2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bu toplantı gymborre diye bir çocuk gelişim ve eğlence merkezinde yapıldı...0-5 yaş arası çocuklara hizmet veriyor..ben çok beğendim aktivitelerini filan..eşimde gelmişti toplantıya o ve benim oğlan eğitmenlerle birlikte aktivite alanında kaldılar...çınar saatlerce oyalandı orda...çok güzel programlar hazırlamışlar...ben haftada 1 çınarı kendi yaş grubuna ait sınıfa götürmek istiyorum..deneme dersi için internetten form doldurdum...fiyatlarını da bir sorucam...araştırmak isterseniz...Gymboree Play & Music is the global leader in age-appropriate classes for children 0-5 years. Play & Learn Classes, Music Classes, Art Classes, Sports Classes, Family Classes, School Skills

Son düzenleme:
bu arada kızlar size birşey sorucam...çınar da bazen böyle bir irkilme gibi titreme oluyor..hani üşürsenizde birden böyle içinizden bir titreme gelir öyle...var mı benzer bir durum yaşayan arkadaş??

aylincim o bebeklerin hepsinde olur normal ben doktora sordum benimki çişini yaparken oluyo hatta doktora sordum normal dedi sende gözlemle kakasını yada çişini yaparken oluyodur

aylincim o bebeklerin hepsinde olur normal ben doktora sordum benimki çişini yaparken oluyo hatta doktora sordum normal dedi sende gözlemle kakasını yada çişini yaparken oluyodur

hayatım bugün mamasını yedirirken 1 dk.lık aralıklarla 2-3 kez titredi...korktum bende..sara dan filan bahsediyorlar çünkü nette baktım..allah esirgesin ya...

Nestle yazdıklarını okudum cnm..Devamınıda bekliyorum..

devam edeyim hayatım...* 1 yaşında mutlaka göz ve şaşılık muayenesi yapılmalı...* eğer evinizin bir bölümünde cep telefonu çekiyor bir bölümünde çekmiyorsa...tehlikeli ..çünkü bir yerden diğer çeken taraf geçerken normal yaydığının 500 katı kadar bir elektromanyetik dalga yayıyor telefon..mümkünse bu tip mekanlarda cep telefonu kapalı tutulmalı... * çocuk eğer karanlıktan, sesten vs. korkuyorsa üstüne gidilmeli...örneğin karanlık yere çocuk gitmemek de dirense bile götürülmeli ve birşey olmadığı gösterilmeli...* çocuk eğer korku sebebiyle sizden ayrılmak istemiyorsa onu yalnız bırakmak sakıncalı olur...korku anında yanında kalmanızı istiyorsa kalın ama en kısa sürede korkuyu ortadan kaldırmaya çalışın..karanlıktan korkan çocuklar anneleriyle yatmak ister mesela..korku geçene kadar beraber yatılmalı..korkunun atlatılması için gerekirse pedagoga götürülmeli...* bazen melatonin denen hormonun eksikliği çocuklarda uyku bölünmesine ve gecenin bir yarısı cin gibi uyanmasına sebep olur...ancak türkiye de melatonin denen hormon satılmamaktadır..aslında 1 haftalık melatonin takviyesiyle uyku sorunu bıçak gibi kesilir..amerikadan vs. getirtilebilir...* çocuklarda uyku üzerine çalışan nörolog çok az...ancak yine de geçmeyen problemlerde çocuk nöroloji muayenesine sokulmalı, gerekirse 1 gecelik moniterize edilmeli uykusu...böylece hangi uyku fazlarında hangi sebepten uyandığı bulunabilir...* çocuklar ancak 3 yaşından sonra yetişkinler gibi uyku düzenine geçerler... * bir çocuk 3 yaşına kadar gelişiminin %60-70 ini tamamlar..bu yüzden gerçekten 7 çok geçtir..bu yaş aralığında çocuğa verilebilecek kalite eğitimler verilmelidir...* bebekler sıcak odada uyutulmamalıdır... * eğer ayağınızda sallayarak uyutuyorsanız çocuk uyuyunca birden sallamayı kesmeyin...yavaş yavaş ritmi azaltarak bırakın...* çocuğu başka yerde uyutup odasına götürmeyin...odasında uyumalı....* diş çıkarma olayı tamamen genetiktir..ne erken ne de geç çıkan diş sağlık belirtisidir...kafayı takmayın...ne zaman çıkarsa çıksın...hatırladıkça yine yazarım kızlar...

aylin bitanem çok sağol bilgilendiridiğin için bizi bende gelip katımak istedim ama şartlar uymadı.
tireme olayı bizimde çişini yaparken oluyo.sanki tiksiniyor gibi.sonra hemn normalde dönüyor.banada seninki öyle olabilir gibi geldi çünkü mamadan sonra genelde ya çişini yada kakalarını yapabiliyor bebekler.

şu gece salgılanan hormon için derya baykala ebru şallı konuktu oda 11 de salgılanıyor diyor.derya baykalda içiyormuş hapını.kızları amerikada okuyorya ordan alıyor olabilir.

şu titreme olayını atlamayalım yalnız..var mı benim yaşadığımı yaşayan anneler??

canım benim kızım ek gıdaya geçtiğimden beri her kaka yaparken bir kaç kez yapıyor sanırım kaka yapmaya konsantre olduklarında yapıyolar bence normal bir durum..

Nestle teşekkürler bilgiler için..
Benimde ewde tel tam çekmiyo..Yani bazı yerlerde..Ama kapatırsam bana kimse ulaşamaz.Ew telimde yok.

Napıcam bilmiyorum

nestlecım ne gusel ya boyle akıveteler ne yazıkkı hep buyk kentlerde oluo bıse yagmurlu havada su bıle yok
tıtreme olayı bnm kardesımın bebegınde ve arkadasın bebegınde de var bırı kız bırı erkek ve ıkısıde cıs yaparken tıtrıodu o yuzden ben onmlı bısı oldugunu dusunmuorum cnm

inşallah kızlar ya önemli bişi yoktur..soracam bakalım doktoruna...kadir tuğcu ya da mail attım..bakalım ne diyecek...faydalı olduysa bilgiler ne mutlu bana....valla bu aktivitelere katılmak lazım...insanın hem havası değişiyor..diğer annelerle paylaşma imkanı doğuyor...bilgi edinme şansın oluyor..faydalı yani..bana geldikçe böyle bilgiler burdan paylaşacağım...

bu arada kızlar size birşey sorucam...çınar da bazen böyle bir irkilme gibi titreme oluyor..hani üşürsenizde birden böyle içinizden bir titreme gelir öyle...var mı benzer bir durum yaşayan arkadaş??

Kızlar cevaplamış ama bende yazayım tişini yaparken oluyor ama her zaman değil bazen oluyor bizimde.
Ne kadar güzel bilgiler paylaşmışsın çok sağol bizde sayende gitmiş kadar olduk uyku ve melatonin sorunum şimdilik yok doğduğundan beri bu saatlerde uyuması için özen gösteriyorum ama telsizi çıkaramam elim kolum herşeyim benim çünkü Derin inanılmaz sese duyarlı bende kapısı kapalıyken evde iş yapabiliyorum yada balkona falan çıktığımda iyi oluyor yani .Birde gece lambası kullanıyoruz çünkü yatak odam çooook karanlık gece uyandığında göremiyorum ki hiçbirşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…