oyuncalar bu yaş çocuğu için gelişimini destekleyecek araçlardır.

Onun boyama ve çizmesine izin verin.

Ona kitap okuyun, şarkı söyleyin.

Neler yaptığınızı, etraftaki eşyanın adlarını söyleyin .

Yeni bir kelime öğretirken sık sık tekrarlayın, resmini veya kendisini gsterin.

Uyku:
Halen, gün içinde 1-2 şekerlemeye gerek duyar. Gece uykusu öncesi rutin programınıza devam edin. Uyku öncesi banyo ve bir masal okumanız onu uykuya hazırlayacaktır.

Güvenlik:
Plastik poşet, balon ve küçük sert cisimleri bebekten uzak tutun.

Kırılacak, kopacak parçaları olan, keskin kenar ve köşeleri olan oyuncaklardan kaçının.

Solunum yollarına kaçabilecek sakız, patlamış mısır, sosis, kuruyemiş gibi yiyecekler vermeyin.

Kibrit ve çakmakları ulaşamayacağı yerde saklayın.

Soba, fırın, ocak gibi ısı yayan cihazların yanında oynamasına izin vermeyin.

Ocakta arka bölmeleri kullanın, tencere,tava saplarını içeri çevirin.

Çocuğu arabada asla yalnız bırakmayın, yaşına uygun güvenlik koltuğu kullanın.

Taşıt trafiği olan yerlerde gözünüzü ondan ayırmayın.

Su dolu herhangi bir kabı hemen boşaltın.

Tüm ilaç, temizlik maddesi, kozmetik malzemeleri kilit altında bulundurun.

Bardak, şişe gibi şeylerde temizlik malzemesi saklamayın.

iyi aksamlar kizlar ben uyuyamadim rahat, hep kuruyorum sacma sapa seyleri.
ay ne zormus yalniz kalmak, Defne uyuyor Allahtan huysuzluk cikarmadi
bende uyucam ama hic rahat olamiyorum
cok geriliyorum ya, evde yalniz kalmak bana gore degil.
birde arada ahh evlenmeden once keske bir sure tek basima yasabilseydim
diye ic gecirirdim ama cik 1 gece yasarim anca oda boyle -tatlicadiarzu- sempatiksalakcinni

f.ebrar bilgiler için tşk.

yeşim korkma kız. devir yat. oohhh yayla gibi yatak. hiç mi olmuyo al kısçeni koynuna o melek yanındayken hiçbişey olmaz korkma..

kizi yanima aldim yattim o uyudu rahatsiz ederim diye besige koydum
gece 11de yattim 1 saat uyuyamadim. sonra 3 gibi kalktim
suanda hala ayaktayim uyuyamiyorum, ben ne kadar odlekmisimde haberim yokmus
bir daha ufo haberleini okumucam ha geldiler ha gelicekler kurdum durdum ya -tatlicadiarzu- sempatiksalakcinni
gun agirdi burda kalkiyim yatayim bari gerci defne de kalkar 1 saat sonra

f.ebrar sağol çok güzel bilgiler.
Aynen Elif'i anlatıyo sanki, sadece bardaktan su içmeyi birtürlü başaramadı, kıyamet kopuyo içicem diye ama hemen boğuluyo, sonra öhö öhö yaparken bi yandan da kendi kendine göğsünü yumrukluyo :)) kaşıkla kendisi yeme olayı başladı bir haftadır ama ağzını tutturamıyo, kaşık bi yana ağız bi yana gidiyo, çamaşır asarken bana yardım ediyo, o çamaşırı çırpıyo bi güzel sonra bana veriyo asıyorum :)
ama bu arada iyice inatlaşmaya başladı, istediğini yaptırmak için bir sürü edepsizlik yapıyo, tabi hiç oralı olmamaya çalışıyorum ama çok sinirleniyorum bazen.

waterfull inşallah nezle başlamadan geçer, ne kadar dikkat etsende azıcık bi ter hemen hasta olmalarına sebep oluyo, benimki iki haftada bir nezle, şuan yine salya sümük, artık doktora da götürmüyorum ezberledim çünkü

yeşim ne işin var ufolarla falan, karıştırma kafanı daha bu dünyayı anlayamadık derin mevzulara girmeyelim boşver.

iyi pazarlar kızlar, bu sabah ailecek (tabii büyük oğlan gelmedi her zamanki gibi:))) ) kahvaltıya yakın bir köye gittik.Oradan dönüşte tuttuğumuz eve geçtik, ufak tefek yapılacakları var, ölçü filan aldık.O ölçüleri bilg. a geçirirkne de size bir bakayım dedim.Kimseler yok ama neyse.Herkes pazar gezmesinde sanırım.

Kuzicim, allaha şükür bu sene öyle çok hastalık geçirmedik.Arada böyle bir burun akması filan olduğunda da ılık bir şeyler içiriyorum.Bal limon veriyorum çabucak atlatıyoruz.Evde bal bitmişti, bugün köye gitmemizin bir sebebide bal almak içindi.Aldım balımıda çocuğuma veririm şimdi:)))))İnşallah çabucak atlatırız.
Yeşim kendi kendini korkutmuşsun canımcım yaaa, boşuna paniklemişsin.Neyse senin orada neredeyse ertesi gün akşam olmuştur.İnşallah bu gece rahat rahat uyursun:)))))

f.ebrara, sağol canım bilgiler için, ellerine sağlık:))))
Maşallah serpil, kutlarım seni canım.100 leri çekmişsin, bundan sonrakilerden de alırsın 100 hiç takma kafana.Çağan iyi olsun inşallah bir an önce.
Duygu bizim ki artık parkın yanından geçerken parka gitçem diye tutturuyor:)))Öğrendik parkıda, neyse yaz geliyor, yeni eve taşınınca da anneannesiyle çevrede bir sürü park var , giderler bol bol.
Fazilet bu sene de marmarise gelirseniz , bize kesin beklerim.Geçen sene kaldığınız otelin arkasındaki sokakta bir ev tuttuk.Denizde yakın, merkezde.

Şimdilik bu kadar , ben çıkıyorum kızlar.Yarın görüşmek üzere:))))

merhaba:))
ay bu kız 2 gündür delirtti beni,öle kaba,öle aksi ki..yemio ama aç aranıo..ne versem vuruo!!amannn evlerden uzak valla..
neys ii gezmeler:))

merhaba hanimlar
bizde bugun gecmeye gittik, iyi geldi acildim biraz. bu aksam bol bol uyuyacam ins
Defne pijamasini cikariyor surekli bugun 1 saatligine uyuyayim dedim uyur diye yatirdim besige kalktim sonra bir baktim altinda birsey yok osekil yatmis ins hasta olmaz ya.

Meralcim hayirli olsun eviniz canim. BUyuk oglana da Allah zihin acikligi versin.

Kuzi haklisin kendi kendimi korkutuyorum iste isim gucum yokya.

Bu arada Turkiyeye gider gitmez dikis makinasi almaya karar verdim kizlar
Defneye elbise dikmek istiyorum. hic dikmedim ama deniyecegim cok hevesliyim
ins beceririm birkac elbise modeli cizdim. Kayinvalidem anlar dikisten ondanda
yardim almayi dusunuyorum.

bu yaz kocisle tatile cikmak istiyorduk koycegize gitmeyi dusunduk ama sanirim yine
calisacagi icin denk gelmeyecek gelecek yila kaldi artik napalim.

kizlar siz bebislere nerden ayakkabi aldiniz, hani rahatlik acisindan hangisi daha iyi
olur. Ozellikle bebegi yuruyenler , tavsiyelerinizi bekliyorum.
ben kizima cizme gibi birsey aldim ama tabi yurumedigi icin kullanamadi
bu yaz yurur diye dusunuyroum hic yazlik ayakkabisi yok, nerden alsam acaba ?

selamlar hanımlar nasılsınız bugun hazır oğlanı uyutmuşken iki dkk bakayım dedim...
evde tekim bu arada kaynanam da işe başladı 1 haftadır gidip geliyo
oğlumla vakit geçiriyorum bol bol bende
sabah kalkıyoruz kahvaltı evi topla falan öğle ye kadar oyalanıyoruz
öğlen 1 gibi felan çıkıyoruz
havalar ısındı ya doğru parkaaa...
oğlum kaydıraktan kaymaya bayılıyo şimdi birde merdivenlerinden çıkmayı öğrendi deli oluyo
o çıkıyo oturtuyoruz bekle kayma sakın diyip altt tarafa gidiyorum ona bakıp hadi hoppaaa diyorum
oda kendini bırakıp kaydırıyo kumlarda felan oynuyo biraz sonnra 2,5-3 gibi eve gidiyprum yemek vee biraz şekerleme yapıyoken bende yemek vs... günümüz çok yoğun geçiyo yani sizler neler yapıyosunuzz...

yeşimcim nasılsının canım...korkma ne var bu kadar korkacak...
al kuzunuda yanına devril yat işte....
bu arada elbise dikiminide biliyorsan nie dikemeyesin ....

Son düzenleme:
yeşimcim biz babaanneyle beraber bu akşam çıkıcaz ayakkabı almaya ama
özel bi markamız yok çocuğun taşıyabilmesi açısından hafif bi ayakkabı ve ortabedik olmasına özen gösteriyoruz biz...
insan kendine olsa bu kadar özen gösterip almaz ama ona hem özel hem özenerek ayakkabı seçiyoruz
para miktarına bile bakmaksızın dükkan dükkan gezinip öyle alıyoruz.

ıyi pazarlar... Uzuuuuun çok uzuuuun zamandan sonra aybüke bugün çok güz<el uyudu. Gece hiç uyanmadı, sabaha karşı iki yudum su içip tekrar uyudu:)) Hep böyle olsalar keşke:)

yeşimcim yürümesi için alacağın ayakkabıyı,yürüdüğü zaman al derim ben ,numarası değişebilir çünkü..
şahap da güle güle giysin ayakkabısını..
ben bekliorum azcık daha ısınsın die havalar,bizim ayağımız 18 numara!!belki büyür diorum:)))
kastamonuda da elma şekeri die izmir firmasının ayakkabısını gördüm,deri gayet hoştu..belki ndan alırız ya da ankaradan gene:))
kız anaları harbi var mı tavsiye??

valla bize hediye ayakabılar geldi kanzdan falan. ama istanbula gidince conversten aldık. çok cici ve rahat.

yemek konusunda çağanda kendi yiycekmiş ama kaşığı ters çevirip götürüyo ağzına. yani ğaza gidene kadar hepsi dökülüyo. yardım da kabul etmiyo. dün kaşığı aldım elinden diye dolu kaşığa bi yumuruk hepsi halıda. bende kızdım kalk yemek yok sana dedim. sofradan kaldırdım. bizle oturdu tekrar sofraya ama aradan 3 4 saat geçmişti. deli gibi tırmandı ama vermedim. ben bunu açlıkla terbiye edicem artık. gerçi yine pek yemedi ama bu sayede azcık et yedi. oda yeter.

çağan anne demiyo inat etti. hafize yalçına yaatın ercana erdan baba amca diyo ama anne yok. bide ercan amcasını taklit ediyo. gırtkağından acaip bi ses çıkarıyo. komik şey. kibar seslaer çıkarcana kaba saba..
bide kur işini abarttı. tv.de kız çocuk görsün hemen bakışlar değişiyo öhöö yapıyo ve kızın karşısında oynamaya başlıyo bi gözlede kızı kesiyo bana bakıyomu diye. alen yaaa.
haa saklambaç oynamaya başladı perdelerin arkasına saklanıyo ve kıkırdıyo bulamadığımızı zanediyo. işte böyle.

saol canım..kibar olacak ayakları kızının canım...
şahaba biz 22 numara alıcaz yazlık yaz sonuda heralde 23 felan olur gibi geliyo...
serpilcim maşallah çok yaramaz ama bi okadarda çapkın olacak...

inşallaaahhhh aminnnn
bizimkide hala düzelmedi gecede 6-7 kez kalkıyo yaa...
dua ediyorum artık düzelsin ya rab..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…