2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabalar bugün pek uğrayan olmamış herhalde dün gece çağanda bişey yemeyince zorla bir kaçkaşık süt vereyim dedim tabi nekadar yediyse hepsini çıkardı salı günü dr kontrolümüz var bakalım ne diyecek buaralar yine hiçbişey yemiyor dişte görünmüyor hiç hadi ondan desem ama oa yok evde temizliğe başlamıştım geçen hafta bir salonu yaptım kalan her taraf kalmıştı ay yapıcam ama vakit bulamıyom yardımcıda yok çağana biri baksa ben yapsam valla çocukla hersey yarım oluyormuş yengeme kızardım bu evin hali ne diye ay ş,mdi diyorumki kadın hem çalışıp hem iki çocukla iyi yapıyormuş yine

geçmiş olsun neyse rahatlamıştır heralde di mi artık??
valla inat bizde de çook ama ben de inat,meral gibi bırakıorum yerde tepinip duruo..tabi hep işe yaramıo ama işte azcık idare edioruss..

meraba arkadaşlar..
kızım benimle hiç oyun oynamak istemiyo..çok çabuk sıkılıyo...bi dünya oyuncağın yüzüne bile bakmıyo..ama iş çekmeceleri boşaltıp,kanepe tepelerinde koşmak olunca üstüne yok..
siz nasıl oyunlar oynuyorsunuz?
ve ençok sevip oynayıp sevdikleri oyuncaklar neler?

merhaba ..
duygu nil nasıl oldu tekrarlamadı değil mi ?
bıngıldak meselesini bende yazacaktım fırsatım olmadı seda demişti
hoşgeldin seda bu arada aramıza:)
erken kapanması iyi birşey değil 18 aya kadar kapanması gerekiyor yavaş yavaş
multitabs kullanıyordum bende 1 yaşta kestim kapanmasına az kalmış

serpil montesori eğitimi bogunu ben ilk aylardan beri takip ediyorum ama burdaki herkesin bildiğini düşünüyordum nedense montesorimiz var ya:)) gerçekten bazı oyunları dikkatını çekiyor keremin ama bazılarını saçma buluyo

f ebrar bu yaşta hele yürümeye başlayınca oyuncaktan çok keşfetmek daha çok ilgilerini çekiyo eminim hepimizin bebeği aynı:)
kuzi Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi..
ayşegül nazada geçmiş olsun birşeyi kalmamıştır umarım bugün
dün kerem ilk kez pipetle m.suyu içti
3 gündür biz de birşey yemiyorum azılar geliyorum dedi
gecelerde kabus oldu Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
çok zormuş bengüzarcım iyi yapıyosun bırakmamakla, bende hep hayır dedim ama öyle bi zamanda tatile gitmeye karar verdiler ki, bırakacak yer yoktu bu hafta için, mecburen yani.

Bizimki de çok inat oldu hemde aslında çok istediğinden değil yasak olduğu için isterim diye tutturuyo, birşeye hayır diyosam o okadar kıymetli oluyo ki, bende hiç ilgilenmiyorum ama babası sağolsun hiç kıyamıyo, ne isterse elinde ikide bir kavga ediyoruz onla :))
Güneş gören çocuk için dewit 3 çok gerekli değilmiş zaten, bizimki aylardır dışarı çıkamıyo hep evde yada kapalı ortamlarda.
Evet watercim ençokta ona üzüldüm zaten hem onun için en önemli şey olan memeyi bırakıyo hem ben yokum o yüzden çok pişman oldum. Bu ikinci bebiş planlarıma göre gelseydi anında çıkardım işten ama borçlarım var şuan şeytana lafına uyamıycam :)))

Çocukların dönem dönem iştahsızlıkları oluyo nedense, mevsim değişikliklerinden de olabilir, Elifte bir hafta güzel ısrarsız yiyo, ikinci hafta peşinde koşturmaktan bi hal oluyoruz. Temizliğide bi başlayıp hepsini bir seferde bitirmezsen o temizlik bitmiyo, ötekini temizliyene kadar temiz yer yine kirleniyo ama çocukla malesef hepimizinki aynı şekilde, ben saldım çayıra mevlam kayıra :))

Son düzenleme:

bizimkide oyuncakların yüzüne bakmıyor desem yeridir , bi birini alıyor 1 sn sonra diğerini 1 sn sonra onuda atıyor hemen ya mutfak çekmecesinde ya yatak odasında yada çamaşırlığın tepesinde ama normal olanda bu zaten şu an keşfetme zamanları ne kadar keşfederlerse ve araştırırlarsa beyinleri o kadar çok gelişirmiş
benimle oyun oynamayı sevmiyor dediğin gibi babasıyla oynamayı seviyor buda normal çünkü ben onun ihtiyaçlarını gideren kişiyim ama babası oyun arkadaşı :) en çok Onat nerdeymiş nereye saklanmış aaa burdaymış cee ee oyununu birde yastıklardan ev koltuk vb. yapmak gibi oyunları seviyor birde kitapları okuyoruz resimlerine bakıyoruz

Son düzenleme:
demek ki bu zamanlarda bütün çocuklar aynı şeyi yapıyormuş:bbo:
akşama kadar çekmeceleri ben yerleştrimekten yorulyrm ama o boşaltmaktan yorulmıyorkafamçokkarıştı
akşam olduğunda mutfak eşyalrı odalardaa,yatak odası çekmeceleri eşyaları mutfak vs envay çeşit yerde oluyrbilmiyorumkismile

ii akşamlar
okuyamıorum geçmişi
duygunun nili nasıl olmuş inşallah geçmişdir
berrakta tam atlattı gibiydi gribi,yeniden tekrarladı sanırım tekrar burnu akmaya hapşurmaya başladı,öksürükte arttı,havada mikrop var sanırım salgn herkes hasta,şurupta işe yaramıo artık galiba,dr a götürcez artık,bizimde babamızın nazarı değdi sanırım,o gün arkadaşlara bizde, berrakta kolay kolay hastalanmayız dedi,ertesi hafta kendiside 2 gün yatmak zorunda kaldı gripten(ben genelde dikkat ederim çünkü ne dersem anında gelir başıma(

kuzi bebğinizi güle güle büyütün. kaynanoşa gelince de beşveeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

insan kendi çocuğunu bırakamıyo ama başkasının çocuğunu bıraktırmak kolay geliyo herhalde. biz acemyiz ya onlara göre o yüzden onlar bizden daha iyi baktıklarını zannediyolar. ama bi çocuğa istediklerini annesinen başkası veremez onu atlıorlar. nası yani 6 günde hiçbi değişiklik yok mu. bi kelime bile mi öğrenmedi diycen al sana. insan her yaptığını merak ediyo dimi gözünde canlandırmak için bi şeyler duymak istiyosun ama yok verilen cevaba bak.
benim kaynanamda bırakırsın bize ayda bi iki ayda bi gelir görrsün dedi. çok yakkın ya van bandırma...
haftasonu gitcem bi gece kalıp geri döncem anam kabus gibi.
valla borakamam istifa eder oturur çocuğuma kendim bakarım diyince ayy şaka yaptım bırakma zaten dedi ama komşulara anlatırken duydum böyle böyle dedi diye.. neyse baktı taviz yok ee mecbur kalırsak bizde geliriz bakmaya dedi.

ay bi lafı ne kadar uzattım.
başak ben montesori eğitimi dediğim gibi yeni buldum. benim çok hoşuma gitti.
en çok dikkatimi çeken:
çocukla oynayacağın zaman konuşmadan ilgisini oyuna çekmen ve yaptıklarını anllatmadan yapman ve çocuğun seni taklit etmesini sağlaman oldu.

dün kumbarayı aldım içindeki paraları yıkadım kuruttum bi kasenin içine koydum. sonra oturdum paraları atmaya başladım. çağanı görmeliydiniz o minicik elleriyle beki 50 tane parayı bıkıp usanmadan kumbaraya attı. düşürdüklerini toplayıp onları da. ağzına atar diye korktum ama hayret yapmadı. baya oyaladı onu. tavsiye ederim..

neyse abarttım yine.

esra cım berrağada çok geçmiş olsun. valla bende hastalanmıyoruz demeye korkuyorum. yaşına kadar çok iyiydi ama yaşına girdi bu iki oldu. inşallah çabuk atlatırlar..

kızlar bu arada çekmece dolap işleri. çağan o işlere çok erken başladı. nerdeyse 8 aylıktan beri çekmece karıştırır. ben hiç yapma demedim. sadece temizlik malzemelerini en dip dolaba yerleştiridim. bi iki yeltendi ama herşeye hayır demeyip oraya deyince anladı herhalde tehlikeli yapmadı. sırayla tüm çekmeleri karıştırdı. merağı gidincede bıraktı. yatakodasına tek çekmece akalmıştı oda boyu ermediği için bakamıyodu şimdi sadece orayı açıyo orayıda keşfetsin doysun bırakır. ben sadece yanında oturup bişeylerle oyalanıyorum ama gözüm hep üstünde.

merhaba canım benim kızımda oyuncaklarınla çok ilgilenmez ama yani tek başına asla oturupta oynamaz babasıyla veya benle çok güzel oynuyo bu aralar o kadar gezme meraklısı oldu ki uyandığı gibi hemen dışarı çıksın istiyo gezdiriyorum geliyoruz ama maşallah 41 kere hiç karıştırma atmadökme çekme gibi huyu yok o yönden çok rahatım evimde kırılcak çook eşya var kaldırmadımm duruyo ellemiyo cici diyoo kuzumm :))

merhaba hanimlar
biz valizlerimizi toplamaya basladik, hic sevmiyorum boyle toplan tekrar gidince duzelt filan
offf biran once bitse su isler. 1 koca valiz Defneninkilerle doldu daha bizimkiler duruyor
bir yarin kaldi obur gun cikiyoruz nasipse yola hihoyyyt

esimle aramiz yine limoni tabi ayy ben hediye almak istiyorum, cok yorgunum git al diyor
ya ben tek basima nasil gideyim fikrini sormak istiyorum hic yanasmiyor ya.
hep yorgunmus ben onun dinlenmesine izin vermiyormusum. gozleri agriyor
dr git diyorum yok gidecek halimi varmis. goz damlalarinida hatirlamiyorum nereye koydugumu sanirim attim ben onlari ya tarihleri gecmisti yada bitmisti. niye atiyorsun
diyor yani diyorum mutlaka bir sebebi vardir atmamin tamda hatirlamiyorum ama bir yere koysam bulurdum demekki attim offf al damlana sahip cik o zaman dimi cantana koy,
defnden neyi kaciracagimi sasiriyorum ben ya.
ahh bu erkekler ya . ne kadar zorlar.
birde herseyi engelliyor ya.
bir seyi begeniyorum mesela alicam, gitmeye yakin alirsin diyor. gitmeye yakin oluncada
bu sefer yorgunum diyor, ben senle gezemem diyor ya . beni birinin engellemesinden
nefret ettigim kadar baska hicbirseyden etmiyorum ve bunu esim surekli yapiyor. hep
bir sebebi var ya. evlilik ne zor seymis ya kizlar. kizimi mumkun mertebe gec
evlendirecegim. bu kadar yukun altina ne kadar gec girerse o kadar iyidir yahu
bir psikologa ihtiyacim var istanbulda gidince gidecem.

kuzi sanada Allah yardim etsin. Calismak zorunda olmasan keske, ama mecburiyetler iste
gerci surekli evde duruncada zor , bende mesgale ariyorum. bazi yonlerdende calismak
cok iyi oluyor .

günaydın herkese bu sabah okuldayım ya ekenden girdim kk ya umarım herkes iyidir ve güzel bir hafta geçirir hasta olanlarda çabucak iyileşir işallah
yeşimcim sana katılıyorum valla erkeklei anlamak zor canımcım benimkide bazı yönlerden çok tembel beni uyus ediyor allahtan çağan konusunda çok dfuyarlı bişrde onla ilgili duyarsız olsa kafayı yerdim herhalde ama mevzu ben veya benim işlerim olduğunda eşimde hep sallar şugün yaparız bugün yaparız diyte o gün gelincede hep yorgun veya vakitmi var der çıkar işin içinden aman napıcan işte kızıyorum ama yine aynı artıok bende kendim halledebilirsem hallediyorum yoksa bekliyorum buarada yarın kocişin doğum günü o benimkini hatırlamadı bile bende sadece pasta alim diyorum çok bile dimi kıslar :))
oyuncak mevzusu olmuş dün ay bizimkinin oyuncxak stoğu toyikide bile yok vala ama çoğunun yüzüne bile bakmıyor arada oynuyıor işte çok sıkılıpta evde bişey bulamıyınca zaten ben hala oğlumu çözemedim gitti parka çıkıoz onu akranları sallanıyor kayıyor tatıravelliye biniyor bizimki havuza taş atıyor basket sahasının demöirlerini sallıyor parktaki tabelaları yıkmaya çalışıyor uçan kaçan börtü böceğin paşinde koşuyor gel sallim oğlum diorum daha salıncağa koyar koymaz indir beni diye zırlıyor ay neden böle acaba
buarada ders saati gelmiş ben kaçar görüşürüz

slm hanımlar hasta bebişlere geçmişolsun ... harika bir hafta sonundan sonra işteyim ... haftasonu hep sahildeydik hava harikaydı... ezginin yeni takıntısı kedi köpekler gidip seviyor sahipleri götürünce başlıyor aglamaya... ah bahceli bir evim olsa hemen bir goldon alırdım çok sevimliler ya ... çocuklara hiçbirşey yapmıyorlar

ESRACIM geçen gün eşime bizim kız ne zamandır hasta olmuyor dedim aynı gün hasta oldu tam 20 gün sürdü öksürük bazen denk geliyor işte böyle aman onlar hasta olmasın valla ya biz olalım mahvoluyoruz...

YEŞıMCıM hadi az kalmış geliyorsun artık gözün aydın... Git kendi hediyelerini kendin al güzelim ben tek başıma alışverişi daha çok severim zaten boşver eşin gelmesin :))

NıL hanıma çok geçmiş olsun iyi olmasına çok sevindim...

FıLıZCıM yine şekerin çıkmış üzüldüm buna ama şekerim çıkarsa diyede tatlıları götürmüştün dimi sen... Tecrübelisin güzelim yine dikkat edersin bu hamileliğide bitirirsin böyle...

Günaydın herkese,
Ay bahar geldi, çok mutluyum.

Hafta sonunda pek fırsat bulup giremiyorum, ama çoğunlukta aynı şekilde sanırım.Artık eskisi gibi sohbetler yapılamıyor:))))
yeşimcim iyice bunaldın herşeye takıyorsun, boşver gitsin.Hedye alacaksaan çık dışarı cabnım, eşinin sana destek vermesini filan bekeleme.Erkekler her yaşta böyle:)))Cumartesi annemle birşeyler bakalım diye çıkacaktık, büyük oğlan bende geleyim sizinle dedi.iyi dedim bende, neyse o arkadaşıyla çıkmıştı, bizde çarşıya gittiğimiz sırada aradı neredesini diye, bende marinadayız dolaşıyoruz dedim.Geldi o da arkadaşıyla.Biz mayo filan bakıyoruz, tabii onu giy ötekini çıkar yapıyoruz.Bu arada egehana sen bak biraz dedik.2 dk geçmedi uf anne hala beğenemediniz mi, hadi artık diyor.EEee gelmeseydin dedim bende:)))))Yani 17 yaşında da aynılarrrr, 47 yaşında da:)))))

Esracım geçmiş olsun canım, çabucak atlatır inşallah bebğim hastalığını.

Bizimde oyuncaklarla pek aramız yok.Sadece arabaları ile oynamayı seviyor, ama çekmeceler çok ilgisini çekiyor.Özellikle baharatların olduğu çekmeceden kavanozları alıp salonun ortasında düzene sokmak en çok hoşuna giden şeylerden.
Son günlerde altını değiştirdikten sonra bezini alıp, çöpe atmayı çok seviyor.Attıktan sonra da dolabın kapağını kapatıp bizden aferin bekliyor.
İncicim her çocuğun huyu farklı, bazı çocuklar bu tür oynlardan hoşlanmıyor.Çok hareketli olmasından kaynaklanıyor bir de bu.

http://montessoriegitimi.blogspot.com/
deryacım bu siteye giriliyor

Egehanda çok seviyor kedi köpekleri.Neyse kendi köpeğimiz var allahtan, ama bazen korkuyorum tüylerini filan çekiyor çünkü ısırmaya kalkar korkutur diye.Isırmayavcağını biliyorum ama korkmasın diye şimdilik hep temkinli yaklaştırıyorum yanına.Kedilerin peşinden de koşuyor ama onlar kaçıyor:))))))Peşlerinden koşmaktan yorulmuyor hiç:))))

tşk meralcim site için...

ya bende korkuyorum aslında herkes aşısını yaptırıyormu köpeklerine bilmiyorum bakımlıları sevmesine izin veriyorum :))) ama milleti esir ediyoruz bizimki köpek sevecek diye bekliyorlar başımızda yazık... gittiklerinde de ağlıyor arkalarından :))

ay evet meralcm bahar geldi ya çok şükür valla özledim şöle güneşli havalaı artık evde durmak yok geçen yılk küçüklerdi şimdi eve sokamayız bu sıpaları buarada mayolarıda almışssınız erkenden güle güle giyin canım ay bi,zde tatil yeri ayvalık olarak belirledik bakalım kısmetse temmuzda çıkıcaz 1 hafta lığına sonra 1 hafta balıkesir bir haftada amasya yapıp dönücez ağustostada çağanı sünnet ettiricem kısmetse kıslar siz süneti ne zaman yaptırcanız ya bide ağustos ayı ramazana denk geliyor napsak bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…