aa bu arada kurabiyeler çok hoş oldu,un kurabiyesi gibi,teşekkürler:))
kaçıorum ben ii akşamlar:))
heyecanliyiz ama henuz hic hazirlanmadik. Su defneyi annemin ustune atayim baska birsey istemiyorum. iyilesemed gitti. bu arada benim kizim 2 ay oncesine kadar yaklasik 10 aydir ayni kilodaydi yani 10.5iyi akşamlar herkese
hergün girip okuyorum ama yazamıyorum akşam 5 e kadar okuldayım ancak akşam 1 saat girebiliyorum bir de hafta sonları
lida ve yeşim ne kadr heyecanlısınızdır memlekete geliyorsunuz
biz bu bayram gidemeyeceğiz bir yere 9 gün dinlenecez evimizde
boncuk sen de hoşgeldin tanişmadık ben nadiren yazıyorum
ama 1,5 senedir hep takipteyim
senin oğlun da iştahsız ve minyonmuş herhalde ocak annelerinin içinde yemek ve kilo konusunda sıkıntı
çekenlerin başında geliyorum
öyle seviniyorum ki 2 gündür 10 kiloyu gördük diye boyumuz da 80
buna da şükür ne yapalım sağlıklı olsunlar da
Gozun aydin, gule gule kirlenvalla sorma canım maf ediyo işler bende yemek yapmağı sevmem ev işlerini daha çok severim belli oluyodur hala bitiremedim ama bugün çok şükür hallettim ben busefer bayağı derin yaptım o yüzden bukadar yoruldum ve uzun sürdü ama zafer benim bittiiiiiiiiiiiiiiii
kuzicim ya irem cennet bahcesi diye eger koyuyorsan o anlami yanlismis canim benYa ben bu kızıma bi isim bulamadım arkadaşlar, fikirlerinizi yazarsanız sevinirim, İrem diye düşünüyorum ama emin değilim, olsa bile yanına bir tane daha lazım.
Bebek şekeri bakayım dedim bugün, Elif'te kendim yapmıştım, bu sefer uğraşamam hazır alayım dedim ama yine içime sinmedi, anahtarlıklar buldum bebek şeklinde, onlardan kendim yapıcam. İlk'indeki gibi hevesli olmuyo insan ikincide ya, vicdan yapmasam bişey yapmıycam nerdeyse yani :)) (bebiş duymasında )
Allah yardimcilari olsun insallah sadece bir suphedir birsey cikmaz.Sagol canım bağırsak kanserinden suphelendiler hastaneye yatırdılar esim bitti ya çok üzüldü yarın kesin belli olucak
valla durum bizde de öle ,ben bazen eline çatttt die vuruorum,bazen de saçını çekiorum o bırakana kadar ,ama eğer iisem ya da günün ilk saatleriyse es geçiorum..
canım benim çok geçmiş olsun inşallah iyi sonuçlar çıkar evet eşim çok üzülmüştür sonuçta anne bişeye benzemez yaşı varmı kayınvalidenin canım.çok çok geçmiş olsun en yakın zamanda sağlığına kavuşur. inşallah
kuzicim evet yağızda aynı şekilde reklam seyrediyo bide caıllou ama oda az oyuncaklarlada işte en fazla dk. sonra atıyo kırıyo veye yiyiyo. bide kuzi yağız çok ısırıyo ve vurma huyu var neden kaynaklanıyo çok üzülüyorum aslında daha hiç yağıza vurma yada çok büyük tepki göstermedik niye böyle bütün çocuklar mı böyle arkadaşlar çocukları böyle olan annelerin fikirlerini ve onlara karşı o anki tutumlarını merak ediyorum paylaşırsınız sevinirim
saol canım peki gap'ınki nası??
ayy çok geçmiş olsun çok zor o yaşlarda(umarım daha ii bişi çıkar..
eşek sıpası bu saatte ne gezmesi??ama çok tatlı fotoğrafı da..maşallah:))caillou'yu çocuklar çok sevio,anneler de çok ii devamlı bişiler tembihlio diolar ama bizde sadece baby tv ve baby first açılıo..
irem ismini ben de çok beğeniorum.begüm,duygu:)),zeynep,ayça,ayçe...aklıma geldikçe yazarım..
kuzicim benim favori kız isimlerim ceylin,nehir nuri,naz,zeynep, yaren,hiranur,ceren , yağmur,simay ,
Gunaydin hanimlar
bu sabah uyuyakalmisim, cunku defne gece 5 gibi uyandirdi, 1 saatte ugrastirdi
saatide kurdum sandim ama kurmamisim mecnun gibi dolasinca insan dalgin oluyor.
okul serviside gelmis evin onune ogretmeni beni aradi ayy cok ayip oldu ya bende kararsizdim zaten hasta gitmesin diye dusunuyordum. gerci orda yemek yedigi icin yollamak istemisttim neyse iste aradi hasta defne dedim yollamadim
ama ayip oldu ya( onceden mesaj cekseydim keske
heyecanliyiz ama henuz hic hazirlanmadik. Su defneyi annemin ustune atayim baska birsey istemiyorum. iyilesemed gitti. bu arada benim kizim 2 ay oncesine kadar yaklasik 10 aydir ayni kilodaydi yani 10.5
bir gram almiyordu bende kabullenmistim artik. zaten yemekte yediremiyordum
krese basladi suan 11.5 ve ben tartiya hala supheyle bakiyorum bozuk mu acaba diye,
suan evde halen hicbirsey yemiyor okulda ne yediyse. buna sukur tabi ama Turkiye ye donunce nasil olucak bilmiyrum.
Gozun aydin, gule gule kirlen:)
kuzicim ya irem cennet bahcesi diye eger koyuyorsan o anlami yanlismis canim ben
oyle okumustum. tabi ne derece dogru bilmiyorum.
tabiki yine senin kararin ama kardesler diye illa uyumlu olmasi mi lazim.
sana cok degisik bir isim soyleyeyim. Almila aslinda i degil noktasiz benim klavyemde turkce karakter olmadigi icin yazamadim. bunun anlami elma yanakli savasci guzel turk kizymis. Ilteris kaganin binbasisi Parsin hanimi ve oguz boyunun en guzel hatunuymus.
belki hosuna gider.
Allah yardimcilari olsun insallah sadece bir suphedir birsey cikmaz.
günaydın kızlar nasılsınız ben biraz gergin bu sabah yani akşamdan kalma dün yağızı uyutmadım akşam erken yatsın diye çünkü çok vakitsiz uyumaya başladı ikindi vakti 16.00 gibi yatıyo 18.30 kadar uyuyo sonra kalkınca bi huysuzluk anlatamam tabi bende bi sıkıntısı var heralde diş diye ağrı kesici veriyorum sonra gece 1.00 kadar uyut uyuta bilirsen aaaaaaaa bi baktım adet haline getirdi bunu bende uyutmuyorum 3 gündür ama dün akşam patladım gece 21.00 de yatırıyorum bu arada uyumamasına rağmen zorla inanırmısınız neyse sonra 1 saat sonra bi kalkıyo çığlık çığlığa göya ben dinlencem kociş le 2,3 bardak rahat çay içip 2 muhabbet günün sitresini atacam nerde daha berbat oldu sanki bi çoştum bune be dedim gece ben erken yatsın bende rahat dinleneyim diye bütün gün uğraşıyom dedim olana bak ya bide kızlar çok ağresif oldu ısırıyo vuruyo severken öperken bile cimcirerek seviyo canımı yakıyo sabır diyorum ama sabır da bir yere kadar canımı yakıyo zaten ya ben napayım bırakayım uyusun mu yoksa bu şekilde devam edip alışırmı kızlar
İki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve güçsüz olan çocuk, yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye çalışırken de kendilerinde öfkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor:
• Oyuncağının elinden alınması
• Yıkanma
• Engellenme
• Baskılı tuvalet eğitimi
• Yemek yeme
Annenin aşırı koruyucu olması, ailede öfke ve şiddet, çocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskançlığı gibi durumlarda da öfke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor.
Anne ve babaya düşen görevler
Bu dönem anne-baba ve çocuk arasında ilk çekişmelerinde yaşandığı bir dönem olduğu için, onların dengeli ve tutarlı davranışları oldukça önemli. Her şeyden önce anne-baba bu olumsuz tutum ve hırçınlıkların geçici bir durum olduğunu bilerek sabırlı davranmalı, çocuğu katı bir düzene zorlamadan, soğukkanlı bir biçimde çocukla gereksiz çekişmelere girmeden ilgisini oyunlara yönlendirmeli. Psikolog Yazıcı anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: “ Anne - baba çocuğu korkutmamalı, öfkeyi dindirmek için çocuğun her istediğini yapmaktan kaçınmalı,davranışla uyumlu olmayan gereksiz cezalar uygulamamalı, çocuğun öfkeli davranışları anne-babanın öfkesine yol açmamalıdır. Zaten çocuğun problemi, sakinleşememektir. Anne baba da sinirlenirse çocuğun öfkesi beslenir. Doğru olan çocuğun yanından çıkmak, sakinleşene kadar yalnız bırakmak, daha sonra yanına gelmektir. Unutulmamalı ki bu yaşta çocuğun öfkesi sosyal çevreye uyum çabalarının da bir parçasıdır. Çocuğun her türlü öfkesini kısıtlarsak bu kez öfkeyi kendine yönelten çocuk kendini ısırmaya, saçlarını koparmaya yani kendine zarar vermeye başlar."
İki yaşına kadar edilgen, bağımlı ve güçsüz olan çocuk, yürüme ve konuşmanın başlamasıyla kendini ifade etmenin yollarını ararken sosyalleşmenin de adımlarını atıyor. Sosyalleşmeye çalışırken de kendilerinde öfkeyi oluşturacak uyaranlarla karşılaşıyorlar. Psikolog Yazıcı bu uyaranları şu başlıklar altında topluyor:
• Oyuncağının elinden alınması
• Yıkanma
• Engellenme
• Baskılı tuvalet eğitimi
• Yemek yeme
Annenin aşırı koruyucu olması, ailede öfke ve şiddet, çocuğun fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerinin doyurulmaması,aşırı kuralcı anne-baba davranışları, kardeş kıskançlığı gibi durumlarda da öfke davranışlarıyla karşı karşıya kalınıyor.
Anne ve babaya düşen görevler
Bu dönem anne-baba ve çocuk arasında ilk çekişmelerinde yaşandığı bir dönem olduğu için, onların dengeli ve tutarlı davranışları oldukça önemli. Her şeyden önce anne-baba bu olumsuz tutum ve hırçınlıkların geçici bir durum olduğunu bilerek sabırlı davranmalı, çocuğu katı bir düzene zorlamadan, soğukkanlı bir biçimde çocukla gereksiz çekişmelere girmeden ilgisini oyunlara yönlendirmeli. Psikolog Yazıcı anne ve babalara şu uyarılarda bulunuyor: “ Anne - baba çocuğu korkutmamalı, öfkeyi dindirmek için çocuğun her istediğini yapmaktan kaçınmalı,davranışla uyumlu olmayan gereksiz cezalar uygulamamalı, çocuğun öfkeli davranışları anne-babanın öfkesine yol açmamalıdır. Zaten çocuğun problemi, sakinleşememektir. Anne baba da sinirlenirse çocuğun öfkesi beslenir. Doğru olan çocuğun yanından çıkmak, sakinleşene kadar yalnız bırakmak, daha sonra yanına gelmektir. Unutulmamalı ki bu yaşta çocuğun öfkesi sosyal çevreye uyum çabalarının da bir parçasıdır. Çocuğun her türlü öfkesini kısıtlarsak bu kez öfkeyi kendine yönelten çocuk kendini ısırmaya, saçlarını koparmaya yani kendine zarar vermeye başlar."
ezgi ne değişmiş ya tanıyamadım saçlar koyulmuş uzamış yüzü bebeklikten çıkmış bende kızımı koyayım
isimmi aranıyor ben şimdiki aklım olsa eliz koyardım çok cici bi isim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?