günaydın kıslar
belkıs cnm üzülme be düşe kalka büyücekler bu minik cadılar
benimkide ateşlendi gece aşıdan olsa gerek
diş falan görünmüyor daha bizimkinde cünkü
kalkıp kalkıp agladı berru da
cok zor gercekten
ama bi o kadar da güzel harika bişey anne olmakk
bende oruç tutmuyorum elif sadece gece emiyor ama neticede emiyor
şunun şurasında daha ne kadar emecek bu senede tutmuycam geçen seneki gibi
yalnız kızlar bu kaza konusunda nasıl bi bilgiye sahipsiniz
hani evet sonradan tutulur ama geçen sene+bu sene 60 gün yapıyo tut tut bitermi ya
bunun başka bi alternatifi yokmu bildiğiniz diyetini vermek gibi mesela bilgisi olan varsa liütfen bizimle paylaşsın.
kafam çok karışık çok düşünceli çok stresliyim size katılıp bişey yazamıyorum CADIARZU
ara ara okuyorum inşallah problemlerimi hallederimde tekrar aktif olarak ortama akarım zemuszemus
sizi seviyoum :kedi:
denizcim inşallah halledersin sorunlarını, zaten tutmadığın günler iiçin fidye veriyorsun ama yine de kaza etmek zorundasın, alternatifi yok bu işin, 60 gün de çok uzun değil yaaa, 3 aylar var ya, o zaman tutarız
selma haklısın da yaşamadan bilemiyor insan, ateş evet çok normal ama yaşayınca bir kabusa dönüşüyor, şimdi iyi ateşimiz, uyudu
sabah jelini sürdürmedi, ağladı, offf ne yapsam yaa, soğan versem acı kokar diye vermek istemiyorummm ağzı yanmaz mı
aybüke soğan iyi gelir ağrısını alır ben veriyorum ama geçen büyük bi kazadan sonra vermiyom artık bizimkşi kontrol etmeme rağmen soğnı baya bi koparmış ağzında büyük bir parça kaçsa boğulurdu valla hemen farkettimde çıkardın allahtan .versende dikkat et.annem ver koparamaz o diyodu ama şimdsi bunların damakları sert olfuğu için koparabiliyolar
belkıs cok haklısın cnm yaaaa
berruda hala ateşlii halsiz bi şekilde yatıyor yanımda öylece onu öyle görmeye dayanamıyorum allahım daha büyük dert vermesin
ateş düşürücü verdim kahvaltı hazırladım yemedi midesi kabul etmiyor heralde
ateşini ölç, benim derecemin doğru ölçüp ölçmediğinden emin olmak için ateşi 38 e çıkınca acile götürdüm, iyiki de götürmüşüm, benimki 1 derece eksik ölçüyormuş, fitil inanılmaz iyi geldi
,
üzerini örtme, ben mesela sadece bezle durdurdum dün,
tabi o zamana kadar ılık duş aldırdım, sirkeli su hazırlayıp, bezi başına koydum ( tabi bizimki ağladı sirkenin kokusuna::) durdurmadı
cnm ölcüyorum devamlı 37.5 suanda
basında da ıslak mendil var zaten
calpol verdim bide
ya almanyadan yengem fitil getirdi dedi işte agrısı ateşi olunca ver dedi ama bilemedim calpol verdim zararı olurmuki versem onuda
Kızlar geçmiş olsun hasta bebişlerimize Selma ve Aybuke inş. en kısa zamanda ateşleri düşer ya bende 2 gün önce çok korktum doğduğundan beri ilk defa 6. ay aşılarından sonra ateşlendi bide 2. dişimizde çıkıyodu ateşi 37,5-38 arasındaydı fitil iyi geldi çok zormuş ya bu ateş gerçekten başa gelmeyince anlamıyo insan
Kız Selma bence de tutma oruç canım ya sonra kazasını tutarsın valla emzirsem hiç düşünmezdim ama emzirmeyince tutuyorum bugün ilk gün bakalım zorlancam ama çok ta güzel huzur doluyo içim valla mutluyummm
kızlar hepinize hayırlı ramazanlar olsun.... bizde aşımızı olduk geldik inşallah ateşi çıkmaz yavrumun.ben çok korkuyorum ateşten.allaha emanet yavrum.kızlar bu ateş kaç saatte çıkar.yani aşı olduktan sonra kaç saat sonra yükselir.
herkese hayırlı ramazanlar.oruç tutanların allah oruçlarını kabul etsin.ben dediğim gibi sütüme tkilenir diye tutmadım.iyimi ettim kötümü ettim hiç bilmiyorum içim huzursuz aslında ama napim sütüm gider diye korktum.zaten azıcık bişey.allah affeder inşallah.selma aybüke çok geçmiş olsun kızlar.kıyamam ben miniklere ateş çok kötü bilirim.2 defa yaşadım baya hırpalanıyor bebişler ama çocuk işte bu tür şeyler yaşamadan büyümüyorlar.mutlaka yaşıycaz bu tarz şeyleri.allah büyük sıkıntılar hastalıklar vermesin.bizimkinin dişide daha çıkamadı gitti eli sürekli ağzında ve eline geçirdiği tüm şeyler hoooop ağza.dişetlerine baktım baya bi şekillenmiş dişler ama birde çıksa rahatlask bizde.baya huzursuz çünkü.
hayırlı ramazanlar hepinize..
kızlar tekrar geçmiş olsun.
Çocuk ve bebeklerde ateş görüldüğünde evde alınabilecek basit ve temel önlemler önemlidir. Ateşin tedavisi yanlızca ateş düşürücü ilaçlarla değil, aynı zamanda uygun yaklaşımlarla desteklenmelidir. Bu destek yaklaşımlar ateş düşürücü kullanmak kadar önemlidir.
* Ateşli çocuğun bulunduğu ortamın ısısı 21-22 C arasında tutulmalıdır. Oda ısısının ayarlanması için havalandırmalar ve vantilatörler kullanılabilir,ancak çocuğun direkt olarak hava akımının karşısında olmamasına dikkat etmek gerekir.
* Çocuğun üzerindeki fazla giysiler çıkartılarak az ve gevşek giysilerle çocuğun ısısının düşürülmesine yardımcı olunmalıdır.
* Ateşli çocuğun kalori gereksinimi artar, bu nedenle aç kalmamasına dikkat ederek beslenmesi desteklenmeli, ancak beslenme için aşırı zorlanmamalıdır.
* Ilık suyla (29-32 C) duş yaptırmak veya ıslak bezlerle vücut ateşini kontrol edip sık sık ölçüm yaparak ateşin seyri izlenmelidir.
* Yüksek ateşte vücudun daha fazla sıvıya ihtiyaç duyması nedeniyle bol miktarda sıvı alması sağlanmalı, verilecek sıvının çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat etmelidir.
* Doktorun tavsiye ettiği bir ateş düşürücü (antipiretik) kullanarak ateşi kontrol altında tutmak gereklidir (ateş düşürücüler çocuğun yaşına ve kilosuna bağlı olarak farklı miktarlarda kullanılırlar; bu nedenle bir hekime danışarak kullanılmalıdır).
hayırlı ramazanlar arkadaşlar
asiyecim başın sağolsun canım allah mekanını cennet eylesin
nisaya ve berruya çok geçmiş olsun ateşleri bir an önce düşerde rahatlar yavrucaklar
aşıdan sonra 2 3 gün böyle huzursuz oluyor bebekler iremde 2 gün huzursuzdu geceleri hep ağlayarak uyandı kolaymı 3 tane birden delik oldu bacaklarında bide ilaç cabası
bende bu ramazan orucumu tutarım diyordum ama tutamadım yaa fazla yemeyince hemen belli oluyor azalıyor süt. bide süt az gelince bizimki hemen sinirleniyor ağlamaya başlıyor baya ek gıdalarada başladım ama yinede emmeden olmuyor bakalım napıcaz
kızlar merhaba..uzun süredir yoktum...salı günü izmir e geldik..babamın rahatsızlığı sebebiyle..doktor filan koşturduk işte...inşallah ikinci ameliyata gerek kalmayacak..tomografi sonuçları öyle gösteriyor...rabbim tüm hastaların şifasını versin..asiyecim bu arada başın sağolsun canım...bu arada cumartesi oğlanı prof. a götürmüştüm..aklımda kalanları yazayım hemen..yumurta 8. aydan sonra dedi..uzman doktorumuz vermişti halbuki...kuzu yağlı olur iyi çekilmiş dana eti tavukla dönüşümlü ver dedi...kilo/boy 9 aylık bebek gelişim persantilindeymiş..yürüteç önermedi..dişler için jel verdi..ilk defa bugün sürdüm çünkü aşırı huysuzlanıyor..ve 37.5 oldu ateşimiz bugün...paranox fitil verdim..anca uyudu..hala izmir deyim..yarın burdan 5-6 günlüğüne tatile gideceğiz inşallah..bu arada ramazanınız hayırlı ve bereketli olsun...doktor ayrıca gece 23.30 dan sonra sabah 06 -06.30 a kadar kendi kalkmıyorsa beslenme için kaldırma dedi...bizim oğlanda çene çok da hareket az..nisan84 ün kızının resimlerini gördüm benim oğlandan küçük olmasına rağmen maşallah 41 kere dimdik oturmuş kuzum..bizimki halen destekli oturuyor..emekleme hareketi de yok..sadece popoyu kaldırarak köprü kurmaya çalışıyor...iletişim yönü kuvvetli fiziksel aktivite yönü zayıf bizim oğlanın:)))böyle işte şimdilik aklıma gelenler bunlar...uyku problemimiz devam ediyor..dişten sebep sanırım daha da beter olduk..gündüz uykularımız komple kalktı-sabah da 6 da dikiliyoruz ayağa...bu arada hasta bebişlere de acil şifalar diliyorum...
bu arada okudum ama kimindi aklımda kalmadı..kayınvalidesinde kanser şüphesi varmış..dizlerindeydi şikayeti sanırım..valla bizim de babamın hastalığı sebebiyle yaptığım araştırmalarda ve gidip-gördüğüm için cerrahpaşa onkoloji anabilim dalı başkanı prof.dr.süheyla serdengeçti yi gönül rahatlığıyla öneririm..muaynehanesi harbiye de..kesinlikle para canlısı değil..1 kere muayene ücreti ödedik..sonra 20 kere telefonda bilgi istedik ki babam kendisinin hastası değil..müthiş pozitif bir kadın... 400 tl muayene ücreti...bir de amerikan hastanesinde nil molinas diye bir hoca varmış onunda adını çok duydum...normalde o da cerrahpaşa da...yine cerrahpaşa da doç.dr.mustafa özgüroğlu diye bir doktor var ama acayip suratsız ve negatif elektriği var..erkan topuz ise hasta bakmıyor...böyle durumlarda doktor bulmanın zorluğunu bildiğimden bilgi vermek istedim...allah şifasını versin inşallah...