2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yarın misafir gelicek elim ayağıma dolaştı, bugünden herşeyi yapiim dedim, patates salatasının patateslerini haşladım bugünden, çikolata soslu kek yaptm hellim kızarttım patlıcan biber közledim lorlu biber kavurdum minik simitler yaptım dünden zyağlı patlıcanlı pilavım var birazdan sigara böreği sarıcam buraya kadar ii gittiiiii
bi de sütlü tatlı denemem oldu, yaklaşık 2litre süt, bir krem şanti, 1limon, 1 hazır tatlı vb hepsi çöpe gitti, arası bisküvili üst üste 2kattı, üst katı dökünce battı daha yoğun yapmışım salak gibi, ay bi sürü tencere kap yıkadım bittim, bana acil çoooook kolay sütlü tatlı tarifi verebilirmisiniz, süt alabilirsem yapıcam

aman ya banane yapmıycam bidaa,şimdi tam döküodu tatlıyı baktım tadı ii, kıvamı biraz sulu, doldurdum güzel kadeh kaselerime, görünüşü noktacıklıydı, tarçın serptim, bonibon gibi şekerler vardı onlarla da süsledim idare eder işte, beenmezlerse yemesinler bebekle bu kadar oluyo

yapdıklarını okuyunca ben yoruldum valla tebrik ederim , bilmem yaparmısın ama basit ve kolay bi tarif tavuk göğsü

3 fincan şeker 3 fincan un bir tyemek kaşığı katı yağ 1 litre süt bir veya 2 tane vanilya hepsini karışdırarak pişir loplop kaynamaya başlayınca altını kapat mikserde ortalama 10 dakka kadar çırp tortulaşmamasına dikkat et sonrada borcamı ıslatıp içine dök isteğe bağlı tarçın döküp servis edersin

afiyet olsun zemuszemus

ayşegül maşalalh canım bitirmişssin haızrlığı bugün çağan çok huzrsuzdu anca uyudu gidipte pilav yapıcam eğer uyanmassa gelicem yine

Biz geldik doktordan şimdi aklımda kalanları tek tek yazayım size
öncelikle uykusunu sordum yatmadan önce dişine jel sür dişi çıkıyo olabilir dedi.. Eğer uykusuzluktan kendini kötü hisseder ,bebeği hırpalamak istersen (bazen anneler böyle hissedebiliyomuş) o zaman gel bişeyler yaparız dedi. ne yapacağını sordum ama söylemedi :) onun dışında yapılabilcek bişey malesef yok

kendimize yaptığımız zeytinyağlılardan yedirip, et vermeye başlıcakmışım..

suyunu artık kaynatmama gerek yokmuş

2 günde bir ıkınarak kaka yapmasına da kayısı hoşafı yapıp mikserden geçir sabah akşam yarım çay bardağı ver dedi..

şu bitkisel demir ilacını sordum içeriğine baktı ve içinde bitkisel bir sürü şey var, ben ilacı direk ilaç olarak alması taraftarıyım dedi ve ferro sanolu tavsiye etti ben de tadı güzel eczanelerde satılan başka bir ilaçtan bahsettim onun etkisi daha azmış.

bazen yemek yemediğini sadece 1-2 kaşık alıp daha sonra yemediğini mama verince lıkır lıkır içtiğini söyledim. mamanın tadını sevdiği için hayır demiyo olabilir çok kilo almış ayda 750 gr'la 8100 olmuş bu kilo 1 yaşına kadar götürebilir dedi. Bir sabah 9 tane cicibebe yedirdiğimi duyunca şok oldu çok fazlaymış :) ben verdiğim öğün yeter mi yetmez mi anlayamıyorum :) bu arada oğlumun gurme hassasiyetine sahip bir damak tadı olduğu kanısına vardı doktor.

tatille ilgili bi kaç bişey sordum havuz kesinlikle yasak, güneşe 11 den önce ve 16 dan sonra korumasız çıkarabiliyorum hametan sürmem yeterliymiş..böcek kovan şeyleri vücuduna sürmek yok dedi.

Duygu senin sorunu doktordan geldikten sonra okudum kusura bakma

saol smriskçim kaydettim yapıcam başka zaman şu an gerçekten halim yok
inci sen de saol cnm naz da çok ilgisiz kaldı yavrum bugün, börek sararken koydum yatağında oynadı, artık çocuklu kadın olduk ya, ben bile şaşırdım 15dk da falan sardım 3yufka önceden olsaa oooo 1saat kesin oyalanırdım. başka bişey yapmıycam bugün kızı da kendimi de yıkadım bittiii bugünlük işim

ayşegül maşallah walla neler yapmışın öle bide çocukla bu kadar demişssin daha ne olsun,demek naz kızımız uslu duruoki sen işlerini halletmişin

sheeda kahvaltıda ne vermeni ve nasıl vermeni söledi dr ?cici bebe vermeyin mi dedi? bende arada versemmi die düşünüodum meyvesine ufalayıp,eğer zararlısa almayayım boşuna bari?

ayşegül karnımda nasıl aç canım çekti walla.)))
önce karnımı dıyurayım smirskin verdiği tavuk göğsunu yapiim bari kolaymış:)) teşekkürler tarif için smirsk

:)
yok canım cicbebeye zararlı demedi sadece 9 tane çok dedi 5-6 tane ver dedi.
doktorumuzun bundan önce verdiği menü şöyleydi ; 50 gr tuzsuz peynir (ben labne kullanıyorum) 1 çay kaşığı ceviz , 1 çay kaşığı pekmez ve ekmek veya cicibebe mamayla , anne sütüyle veya meyve suyuyla ıslatılmış olarak.. şimdi bunları yemekten sıkılmış olabilir diye yeni ayımıza uygun menü verdi..
yumurta sarısına nohut kadar başlayarak artırılacak tam yumurta sarısı yemeye başlıcakmışım.

sabah menü seçenekleri;
kahvaltı karışımı
peynirli omlet
domates rendesi, 1 kaşık zeytin yağı, 50 gr peynir, ekmek
hazır tahıllı kahvaltı mamaları

öğlen;
etli sebze yemeği+ yoğurt+ekmek
Çorba+ekmek
Pilav_makarna+yoğurt+ 1 köfte

ikindi
Meyve+yoğurt

Akşam seçenekleri öğlenin aynısı

esra ben de çok açım valla, o kadar yaptm hepsini güzelce servis tabaklarına koydum buzdolabına kaldırdım, tadına bile bakmadım buarada akşam yemeği yapmayı unutmuşum döner yicez:)
şeyda mesela pilav köfte napıoruz bunları çatalla ezmek yeterli mi ay ne güzel bizim gibi yicekler onlar da

merhaba kızlar
bu aralar pek gıremedim. 20lik dişimi cektirdim onunla ugrastım. esımde cektıdi simdi
yemek yiyemiyor . corbadan fenalık geldi adama. Defne mizinde 2 gun önce 2. dişi
patladı kaydirigubbakcemile2 suan elimi ısırıyor bayagıda basarılı acıtıyor ciddi ciddi
gecen gece sivri sinekler melegimi mahvetmiş. bende raid tablet aldım ınternetten baktım ,
iyi demiyorlar benimde pek içime sinmemişti bu gece cibinlik deniyecegim. normal
demiriyle takınca cok acıklık kalıyor bende demirden cıkarıp donencenin ustunden
örtucem ıns ıse yarar.

valla ben de yoruldum..:))bare hellimleri kızatmasaydın ona-lar yarına çoktan bozulur..en çoktatlıyı kurtardığına sevindim:))
önemli diil canım bilgiler için teşekkür ederim..

afiyet olsuncokacimcoook:teytey::teytey:

selam kızlar ...
çok hastaydık eşimde bende neyden oldu anlamadık ishal ve kusma zehirlendikmine ..???eşim hastaneye gitmiş acil de bizimgibi okadar çok kişi varmışki sıcaktan olur demişler Allahtan 1 gün sürdü ben gitmedim ilaç veririler diye bu gün iyiz ay kimsemizde yok herkes tatilde kızımda yazık heba oldu senağlamasenağlama
geçmişi okuyamıyorum inşallah tüm bebekler ve anneleri iyidir hala çok halsizim senağlama

canım bunu sormak aklıma gelmedi, nazı nasıl yemeye alıştırdığını bilmiyorum ben pilavı ezmeden veririsem bi sorun yaşamam köfteyi de minik parçalara bölerim nasıl ekmek içini koparıp veriyosam köfteyide öyle yaparım ama tabi denemek lazım..
1 yaşına kadar tuz yasak olduğu için onlara özel hazırlmak lazım , köfteyi de baharatsız yapmak gerekir sanırım..

sana da eşine de geçmiş olsun..
2.dişiniz de hayırlı olsun:))
cibinlik işe yarar ama nilin çekme oyunu var dikkatli ört üstüne kapanmasın gerçi nefes alır ama rahat edemez belki..

çok geçmiş olsun ya..nası sıcaktan şaşırdım..sen gene de yoğurt falan ye..

ben köfteyi ekmek veriri gibi veriorum zaten bazen şaşırıorum düşündüğümden büyük parçaları rahatlıkla yiyebilio nil..

inanna nasıl bozulur ya, buzdolabına koydum yarın ısıtsam olmaz mı, çok süper olmasına gerek yok zaten
benim de cibinlik ilk defa bu hafta işe yaradı ben yatağın etrafına geçiriyorum uçlarını naz istesede yakalayamıyo

aman dikkat edin kızlar, çok büyük parçalar vermeyin burda okudum şimdi bi bebek elmadan boğulmuş ölmüş allah korusun

Seyda cok guzel ornek monun ve verdigin bilgiler. bende yazıyorum hemen valla.
Yalnız pilavı nasıl yıyecek bogazına kacmazmı ? ezip mi veriyorsun bide yag
kullanıyormsun pişirirken
Gunes kremi icin bir sey demedimi yani ben 4 ten sonra cıkıncada suruyorum sabemedin
kremini.
cici bebeyi bende dr sormustum içindeki seker zarar vermıyormus. 6 yı gecirme demişti.
Domates alrjı yapmıyormuydu ?? Ay bende cok sordum

Cook gecmiş olsun ela bizde karı koca dişlerle ugrasıyoruz kac gundur. Allah
şifa versin. Bol su içmek iyiymiş oyle durumlarda zaten dr demiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…