2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bencede gitme Canan ne olur ne olmaz .
Asiye haklısın valla hele bu aşı biraz ağır geldi herhalde Derin 2 gündür huysuz bugün zor yemek yaptım .Şimdi sütle besleniyorlar iyi 4. yada 6.ayda ek gıdalar başlıyor o zaman yandık hergün taze çorba, yoğurt,kahvaltısı yandık valla ben nasıl başa çıkıcam bilmiyorum

bende kendim yapmayı düşünüyorum sizede öyle oluyormu bilmiyorum bazen markete gittiğimde bu cam kavonozdaki ek gıdalara gözüm çarpıyor bebelac ın varya hani yok sebze güveci yada meyve püresi falan çok iğrenç ya ...cam rende alın diyor doktorlar bende nerden bulcam ya büyük marketlerde falan varmıdır acaba.neyse kızlar yorumları yarın okurum uykum geldi benim.yarın platese gidicem dinleneyim canımızı çıkaracak hocabişeyede faydası olsa bari hala patlamak üzere bomba gibiyim:)hepinizi seviyorum iyi geceler

Tabiii ki kendin yap onlarda mutlaka katkı falan olur ben pek güvenmiyorum .Hani dışarı falan çıktığında iyi pratik ama sürekli kullanılmaz .cam rende bak bu mutlaka denk gelir bebe mağazalarında var ezdiği için meyveleri vitaminleri kalıyor Hepsiburada.com : SUDELIFE CAM RENDE | Bebek & Çocuk geçen yıl gitmiştim plates ve yoğa yapıyordum bir süre sonra görürsün faydasını benim sırt ve bel ağrım hiç kalmamıştı .Önümüzdeki ay başlıyıcam bende

canancım aşı çeşitleri var şu şekilde

Canlı aşılar: BCG,Oral Polio, Kızamık,Kızamıkçık, Kabakulak

Ölü aşılar: Boğmaca,Difteri,Tetanoz,Kuduz, ınfluenza, Tifo, Hepatit B, Kolera,Enjeksiyonla uygulanan Polio

Toksoid aşılar: Difteri, Tetanoz

ıki canlı aşı aynı gün uygulanabilir ancak aynı gün uygulanmazsa aralarında en az 4 haftalık bir süre bırakılmalıdır.

yani bu ay yaptırdığımız aşıları aynı gün yapılmasında sakınca yok ama eksik kalan canlı bi aşı varsa onu 4 hafta sonra yaptırmamız gerekiyormuş.

evet özlemcim benim bildiğim kadarıyla canlı aşı,doktorumda zaten mutlaka 1 ay sonra yaptır dedi.

ROTA VıRÜSÜ AŞISI
Özelliği: Ağızdan uygulanan bu canlı aşının 1 protein ve 5 protein içeren iki tipi var. Bu iki tip aşı da benzer düzeyde koruma sağlıyor.
Aşı takvimi: Bir protein içeren aşı, doğumdan sonraki 2. ve 4. aylarda; 5 protein içeren ise 2, 4 ve 6. aylarda yapılmalı.
Hangi sıklıkta tekrarlanmalı? Önerilen aşı takvimi boyunca yapılmalı. Bu aşının da koruyucu etkisi ömür boyu sürüyor.
Kimler yaptırmalı? Tüm çocuklara yapılmalı.

rotarix markalı olan aşı 2 doz uygulanıyor arkadaşalar diğer bi marka daha var ama adını bilmiyorum o aşı 3 doz uygulanıyormuş,doktorum bana rotarix al dedi

Geçen hafta rutin aşıları ve rota aşısı yapıldı. Hepsi aynı gün içinde oldu. Doktorumuz önceden bize aynı gün yapılması gerektiğini söylemişti. Şimdi kafam karıştı. Bazı arkadaşlara 4 aşı ağır gelir denmiş. Oysa biz doktorumuza 2 gün sonra olur mu diye sorduğumuzda kabul etmedi. Aynı gün olmalı dedi...
Valla her doktor ayrı telden çalıyor...kafamçokkarıştı

doktorun doğru söylemiş zaten güzelim evet aynı gün yapılması gerekiyor,eğer ağır gelir düşüncesiyle yapılmadıysa veya farklı bi sebepten dolayı aralarında en az 4 hafta olması lazımmış.yani 1-2 gün ara verilip yapılamıyor.açıkçası biz biraz pimpirikli davrandık 4 aşı olunca doktorda evet ağır gelebilir rotayı 1 ay sonra yaptırırsın dedi.zaten 3.ayda aşımız yok başka bildiğim kadarıyla

evet hülyacım 3. ayda rutin aşı yok
biz de rotayı 3. ayda yaptırdık yanılmıyorsam 142 tl idi

DOKTORUMA SORDUĞUMDA ROTA HARİÇ DİĞER AŞILARI SAĞLIK OCAĞINDA YAPTIRIN 1 GÜN SONRADA BİZ ROTAYI YAPALIM DEMİŞTİ VE ÖYLEDE OLDU...benneyaptımkibenneyaptımki

KIZLAR SÜTÜMÜ SAĞIYORUM.KAÇ SAAT DIŞARIDA BEKLETEBİLİRİM
BİRDE BUZDOLABINDA KAÇ GÜN BEKLİYOR.BUZDOLABINDAN ÇIKTIKTAN SONRA NE ZAMAN BEBEĞİME VERMELİYİM SÜTÜ...:1closedeyes:

Zatürre nasıl bulaşır ?

Zatürreye neden olan Streptokokus pnömoni (pnömokoklar), üst solunum yollarında normal florayla birlikte hastalığa neden olmadan barınabilen bir bakteridir. Bu durumda, bu bakteriyi taşıyan kişi diğer insanlara bulaştırma ve bağışıklık sistemini zayıflatan herhangi bir durumda hastalanabilme riskine sahiptir.

Pnömokoklar kişiden kişiye, bir iki metrelik mesafelerden yakın temas sonucu bulaşırlar. Bakteriler, tek başına ya da solunum damlacıklarıyla birlikte solunum yolundan vücuda girerler ve nazofarinkste (burun ve ağız boşluklarının birleştiği yer) bakteri kolonileri oluştururlar.

Bakteri genellikle aile içinde, özellikle küçük çocuklar ve okul çoçukları arasında yayılma eğilimindedir. Hastalığın yayılması çoğu zaman viral üst solunum yolları enfeksiyonları ile birlikte olur. Bu enfeksiyonlar sonrasında, vücudun savunma sistemi zayıflayarak pnömokokların daha kolay bir şekilde hastalık oluşturabilmesine zemin hazırlar.

Pnömokok enfeksiyonu grip kadar bulaşıcı olmamakla birlikte insanların kalabalık şekilde bir arada yaşadığı yerlerde, askeri kamplarda, tutukevlerinde ve yatılı okullarda zatürre salgınları görülebilir.

Ne sıklıkta görülür ?

Dünya sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünyada her yıl her 1000 kişiden 10-15’i zatürreye yakalanmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl Pnömokoklara bağlı zatürreden 100 bin - 175 bin kişi, bakteriyemiden 50 bin kişi ve menenjitten 3 bin kişi hastaneye yatmaktadır. Yaklaşık 20 bin ila 40 bin kişinin de hayatını kaybettiği bildirilmektedir.

Türkiye’de her yıl Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre yaklaşık 90 bin zatürre vakası görülmekte ve 2500 civarında kişi hayatını kaybetmektedir. Ancak uzmanlar Türkiye için gerçek rakamın çok daha yüksek olduğunu ifade etmekte ve yaklaşık 500 bin kişinin her yıl zatürreye yakalandığını belirtmektedirler.

Neden Zatürreden Korunmalıyız?Zatürreden korunmak neden önemli? CADIARZU

Zatürre (pnömoni), en gelişmiş ülkelerde bile, tanı ve tedavi yöntemlerinin, hastane ve yoğun bakım olanaklarının çok artmasına rağmen sık görülen ve ölümlere neden olan dünyanın bilinen en eski hastalıklarından biridir.

Türkiye' de her yıl ortalama 500 bin kişinin bu hastalığa yakalandığı tahmin edililmektedir. Özellikle;

küçük çocuklar,
sigara içenler
yaşlılar,
kalp,
şeker,
böbrek ve
akciğer hastalarında (KOAH, bronşit, astım)
ölümlere yol açabilmektedir.

Tüm zatürre vakalarının yarısından pnömokok bakterisi sorumludur. Ayrıca, pnömokokların giderek penisilin ve başka birçok antibiotiğe karşı direnç kazanmakta oldukları saptanmıştır. Üstelik de, tıptaki tüm gelişmelere rağmen en gelişmiş ülkelerde bile kana mikrop karışan zatürrelerde ölüm oranı çok yüksektir.

Bu nedenlerden dolayı zatürre hastalığından korunmak önemlidir.

Pnömokokların yol açtıkları zatürre vakalarını önleyici bir aşı, bir çok kişinin yaşamını kurtaracak bir yöntemdir.

Zatürre aşısı, pnömokoklara karşı koruyucu antikorların yapımını sağlayarak organizmayı bunlara karşı kuvvetli hale getirir. Pnömokokların 80'den fazla türü vardır. Aşı içinde bunların en çok hastalık yapabilme özelliği olan 23 tanesi bulunur. Bunlar da zatürreye neden olan pnömokokların %90'ını kapsamaktadır.

Tek bir doz aşı ile yıllar süren bir bağışıklık elde edilmektedir. Bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklarda aşının 5 yıl sonra tek bir kez tekrarlanması önerilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü, ölümcül sonuç doğurabilecek bu hastalık için özellikle risk gruplarının, özetle kalp, akciğer, böbrek hastaları, diyabet gibi kronik hastalıkları olan kişilerle, 65 yaşını aşmış insanlar, huzurevi gibi toplu yerlerde yaşayanların aşılanarak zatürre'den korunması gerektiğini vurgulamaktadır.

Leave my freshly-expressed milk at room temperature?
taze sağılmış sütün oda sıcaklığında tutulması ;

Up to four hours at 80 degrees F (27 degrees C) = 27C de 4 saate kadar

Up to 10 hours at 70 degrees F (21 degrees C) =21Cde 10 saate kadar

Up to 24 hours at 60 degrees F (16 degrees C) e.g. in a cooler with ice packs =16 Cde 24 saate kadar ( buz kalıpları ile soğuk tutan bir kapta )

Store milk in the refrigerator?
Buzdolabında sütün saklanması

Five days at 39 degrees F (4 degrees C)
4Cde 5 gün

Store milk in the freezer?
dondurucuda sütün saklanması

Two weeks in a freezer compartment inside a refrigerator
dondurucu kısımda 2 hafta ( bu eski tip buzdolaplarının buzluk kısmı oluyor)

Three months in a self-defrosting freezer (store away from the door)
defrostlu buzdolaplarında (derin dondurucu olmayan) 3 ay (kapı kısmından uzak tutmak şartıyla)

Six months in a deep freeze that maintains a constant 0 degrees F (-19 degrees C)
-19Cdeki derin dondurucuda 6 ay

bu arada sütün dondurucudan çıkartıldıktan sonra 24 saat içinde tüketimesi gerekiyor

vidicim benim oğlumda arada yapıyor uykuya dalana kadar
nestlecim izmirde havayı sormuşsun hava iyi fakat yağmur geliyor o yüzden kapalı heran yağacak şekilde

canancım sen gitme canım bebişler henüz küçük mikropları hemen kapıyorlar
asiyecim allah yardımcın olsun zor mamayla beslenmesi benim bildiğim kadarıyla anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş keçi sütünden mama yapmışlar onu araştır istersen GOLDEN GOAT adresine bakabilirsin
rota aşısını bizim drumuzda aynı gün yaptırın dedi

kızlar ben adet oldum bugün kendimi çok acayip hissediyorum gerginim heryerim ağrıyor özellikle belim 2 gündür başağrısı çekiyordum zaten offff havada kapalı en iyisi zeynep uyurken uyumak :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…