yarın misafir gelicek elim ayağıma dolaştı, bugünden herşeyi yapiim dedim, patates salatasının patateslerini haşladım bugünden, çikolata soslu kek yaptm hellim kızarttım patlıcan biber közledim lorlu biber kavurdum minik simitler yaptım dünden zyağlı patlıcanlı pilavım var birazdan sigara böreği sarıcam buraya kadar ii gittiiiii
bi de sütlü tatlı denemem oldu, yaklaşık 2litre süt, bir krem şanti, 1limon, 1 hazır tatlı vb hepsi çöpe gitti, arası bisküvili üst üste 2kattı, üst katı dökünce battı daha yoğun yapmışım salak gibi, ay bi sürü tencere kap yıkadım bittim, bana acil çoooook kolay sütlü tatlı tarifi verebilirmisiniz, süt alabilirsem yapıcam
ayşegül maşallah walla neler yapmışın öle bide çocukla bu kadar demişssin daha ne olsun,demek naz kızımız uslu duruoki sen işlerini halletmişin
sheeda kahvaltıda ne vermeni ve nasıl vermeni söledi dr ?cici bebe vermeyin mi dedi? bende arada versemmi die düşünüodum meyvesine ufalayıp,eğer zararlısa almayayım boşuna bari?
valla ben de yoruldum..:))bare hellimleri kızatmasaydın ona-lar yarına çoktan bozulur..en çoktatlıyı kurtardığına sevindim:))yarın misafir gelicek elim ayağıma dolaştı, bugünden herşeyi yapiim dedim, patates salatasının patateslerini haşladım bugünden, çikolata soslu kek yaptm hellim kızarttım patlıcan biber közledim lorlu biber kavurdum minik simitler yaptım dünden zyağlı patlıcanlı pilavım var birazdan sigara böreği sarıcam buraya kadar ii gittiiiii
bi de sütlü tatlı denemem oldu, yaklaşık 2litre süt, bir krem şanti, 1limon, 1 hazır tatlı vb hepsi çöpe gitti, arası bisküvili üst üste 2kattı, üst katı dökünce battı daha yoğun yapmışım salak gibi, ay bi sürü tencere kap yıkadım bittim, bana acil çoooook kolay sütlü tatlı tarifi verebilirmisiniz, süt alabilirsem yapıcam
önemli diil canım bilgiler için teşekkür ederim..Biz geldik doktordan şimdi aklımda kalanları tek tek yazayım size
öncelikle uykusunu sordum yatmadan önce dişine jel sür dişi çıkıyo olabilir dedi.. Eğer uykusuzluktan kendini kötü hisseder ,bebeği hırpalamak istersen (bazen anneler böyle hissedebiliyomuş) o zaman gel bişeyler yaparız dedi. ne yapacağını sordum ama söylemedi :) onun dışında yapılabilcek bişey malesef yok
kendimize yaptığımız zeytinyağlılardan yedirip, et vermeye başlıcakmışım..
suyunu artık kaynatmama gerek yokmuş
2 günde bir ıkınarak kaka yapmasına da kayısı hoşafı yapıp mikserden geçir sabah akşam yarım çay bardağı ver dedi..
şu bitkisel demir ilacını sordum içeriğine baktı ve içinde bitkisel bir sürü şey var, ben ilacı direk ilaç olarak alması taraftarıyım dedi ve ferro sanolu tavsiye etti ben de tadı güzel eczanelerde satılan başka bir ilaçtan bahsettim onun etkisi daha azmış.
bazen yemek yemediğini sadece 1-2 kaşık alıp daha sonra yemediğini mama verince lıkır lıkır içtiğini söyledim. mamanın tadını sevdiği için hayır demiyo olabilir çok kilo almış ayda 750 gr'la 8100 olmuş bu kilo 1 yaşına kadar götürebilir dedi. Bir sabah 9 tane cicibebe yedirdiğimi duyunca şok oldu çok fazlaymış :) ben verdiğim öğün yeter mi yetmez mi anlayamıyorum :) bu arada oğlumun gurme hassasiyetine sahip bir damak tadı olduğu kanısına vardı doktor.
tatille ilgili bi kaç bişey sordum havuz kesinlikle yasak, güneşe 11 den önce ve 16 dan sonra korumasız çıkarabiliyorum hametan sürmem yeterliymiş..böcek kovan şeyleri vücuduna sürmek yok dedi.
Duygu senin sorunu doktordan geldikten sonra okudum kusura bakma
:)
yok canım cicbebeye zararlı demedi sadece 9 tane çok dedi 5-6 tane ver dedi.
doktorumuzun bundan önce verdiği menü şöyleydi ; 50 gr tuzsuz peynir (ben labne kullanıyorum) 1 çay kaşığı ceviz , 1 çay kaşığı pekmez ve ekmek veya cicibebe mamayla , anne sütüyle veya meyve suyuyla ıslatılmış olarak.. şimdi bunları yemekten sıkılmış olabilir diye yeni ayımıza uygun menü verdi..
yumurta sarısına nohut kadar başlayarak artırılacak tam yumurta sarısı yemeye başlıcakmışım.
sabah menü seçenekleri;
kahvaltı karışımı
peynirli omlet
domates rendesi, 1 kaşık zeytin yağı, 50 gr peynir, ekmek
hazır tahıllı kahvaltı mamaları
öğlen;
etli sebze yemeği+ yoğurt+ekmek
Çorba+ekmek
Pilav_makarna+yoğurt+ 1 köfte
ikindi
Meyve+yoğurt
Akşam seçenekleri öğlenin aynısı
merhaba kızlar
bu aralar pek gıremedim. 20lik dişimi cektirdim onunla ugrastım. esımde cektıdi simdi
yemek yiyemiyor . corbadan fenalık geldi adama. Defne mizinde 2 gun önce 2. dişi
patladı kaydirigubbakcemile2 suan elimi ısırıyor bayagıda basarılı acıtıyor ciddi ciddi
gecen gece sivri sinekler melegimi mahvetmiş. bende raid tablet aldım ınternetten baktım ,
iyi demiyorlar benimde pek içime sinmemişti bu gece cibinlik deniyecegim. normal
demiriyle takınca cok acıklık kalıyor bende demirden cıkarıp donencenin ustunden
örtucem ıns ıse yarar.
çok geçmiş olsun ya..nası sıcaktan şaşırdım..sen gene de yoğurt falan ye..selam kızlar ...
çok hastaydık eşimde bende neyden oldu anlamadık ishal ve kusma zehirlendikmine ..???eşim hastaneye gitmiş acil de bizimgibi okadar çok kişi varmışki sıcaktan olur demişler Allahtan 1 gün sürdü ben gitmedim ilaç veririler diye bu gün iyiz ay kimsemizde yok herkes tatilde kızımda yazık heba oldu senağlamasenağlama
geçmişi okuyamıyorum inşallah tüm bebekler ve anneleri iyidir hala çok halsizim senağlama
canım bunu sormak aklıma gelmedi, nazı nasıl yemeye alıştırdığını bilmiyorum ben pilavı ezmeden veririsem bi sorun yaşamam köfteyi de minik parçalara bölerim nasıl ekmek içini koparıp veriyosam köfteyide öyle yaparım ama tabi denemek lazım..
1 yaşına kadar tuz yasak olduğu için onlara özel hazırlmak lazım , köfteyi de baharatsız yapmak gerekir sanırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?