2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gunaydin hanimlar
Sevdacim sana gozun aydin o zaman, Allah anali babali buyutsun canim
Annelik cok kutsal ama bir o kadarda yorucu yani bilemiyorum belki sizin cocuklar farklidir
pipi konusundada kardsim batuhanin pipisini actiginda asagi dogru tutuyor.
onunda baya kazasi olmus. Normale donuyor toparliyor oda
Kaan kac kilo dogdu? Sarilik hala devam ediyor 14 olmus sinir 20 diyor doktor.

Emelcim haklisin, insan hazira daha kolay alisiyor. Bende cok istiyorum oyle birseyi
ama bizim urumlar hep muamma. Esim bir aksilik olmazsa mayis sonu koreye gidecek
ben erteldgim lkadar ertelicem gitmeyi Defne biraz konusabilsin istiyorum. orda iyice
aptallasacak.zaten suan sadece baba diyor henuz yurumedi ustelik. bunlarida
siknti yapmayayim diyorum ama aklima takilmiyor degil.

birde emelcim, ozeline mesaj aticam simdi bakabilirmisin?

Ya başka birini bulamamış mı bu komşun senin güzelim.Zaten karnın burnunda bir de metin var.Çocuğunun çiş yaptığını bile bile sana nasıl getirir.Hiç olmazsa söyleseydi, sende çocuk yatarken altına naylon filan serseydin.Ne düşüncesiz inanlar var yaaaa.Kolay gelsin canım, ama bence bir an önce ara söyle , ben başa çıkamıyorum diye, ya da söyleyemeyeceksende hiç olmazsa bir laf sokuştur.Ne cadıyım ama heee.

:)) ay meralcim gecmis olsun yengec kiskaciyla falan acitti canini belki

Benim bir arkadasta bahceli evde oturuyor onun oglanda yiyor bocek falan
Sağol canım, evet yaaa, böceklerin peşinde koşuyoruz:))))8-9 aylıkken bir gün ağzında örümcek bulmuştum, şimdide balkon kenarlarına filn yapışmış küçücük salyangozları filan bulup ağzına atıyor.Çocuğum babası giib et olsunda ne olursa olsun diycek sanırım:))))))Annem çıldırııyor:)))))

Kizlar firinden cep telofonu buzdolanindan mouse cikartiyoruz :))
Ben cep telefonunu vermiyorum eline, onun uzanabileceği yerlerden de uzak tutuyorum, ama tv kumandası, maus filan olmadık yerlerden çıkıyor.O tür şeyleri bize bakarak alıyor eline, eğer biz ona bakıyorsak hemen bize getiriyor, al diye, ama bakmıyorsak, ya kanal değiştiriyor, ya bilg. başına geçip birşeyler yapmaya çalışıyor.

Hayırlı olsun ayşegül, kazasız belasız kullanırsın inşallah.Öğrenirsin , yakında acemliğin kalmaz.

en güzeli kendi işini yapmak zaten, o zmaan rahat oluyorsun.Ama kahretsin bir şehrazat olamadım diye hayıflanıyorum ben:)))))))))Ne kazanmadığı yarışma kaldı, ne yapmadığı büyük binalar:))))))))

Sevdacım başak, emel söylemiş.Çok normal her bezinin kakalı olması.Senin için iyi haber, kabızlık sorununuz pek olmayacak demek.Çiş konusunda bizimde bir kaç kez başımıza geldi.Ama çok sık değil.Ben altını açtığımda pipsi dikse çişinin olduğunu anlayıp, temiz bir bezle kapatıyordum canım.2-3 aylıktan itibarende zaten öyle gördüğümde hemen çişe tutuyordum:))))))
Sünnet konusunda birşey diyemeyeceğim, bebekken yaptırayım demiştim, ama kıyamadım.Çişini söylesin öyle yaptıralım diye düünmüştüm, daha söylemedi zaten.Geçen gün yine konuştuk bu konuyu annemle eşimle, Kendini biraz bilsin, 4-5 yaşında yaptıralım diye bir sonuç çıktı.Bilmiyorum bakalım, hala kararsızlık aşamasındayım.

Canım sen kendini çok yoruyorsun, birazda onu kendi haline bırak, illaki yedireceğim diye peşinde koşma.yediği kadar yesin.Bebekken güzel yiyordu hatırladığım kadarıyla, çeşit çeşit yapıp yediriyordun.Sen önce kendini sakinleştir, ama ilaçla filan değil.İlaca bağlama kendini.Çocuk kendi düzenin kendisi kuracak zaten.İnci bir ara senin gibiydi, sonra dr.la konuşurken bıraktı çağanın peşini, yediği kadar yesin dedi.Şimdi sanırım daha rahat, eskisi kadar sorun yapmıyor.Tabii ki yememsi sorun ama sen ne kadar peşinden koşarsan o okadar kaçıyor yemekten.

Gçmiş olsun canım.
Evet bizim burada her tür hayvanat ve haşereyi gördüm:))))Bir yengeç kalmıştı içeri girecek o da girmiş tam olmuş:))))Akrep, yılan, örümcek fare bol bol var:)))Ama yengeç nereden geldi anlayamadım.Orman kıyısı olunca diğerleri normalde, emelin dediği gibi deniz kenarında değiliz, yengeç nereden gelir bilmem.1 ay öncesinde evin içine yarasa girmişti, büyük oğlanla çıkartıncaya kadar akla karayı seçtik.Geçen senelerde her sene 4-5 akrep öldürmüşlüğüm vardır:))))artık bende bağışıklık yaptı onlar.Arı zaten bal bölgesi olduğumuzdan hergün dolaşır çevrede.

Yok be güzelim, denize yakın değiliz, ama gelmiş ite bir yerlerden.

Sen ne zmaan döneceksin tekrar canım, Yürümesi için dr. a filan götürdün mü_*Herhangi bir şey söyledi mi dr.Konuşması anca başlar zaten.

Bizimkide anlatıyor birşeyler ama daha biz anlamıyoruz.O dolu dolu konuşuyor yalnız.Dün sabah ben yatarken bez poşedini almış gelmiş, ııh ıh diye beni kaldırmaya çalışıyordu.Kakasını yapmış, rahatsız olmuş beyefendi, değiştir diye getirmiş.Yatağa çıkardım yatıverdi, altımı değiştir diye.Bu sbaahta, dolaptan kıyafetlerini almış onları getirmiş, bana sesleniyor, onları giydirecekmişim.

merhabalar:)))
yeşimcim azcık sabır canım,gerçekten yemeği üstelersen tüm ilişki kopuo ,bırak aç kalsın azcık,bişi olmaz korkma..
ben de nilli boğuşuorum tüm salonu yığdı eve,toplasan bi dert toplamasan bi dert(

maşallah meralcim velet büyüdüde bezini getiriyor he...

ezgi altını acarken hala kaçıyor hiç rahatsız olmuyor sağolsun :))

ama bezini ver deyince gidip götürüyor birde sabahları kahvaltı hazırlıyoruz. ben buzdolabından veriyorum o masaya taşıyor nasıl mutlu oluyor iş yapıyor hanım :)))

çok güzel ezgi diyor kendi fotografını falan görünce ezgi diyor... aslan, at ve cim bombom diyor :))) babası deli oluyor fenerlide babamız...

he birde babasına abmmmmm diye sesleniyor baba ded diyoruz diyor ama seslenirken abmmmm diyor banada annem diyor :))) ay işteyim ya özledim veledi size anlatıyorum

naber canım nil nasıl oldu geçtimi gözleri

Maşallah ezgi hanıma:)))))

Valla işteyken bende çok özlüyorum:))))Sabah gelmiş sıkı sıkı boğazıma sarılıyor:)))Çok tatlı oluyorlar böyle durumlarda.Alt değiştirmeyi, üstünü değiştirmeyi çok seviyor.Teyzesine benziyor bu halleri.Tabii ben böyle söylediğimde kızkardeşimde çıldırıyor tabii benzeyecek, benzesin bana diye:)))))

Egede kelime olarak baba diyor, anne, anneanne diyor.Arkadaşına huçççç diye sesleniyor.Köpekler havladığında balkona çıkıp, hıııı, ah aha diyor.Dıdıdıdı diye kızıyor:)))))
Tunca kızılmasından nefret ediyor, kim kızarsa onu dövmeye yürüyor.Özellikle tuncun annesini dişine kestiriyor sanırım, o çocuğuna kızıyor, bizimki dönüp ona bağırıyor sesi yettiğince, hırsını alamazsa, kızcağızı çekiştirip, saçlarını yoluyor, bağırarak:)))))

hayırlısı neyse o olur cnm hiç sıkma canını, nerde olursan ol sağlık olduktan sonra hiç önemli diil şimdiden sıkma kendini bak biz istanbuldayız da nooluyo sanki hep geziyoruz bol bol kitap alırsın bizle konuşursun kafa dinlersin sayılı zaman diilmi geçer
cnm sanırım eczacılar deliyo genelde, ama sakın çırağa deldirme biraz yaşlı tecrübeli biri olsun mutlaka kızının sakin bi anına denk getir zıplamasın:)
şşş noluoo ya cnm sanki bizimkiler farklı mı boşver yemesse yemesin ben kahvaltıda yumurta yesin diye sarımsaklı yoğurtlu yumurta salatası yaptm üstne tereyağ bile yaktım yüzüne bakmadı ii yeme dedim oturdum bi çatal aldım mamaaaaaa die çığlık attı:)hepsini yedi bana bırakmadı bence umursamamak en güzeli yemiyck yemiycek acıkıcak yiycek nasılsa geçen bi psikolog dedi tv de annelerin görevi yemek pişirip çocuğa sunmak yedirmek diil die...sen yapıomusun önüne getiriomusun ona bak için rahat olsun naz da günde 1öğün düzgün yer geri kalan elinde zeytin salatalık dolaşır durur habire süt içer her yeri mahveder ama geçici bu günler en kötü biraz zayıf olur ya da eşyaları değiştirirz olur biter boşveeerrrzemuszemus

selam arkadaşlar

ezgi çok tatlı görünüyr tü tüü tüüüü maşallah kocaman oldular artık.

ya miraya ne yedirceğimi şaşırdım meyva olarak bişey yediremiyorum, varmı tavsiyeniz, pek tatlı türünü sevmiyor ama sebze yemeklerini yedirebiliyorum. hergün bi kaşık dut pekmezi yediriyoruz meyve niyetine şurup sanıpda içiyor kavanozdan aldığımız görürse içmiyor ama şurup şişesini elimde görürse kaçmayıp içiyor :))

ezince püre yapıncadamı yemiyor güzelim kaşık kaşık... muzu falan yogurt seviyorsa karıştır... ezgi yediğinden sorun yaşamıyorum ben elinde yemeyi seviyor portakal ve kivi özellikle seviyor

Her yaşın farklı güzelliği var deryacım, bebekken ne zaman bizi tanıyacak, ne zaman yürüyecek, ne zaman konuşacak derken yavaş yavaş hepsi olmaya başlıyor:)))))

Bebeklik günlerini de dolu dolu yaşadık diye düşünüyorum ben, o yüzden çok sorunlu bir bebek olmasa bile bebekliğini özlemiyorum.Her günü dolu bir şekilde yaşamak işstiyorum.Diğerlerinde bunu yapamamıştım, birisinde okuldaydım, diğerinde bir inşaat firmasında çalışmaya başlamıştım.Bunda kendi işim, çocuğumla istediğim gibi ilgileniyorum.Sende aynı durumdasın.Sonuçta her anında yanında olabiliyorsun, şanslıyız bu konuda.

yok ya yemiyor bazen karışdırıyorum dediğin gibi azına geldimi çıkartıyor geri.

Eline verdiğinde de yemiyor mu canım.

günaydın kızlarr...serpil geçmiş olsun doğu beyazıt ishak paşa sarayını hep merak etmişimdir osmanlının o tarafa yaptırdığı tek saray.. seneye merakım geçer saanırım bizde gelicez oralara bakalım :))
hep deniz kenarı sıcak iklimde yaşamak isterim ama haşarat dünyasından acayip tırsarım en masumundan bile yengeç akrep felan düşünemiyorum ,helal olsun meral abla
smrisk meyve suyudamı içmiyo???
ezgi çok tatlı görünüyo

milupanın hazır karışık meyvaları var onlardan ver ozaman tamamen pütürsüz...

evet meralcim doya doya yaşıyorum kızımı allahım herkese versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…