2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Her gün 7 avuç sebze faydalı
Kişinin yediği besinlerin miktarı da önemli. ışte Mehmet Öz’ün sağlık reçetesi: “Meyve şart ama hangi meyveyi tercih edeceğiniz çok önemli değil. ıstediğiniz çeşit ama hergün 5 avuç meyve yemelisiniz. Sebze miktarında da sınır var. Hergün istediğiniz çeşit 7 avuç sebze yemelisiniz. Bu sebzeler çiğ değilse muhakkak zeytinyağında pişirilmelidir.”

Her şeyin doğalını yiyin
Vücut, kızartma ve hazır gıda gibi doğal olmayan yemekleri hazmetmesini bilmiyor. Mide, karaciğer ne yapacağını şaşırıyor. Metabolizmabir anda altüst oluyor. Bu yüzden kesinlikle doğal gıdaları sofranızdan eksik etmeyin

hahaaa diyetteyim ya güya taktim yiyeceklere opuyorumnanaktan cokacimcoook
hepside birbirinden lezzetliiiiiii cokacimcoook

selam kızlarr

ben de uzun zamandır bu saatlerde burda olamamıştım garip geldi ne yalan söyleyeyim :)

canancım çok güzel bilgiler de uygulayabilene bravo demekten başka birşey gelmiyor elimden :))

zuhalcim canım benim ağrılarım hep vardı zaten de ben çok eskiden gittiğim dr bel fıtığı başlangıcı deyince hep ona yoruyordum
yani öyle başlangıç aşamasında falan değil benimki de
sadece şu aralar bütün ağrılarım bir araya toplandı
sanırım bu hamileliğimin son 4 ayını hep yatarak geçidiğimden kaslarım zayıfladığından iyice ortaya çıktı
sen ilaç kullanıyor musun peki böyle olduğunda ?

biz bu arada daha kiralık ev bakacağız da ev taşıyacağız kış gelmeden
nasıl gözümde büyüyor
satılık almayı istemedim ben oturalacak doğru düzgün bir ev 200.000 civarında
o kadar parayı ona yatıracağıma bankaya koyar faiziyle kira öderim ya
hem evden memnun kalmazsam tekrar değiştirebilme seçeneği doğra
gerçi o kadar parayı kim kaybetmiş biz bulalım PP
babam sağolsun diyecektik sadece :))

kizlar ya off demekten kendimi alamicam

izmirden didime giderken otobülerde ehliyet kemeri yokmus
nasil olur ya bebekli insanlar nasil yapiyor kucaktami gidiyorlar ? hic güvenli degil ama baska caremde yok canim COK SIKILDI :gitme: :gitme:

çiğdemcim inşallah sonuçlarınız iyi çıkar canım haber alınca bize de haber ver

benim de kafam takıldı biraz
çınarla birlikte mr için kafeteryada beklerken orada oturan bir adam -sonradan kulak burun boğaz dru olduğunu öğrendik- çınarı sevdi sonra gözünde kayma var hafif şehla dedi :S

ama erken doğduğu için detaylı göz muayenesi yapılmıştı çınara hiçbir problem yok 1 yaşında kontrole getirin tekrar demişti dr sadece
sol gözü hafif içe yakın duruyor ama sadece yakındaki objelere bakarken
cuma günü benim ve çınarın kontrolden sonra göz druna uğrar sorarız demiştik ama çınarın pili bitip uyumaya başlayınca kaldı bakalım sonraki izmire gidişimizde tekrar götüreceğiz

BEN VARIM kaydirigubbakcemile3 :roflol: saka maka saysam size bana geelen ac kalir kaydirigubbakcemile3 annemin en sinir oldugu sey benim yemek kurallarim evimde ...
kirmizi et girmez eve girersede 2,3 ayda bir kiyma 500gr oda tek bi marketten alirim ambalajli......
haftada 2.3 defa balik yenir ama dondurulmus olanlardan taze bulmak burda cok zor
sebzeleri haslarim kavurmam
suyunu kullanirim sos icin...
makarna suyula corbami yaparim
kizartma yapilmaz firinda kizartirim yagli kagitta
omega3 yagi aliyorum 500gr lik 6 aydan fazla tutuyor bizde
yumurtalarimda omega 3
aksamlari hafif seyler yenir kahvalti tarzi yada corba sebze haslamasi ......
2 ayda bir oglum ve esim icin anurun tavuk köftesini yapiyorum firinda
cips girmez eve puaca börek 2,3 ayda bir cok nadir
yogurt da az yagli aliyorum
tavuk eti balik eti haric bisey emiyorum
inek sütü icemiyorum soya sütü icebiliyorum

anneme gidince baya zoranicam normal yemekler cok agir geliyor :sinifsinif:
saat 6 dan sonra yemek yenmez bizde annemde 8 lerde yeniyor yemek lmaz:

cnm gözünde büyütmeke haklisin valla ne diyim cok zor ev tasimak
cocuksuz olsan hadi neyse ama hem calisiyorsun hem bebisin var allah kolaylik versn
gözüne kestirdigin bikac ev varmi

canancım burası türkiye unuttun mu
bizi emniyet kemerleri değil allah koruyor :)

şaka bir yana genelde otobüslerde emniyet kemeri olmuyor canım
varan ve ulusoyda vardır belki ancak

ha şimdi baktım geldim bu ayki mother & baby dergisiinde ilan görmüştüm anadolu ulaşım e-bebekle işbirliği yapmış bebek koltuğu hizmeti veriyormuş ama sadece erken rezervasyonla ve bazı hatlara

saol tatlim simdi bunu anneme söylesem sacmalama dicek bana ins. gelecek ayin 30 unda geliorum bi sorun cikmazsa delikafadulden

valla canancım daha önceden satılık baktığımızdan hiç kiralık gezmedik
satılık 1-2 yer kestirmiştim ama onlar 500.000 di P

Anadolu Ulaşım A.Ş.
işte burada reklam sayfası var
belki başka arkadaşların işine yarar

valla canancım kuşhan vardı burada kampta zayıflatıyordu insanları
senin ev sanırım onun kampı gibi :))
bu arada ben soyayı hiç sevmem ve tüketmem
en çok genetiğiyle oynanan gıda maddesi soya
ardından mısır geliyor ama mısıra dayanamıyorum P

saol cnm link icin izmirden gidiste yok ama dönüste ayarlamaya caisicam :))
dedigin cok iyi oldu hic bilmiyordum ben soyanin genetigiyle oynandigini kaydirigubbakcemile5

slm kızlar ömer yusuf uyurken cam sildim hızlı hızlı evi süpürdüm topladım kısacası bittim dünden çorba ve yemek var tutturdu eşim şunu yap demeye birde yemek olayı çıktı başıma
canan bunları yapıyorsan bravo da bence türkiyede senin beslenme alışkanlıkların tamamen değişecekkaydirigubbakcemile3 gel ben sana yapayım şöyle kuru fasülye pilav tatlıkaydirigubbakcemile3

Slm arkadaslar ...oglusum hasta bugun dr goturdum ıshalı var ateşı 37.5 da takılı kaldı...faranjıt olmus sesı hınt horozu gıbı ust dıslerı cıkıcak heralde butun problemler ondan kaynaklanıyor ates dusurucu ılac yazdı ıshalı artarsa ıshal ılacları verdı...ıstahıda yok oglumun uff yaaa o keyıfsızse ben hıçbişeyden zevk almıyorum...dua tavsıye eden arkadaslarıma tesekkur ederım allah ettıgımız duaları kabul etsın..

kaydirigubbakcemile3kuru fasulye pilav bende yapirum kocis istio bakliyatlarida yapiyorum cnm hepsini degil kimse yemiyor benden baska malesef.....
bugün yesil mercimek yapicam bir cay bardagi kadar tuan icin kocis yemiyo tan icin
tan icin sebze corbasi yapicaktim bol yaparim sebze corbasini bizde yeris Şeniz

ne istedi ttalim kocisin senden

cnm gecmis olsun acil sifa versin rabbim :Saruboceq:

kırk yılın başında birşey istedi kız bakalım malzeme varsa yapmaya çalışıcam yoksa kalır.......
kendimi yorgun hissediyorum çok.

kizlar size bi soru sorucam ama lütfen dogru cevap verin ..... gecen lerde asagidaydim kulakligim vardi müzigi daha ayarliyordum arkamdan dönercinin sahibi kadin digerine ama cokda havali dedi bana bakarak

sonra biriyle tanistim oda dedi ya niye herkez beni disardan burnu havada diyor
sizcede öylemi görünüyorum cok görmediniz ama.....

ben herkeze selam vermem kafami sallarim elle selam veririm ondanmi düsünmüslerdir acaba sonra kafama takildiii :hulya:

Son düzenleyen: Moderatör:
ınteraktif > Sağlık Pınarım

Sağlığımız ıçin Bunları Biliyor Musunuz?
09.06.2008 | Fonksiyonel Besinler

Son günlerde fonksiyonel besinler hastalıklara karşı korumada etkili olduklarından sıkça karşımıza çıkmaktadır. Peki nedir bu fonksyonel besinler?

Fonksiyonel besinler doğal olarak içerdikleri fizyolojik aktif bileşenler (besin ögesi veya değil) ile sağlıklı beslenmemize katkıda bulunmanın yanısıra, iyi hal ve sağlığı geliştirici, hastalık riskini azaltıcı potansiyel etkileri ile vücuttaki bir veya daha fazla hedef fonksiyonda yararlı etkiler oluşturduğu bilimsel olarak kanıtlanan besin bileşenleri olarak tanımlanır.

Bazı hastalık riskini azaltıcı potansiyel etkisi olan, yaşam kalitesini yükselttiği belirtilen ve fonksiyonel besin olarak nitelendirilen besinlere her geçen gün ilgi artmaktadır. Hiç şüphesiz, yeterli bilimsel kanıtlar ile sağlığa faydası belirlenen ve fonksiyonel besin olarak nitelendirilen bu besinler, sağlıklı beslenme önerileri içinde zamanla yerini alacaktır. Size bazı fonksiyonel besinlerin sağladığı yararlardan kısaca bahsetmek istiyorum.

Yeşil veya Siyah Çay

ıçeriğindeki flavoneller ile LDL kolesterolü (kötü kolesterol) azaltıcı etki gösterebilir. Buna ek olarak tümör oluşumu veya gelişişiminde de azaltıcı rol alabilmektedir.

Domates ve Domates Ürünleri

ıçeriğindeki likopen adı verilen bir çeşit karoten ile kan basıncını düşürücü etki gösterebilir. Ayrıca servikal, mide, akciğer ve prostat kanserine karşı koruyucu etkisinden de yararlanabilinir.

Soya

Genistein ve daidzein adı verilen isoflavonlar ile total kolesterolü, LDL kolesterolü, trigliseridi düşürürken HDL kolesterolü (iyi kolesterol) arttırıcı etkisi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca kansere karşı koruyucu etkisinden de bahsedilebilmektedir. Her gün alınan 60 gram soya menapoz belirtilerinde de azalma sağlayabilmektedir.

Üzümsü Meyveler

Çoğumuzun yararlarını bildiği bu meyveler içeriklerindeki antosiyanidinler ile LDL kolesterolü azaltıcı etki gösterdiğini bilmekteyiz. Buna ek olarak karsinojen maddelerin vücuttan atılmasında da görev alır.

Bitki Sterolleri

Bitki sterollerin fonksiyonel besinler olarak adlandırılan grup içerisinde önemli bir yeri vardır. Bitki sterollerinin kullanımı ile ilgili yapılmış çalışmalarda kolesterolü yaklaşık % 10 oranında azaltabildiği de gözlenmiştir. Bitki sterolleri, kolesterolü andıran doğal bileşiklerdir. Beslenmede yeterli miktarda alındığında, kolesterolün bağırsağa alınmasını engelleyerek kandaki kolesterol miktarını düşürebilmektedir. Artık ürün piyasamızda da bulabildiğimiz bu ürünlerin total kolesterolü ve LDL kolesterolü düşürdüğü yapılan çalışmalarla da kanıtlanmıştır.

Sarımsak

ıçeriğindeki dialil di sülfit bağları ile kronik kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiği kanıtlanmıştır. Günde en az 1 diş sarımsak yenmesi bile bu bakımdan yarar sağlayabilir. Ayrıca kolon ve mide kanserine karşı da sarımsak koruyucu etki gösterir. Soğan ve pırasayı da yine bu grupta değerlendirmemiz mümkündür.

Elma

Elmanın yoğun bir C vitamini kaynağı olduğu belki de çoğumuzun bilmediği bir özelliktir. 100 gram elmanın antioksidan aktivitesi 1500 mg C vitaminine eşittir.

Probiyotikler

ımmün yani bağışıklık sistemine sağladığı yararlara ek olarak kansere karşı koruyucu etkisi de bilinmektedir. ayrıca bağırsak florasını koruduğu için diareyi önlemede ve tedavi etmede de probiyotikler önemlidir.

Günlük olarak tüketilen 5- 9 porsiyon sebze ve meyve de yine kolon, meme ve prostat kanserine karşı koruyucu etki gösterebilmektedir.

UNUTMAYIN

2- 3 saat ara ile bir şeyler yemek metabolizmanızı hızlandırır
Günde en az 2 litre su içmek dolaşım için önemlidir
Salatalarınıza sadece 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave etmek yeterlidir
Haftada en az 3 gün egzersiz yapmak kasları korur
Sebze yemeklerine 1 kg sebze için 2 çorba kaşığı bitkisel yağ yeterlidir
Haftada en az 2 kez balık tüketmek omega 3 için önemlidir

Uz.Dyt Dilara Koçak
Dilara Koçak - MEZURA
Sağlık Pınarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…