2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar kizlar
uzun zamandir pek ziyaret edemiyodum , cunku ikinci bebis geliyo diye bir kac aydir baska topiklere takiliyodum.
bu arada ikinci bebis araligin 20 sine gelmesi pilanlaniyo, bakalim saglikla gelsinde :Saruboceq:
umarim herkesin durumu iyidir
bisey sorucaktim!!!!! hamileyken göbel topigimiz vardi ara ara bulamadim bir hal oldum, acaba kapatildimi yoksa benmi bulamiyorum, topigi bulan biri varsa buraya yazabilirse cook sevinirim.
herkese iyi aksamlar, ara ara gelip yazmak isterim ve sizlerden haber almak isterim:1hug:

selincim merhaba çok sevindim bizim topikte ikinci bebeğe hamile kalan sanırım sen ilksin
ikincisidemi erkek allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin inşallah
buaraya pek kimse girmiyor ARTIK FACEDE YAZIŞIYORLAR

kızlar çok sık yazmasamda yazılanları takip ettiğim birşeye takıldığımda sorup cevap aldığım bi yerdi burası oğlum için çok faydalı paylaşımları oldu 2009 şubat annelerinin terketmeyin yaaa

hayırlı olsun selin.ben de bu aralar çok yoğunum okul değişikliği nedeniyle ve büyük kızım okula başladı çok şükür:) okuyan herkes birkaç cümle yazarsa paylaşımımız devam eder.

selincim çok sevindim allah isteyen herkese nasip etsin tekrar anne olmayı.o dediğin topiği ben hatırlayamadım canım kusuruma bakma.
deryadeniz ben sürekli giriyorumda bişeyler yazan olmayınca bende dönüp gidiyorum faceden yazışsakta burası daha güzeldi bende burayı geri istiyoruuum

merhabalr ben de 9,02,2009 doğumlu bir erkek çocuğun annesiyim. buraya hiç yazmamıştım. umarım güzel paylaşımlarımız olur.

hamileliğimin ilk aylarından itibaren bebeğimin gelişimini hafta hafta doğumdan sonra ise ay aya takip ettim. 1 yaşına doğru ise çocuğumun bakımının hafifilediğini hissedip ay ay internetten gelişim sürecini okumaya ara verdim.
şimdi ise problem sinyalleri alıyorum çocuğumdan. mızlaması beni çok rahatsız ediyor. gece uyurken sağdan sola dönerken bile mızlıyor. her şeyi ağlayarak yaptırıyor. tekrar başladık kendimiz eğitmeye.

bir de benim çocuğumu karşılaştırabileceğim akranları yok. ne zamanki yanına akranı biri geliyor o zaman çocuğumun çok bebeksi olduğuna karar verdim. ilk zaman kişilik farklılığıdır dedim ama şimdi bebeksi olduğunu düşünüyorum. bunu da onunla yeteri kadar değerli vakit geçirmediğime bağlıyorum.

şimdi ona daha fazla vakit ayırmak istiyorum.işten çıkıp eve gittiğimde saat 5,30 oluyor, 8de uyuyoruz.yani akşam 2,5 saatimiz var ama hiç mi yemek hazırlayıp yemeyeceğiz, başka işim olmyacak benim.

sabah da erken uyanıyor.yaklaşık 1,5 saat da sabah vaktim var. vakit tabiki sadece oğlumun değil kahvaltı+ hazırlık+ufak tefek işler de var.

sizin nasıl geçiyor hayat? çalışan anneler var mı aranızda?

elifezgi ben çalışmıyorum ama benimkide çok mızmız çok zorluyo beni çocuğunla çok az bir zaman paylaşımın varmış zordur tabi fakat azda olsa kaliteli zaman geçir derim benimde oğlum herşeyde benimle olmak istiyo uyurken yemek yerken tv seyrederken oynarken bile benimle oynuyo ben oynamazsam oda oynamıyor bağımlı gibiyiz kendime ait bi hayatım kalmadı pedegogla görüşmeyi düşünüyorum

asiye seni görmek ne güzel,hep sen açardın dükkanı hadi yine devam açmaya.elifezgi ben de çalışıyorum ama öğleden sonraları evdeyim.oğlunun akranlarıyla oynamasına fırsat sağlamaya çalış,ayrıca kızlar galiba daha uyanık oluyor ilk yaşlarda benim kızımla yeğenimin arasında 2 gün var ama farklı özellikteler.bence fazla dert etme parka felan götür,sosyal ortamlarda bulunsun.

ömrüm ve bebiş cevaplarınız için teşekkürler.internetten de araştırıyorum acaba fazala mı otoriter davrandım diye.
-şimdilik çocuğa fazla sınır koymamaya çalışacağım, bazı sınırlarım vardı,ona her istediğini elde edemeyeceğini öğretmek için bazı isteklerini yapmıyordum bir de o nederse elimden geldiğince yapmak için özen göstereceğim???

-onunla daha fazla oyun oynayacağım.dün tvyi neredeyse hiç açmadım iletişimimizi belki de tv etkiliyordu. zaten zamanımız az bir de tv açıkken konuşsak bile anlaşılmıyor,dikkatimiz dağınık olıyor ya onun ya da benim.
-parka daha sık gitmek benim de aklıma geldi. parka gidiyoruz ama daha sık olabilir,kalabalık parkları tercih edeceğim. özellikle çocuğumun kendinden küçük çocuklara nasıl davranacağını merak ediyorum. büyükler itip kakarsa korkuyor yoksa büyük çocukları çok seviyor. küçükler elinden oyuncağını alsa acaba geri alabilir mi...yaf hep büyük çocuklar alıyor oyuncağını..

eminim ki bu da bir süreç ve geçecek.tabi ki anne baba olarak doğru şekilde davranırsak.
tavsiyeleriniz varsa almaya devam edebilirim.

Merhaba;
Bende daha önce hiç yazmamıştım ama sürekli takip ediyordum.Benimde bir oğlum var ve bende vçalışan bir anneyim.Aynı sorunları ara ara bizde yaşıyoruz elifezgi ama bir süre sonra düzeliyor.Zamana bırak çok üstüne düşme ve beraber olduğunuz sürece onunla ilgilen sevgini göster öp sarıl oyun oyna emin ol düzelecek çünkü o senin yanında olmadığın saatlerin acısını çıkarmak istiyor en azından benim oğlum öyle

merhaba canımhoşgeldin aramıza bende çalışan bir anneyim
ve hiç memnun değilim bu durumdan ama mecburen çalışıyorum işte
benim kızım biraz geç yatıyor zamanımız oluyor ama yinede evde olsam ona daha faydalı olurum gibi geliyor
eğer çalışmaman problem yaratmıyacaksa bence işi bırak oğlunun bu durumunu doktoruyla paylaştınmı peki

herkese iyi geceler ben de uzun zamandır oldu bu topiğe girmeyeli, sanırım kimse de kalmamış. evet bu topik iyiydi paylaşımlar güzeldi. bu yeni başlangıçta guruplaşma başlamazsa ve sürekliliği olacaksa ben de ekibe dahil olmak isterim,

aksi halde çok sıkıcı hale geliyor.

elif inan okuyunca içim cız etti, ben de çalışıyorum, öğretmneim ama ben 3 te evde oluyorum. kızımla çok kaliteli zaman geçiriyoruz. çok haklısın eğer 5 ekadar çalışıyorsan oğluna zaman ayırnak elbette zor, belki de o d ailgi beklediği için daha da bebekleşiyordur. sana tavsiyem şu: bırak ev işi kalsın, bırak yemek te kalsın, temzilik kalsın, işten gelince üzerini değişir değişmez ilk yarım saatini çocuğuna ayır, onu okşa sev şakalar yap,oyun oyna, yarım saat sonra da yenmek hazırlığına başlarsın.

inna ki ben de çoğu zaman öyle yorgun geliyorum kii, adım atacak halim kalmıyor ama işten gelir gelmez en az 15 dakkamı kızıma ayırıp sonra mutfağa geçiyorum, mutfakta d aberaber oluyoruz genelde. o da benle yemek yapıyorkendi çapında:roflol: eğleniyoruzhihoyyyt yemeği geceyapabilirsin mesela, ertesi günün yemeğini, temziliği de geceyapabilrisn o uyuyunca. biraz uykudan ve zamnadan fedakarlık yaparsak bu iş oluyor inanopuyorumnanaktan

2. bebeğin bebeğin hayırlı uğurlu osun selin, Allah sağ salim kucağın almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…