2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Geçmiş olsun canım ezgide 3-4 gün sürdü ateş gecenlerde antibiyotiğe başadıkta çocuk kendine geldi bizede mikrop almış demişti dr... zaten soğuk alınca ezginin burnu akıyor hemen anlıyorum ben ...

Deryacim bakacagim sitesine simdi. sagol canim.

Incicim Duyguda demisti hatta esimde diyor yurumeye baslayinca al elinde kalir diyor
sanirim dogrusu da bu. Bir adim atti gecen gun bende heveslendim :kedi: :kedi:

bana hediye gelen ayakkabi numarasi 22 iymis baktim ama bir tanede adidas var ,sanrim
onun alti yumusakti ama kac numara hatirlayamadim.evde kalmisti oda dogum hediyesiydi.
Istanbuldan alicam burdan pek model begenmedim.
birde ne kadar sklikla ayakkabi numarasi buyuyor yani bir ayakkabiyi kac ay giyiyor
kac ayda bir alinmasi lazim ayakkabinin ???

Deryacim baktim siteye cok model yok sanirim koymamislar ama olanlar
guzeldi. Birde ayak numarasini olcmek icin bir aletleri varya ben ona bayildim
iste budur diyorum, bu kadar guzel dusunulebilir gercekten. sanirim oradan alacagim
ama orasi sadece bebek ayakkabilarimi satiyor canim. yoksa cocuk ayakkabilarida varmiydi ? resimlerdekiler bebek ayakkabisi gibiydi.

bende baktım az model var hem şık hem işlevsel bence magazada cok model var

bizimkilere göre ayakkabıda var büyük çocuklara görede var...(ilk adım ve 10 yaş sanırım ) PAPŞIN çok meşurdur bakırkoyde...

ezgi 20 numara ayakkabılarını 4 ay giyebildi... şuan kesinlikle olmuyor ayagına...

emel çok geçmiş olsun evet ateş olduğunda soğuk su veya buz tehlikeliymiş çocuğu tiskindirmeiycek derecede ayarlanması gerekiyormuş ne sıcak ne sokuk, inş çabucak atlatırsınız.

inaysa kız ne bilim sınav var diyince bende başarılar diledim bilmiyorumkismile, olsun sanada hayatında başarılar :)))

ceyline maşşallh, darısı bütün cocuklarımıza, mirayda bana baba diyor :)) anne dememk için çaba gösteriyor ama öğrenicek kaçarı yok kaydirigubbakcemile3

cuma kşam mirayın altını değiştiriyordum birden kaçdı, neyse hadi ozman git tuvalate çişini yap dedim, tuvalatin önüne gitti ve kapıyı itti, bende koşdum klozatin yanında durup çiş yapdı ay gözlerime inanamdım hiç zorlama alışdırma olmadı, kızım tuvaletin nerde olduğunu biliyor, oakdar şaşrdımki anlatamam klozete oturtmaya çalışınca ağlıyor ablamın oğlunu sürekli görüyor sanırım heves yapmış haberimiz yok, cmt pazar arada çiş vakdi diyip götürdüm ve her götürmemde yapdı, inanın cuma akşamından pazar gününe kadar sadece 2 bez kullandık oda kakası için, inş yakında işden ayrılınca kızımla dahada ilgilenicem,

Çok üzülüyorum dün gece yarım saat arayla hep uayndım her uyanmamda üstü açıkdı yanımda uyuduğu için benide uyutmuyor babasınıda bizde uykusus kaldığımızdan çoğu zman üstü açık klıyor okadar üzülüyorumki resmen vijdan azabı çekiyorum kızım üşütüyor hasta oluyor neden kalkıp üstünü örtmüyorsun diye kendi kendime kısıyorum,

herkese slm kızlar

saol canımm ççok şükür ii

tşk ederim canım Amin inşallah

canım doğumum inşallah normal olucak duru 3500g doğdu dr hiç yanılmadı kontrolümde 3400 demişti 3 gün sonra 3500 doğmuştu.aslında kilo çok önemli deil yeterki sağlığı yerinde olsun kilonun tek ii yanı zayıf olunca bakımıyla çok daha yakından ilgilenmek gerekir ama kilosu yerinde olunca bakımıda daha kolay oluyo ama dedimya o sağlıklı olsunda gerisi boşş
ikinci bebeğine gelince dr çoğu ilki sezeryan ikincide sezeryan diyolar ama benim bildiğim ikincide normal oluyo canım.

saol canımm

saol canımmm öle oldu valla benim oğluşta anne çokk şanslı olcak benim kaan ama siz önce durunun annesisiniz dimi teyzeleri :)))))

canım uyku tulumu giydirsend ya miraya ozaman rahat rahat vijdan yapmadan yatar uyursun işte,ben çok memnunum valla altına sıfır kol badi çok ince bi pijama takımı ve çorabının üstüne uyku tulumunu giiydirip uyutuyorum üstünede çok ince bi battaniye atıyorum ama onu atıyo tabi genelde hemen öle uyuyo sabaha kadar maşallah hiçte üşümüyo sıcacık uyanıyo.ilk denememde iki gün mızmızlarndı ama hemen alıştı şimdi hiç yadırgamıyo dene sende istersen.

Merhaba kızlar, ev için yaptığınız tüm iyi dilekleriniz için teşekkürler.Daha taşınmadım, çatısını yaptırıyorum ama ayın 15 i gibi taşınmış olacağız sanırım.
Chef maşallah kızına güzelim, bizimkinde 4-5 kelime varsa da onlarda çok nadir çıkıyor ağzından:))) Kilosuda fena değil , sonuçta sağlıklı olsunlarda.Güle güle giysin ayakkabılarınızda.

Faziletçim eymen maşllah çok hareketli, o yüzden epey zorlanıtyorsun.Ama maşallah de, boşver sinir olma.

İnci, diş çıkartıyorya çağan şimdilerde o yüzden yemiyordur.Yiyen çocuklar bile diş çıkartma dönemlernde hiç yemiyorlar.Bi kaç gün sonra eski, düzene dönersiniz yine.Sana da kolay gelsin, şimdiki öğrenciler böyle.Başımda var bi tane.İnşallah küçük böyle olmaz:)))Ama erkeklerde çoğunlukla bu ders çalışmama olayı var.

Sevdacım maşallah kaan beyimize.sağlıkla gelsin, normal doğum yapacaksın, sevindim.

Emelcim onatada geçmiş olsun, ateşi düşmüştür inşallah.

Derya, ezgi çıldırmıştır artık bir yerden sonra.Haklarını almayı öğrenecekler yavaş yavaş.Biz arkadaşlarıyla tartıştığında filan karışmıyoruz.1 yaş büyük bir kız var bizim sitede, arada 3 komşu bir araya gelince, bizim oğlanlar kızın elindeki herşeyi almaya çalışıyorlar.Sürekli ikisi bir arada oynadıkları için ona karşı güçlerini birleştiriyorlar.Şimdilik egehan tunca karşı korumacı davranıyor.Tunca kim kızarsa direk karşısına geçip tuncu korumaya alıyor:))))))Bakalım büyüdüklerinde ne yapacaklar.

Yeşimcim, 3-4 ayda bir ayakkabı numartaları değişiyor, o yüzden bence de acele etme.Zaten önümüz yaz, bence yazlık ayakkabı al.Ama türkiyeye döndüğünde alırsan daha iyi olur.Egehana ilk aldığımız 21 di, şimdi 22 oluyor ayağına.Ama yazlık ayakkabısını 23 alacağım.Ayaklar ilk 2 yıl çok gelişirmiş, o neenle alına ayakkabının biraz bol olması lazımmış.Rahat gelişeb,ilmesi için.Geçen gün nette okumuştum.Sıkan ayakkabıyı kesinlikle giydirmeyin diyordu dr.

Maşallah semracım miraya.Aslında çocuklar gördüklerini taklit ettikleri için, hemen öğerenebiliyorlar herşeyi.Zorlanmadan çok rahat bir şekilde çiş olayını atlatırııs inşallah:))))Sevdanın dediği gibi tulum giydirsen çok rahat ederdin aslında.Vicdan azabı da çekmezdin.Ben tulum alıp giydirmeye başladığımdan beri çok rahatım.Sevdanın dediği gibi atlet badinin üstüne ince bir pijama takımı giyidiriyorum.Üstüne de tulumunu.Üstü açılmış açılmamış hiç önemli olmuyor gece o zmana.Çünkü ben örtüyorum, arkamı dönmeden tekmeyle açıyor zaten.

merhaba kızlar hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim ateşimiz 38 lerde dolaşıyor hala ilaçlar ancak etkisini yarın göstermeye başlar herhalde burnumuz tıkalı çok en çok o zorluyor nefes alamadığı için uykusunuda güzel yapamıyor birde burnunu sildirmiyor sıpa :)

canım çok geçmiş olsun yaa ne zordur şimdi sanada onatada valla bizim bu hastalık çözümlerimiz fixtir geneldede işe yarıyo eğer içiyosa limonlu ballı ıhlamur,uyuduğunda viksli buhar makinesi vede uyku öncesi burun damlası sonrasındada ağız popasıyla çekme istersen dene canım

slm bayanlar bende 2009 ocak annesiyim kızım var adı duru hepinizle tanışmak isterim :))

ben direkk onuya dalıcam. bugün kocişle kavga ettik. gitmiş yumurta haşlamak için makinalar varya ondan alımş. daha geçen gün bana sormadan bu mutfağa bişey alma demiştim oysa. ben neyi nereye koycağımı bilemiyorum adam habire dolduruyo. kızdım bende.baya bi söylendim. kendin kullan nereye kaldırırsan kaldır benim gözüm görmesin temizliğinide kendin yaparsın dedim ve daha baya bişeyler söylendim işte. oda klavuzunu okuyodu eeeeeehh seni mi çekicem dedi bi hışımla kalktı alete ait ne varsa topladı çöpe attı. çağanda bizi seyrediyo tabi en çok ondan utandım. sonrada gitti oturdu. benden de kızartma istediydi onu yapmaya girdim bi parti kızarttım sonra açmısın yapıyorum dedim yemiycem dedi paşa bide ona sinirlendim ben adama yemek yapıyım yemesin bari yapma de dimi. akşama kadar evin içinde çağanın dağıttıklarını toplamaktan ayaklarım şişmiş yemek yapıyoz yemiyo. neyse kapattık ocağı oturduk sonra kalktı kendine kızarttı ve hiç bize sormadan oturdu bi güzel yedi. benim yemediğimide biliyo. ay ne fena bu erkekler ya. üfff ya neyse yazdıkça kızdırıyorum kendimi kafamı toplayıp ineklemem lazım. perşembe bidaha sınav var malum...

selam kıslar, ben kızçemi gönderdim babaannesiyle tatile ama içim kan ağlıyo, babasıyla oturup ağlaştık akşam bi müddet (
ev nekadar boşmuş meğer o yokken yaw, inşallah memeyi kolay bırakırda gönderdiğime değer bari, bu gece ne yapacak acaba canım benim off çok üzgünüm.

Smrisk aynı dert bende de var, hiç üstünü örtmüyo, daha ben örterken tekmeyi basıyo yorgana, bizim evde baya serin oluyo, geceleri bende sürekli emzirmekten artık ne yaptığımın farkında değilim sürekli üstü açık kalıyo, kendimden nefret ediyorum bu yuzden
ben uyku tulumuda aldim ama buyuk aldigim halde hemen kuculdu bi daha da almadim. Miray'a da maşallah 41 kere en erken çiş yapan o olacak galiba aferin ona.

ekinsu cok gecmis olsun, sirkeli bez koy karnina falan cok korkuyorum ben atesten.

Ben ilk adım ayakkabısını Tiflani diye bir marka aldım, güzel modelleri var, bizimkinin ayakları tombul, topuk yok, o yüzden ayağına göre ayakkabı bulmak çok zor oluyo, 20 aldım boydan oluyo ayağına ama içine giremiyo, 21 aldım o da büyük geldi ama olsun hemen büyüyo nasıl olsa, altı yumuşak, daha yeni yürümeye başlamasına rağmen ayakkabıyla hiç sıkıntı çekmedi çok rahat yürüyo, fiyatı da fena değil 45'e aldım. Yalnız biraz terletiyo ayağını normalmidir bilmiyorum.

Son düzenleme:
Ha Ekinsu burun tıkanıklığı için doktor bize sinomarin children diye bi sprey vermişti, onu sıkınca burnunun içini baya temizliyo ne var ne yok akıyo dışarı, ama yine de açılmazsa ben otrivin pediatrik kullanıyorum, günde bir kez falan, üç günü geçmemek şartıyla tabi, çünkü burnunu açamazsam ağzından nefes alıyo, zaten geniz akıntısı da oluyo, bu seferde boğazı tahriş oluyo, burnunu açmak lazım bi şekilde.

kuzicim allah kavuştursun meleğine. onlarsız bu zmana kadar nayapmışız dimi. ne boşmuş hayat.. neyse canım inşallah dediğin gibi olur emmeyi unutur..

günaydın kızlar

saolun hepiniz, valla gözlerimin içi yanıyor cayır cayır iki gecedir uykusuzum çocuk burnuna sprey sıktırmıyor şurubunu içmiyor saatlerce peşindeyim hadi becerdim içti diyelim tükürüyor off offf ne zor şu hastalık ya 2 gündür ikimizde perişan olduk sinirlerim tepemde birde sürekli mzımız herşeye ağlıyor napıcam şaşırdım ya , Seda viksli buhar makinesini denedim ama işe yaramadı ya burun aspiratörünğde kullanamıyorum burnuna el değdirmiyor kıyamet kopuyor o yüzden ne silmek ne sprey sıkmak nede içini temizlemek mümkün onatın hastalığında bunlar kabus benim için malesef

Serpil üzülme ya hepsi böyle sen kızdın söylendin ya aklı sıra işte sana terslik olsun diye hem çöpe atıyor aldığını hemde yemiyor adamların ortak huyları bu işte çöpe atmak yada yemek yememek kimi cezalandırıyorlarsa

Gunaydin kizlar
Defneyle savastik sabah yine. Ekmekle peynir zeytin filan vereyim dedim.
bir dilim ekmegin icini yedi bende sevindim meger agzinda biriktiriyormus
tukurdu sonra bende kalktim meyve puresinin icine buskivi ufaladim bari icini
tutsun diye yedirmek istedim ayaktaydi bende sandalyede oturuyordum agzini kaciricak
diye dengesini kaybetti kuuut kafasi sandalyenin kenarina. sonra sakinlestirdim
buz tuttum biraz sustu yine deneyeyim dedim bu seferde bogazinda kaliyordu
ogurdu tikandi cok kortum moralimde acayip derecede bozuldu
yani kafami carparim bogulurum gerekirse ama yemicem iste diyor bende biraktim kendi haline oynadi biraz sonrada yatirdim ac ac. bu cocuk adami kanser eder ya
ya insan kahvalti yapmayi nasil redderer yani benim aklim almiyor bende sinirden
birsey yiyemedim zaten
Emelcim cok gecmis olsun Onat a ins biran once duzelir. Allah sifa versin canim

Semracim masalah Miray zaten cocuklara oyle baski yapmak hic iyi degilmis
tuvalet egitimi diye birsey yokmus, KEmal tugcudan okumustum galiba
Onlar insan zamani gelince soyler diye yazmis. bende zormlamyi dusunmuyorum
ben wc ye gidince yerini biliyor bana bakip cissssssss ciss gibi laflar soyluyor
bende diyroum yaza belki heveslenir yapar. :)

Canim uyku tulumunu siddetle tavsiye ederim benim aklim hc kalmiyor bir o var ustunde
bende ohh hic kalkmadan sabah ediyorum. Daha once ne uykumdan anlardim ne yattigimdan

slm bayanlar bende 2009 ocak annesiyim kızım var adı duru hepinizle tanışmak isterim :))
:
Hosgeldin seda 2 sedamis 2 duru muz mu oldu simdi? Tesadufe bak :)

Serpil oluyor boyle seyler ya. bende buna benzer seyler yasiyorum arada. bziimkide
Belki heves etti aldi cok mu ufak mutfagin , seni de anliyorum ama oda ben dusundum aldim onun yaptigina bak kiziyor bana diye dusunmus olabilir canim.
Bence kucuk birsey konusun kirmayin birbirinizi.

canım gecmiş olsun tekrardan aynı sorunları gecen hafta bende yaşadım çok zor oluyor ilça içirmöek bi dert burnuna damla damlatmak bi dert, valla ağlasada tekrar çıkartsada ne yapıp edip içirmeye çalışıyorum.allh yardımcımız olsun,

uyku tulumu önerileriniz için tşk ederim, bugün yarın ilk işim uyku tulumu almak olucak,

valla benim kociş kızsada yemek yer :))) ya bilmiyorumda serpil düşünsene alırken neler aklından gecirerek almışdır eşin, yüzünde bi gülümseme belki olmuşdur serpil görcek kızıma yumurta pişicek ama eve geldiğinde senin tepkinle üzülmüşdür, bence o onu almak istemişse alsın acık söylim ben eşimin aldıklarına karışmam o mutfakda onunda istediklerine yer olması gerekir veya evin içinde, inş yazdıkalrımı yanlış anlamıyorsundur gercekden ben senin yazını okuyunca üzüldüm, önceleri babam bişey alır gelirdi annem bu ne gerksiz şey bana sormadan neden aldın der kzardı, babamın ne düşüncelerle alıp getirdiği ufacıkda olsa hiç bi espirisi kalmıyordu adam aldığınada almadığınada pişman oluyordu bence böyle yapmamk lasım kullanmasanızda koyun dolabın diplerine oradada biyerler vardır galiba.

yeşim mirayda kahfaltısını yapmıyor, duru ya gecmiş olsun inş şişlik falan olmaz kafasında,
mirayda ben wc ye gidince geliyor arkamdan cis cis diyordu, zorlayıpda hem onu hırpalamak hem kendimi yormak istemem daha çok küçükler zamnı gelince öğrenir yaparlar.

Seda hoşgeldin aramıza bizde seni tanımak isteriz,

kuzi allah kavuşdursun, çok büyük bi boşluk olmuşdur inş çabucak gecer bi haftanız da kavuşursunuz, buarada memedende kesilmiş olur sende rahatlarsın, bizede haber ver bakalım gece uyumuşmu, seni aramış mı, merak ettim valla.

gecdiğimiziz hafta sonlarında bi gün evi temizliycekdim havada güzeldi, eşim dediki mirayı hazırla anneme götüreyim iyi deidm verdim gittii bende işlerimi yapdım, sonrada dedik hadi alış veriş yapalım rahat rahat bi gezelim, ama inanın içim acıdı bundan sonra gezeceksem kızımla gezicem o bana yük değil bi armağan dedim ve çok üzüldüm.

Son düzenleme:
Günaydınlar hepinize kızlar,
Hay allah burun tıkanıklığı çok kötü oluyor canım yaaa, ben oynayarak filan temizlemeye çalışıyorum.Burnuna ellettirmiyor ama gel bakalım sen sil burnunu filan yapıyorum, oda pyunla burnunu teizler gibi yapıyor, biraz olsun temizlemiş oluyorum.Sende dene belki oyunla kabul eder.

Hoş geldin seda.

Hay allah canım yaa, erkekeler bazen düşünmüyorlar canım.O iyilik yaptığını düşünmüştür.Sana kolaylık olacağını düşünmüştür.Sen tepki gösterince de olaylar büyümüş.Sende bozma moralini, boşver almışsa almış de, semranın dediği gibi at dolabın içine.Zaten çöpe atılmış ama.Neyse.Sıkmayın canınızı böyle şeylerle.Çağanın yanında da tartışmayın güzelim.

İnşallah istediğin gibi olur, memeden kesilir güzelim.İlk ayrılmalar hep çok zordur zaten.Allah kavuştursun bir an önce.

Merhabalar,
Sepetçi canım üzülme erkekler bazen nedensiz garipleşiyolar, takma kafanı
Kuzicim ayrılmak çok zor kuzucuklardan bilirim, 2 ay önce 3 günlüğüne yurt dışına gitmiştim benim için çok zordu kızımdan ayrılmak, Allah ayırmasın evlatlarımızdan.
Onatı kocaman öpüyorum, hastalanmışta mızmızlaşmış küçük bey...
Seda hoş geldin.
Yemeğe çıkıyorum, herhalde bir daha giremem bugün. Herkese güzel bir gün, bebişlere sağlık diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…