2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Başak ben senin dediğin oteli değerlendiriyorum peki geceleri odalarda çok ses oluyormu dışarıdan gürültü geliyormu malum bizim oğlan sessizliğe alışık 9 gibi de uyuyacak

canım otelde bahçe odaları ve ana bina odaları var bahçe odaları bahçenin ve havuzun dibinde olduğu için ve geceleri bahçedede ayrı eğlenceler düzenlendiği için ana bina yı seçerseniz sorun olmaz biz ikisinde de kaldık ama bence bahçe oda daha güzel family roomda kaldık keremle gittiğimizde 2 oda +banyo lu bir müstakil ev gibi..bahçede .ama bu sene vermediler family room en az 3 kişi olacak diye ana binaya ses gitmiyor eğlence sesi rahat edersz.

kemere 23 nisan da 19 mayısta haziranda temmuzda ağustosda ve en son geçen sene eylülde de gittik her ay her mevsim farklı güzeldi..otelin ağaçlı yeşil mekanı ve brandalı alanı çok olduğu için çok sıcak sorunu yaşamadık öğlenleri zaten uyuyorduk hepimiz..her iki odadada klima vardı odalar dip dibe olmasına rağmen keremin odasında bizim odada .24 saat sana bağlı açık kullanabilirsin ..ne reklam yaptım ama bana indirim yapsalar bu hizmetimden ötürü:)) aklına takılan olursa cvplarım memnunyetle. :lepi:

havuzdaki klordan yüzünden babamız kereme havuzu yasakladı küçük yaşlarda astım gibi akciğer hastalıkları riskini artırıyormuş o yüzden yüzme kursuna 3-4 yaş ancak bence de..ancak denizde biz başlayabiliriz bu sene eğitime:)

nilim poza bittim bendehihoyyyt

calemityjane hotelin temmuz için fiyatlara baktımda 230 larda sizde o fiyatlaramı ayarladınız

Bak klor olayını atlamıştım ben.Bu konuda haklısın.zaten havuzu sevmem ben girmemde eğer öğretemezsem demiştim.Bizde bu sene kendimiz öğretmeye çabalarız:))
Ama ben birde yüzme eğitimi aldırmak istiyorum, nette okumuştum 3-4 yaşından itibaren başlayanlar çok daha başarılı oluyorlarmış.Eğer severse, şimdiden bir spor dalına başlasın hiç olmazsa diye düşünüyorum.

derya biz geçen sene 220den ayarlamıştık bahçe odayı. (family room)olandı ama bu sene vermiyo ets10 gün sonra uzatmak istediğimizde 245 den olur dediler bizde uzatmadık ama bu sene çok zamlanmamış bahçe oda kaç bilmiyorum ama ana binayı 255den %30 erken rezervasyonla yaptık .ets sigorta yapıyor eğer belirlediğiniz tarihte bi aksilik olur gidemezseniz sadece binde 1 ini ödeyerek sigorta parası tarih değişikliği yapilabiliyormuş biz bunu geçen sene bilmediğimiz için erken rezervasyon yaptırmamıştık ne olur olmaz izinimiz uymaz diye

bende ets ye bakmıştım o fiyata geliyor... erken rezervasyon insanı kasıyor gerçekten bebekli olunca bu sigorta işi güzelmiş

meral a blakesinlikle küçük yaşta bir spor dalına yönlendirmeyi düşünüyorum bende ve benim aklımda da yüzme var.Eğer keremde severse ama 3-4 yaşlarında işte ancak..6 bir çok konuda çok geç

slm kızlar bide dr dan geldik bugün,öksürüğü için ciğerlerinde birşey yok ama sol kulağında hafif orta kulak iltihabı var dedi,oda öksürük yapabilir dedi,şimdi netten bakıcam neden oluomuş orta kulak iltihabı bilmıorum,antibıyotık verdi ilk defa ilaç kullanıcaz berrak doğduğundan beri,11.600 ve 88 cm olmuş

başakçım bizde sigorta olayını yaptık tatıl için ,nolur nolmaz die ,gerçekten süper fikir

bende ets ye bakmıştım o fiyata geliyor... erken rezervasyon insanı kasıyor gerçekten bebekli olunca bu sigorta işi güzelmiş

evet kesinlikle ..bizi de bir arkadaşımız uyardı bu konu yoksa bizde enayi gibi 255 den gidecektik bu sene..bu sene o arkadaşlarla beraber yaptırdık rezervasyonumuzu birlikte gideceğiz.en çok eşimle birlikte denize girebileceğim için mutluyum .geçen sene içimde kalmıştı tek tek girmiştik mecbur

geçmiş olsun esracım bizde augmentin surup antibiyotik kullanmıştık . üşütmüş olmalısınız üşütmeyle oluyor bildiğim
umarım sizin tatiliniz de süper geçerkaydirigubbakcemile

Son düzenleme:
kırmıyacağımıza emin olabilsem çok iyi fikir hijyen konusunda iddealılar
bi bakın kızlar

Son düzenleyen: Moderatör:
esra geçmiş olsun...eymeninde öksürüğü geçmişti tekrar başladı birde sağ kulağını çekiştiriyor.geçen gittiğimizde doktor bişey yok dedi ama yine kulağını çekiştirip duruyor...berraktamı çekiştiriyordu kulağını_?

çok güzel şeyler çıkmış ..penyeleri çok güzel %100 pamuk

Son düzenleyen: Moderatör:
esracım geçmiş olsun bizde ezgiye 3-4 kez antibiyotik kullandık ... bende en çok kulaklardan korkuyorum dr sorsaydın ya keşke neden olur diye araştırdıktan sonra bizede bilgi ver güzelim ltf

saol canım,bizimde tam geçmişti yeniden başladı ,walla kulağı ile ilgili hiç belirtisi yoktu,hiç farketmedim kulağıyla oynamıodu,gidince çıktı ortaya,ihmal etmemek gerekiomuş canım sizde bir gösterin dr a

geçmiş olsun esracım bizde augmentin surup antibiyotik kullanmıştık . üşütmüş olmalısınız üşütmeyle oluyor bildiğim
umarım sizin tatiliniz de süper geçerkaydirigubbakcemile

saol canım,bizede aynısını verdi,akşama başlıcam vermeye,dr bu ara çocuklarda salgın var özellikle bronşit ve zatürre oluolar dedi,ne kadar dikkat etsekte oluo işte,havalarda ısındı ya sanırım ondan oldu

esracım geçmiş olsun bizde ezgiye 3-4 kez antibiyotik kullandık ... bende en çok kulaklardan korkuyorum dr sorsaydın ya keşke neden olur diye araştırdıktan sonra bizede bilgi ver güzelim ltf

saol deryacım,ya şu dr un odasında hep hep kafam karışıo,bi çok şey söyluo nu dinlerken başka sorular gelıo aklıma,asıl sorcağım şeyleri unutup çıkıorum,netten bulduklarım bunlar

ORTA KULAK İLTİHABI (OTİTİS MEDİA)

Orta kulak, kulak zarından sonra gelen kısımdır. İçinde sesin iletimini sağlayan çekiç, örs, üzengi kemikleri bulunur. Bu bölümde, geniz boşluğuna açılan bir kanal bulunur. Bu kanala östaki borusu denir. Bu boru, orta kulağa hava geçişini sağlar ve böylece hava basıncı dengelenir.

Çocuklarda çok sık karşılaşılan bir hastalık olan orta kulak iltihabına bakteriler neden olur. Akut ve kronik orta kulak iltihabı olmak üzere ikiye ayrılır. Akut iltihap; soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu gibi rahatsızlıklardan sonra, östaki borusunun şişip kapanması sonucu bakterilerin orta kulakta birikip çoğalmasıyla meydana gelir. Kronik iltihap ise; uzun süren ve zaman zaman tekrarlayan bir rahatsızlıktır. Altı ayda 3 defadan fazla orta kulak iltihabı geçirilmesi hastalığın kronikleştiğini göstermektedir. Diğer hastalıkların (sinüzit, geniz eti, yarık damak gibi) olduğunu düşündüren bir durumdur. Seröz orta kulak iltihabında ise östaki borusu tıkanır ve orta kulakta sıvı toplanır. Basınç artışına neden olur.

Çocuklarda sıklıkla görülmesi östaki borusunun yatay bir şekilde ve kısa olmasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden bakterilerin orta kulağa geçişi kolaylaşır. Çocukların büyük bölümü 5 yaşına kadar bu enfeksiyona bir kaç defa yakalanmaktadır.

ORTA KULAK İLTİHABININ BELİRTİLERİ

Orta kulak iltihabında, çocuklarda daha belirgin olmak üzere, ağrı vardır. Diğer belirtileri işitme kaybı ve ateş yükselmesidir. Basınç artışı olduğundan, kulakta dolgunluk hissi uyanır. Ayrıca bebklerde huzursuz olma, beslenme zorluğu gibi problemler ortaya çıkar.

Ağrı hissi, eğilirken ya da otururken değişir. Eğildikçe basınç artışına bağlı olarak ağrı da artar. Dik otururken bu ağrı azalır. Basınç artışı sonucu kulak zarı delinirse, basınç dengelendiğindne ağrı azalır. Bu durumda kanlı ya da yeşilimsi renkte akıntı meydana gelir.

NASIL TANI KONUR?

Yapılan ilk muayene sonrası tanı konabilir. Otoskop adı verilen bir aletle kulak zarı incelenir. Orta kulak iltihabının tipine göre değişen belirtiler görülür. Bakteri sonucu oluşmuş iltihap varsa kulak zarı kızarmıştır ve şişmiştir. Kulak zarı bazı vakalarda deliktir ve akıntı görülebilir. Gerekirse bu akıntının kültürü yapılır. Bakterinin neden olmadığı, östaki borusunun tıkanması sonucu oluşan iltihapta, zar içe doğru çökmüş bir haldedir.

Kronik orta kulak iltihaplarında tanı koymak için bazı tetkikler gerekebilir. Bunun için işitme testleri yapılır ve işitme kaybının derecesi belirlenir. Orta kulaktaki basınç arttığı durumlarda, (seröz orta kulak iltihabı denir) basınç ölçümü yapılır. Bilgisayarlı tomografi, film çekimi hastalığın şiddetini ve ameliyat durumunu belirlemek için kullanılır.

ORTA KULAK İLTİHABI TEDAVİSİ

Tedavinin şekli orta kulaktaki iltihabın akut, kronik ya da seröz olmasına göre değişmektedir.

Akut iltihabın tedavisinde ağrı kesici ve bakterileri yok edecek penisilin türü antibiyotikler kullanılır. Bu tedavi süresi 2 hafta kadardır. Kulak zarı akut iltihapta çizilmez. Çok nadir durumlarda yapılır. Akut iltihap, yeterli tedavi yapıldığında, herhangi bir soruna yol açmaz.

Seröz iltihapta da ilaç tedavisi kullanılır. Eğer bu tedaviye yanıt alınamazsa, basıncı azaltmak için yapılacak küçük bir ameliyatla, orta kulaktaki sıvı dışarı çıkarılır. Alerjinin yol açtığı iltihap varsa, doktorunuz bazı besinleri almamanızı önerebilir. Mutlaka tedavi edilmelidir. Çünkü işitme kaybına ya da orta kulaktaki keimlerde erimeye neden olabilir.

Kronik orta kulak iltihabının tedavisinde ilaç kullanımının yanında ameliyat gerekir. İltihap diğer dokulara yayılabilir ve kulak kemiklerini eritebilir. İşitme kaybına yol açabilir. Yayılma sonucu beyinde abse ya da beyin zarlarının iltihabı sonucu menenjit oluşabilir.

Orta kulak iltihabı ameliyatlarında kulak zarı çizilir ya da tüp takılır. Kulak zarının delinmesiyle içerideki sıvı boşaltılır. Bazı durumlarda sıvının çok yapışkan olmasından dolayı, sıvı boşaltılamaz ve bu durumda kulak zarında delinen yere tüp takılır. Bu tüple orta kulağa hava geçmesi sağlanır. Kronik orta kulak iltihapları için yapılan ameliyatlar genel anestezi altında kulak arkasından kesik açılarak yapılır. Sıvı boşaltılır ve kulak zarındaki delik kapatılır.

Ameliyat yapılmazsa işitme kaybı artar ve günlük yaşamaı zorlaştırır. Akıntının fazla olmadığı, işitme kaybının çok azolduğu bazı vakalarda hemen ameliyata gerek yoktur. Fakat tersi bir durumda mutlaka ameliyat gereklidir.

Şunu unutmamak gerekir ki, ameliyatın yapılması hastalığın tekrarlamayacağı anlamına gelmez. Hatta iltihap devam edebilir.

ORTA KULAK İLTİHABINDAN KORUNMAK İÇİN

Bebeklerin anne sütüyle beslendiği andaki pozisyonu, biberonla beslenmeye göre hastalığı önlemede daha etkindir. Yapılan araştımalarda oturarak beslenen bebeklerin, orta kulak iltihabına daha az yakalandığı görülmüştür. Ayrıca anne sütündeki maddeler, bağışıklık sağlar ve hastalığa yakalanma riskini azaltır.

Ayrıca bebeğin temizlik koşullarına dikkat edilmelidir. Bulunduğu ortamın hijyenik olmasıan özen gösterilmelidir. Kulak ağrısı çeken çocukların doktora götürülmesi hastalığın ilerlemeden tedavisi için gereklidir. Kulak yolunun tahrip edilmesi, kulak çöpünün yanlış kulanılması, diş çıkarmak kulak ağrısına neden olabilir.

Soğuk algınlığını önlemek için yapılan aşılar bakterielrin de üremesini engeller ve hastalığa yakalanma ihtimalini azaltır.
Yapılacak düzenli kontrollerle, tedavinin nasıl devam edeceğine karar verilir. Kulaktaki sıvının boşalıp boşalmadığına bakılır. Kulağa sık sık su kaçmasını önlemek, üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak orta kulak iltihabından korunmak veya şiddetlenmesini önlemek için gereklidir.

meral a blakesinlikle küçük yaşta bir spor dalına yönlendirmeyi düşünüyorum bende ve benim aklımda da yüzme var.Eğer keremde severse ama 3-4 yaşlarında işte ancak..6 bir çok konuda çok geç
Bence de 6 yaş geç.
Verdiğin siteye girdim aslında çok güzel, düşünmek lazım,1 ay kullansın, diğer ay teslim et:))))))Tabii verirlerse geriye çocuklar:))))

Esracım geçmiş olsun canım, ilk kez kullanıyorsunuz nasıl olsa bir yaşını da doldurdu, o kadar sorun olmaz antibiyotik kullanımı.İnşallah çabucak atlatır canım berrak hastalığını.

al oyna ver siteye bayıldım benimki kırmaz ama gelen çoculardan korkarım saolsunlar eltilerimin oğlanlar haşarı sesli oyuncaklara bi vuruyolar aman yarabbi aktivite masasının üstüne basıp yatağa çıkmaya çalışıyolar nerdeyse 20 kilo

inşallah canım saol

anam esra maşşallah 88cm mi nekadar da uzun

saol canım doğduğundan beri boyu önde gidior,biraz daha uzun kalıo akranlarının yanında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…