2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın karıcıklar
bugün tükkanı ben acıyorum :lepi:
hava burda iyi degil ya bi türlü yaz gelemedi mirmirmirmir

günaydn selma
dükkanı açma işi bugün sana kaldı.ömer yusuf sağolsun kaka bombardımanına tuttu her yeri.üstü başı battı küçüklüğü aklıma geldi hep sızardı kakası aynen öyle olduk.sanırım akşamki sütlaç fazla geldi kaydirigubbakcemile3yok sa kaç gündür zorla yapıyordu 2-3 günde bir.ek gıdalara geçtiğinden beri çok zor geiyor altını değiştirmek :sinifsinif:

günaydın kızlar yoğurt tutmuş tadı ve kokusu yoğurt gibi ama biraz sulu tutmuş oluyo dimi ayy çok sevindim inşallah yer bizim cadı hiç tutucağını sanmıyordum acemi şansı heralde :))

günaydin kizlarrrrrrrr
hoscakalin

sevgicim cnm gözün aydin bidahaki sefere tam tutar cnm yogurdun ya ben hic beceremem :S

sabah asiri migde bulantisiyla uyandim cok kötüydü ya bide arada sirada hafif hafif giren kasik agrilari........ offf ins. düsündügüm degildir
dogum kontrol hapi aliyorum bide

günaydın sevgicim canacım.
canan değildir hayatım korunuyorsan olmaz birşey korkma.ama işinide sağlama al .ben hap olayına ilk evlendiğimde 1 ay kullandım sonra dedim ben uğraşamam ben bunla .birgün atlasan hamilesin işte.
anladın sen :kedi:

Son düzenleme:
günaydın kızlar yoğurt tutmuş tadı ve kokusu yoğurt gibi ama biraz sulu tutmuş oluyo dimi ayy çok sevindim inşallah yer bizim cadı hiç tutucağını sanmıyordum acemi şansı heralde :))

bravo kız:lepi: ben 2 kere denedim olmadı .bende deneyeyim bari gerçi babymix alıyorum ben ama sevmiyor onu koyu diye sulandırıncada birşeye benzemiyor belki mamasıyla olunca yer.zaten mamayla sulu olacağını milupanın kitabında okumuştum canım normal yani

neyse kızlar ben bir duş alayım hazır ömer yusuf uyumuşken:)öğlen arkadaşım gelcek bir aksilik olmazsa kız benim saçları böyle görüp kaçmasın delikafadulden

herkese günaydın...benim yoğurt olmuş ayran..ama verdim sonuçta yedi...bizim doktor ısrarla evde mayalayın diyor...iyi de tutmuyor kardeşim işte..sıcağını ayarlayamıyoruz sanırım..bugün sütten deniycem..internette baktım sütten deolabilir çünkü mayalanıyor diye yazmış doktorlar...birde kızlar şu devam maması ne kadar verilecek diye sormuş bir arkadaş...hero baby mesaj atmış..günlük 750 ml verilmeli diye..ama ister biberonla verirsiniz hepsini, ya da muhallebiler- gece kaşık mamaları filan da devam sütlü...toplamı 750 olacakmış yani...ben günde 3/4 kere 150 cc den biberon veriyorum..ayrıca muhallebi-yoğurt filan da devam sütüyle olduğu için 750 yi buluyoruzdur...

kızlar anne sütü arttırma ile ilgili topikte arkadaşın biri doktorunun kendisine Syntocinon oxytosin burun spreyi yazdığını ve bayağı işe yaradığını yazmış...internetten baktım..genelde yabancı kaynaklar var ama Anne Sütünün Önemi, Süt ve Erken Çocukluk Döneminde Beslenme bu sitede süt arttırmak için kullanılabileceği yazıyor...bugün alıcam bakalım..emzirmeden 2-3 dakika önce burna sıkılıyormuş...

bulmanız uzun sürmesin diye yazıyı da koydum...

Eğer anne hasta veya az süt yapıyorsa bebek az süt alabilir. Bu durumda sütün tekrar memelerde oluş­turulmasına çalışmak lazımdır. Bunu başarmak için şu uygulamalar yapmalıdır (4): a)Çocuğu memede az süt olsa bile 5 dk. her bir memeye koymalı ve bunu 2-3 saatte bir yap­malıdır. b) Süt tekrar gelinceye kadar ilave gıda ile des­teklenmelidir. Ancak bunu az miktarda vermeli fakat bebek meme verildiğinde acık­mış olmalıdır. c) Anne huzurlu olursa başarılı olacağından emin olmalıdır. d) Laktasyonun bozukluğunu anlamaya çalış­malıdır. Çok genel olarak sebep; gereksiz ila­ve besleme, üzüntü, yanlış bilgi, annenin yor­gunluğu veya yüksek östrojen içeren oral kontraseptiflerin kullanımı olabilir. Burada Let-Down (yani süt salgılama) refleksini uyandırmak için ilaç kullanılabilir. 1. Syntocinon oxytosin-nazal spraydir. Beslenme­den 2-3 dk. önce burun deliğine konur (4). 2. Chlorpromazine: Bu süt oluşumunu arttırır ve üzüntüyü azaltır. Bunlardan Thorazine ve largactil 10-25 mg. tabletlerden 2 veya 3 defa günde 3-10 gün süreyle kullanılabilir

merhaba arkadaslar benım sızlere bır sorum olacak benım melegım 5 ayını yarın dolduracak fakat hala basını tam olarak dık tutamıyor ctesı dr la randevumuz var ama cok endıselıyım bu konuda bılgısı olan varmı acaba

cnm kafasını geri geri atıyomu ??yoksa düşüyomu bası öne

elınden tutup kaldırdıgımda kalkıyor ve kalkmak ıcın caba gosterıyor ama oturdugunda bası asagı dusuyor tam olarak dık tutamıyor

canım bende yabancı sitelerde etken maddesi domperidone olan ilaçların(motilium) yan etkisini prolaktin düzeyini arttırdığını ve dolayısıyla anne sütünün arttırılması için kullanıldığını okudum.amerikada falan çok yaygınmış.ingilizcem pek iyi olmadığı için tam çeviremedim.

aylincim sağol canım bilgiler için şahsen benim dünden beri sütüm çok az bu aralar kafam biraz bozuk
dün gece bir çay bardağı ince bulguru ıslattım üzerine limon sıkıp yedim ne yapayım belki süt artar diye bir de bol su içiyorum

kızlar doktoru aradım şimdi kabızlık için eğer 4 günü geçerse dufalak diye bir şurup ismi söyledi fitil tembellik yapıyor pek tercih etmeyin sabah akşam bir çay kaşığı bu şuruptan verelim ve zeytinyağı dedi aynı zamanda zeytinyağlı pamukla popoyu uyarın dedi

sivrisinek ve böcek sokmalarına karşı da fenistil diye bir krem önerdi tabi bu soktuktan sonra
öncesinde önlem olarak sinek kovucuları tavsiye etmedi alerjendirler dedi

denize beline kadar sokabileceğimi söyledi
kayısı veriyorum dedim şimdilik pek vermeyin dedi elma havuç suyuna devam dedi sanırım kayısı henüz ağır bizim bebekler için

akşam kasım annelerinde okumuştum bir daha yazayım mevsim yaz ve tatile gidecekler var leylak yağı doğal sinekböcek kovar diye yazmış arkadaş denemk de fayda var aslında

biraz sonra da zeynebe doktorun verdiği 3 sayfalık bir beslenme proğramı var onu taratıp koyacağım hem üzerinde tartışmış da oluruz karşılaştırma da yaparız

yağmur yağmasa çıkıp alacaktım spreyi ama sağanak yağıyor burda alamadım..deneyeyim bakalım..aklımda kalmasın...bu arada kayısı aslında ilk verilen meyvelerden neden doktorun öyle dedi acaba? hele ki kabızlığı oluyorsa bizim doktor hergün ver dedi...duphalac bitkisel bir şurup bizde kullanıyoruz..barsak florasını düzenliyor...eksik bakterileri filan yerine koyuyormuş...gerçi çınara öyle çay kaşığı filan fayda etmiyor..arka arkaya 4 tatlı kaşığı veriyorum öyle yapıyor bizim oğlan ama dün şurup yerine armuttan faydalandık...2 armutun üzerine de su içince yaptı kakasını...kayısıyla da yapıyordu başta ama alıştı barsakları sanırım...bu arada duphalac fitil gibi anında yaptırmıyor 1 gün geçiyor üzerinden haberiniz olsun..yani siz 3. günde başlayın vermeye...bir de ek gıdalara geçildiği için artık iyice katılaştı kakaları..çok beklemesin barsakta...bu sefer çıkarması işkence oluyor bebişlere yazık...

ewt canım kayısıyı niye verme demiş dr bende şaşırdım ..bide hani bebekler bi kaç gün kaka yapmayınca çok zorlanıyolarya onun için libelaks die bi ilaç var sıvı bi tüp için de ..ondan çok az popodan sıkıyosun yani lavman yaptırıyo çok kolay oluyo..ama o bağırsak düzenlemiyo yani anlık bişi....dr benim oğlana yaptırdı hastanede ..aslında daha önce büyük oğlumada kullanıyodum arada..hani öle çok zorda kalırsanız aklınızda bulunsun...ben evde bulunduruyorum ..ne zaman lazım olacağı belli olmaz..

kızlar ya benim oğlan dünden beri kaşığı reddediyor.deminde denedim sebze püresi hazırlamıştımdaha önlüğü takar takmaz anlıyor kaşıkla bişeyler vericeğimi bas bas bağırıyor.biraz daha sulu hazırladım o şekildede yemiyor ağlamaktan helak oldu bende bıraktım.muhallebi falan yapmıştım onuda yemiyor.şekerli şeyleri bile yemiyor çocuk yaa.napıcam ben kızlar yardım edin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…