2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam kızlar beni affedin giremiyorum kk ya kafamı kaşıyacak zaman bulamıyorum ya .hepimiz iyiyiz ege bir ay önce ameliyatını oldu.iyileşti çok şükür.bugünde kreşe döndü.oğlum okuulu oldu yani.işlerim de yoğun walla bıraktım da girdim şimdi yine işimin başına dönücem bi daha ne zaman yazarım bilmem.hepiniz aklımdasınız inşallah herşey gönlünüzce olsun.sevgiler

tünaydın kızlar ben burdayım yoklamamı veriyim:)daha anneme gidemedim ya ctesi gidicem kısmetse 2-3 hafta yokum sonra..benim de girememe sebebim malum..evimizin minik canavar prensesi..çooook tatlı ama çooookkta mızmız hepsi böle artık di mi..yemesi uykusu terbiyesi hepsi ayrı dert.kitap aldım hsonu bi arkadaşım tavsiye etti tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler ismi bakalım çözücek mi bizim sorunlarımızı.bizim en önemli sorunumuz nazın siniri..resmen sinir krizi geçiriyo istedii olmayınca kafasını yerlere vuruyo kaç çocuğun kolunu ısırdı kanattı..kitaba göre onu biz böyle yapmışız, sınırlarını öğretememişiz inşallah geç kalmamışızdır böyle hiçbi yere gitmek istemiorum evde ancak çekiliyo..
yemesi de rezil bu aralar bazı günler 2erik 2zeytin gün geçiyo..her öğün inatla 2-3tabak değişik şey getiriyorum önüne yemek seçiyo şimdiiden.sabah omlet yaptım ne varsa koydum belki domateslerini zeytinlerini yer die yemedi tabiki pekmez sürdüm üstüne yedi o iğrenç şeyi:)
tek faydası bana koşturmaktan evlendiim kiloma döndüm:)öle işte her giren neler yaptıını yazsın da haberimiz olsunn artık çok az giriyo herkes

deryacım evin hayırlı uğurlu olsun alışır ezgi ya garipsemiştir bize bile öle oluyo farklı bi yerde kalınca
aa nazlıcan kreşe mi verdin egeyi başka veren ya da düşünen var mı ben eylülde başlatmayı düşünüorum hee bi de bu kitapta erken tuvalet eğitiminden bahsediyo ben yazın öğretirim diye düşünüorum okula da ne kadar erken giderse o kadar ii onun için maalesef benim enerjim yetemiyo ona..

Valla ayşegülcüm o sinir bizde de dert.İstediği birşey olmayınca çıldırıyor, kendini yerlere atıyor, elinde ne varsa yere fırlatıyor.Ama kendini yere atarken kafasını yere yavaşça koyuyor:)))Onu koruması lazım geldiğini öğrenmiş durumda.Yeme sorunumuz bizimde var, her yaptığımdan iki üç kaşık alıyor ondan sonra ağzını açtıramıyorum.Neyse sağlığı yerinde olsun yeter diyorum artık.

Nazocum, ege ameliyat olmuş.Geçmiş olsun canım.Bebişim okullu bile olmuş, bak sen yaramaza.Bende yazın öğreteyim çişini diye düşünüyorum, kış döneminde de kreşe vereyeim istiyorum.Bakalım nasıl olacak:))))

güzelim demir ilacını meyvaya karıştırıp ver direk verirsen kalıcı olurmuş o siyahlıklar... ben ezgiye 3 aya yakın verdim o şekilde... şu kavanoz meyvalarının yarısına karıştırıyordum.

ezgide kızınca kendini yere atıyor aynı ege gibi kafayı koruyor...

aglaya aglaya tepiniyor ben hemen başka odaya geçiyorum kalk bile demiyorum tıpış tıpış geliyor peşimden eline birşey verip o anda unutturuyorum.

sus veriyim diyorum bazen kusacak gibi oluyor yok umursamıyorum çünkü berbat bir şey dışardada yapıyor bazen çıldırıyorum

ooo bugün işler yolunda heralde,yoklamada eksik daha az:))
ben de şimdi nil'i uyuttum,yatağa bakıorum:)
nil'e demir damlasının şurubu başladık 3 ay devam edeceğiz bakalım ne olacak?
biz de azcık rutinden çıkınca tepetaklak oluoruss.ayşegül ısırdığı zaman acıdığını sööle,kafasını vurunca bakma,oradan ayrıl biz de işe yaradı bayaa azaldı hatta nadiren yapıo,o da başkalarından güç alarak!!
naz nie yemio dişler mi gelio acaba?nil ayın 9'unda 13,12'sinde 14.dişlerini çıkardı,alt köpekleri..
kucaamdan inmio kızlar,elim kolum tutmuo,bi elimle arabasını
değeriyle kendini taşıorum,ama çok yoruluorum ve sinşrleniorum artık,2 sefer ağlattım dün,almadım bakalım düzelecek mi;daha önce işe yaramıştı..
kreşte de durmuo 2 gündür,iice anneci oldu,resmen annee die seslenio bana:))
bizden de bööle işte..

size tarif yazıyım havalimanı baş aşçısı yıldırım serim den

denemedim daha gazeteye koyuyoruz ...

Çikolatalı Islak Kek – 8 / 10 Kişilik

Malzemeler

* Yumurta 3 adet
* Toz Şeker 2 Su bardağı
* Süt 1 su bardağı
* Sıvıyağ 1 su bardağı
* Un 3 Bardak
* Kabartma tozu 1 paket
* Kakao 2 Çorba kaşığı
* Bitter Çikolata 125 gr’lık 1 paket

Yapılışı

* Şeker ve yumurtayı mikserde 5 dakika kadar çırpın
* Kakao,yağ ve sütü ilave edip iyice karıştırın
* Çikolataları küçük parçalara bölün , unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
* Fırına girecek uygun kapınızı az miktarda yağlayıp dökün
* 180 derece ısınmış fırında 25– 30 dakika pişirin.

Not: Arzuya göre üzerine pudra şek eri serpebilir veya bitter çikolata sos dökebilirsiniz. ( Bkz : Sos Tarifleri bölümüne )

Afiyet Olsun.

Püf Noktalar : Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.

Son düzenleme:
Şehriyeli Pilav Üzerinde Ispanaklı Tavuk Dolması - 4 Kişilik

Malzemeler

* 4 Parça Tavuk Göğsü Derisiz
* 300 gram Ispanak
* 1 Adet Kuru Soğan
* 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 2 Su Bardağı Arpa Şehriye
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 3 Su Bardağı Su
* 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 4 Yemek Kaşığı Krema
* 1 Tatlı Kaşığı Hardal
* Yeterince Tuz ,Karabiber

Yapılışı

* Tavuklar kasabımızda açtırılıp dövdürülür.
* Tuz ve karabiber serpilir.
* Bir tavada ince kıyım soğan kavrulur.Doğranmış ıspanaklarda ilave edilip birkaç dakika daha kavrulup tuz ve karabiberi atılıp ocaktan alınır.
* Kaşık yardımıyla eşit bir şekilde ıspanaklar tavukların üzerine konulup rulo şeklinde sarılır.
* Fırın veya tavada pişirilir.
* Küçük bir tencerede sıvı yağ ,tereyağı ve arpa şehriye kavrulur.Salçada ilave ettikten sonra suyu eklenip suyu çektirilir.
*Servis Tabağına alınan şehriye pilavının üzerine arzuya göre ortadan kesilerek ıspanaklı tavuk dolma servis edilir.
*Tavada krema kaynatılır içine hardal ilave edilerek üzerine sos olarak dökülür.

güzelim demir ilacını meyvaya karıştırıp ver direk verirsen kalıcı olurmuş o siyahlıklar... ben ezgiye 3 aya yakın verdim o şekilde... şu kavanoz meyvalarının yarısına karıştırıyordum.

ah deryacım maşallah ezgi yio da karıştırıosun,bizim cadı
çilek yio die dün çileğine döktüm baktı tadı değişmiş bana yedirioyasakkelime
bakalım bi çare bulmak zorundayım,simsiyah oldu tüm dişleri çok üzülüorum,bunlar çıkmaz mı acaba??

ege'ye geçmiş olsun,işallah kalmadı artık bi sıkıntı tatlım,okula da gitsin oohh ne güsel.
ben de erken verilmesi taraftarıyım hatta dün alt komşumla konuştum (ana sınıfı öğr)
asla verme dio,bak benim kızım evde!!hiç anlamıorum nası diolar ama sanırım burdaki sistemi bildikleri için??artık en kötüsü yarım gün gider soona tam gün napim??

ben kaçıorum u:ecrin_bebek:yumaya

Deyacım tarifler için teşekkürler.Bende kek yapmayı düşünüyordum deneyeyim bari bu akşam:)))))
Bende ege kendini yere attığında oralı olmuyorum, az sonra kendisi gelip bana sarılmaya başlıyor.Tam yalaka:)))))Öpüp duruyor, ama arada heyecandan öpme yerine ısırıyor, dikkat etmek gerekiyor:))

ben de aynen umursamamaya çalışıorum ama babamız tam bi felaket..nazı o bu hale getirdi nasıl şımartıyo anlatamam o daha bebek anlamıyo falan dio halbuki herşeyi anlıyo biliyo babası yanındayken her istedii oluyo en ufak bi şeyde kafa hemen tak tak yerde..
buarada aradım seni geçen hafta derya görmedin havaalanındaydım ordaysan görüşelim diicektim ama açmadın
olabilir cnm ya diş bizim hala 8diş var, acıyo diorum hatta ağlıorum bazen sinirden ama hemen şapur şupur öpüyo artık öle bi hal aldı ki ne zaman biyaramazlık yapsa kim varsa yanında ayaklarını bile öpüyo çözdü benmki olayı 16aylık 2öpücükle dünyayı yönetiyo zilli
kreşe başlayan bütün çocuklar 2hafta sonra gitmek istemezmiş..herşeyi keşfedip kurallar olduğunu anlayınca evi isterlermiş diren bence götür devamlı alışsın iyice
dişlerini göster deyince şöyle bir tip çıkıyor ortaya :))))))

maşallah ezgiye bizim de yaramazlık yüzünden akıyo resmen

Son düzenleme:
selam kızlar bebişler a.s. herkes iyidir umarım opuyorumnanaktan

batuhanda sinirli valla istediği olmadı mı ya bizi dövmeye çalışıyor yada kendine zarar veriyor onun dışında sorunumuz yok şükür.

nil kuzuma da bol iştahlı günler diliyorum hemen iyileşir inşallah olumunekankayizsmile

sevdacım kaan bebek gelmiş ananlı babalı uzun ömürlü olsun tatlım

koca göbüşlü montiş seninde az kalmış hayırlısıyşa sende kucakla bebişini öpüyorum kocaman seni opuyorumnanaktan

aysegül taşınma telaşından tel nerde onu bile bilmiyordum güzelim kusura bakma

pazartesi salı havalimanındayım diğer günler evde bakıcıyım :)))

acayip tatlı çıkmış maşallah kaşlar süper :))))

herkese merhabalar güzel bir hafta diliyorum hepinize oo yoklama olayına grilmiş valla ben arada bakıyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor canlşarım abim ameliyat oldu cuma günü çok şükür eve çıktı durumuda iyi cuma cumartesi pazar onlarla upğraştık çağanın dişleri 6 oldu teyzeleri ama çok huysuz oldu bu dönemde herseye mızırdanıyor hersey onun stediği gibi olucak ben dişe bağlıyorum yoksa bu kadar huysuzluğu yoktu oğlumun yaramazlık ise tam gaz devam allahtan hergün iki kere üç kere parka çıkıyozda orda oynuyor buarada oğlum abla ve abi kelimelerinide öğrendfi parkta oynaya oynaya
yeme sorunuuz aynen devam edyoır ama güzel olan şu süt içmeye başladı bu bu hafta okulda son günüm dersleri bitir,yoz haftaya finaller var sınavlara gidip gelicem önümüzdeki yıl içinde müdürle anlaştım iki gün falan gelicem işallah buarada kpss memur başvuruları var ona başvurucam bir yere atanmassam seneyede bu okuldayım hem oğülumada vakit ayırırım biz 5 yaşına kadar kreş düşünmüyoruz belki oyun grupları olabilir zaten bir tandığım burda kreş işletiyor bir arkasdaşımda orda öğretmen belki üç yaşından sonra haftada bir iki gün gönderebilirim ama uzun süreli isemiyorum
bu ghaftada ist dan misafirleri gelicek hafta çi temizlik vs yapmam lazım belki giremeyebilirim herkesi öptüm
ay unutmadan yazim duygucum geçmiş olsun
derya güle güle oturun yeni evinizde
fifoşum güzel haberlerini bekliyoz işallah sağlıcakla al kucağına bebişi
nalzıcan egenin okulu hayırlı olsun
ayşegül iyi tatiller canım accık annende kafa dinle
başka tatile gidenler varsa onlarada iyi tatiller şimdiden görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…