2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun. Allah korusun , insan düşünce bile korkuyor bi de bayılınca mahvolmuşsundur
bizimde bu kanepe üzerinde oynamalar yüzünden başına gelecek diye korkuyorum. bi de yatak odasına kanepe taşıdık, bizim yatağımızda değil de beraber uyumak isterse kanepe de yatalım diye, orayada tırmanıp ışığı açıp kapatmaya çlışıyor.
düğme nefes borusuna kaçmadıkça problem olmaz inşallah, zaten tuvalete değil de bezine yaptığı için senin nöbetin nöbet sayılmaz benim kardeşim toplu iğne yutmuştu, Allahtan sindirim kanalından çıktı, batmasın diye haşlanmış patates, pamuk falan yutmaasını önermişlerdi

arkadaşlar bebeklerimiz artık 22 aylık.meğer ne kadar çok gelişiyorlar da biz adını koyamıyoruz gelişmelerin.malumunuz bazı davranışları daha önce veya daha geç sergileyebiliyorlar. burada yazanlar olanlar veya ilerde başımıza gelecekler:)benim en çok bu ay tuvaletini söyleyebilmesi ve değişik yemeklere ilgi duyması dikkatimi çekti.hep biz anneler yakınırız ya çocuğum değişik bişi yemiyor diye demek ki bu aylarda yeni şeyler tatmak istiyorlarmış , demek ki her şeyin bir zamanı var. allaha şükür bu ay kendiliğinden mandalina, portakal , nar yemek istedi. ben daha önce tattırsam da tükürüyr veya reddediyordu, zorlamıyordum zamanı gelince yer diye, Allahıma şükürler olsun meyve sorununu aştık, umarım sebzeleri de ilerde daha çok sever çocuklarımız.
tuvaletimiz de şöyle söylüyoruz. bizimkisi gözden kayboluyor, ya tülün arkasına ya da koltuğun arkasına geçiyor. tabi annesi ne yaptığını tahmin ediyor.
-Ahmeeet napıyorsun
kanepenin arkasından bir ses yükseliyor
-çiiiiş
-e oğlum neden anne çiş geldi demiyorsun!!!

22 Aylık Bebekler :
Merdiven çıkabilir.
İlk kısa cümlelerini kurabilir
Ellerini yıkayıp kurulayabilir.
Zıplayabilir ve tümsek yerlerden atlamak ister.
Etrafını daha dikkatli izler.
Kendi kendine yemek yiyebilir.
Büyük parçalı legolarla 7-8 parçalı kule yapabilir.
Kitaplardaki resimler daha çok ilgisini çeker.
Boya kalemleri ile resim yapabilir.
Yüksek eşyalara tırmanmaktan hoşlanır.
İsteklerini daha rahat ifade edebilir.
Yardımla dişlerini fırçalayabilir.
Gösterilen resimdeki tanıdık nesnelerin ya da kişilerin adını söyler.
Tuvaleti geldiğinde haber verir.
Kendi kendine giyinmek ister.
Şarkılar söyler, dans eder.
Evdeki elektronik eşyaları kullanmak ister.

23 Aylık Bebekler :
Küçük toplara çok rahat vurabilir.
Kelimeleri birleştirerek kısa cümleler kurar.
Kelimelerde ekler kullanabilir.
Vücudun bölümlerini tanır ve gösterebilir.
Resimlerde gördüklerini söyleyebilir.
Söylenenleri anlar ve uygular.
Giysisinin bir parçasını giyebilir.
Söylenen şarkılara eşlik eder.
İzlediği dansları yapmaya çalışır.
Tuvaleti geldiğinde haber verir.
Mutfakta kullanılan eşyalara ilgi duyar.
Diğer çocuklarla oyunlar oynar.
Kapıları açıp kapatabilir.
Yardımla dişlerini fırçalayabilir.
Oyuncak bebeğini besler ve giydirir.
Değişik yiyeceklere ilgi gösterir.
Şekilleri tanır ve yerlerine yerleştirebilir.

teşşekkğr ederim. biizm nöbetimiz kaka yapıp yapmayacağı nöbeti değildi, doktor kafa filmine baktı bişey görünmüyor dedi ama olmayacağı anlamına gelmez dedi, sabaha kadar 2saate br çocuğu uyandırıp yokla kasılma gerilem kusma olup lmadığına bak dedi, anlayacağın ben 2saate bir kalkıp o durumları yokladım

sabah ta ilk çşinde çıkarmış düğmeyi, ama şimdi de köpek dişlerini çıkarıyor kızım. yine hasta yine ateşli yine mızmız, yine huysuz bu hafta bööyle nşsa yla uğraşmakla geçti, <allah beterinden esrgesin:26:

merhaba ben yeni üye oldum bende şubat annesiyim 22 aylık bi oğlum var sizlerle tanışıp bilgi almayı çok istiyorum...

teşekkür ederim. oğlum iyi çok şükür sadece bikaç gün önce kaşını yardı dikiş atıldı ve bu yüzden çok huysuz hiç yerinde durmuyo ki mutlaka düşüyo kafasını gözünü vuruyo bi yere...

öncelikle tüm kazazedelere geçmiş olsun benim oğlumda geçenlerde bilgisayar koltuğundan düştü dişi dudağını patlatmış biraz kanıyodu orayla ilgilenirken herhangi bişey varmı diye kontrol ederken bir baktım ki alnı kocaman yumurta gibi şişmiş ve mosmordu çook korktum acile gittik film çektirdik çok şükür bişey yok anladımki bu aralar çook dikkat etmemiz gerekiyo ALLAH IM HEPİMİZİN EVLADINI ESİRGESİNN

herkese merhaba uzun bir aradan sonra gelebildim nihayet
taşınma senelik iznimin bitişi arabamızın soyulması derken
sonunda durulduk çalışıyorum son hızla kardelen tam bir küçük cadı
istediği herşeyi yaptırmaya çalışan inatçımı inatçı bi bıcırık oldu
sizler nasılsınız

Bi Sorum Olcak.. Ben Manuel Süt Sağım Pompası Aldım Biberonlu Falan Ama Forumda Bazı Yerlerde Elektrikli Daha İyi Diyorlar,Siz Kullandınız mı Değiştiriyim mi Sizce Manueli Elektrikli İle?

selam ben de yeni katılanlardanım. Daha önce yazıları takip ediyordum ama sizlerle yazışmak için üye olmaya karar verdim.
23. ayın için de bir kızım var. yeni memeden ayrıldı. 1 ay önceden gündüz emmeyi sonra da geceyi bıraktık; ancak geceleri uyutmakta zorlanıyorum, 11-12 falan oluyor.Sanki daha sinirli oldu.
Sizlerde durum nasıl? bu aylarda yani memeden ayrıldığı için mi böyle yoksa 2 yaşının bir özelliği mi?
Çığlık atmalar her şeye mühalif...
sizden bu konudaki düşünce ve tecrübelrinizi paylaşmaınızı rica ediyorum.

Kızımla zaman geçirmek ve ilgilenmek için çalışma hayatına ara verdim. Sizler çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmek için neler yapuıorsunuz.
Bu aydaki kız çocuklarının psikolojileri nasıl? Paylaşırmısınız?

merhaba hoşgeldin, benim kızım 24 aylık, çalışan bir anneyim, kızımla anne ve baba olarak oldukça kaliteli zamanlar geçiriyoruz, işten gelince ilk işimiz 1 saat onunla sohbet oyun gıdıklama şarkı vs.. ile geçiyor, ya da hava güzelse muhakkak yorgun da olsam parka götürüyorum, yemek ve mutfak toplama işi hep sonraya kalıyor, ben yemek hazırlarken zaten babası onunla sohbet ediyor, oyun oynuyor, hiç yalnız bırakmıyoruz onu.

psikolojik durumunda bir değişiklik olmadı benim kızımın. dönem dönem sinirli ve inatçı olabiliyor ama görmezlikten gelerek söndürüyoruz o davranışını

Bi Sorum Olcak.. Ben Manuel Süt Sağım Pompası Aldım Biberonlu Falan Ama Forumda Bazı Yerlerde Elektrikli Daha İyi Diyorlar,Siz Kullandınız mı Değiştiriyim mi Sizce Manueli Elektrikli İle?

slm arkadaşım ben chicco nun manuel süt sağma makinesini kullandım bana gayet rahat ve pratik geldi elektriklisini kullanmadığım için bişi diyemicem ama işe yaradı iyiki almışım diyorum

yine arada kaldım yine herkes farklı söylüyor :}

neyse almış bulundum değiştirirlerse değiştiririrm değiştirmezlerse kullancam artık :S

yine arada kaldım yine herkes farklı söylüyor :}

neyse almış bulundum değiştirirlerse değiştiririrm değiştirmezlerse kullancam artık :S

ben kızm emmediği için 9 ay bu makineyi kullanan epey deneyimli biri olarak söylüyorum ki, kesinlikle elektirikli makine... pompalı da el kuvveti gerekiyor ve bir süre sonra ellerin yorulduğu içiin göğsü istediğin şekilde boşaltamıyorsun, ama elektirikli pompada böyle bir sorun yaşanmıyor. neyse zaten sen de anlayacaksın

bizimkisi evin patronu oldu çıktı, emirler yağdırıyor, onu aç bunu kapat, şunu getir:)

ben manueli kullanamdığım için elektrikli aldım. manueli neredeyse hiç kullanamadım. pompalıydı,bambino gibi bir markaydı hiç süt sağmayı beceremedim, tirle onadan daha iyi sağıyordu. daha sonra japlo marka elektrkli cihaz aldım. ara ara kullandım. ilkin iyiydi ama iki yılın sonunda gücünün azaldığını gördüm. karar senin. marka olarak araştırırsan iyi olur

merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar siteyi ziyaret ediyorum. iş yoğunluğundan açıkçası fazla zaman ayıramamıştım. oğlum 23 aylık oldu. zaman gerçekten su gibi akıp gidiyor. bizim de dişlerle ilgili sorunumuz var. ilk çıkan ön üst iki dişimiz çürüdü. doktor biberon çürüğü olduğunu söyledi. fakat şu an müdahale edemeyceğini beklememiz gerektiğini söyledi.oğlum bu aralar dişim demeye başladı. büyük ihtimalle ağrıyor. ne yapacağımızı bilemedim. illa çektirmemiz gerekiyor mu? küçük olduğu için nasıl bir uygulama yaparlar onu da bilmiyorum. bu konuda bir tecrübesi ya da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

kızlar aranızda hala emziren varmı ben bıraktırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum nasıl yapmalıyım sizce yardım edermisiniz???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…